Tavaszi Találkozó 2024 - Műhelyek

Az idei Tavaszi Találkozón is színes programkínálattal várunk benneteket! Alább találjátok az egyes műhelyek bemutatkozóit.

2024. május 18. szombat délután

Önismereti workshop

Foglalkozásvezető: Upor Ágnes Alma (Lyona)

Erőforrás-szeretgetés Tölts el egy órát a legerősebb szövetségeseddel – saját magaddal! Néha a szuperhősök is szabadságra mennek, néha még a legerősebbek is elfáradnak. Ilyenkor jó, ha vissza tudunk nyúlni ahhoz, ami erőt ad. Nehéznek hangzik? Pedig néha könnyebb, mint gondolnád! A workshopon ránézünk kicsit, hogyan tudod (újra)felfedezni a már meglévő erőforrásaidat, és megtapasztaljuk, hogyan lehet megerősíteni őket, ’befőttbe rakni’ és visszanyúlni hozzájuk a nem annyira szuperhősös napokon. Nem hiszed? Pedig ahogy a Punnany is énekli: Benned is ott lakik egy hős Csak találd meg valahogy Tegyél ma jót valakivel Hogy jobb legyen a napod Tegyél jót – ma épp magaddal, hogy aztán valódi (szuper)hősként mehess tovább!

Wargame/társas figurafestés!

Foglalkozásvezető: Furtenbacher Antal (Totó)

Feláras műhely: +2000 Ft

Kedvenc tàrsasodat feldobnád egy-két kifestett figuràval? Wargame? Az meg mi? Ahhoz is vannak figuk? Àlmaid figuráját megvetted, de nem tudod hogy legyen még badassebb? Ha van, ha nincs de érdekel, ebben a műhelyben elsajátíthatod a festés alapjait és kedved kaphatsz a hobbihoz!

Writers Against Humanity

Foglalkozásvezető: Tóth-Palásthy Luca (Laerthel), Surján Kinga

Korhatár: 14+

Van egy jó sztoriötleted? Szerepel a bakancslistádon, hogy megírd életed regényét, de még mindig a startvonalon állsz? Esetleg évek óta hiába próbálnak lebeszélni a barátaid arról a bizonyos világmegváltó nagy műről? Hozd el, és játsszunk vele egy kicsit! Egyalkalmas, játékos-lazulós kreatív műhely az ismert kártyajáték alapján. Várunk kész ötlettel vagy üres fehér papírlappal egyaránt, sőt, akkor is, ha még soha életedben nem írtál semmit.

Üveglencsés ékszer készítés

Foglalkozásvezető: Váczi Csilla (Stara)

Készíts üveglencsés medált, hűtőmágnest, könyvjelzőt vagy kitűzőt!

Ez egy nagyon egyszerű, de látványos ékszer (és miegyéb) készítési mód, és hamar készen is van. Nem igényel semmiféle előképzettséget, és még kézügyességet sem. Adott egy 20-25 mm átmérőjű, kerek üveglencse, ami alá keresünk egy képet, azt színezzük, ragasztjuk, megvárjuk amíg megszárad, majd megint ragasztjuk és kész is. :) Az üveglencse alatt lehet akár egy númenori csempe minta, kerek címer, üvegablak, vagy bármi más, amit csak szeretnél.

Tanuljunk hieroglifákat!

Foglalkozásvezető: Deák Adri (Pillangó)

Szükséges eszközök: ceruza, papír

Korhatár: 14+

Tudtad, hogy az egyiptomi írás valójában nem képírás? Ha érdekel, hogy akkor mégis mi, gyere el! Végigvesszük az alapokat, aztán igazzy ókori egyiptomi mesét fogunk fordítani.

Felhőnéző chilltime

Foglalkozásvezető: Madar Bálint

Nem vágysz másra, csak egy kis nyugalomra? Stresszelnek a hétköznapok, és inkább csak felhőket néznél, vagy üveget festenél? Műveld szakértő módon a pihenést, csatlakozz a chill műhelyhez!

 

2024. május 19. vasárnap délelőtt

Jugger

Foglalkozásvezető: Papp Miklós Levente (Adanedhel)

Mi is az a jugger? A világ egyetlen sportja, ami egy film alapján jött létre! Két 5 fős csapat párnázott fegyverekkel próbálja a kutyakoponyát az ellenfél kosarába juttatni. Ha felkeltettem az érdeklődésed, gyere és próbáld ki!

Jugger néző chill

Foglalkozásvezető: dr. Sőreg Réka

Szereted a juggert, de csak messziről? Bizonytalan vagy, hogy biztos kipróbálnád-e? Csinálnál valamit, de inkább mégsem? Van egy megkezdett kis projekted amit folytatnál, de begubózni se szeretnél? Csak úgy csapódnál valahova? Csüccsenj közénk, fújd ki a tavasz fáradalmait, míg mások rohangálnak körülötted, garantálom, úgy még pihentetőbb a dolog! Aztán ki tudja, lehet mégiscsak felbátorodsz közben juggerezni… 

Asszociációs workshop

Foglalkozásvezető: Szalai Lilla Zsuzsanna (Vénia)

Üljünk le együtt a tábortűz köré, és csapatokba rendeződve meséljük el a hős útjának állomásait. Segítségünkre lesznek a kártyák, melyek mutatják az utat. Kreativitás és szerencse keverékéből születik majd meg a teljes történet.

Csapatépítő játékok

Foglalkozásvezető: Madar Bálint

Hiányoznak a tábori csapatépítő játékok? Úgy érzed, túl sok idő telik még el, amíg újra boldog pirítósozhatsz? Csatlakozz hát (talán a boldog pirítós mégsem lesz garantált)!

Horgolás kezdőknek

Foglalkozásvezető: Selmeczi Szonja, Simon Csaba Péter (fqqdk)

Feláras műhely: +500 Ft

Korhatár: 12+

Sosem horgoltàl még, de szívesen kipróbàlnád? Minimális tapasztalatod van, de jól jönne egy kis segítség? Egyszerű minták alapján fogunk együtt horgolni, hogy mindenkinek meglegyen a sikerélmény.

Thai masszázs 

Foglalkozásvezető: Deák Adri (Pillangó), Sándy-Kopjás Áron

Szükséges eszközök: polifoam, előre megbeszélt partner, laza öltözet

Áron és Pilesz vezetésével megtanulhatjátok a thai masszázs, azon belül is a kötőszöveti thai masszázs alapjait, aminek a lényege, hogy fellazítjuk a letapadt izomrostokat. Jó, ha van egy előre megbeszélt partnered, akivel egymáson tudtok gyakorolni majd. Ennél a masszázstípusnál nincs szükség sem olajra, sem vetkőzésre!

 

2024. május 19. vasárnap délután

Festőnövényes textilfestés

Foglalkozásvezető: Mikesy Anna (Éogil)

Feláras műhely: +500 Ft

A "festőnövény" kifejezést mindenki hallotta már. Talán kedve is támadt kipróbálni, de aztán persze amikor szabadideje volt, nem ezt tette. Itt a nagyszerű lehetőség a közös játékra! Növényeket főzünk, és textilt festünk velük. Amit nem ígérek, hogy olyan tökéletes lesz, mint azokon a Pinterest képeken. Amit viszont mindenképp, hogy jól fogjuk érezni magunkat közben!

Wargame/társas figurafestés!

Foglalkozásvezető: Furtenbacher Antal (Totó)

Feláras műhely: +2000 Ft

Kedvenc társasodat feldobnád egy-két kifestett figurával? Wargame? Az meg mi? Ahhoz is vannak figuk? Álmaid figuráját megvetted, de nem tudod hogy legyen még badassebb? Ha van, ha nincs de érdekel, ebben a műhelyben elsajátíthatod a festés alapjait és kedved kaphatsz a hobbihoz!

A tarot története és kártyajóslás

Foglalkozásvezető: Ghisini Alessandro Attila (Hador)

Tarot: a kártyajáték, ami az önismeret és a jövő vizsgálatának eszközévé vált. Gyere el, ismerd meg és magadat is jobban megismerheted általa.

Földönülő chill

Foglalkozásvezető: Király Dorottya (Dorie)

Ha nem találtál kedvedre való foglalkozást, vagy csak társaságban pihennél, akkor vár a földönülő chill. Ha van kedved, hozd el egy régóta be nem fejezett kreatív munkádat, és dolgozz rajta társaságban. Van egy régóta polcon várakozó játékod? Jöhet, itt lehet, hogy ahhoz is könnyen találsz társaságot. Akik pedig a földön ülés helyett az aktívabb pihenést választanák, azoknak hozunk frizbit, tollast, pingpongütőket, játsszunk együtt.

Fonó

Foglalkozásvezető: Selmeczi Szonja, Simon Csaba Péter (fqqdk)

Idézzük meg a régi fonók hangulatàt! Hozd a sajàt projekted, fonalad, horgoljunk, kössünk, makramézzunk, pletykàljunk együtt! Szívesen segítünk előzetesen projektet és fonalat vàlasztani, segítünk a megvalósítàsban is, de az se baj, ha önjàróan tudsz dolgozni. Viszünk fonalat, kötőkereteket, horgolótűket.

Fél órás ételek

Foglalkozásvezető: Goreczky Zsolt

Feláras műhely: +2500 Ft

A „fél órás ételek” kifejezés sok embernél a konyhai kiskapukat, a bögrés pizzát, vagy a sajtos tejfölös tésztát jelenti, de most nem ezekről van szó. A műhely során olyan ételekkel lehet testközelbe kerülni, amelyek elkészítése külön-külön valóban nem igényel fél óránál több időt, de önálló készételnek egyik sem nevezhető, együtt azonban egy teljes értékű fogássá állnak össze – vagy tetszés szerint más ételek alapanyagaiként lehet őket használni. Mivel nem „megúszós kajára” törekszünk, a műhely önköltséges, fejenként 2500 Ft-ot jelent, amely fedezi a műhely alatt elkészült (fejenként) egy fogást, illetve egy befőttesüvegben hazavitt, későbbi fogyasztásra szánt ételt is. Saját befőttesüveget (kb 0,3 liter) hozni ér, de ha nincs, jelezd előre és adok.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére