Tájékoztatás a bankkártyás fizetésről a Tolkien.hu oldalon

Érvényes: 2017. április 1-től

Áttekintés

A Tolkien.hu portál az UniCredit Bank Hungary Zrt. minden elemében biztonságos virtuális kártyaelfogadási rendszerét alkalmazza a Magyar Tolkien Társaság tevékenységével összefüggésben a következő célokra:

  • A Magyar Tolkien Társaság rendezvényeinek, programjainak belépődíjának, részvételi díjának kiegyenlítése;
  • A Tolkien-művekhez, Középfölde világához kötődő könyvek, folyóiratok, kiadványok, valamint ilyen tematikájú emlék- és ajándéktárgyak online vásárlása;
  • Magyar Tolkien Társaság egyesületi tagdíjának befizetése;
  • A Magyar Tolkien Társaság közhasznú tevékenységének támogatására adományok befizetése.

A bankkártyás fizetés révén a Tolkien.hu felhasználói kényelmesen és biztonságosan fizethetnek a különböző funkciókban. A kiválasztott szolgáltatás, áru megrendelése, tagdíj vagy adomány összeg meghatározása után a felhasználót az Unicredit Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. A felhasználóknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadják. A megjelölt áru/szolgáltatás/tagdíj/adomány ellenértéke - a kifizetett összeg - azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján.

A bankkártyás fizetés legfontosabb előnyei:

  • A vásárlók, tagok, résztvevők számára a kártyás fizetés egyszerű és kényelmes;
  • A kártyás fizetés esetén a vásárlót nem terhelik banki díjak, kiegészítő költségek;
  • Az online tranzakciók folyamatosan nyomon követhetőek;
  • A Tolkien.hu, illetve a Magyar Tolkien Társaság birtokába kizárólag a felhasználóval, fizetési összeggel, termékkel, szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, míg a bankkártya adatokat csak az UniCredit Bank Hungary Zrt. kapja meg – mindez maximális biztonságot nyújt a vásárlónak.

ucheader

A fizetés folyamata

1) A fizetés indítása:

a) Rendezvények, programok részvételi díjának kiegyenlítése során a felhasználó kitölti a rendezvényen való részvételt kezdeményező regisztrációs űrlapot, kiválasztja a részvételhez kapcsolódó különböző fizetős lehetőségeket, majd a fizetendő végösszeg ismeretében a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.

b) Kiadványok, emlék- és ajándéktárgyak vásárlása során a felhasználó összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat a webáruházban, megadja a szállításhoz, átvételhez szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.

c) Tagdíjfizetés során a felhasználó kiválasztja a megfelelő tagsági formát, illetve megjelöli a tagdíjfizetési időszakot, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.

d) Adomány esetén a felhasználó kiválasztja a támogatandó közhasznú célt, rögzíti a támogatás összegét, igény szerint megadja a személyes adatait, ahova az adomány felhasználásáról szóló információkat kéri, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést.

2) A vásárló ezután átirányításra kerül a bank fizetési oldalára.

a) Az ekkor megjelenő, az UniCredit Bank emblémáját tartalmazó fizetői oldalon kell megadni a kártyaadatokat (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód). Amennyiben a fizetésre használt kártya 3D Secure képes, meg kell adni a hitelesítéshez a kibocsátó intézettől kapott azonosítót is.

b) Ezt követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez sikeres volt, megtörténik a tranzakció.

c) Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót a tolkien.hu portál fizetési funkciót elindító oldalára, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap.

3) Amennyiben a vásárlási tranzakció eredményéről a felhasználó részletesebben szeretne tájékozódni, azt a számlavezető bankjánál teheti meg.

Elfogadott bankkártyák

A fizetési folyamat során a dombornyomott VISA és Mastercard, Visa Electron (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat lehet használni, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben a felhasználó Maestro bankkártyáján ilyen nem található, a kártyakibocsátó banknál tájékozódhat a lehetőségekről.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat (nem dombornyomott kártyákat) csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! A vásárlás indítása előtt minden felhasználónak, aki nem dombornyomott kártyával rendelkezik, javasoljuk, hogy érdeklődjön bankjánál, hogy kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

Az elfogadott kártyák listája:

  • VISA dombornyomott kártyák,
  • VISA Electron kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően),
  • V PAY kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően),
  • MasterCard dombornyomott kártyák,
  • MasterCard Electronic kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően),
  • Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően),
  • Kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák.

mc symbol opt 73 2xlogo mastercard ems vrt opt pos 73 2xlogo visalogo visa electronlogo vpay

Szállítás, átvétel

Kiadványok, emlék- és ajándéktárgyak vásárlása során a felhasználó alapesetben a termékeket a Magyar Tolkien Társaság azon rendezvényének helyszínén veheti át, amelyet a rendelés során kiválasztott. A vásárlásról kiállított bizonylatot az átvételi ponton kapja meg. Figyelem: a rendezvényen történő átvételhez a felhasználónak érvényes belépőjeggyel, részvételi igazolással kell rendelkeznie!

Kiadványok, emlék- és ajándéktárgyak vásárlása során a felhasználó egyes esetekben kérhet postai úton történő kiszállítást, amely esetben 324x229x24 mm méretig a Magyar Postán keresztül elsőbbségi levélküldeményként, e méret felett MPL Postacsomag-ként postázzuk a megadott címre, az érvényes postai díjszabásnak megfelelő szállítási díj kifizetése ellenében. (https://www.posta.hu/postai_dijak) A felhasználó ezt az átvételi lehetőséget csak néhány termék esetén tudja kiválasztani. Más termékek esetén kizárólag a rendezvényeken történő átvételre van lehetőség!

Rendezvények, programok belépődíjának, részvételi díjának teljes kiegyenlítése után a felhasználó a regisztrációkor megadott e-mailben kapja meg a belépésre, illetve részvételre jogosító jegyet, igazolást. A belépőjegyet vagy részvételi igazolást a felhasználónak kell kinyomtatni és a rendezvény helyszínén a belépéskor ellenőrzésre bemutatni.
A tagdíjfizetés megtörténte után a felhasználó a tagsági jogviszony létrejöttekor kötelezően megadott hivatalos e-mail címére kap elektronikus igazolást a befizetés tényéről. Minden tag e-mail-ben kérheti a tagdíjbefizetésről szóló számla kiállítását, amelyet postai úton kap meg.

Adomány esetén a felhasználó az adományozási űrlapon erre vonatkozó opció megjelölése esetén e-mail-ben kap hivatalos igazolást az adományozás összegéről, céljáról és időpontjáról a befizetést követően, illetve egy tájékoztatást az adomány felhasználásáról a pénzügyi év lezárását követő 60 napon belül.

Elállás, lemondás

Az interneten rendelt és postai úton kiszállított termékek esetén a vásárló a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a vásárlástól, visszaküldheti a megrendelt terméket. Ebben az esetben a teljes összeg visszautalását számlavezető bankunknál a visszaküldött termék beérkezésétől számított 10 munkanapon belül kezdeményezzük.

Az interneten rendelt és valamelyik rendezvényünkön személyesen átvett termékek esetén a vásárló az átvételi ponton a terméket megvizsgálhatja, kipróbálhatja és a tapasztalatai alapján indokolás nélkül elállhat a vásárlástól. Ebben az esetben a teljes összeget készpénzben visszafizetjük az átvételi ponton. Az átvételi ponttól való távozás után elállásra már nincs mód, de a magyar jogszabályok szerinti általános jótállási feltételek érvényesítésére van lehetőség.

A tagdíjbefizetés nem számít vásárlásnak, ebben az esetben elállásra nincs mód. Téves befizetés esetén a Magyar Tolkien Társaság hivatalos e-mail címén (mtt@tolkien.hu) lehet kérvényezni a korrekciót.

Az adományozás a vonatkozó jogszabályok (2011. évi CLXXV. tv., Társasági adó törvény 4.§ 1/a pontja) definíciója szerint visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás. Ezért adományozás esetén nincs mód az utólagos elállásra, korrekcióra, visszatérítésre.

Sikertelen fizetés

Ha a banki fizetési művelet nem sikerül, a tranzakciót töröljük, és a felhasználót visszairányítjuk a rendelést ellenőrző képernyőre, ahol a banki átutalás választásával a rendelés egy gombnyomással újra feladható.

Amennyiben a banki oldalon sikerül a fizetés, de a felhasználó nem tér vissza a Tolkien.hu oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a felhasználó a banki fizetőoldalon a böngésző "Vissza/Back" vagy a "Frissítés/Refresh" gombjára kattint, illetve bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne a Tolkien.hu-ra, a fizetés sikertelennek minősülhet. Amennyiben a felhasználó a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, azt a számlavezető bankjánál teheti meg.

Reklamáció

Minden bankkártyás fizetés esetén felmerült probléma esetén kérjük, hogy a reklamációt írásban küldje el a fizetés indításához használt oldalon megadott e-mail címre, és az info@tolkien.hu címre. A reklamáció tartalmát minden esetben 5 munkanapon belül kivizsgáljuk, és amennyiben a felhasználó panasza valós, úgy a vásárlót vagy a szolgáltatás igénybevevőjét kártalanítjuk - szükség esetén a teljes összeg visszautalását számlavezető bankunknál 10 munkanapon belül kezdeményezzük.

A reklamációval kapcsolatban lehetőség van online vitarendezést kérni az EU 524/2013 rendelet szerint ezen a linken:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false.

Mire érdemes odafigyelni a Tolkien.hu oldalon történő fizetéskor?

  • Kérjük, mindenképpen gondosan olvassa el a részvételről, termékvásárlásról, tagdíjfizetésről és adományozásról a fizetés indítására szolgáló weboldalon olvasható specifikus információkat, fizetési, részvételi, átvételi, szállítási és lemondási feltételeket.
  • Tekintse át a Tolkien.hu, illetve a Magyar Tolkien Társaság Adatvédelmi Nyilatkozatát.
  • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatosan a Magyar Tolkien Társaságtól kapott információkat!
  • Gondoskodjon róla, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!
  • Érdemes saját böngészőjét folyamatosan frissíteni, naprakészen tartani.

A biztonságról

A Tolkien.hu minden fizetési tranzakciót indító oldala titkosított (https://) csatornát használ, ezért a rendelés, igénylés, regisztráció során bevitt személyes információk védett módon közlekednek a felhasználó számítógépe és a portál között.

comodo 169  ssl 169

A banki fizetési művelethez használt virtuális POS egy külön titkosított (https://) csatornán keresztül képes összekapcsolni az Tolkien.hu-t a fizetőkkel, valamint szintén biztonságos csatornán létesít kapcsolatot az UniCredit Bank Hungary Zrt. és a Tolkien.hu portál.

A banki fizetőoldal a kötelező biztonsági elemek mellett alkalmazza az úgynevezett 3D Secure biztonsági megoldást, amelyet a MasterCard és a Visa nemzetközi kártyatársaságok dolgoztak ki. A 3D Secure, amely a tranzakciót kezdeményező vásárlónak a Verified by Visa és a MasterCard SecureCode emblémákról azonosítható, a jelenleg elérhető legnagyobb biztonságot biztosítja. A vásárló ugyanis 3D Secure tranzakció esetén - amennyiben a bankkártyája is 3D Secure képes – megadja az internetes vásárlásokhoz használandó egyedi azonosító kódját. Így ezen tranzakciók esetén a fizetési folyamat előtt a kibocsátó bank hitelesítése biztosítja az egyértelmű azonosítást.

3d secure

Az internetes kártyás fizetés technikai lebonyolítását az UniCredit Bank Hungary Zrt. megbízott partnere a First Data Magyarország Kft. hajtja végre, aki a saját platformjával áll ügyfeleink rendelkezésére. A banki fizetőoldal az alábbi URL-eket használja:

A banki fizetőoldal RSA 2048 bites titkosítással ellátott tanúsítványt (CA) használ, ami TLS 1.0 csatornán keresztül biztosítja az ott megadásra kerülő adatok teljes körű biztonságát.

Tolkien.hu fizetési szolgáltatás adatai

Tulajdonos és üzemeltető: Magyar Tolkien Társaság

Székhely: 1046 BUDAPEST Pöltenberg Ernő utca 25. 1/1.

e-mail: info@tolkien.hu

Adószám: 18178209-1-41

Bírósági nyilvántartási szám: 01-02-0010166

 

Ez a tájékoztató dokumentumként itt érhető el.

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére