Kreatív Őszi Művészeti Találkozó 2021

 kömt 2021 borító tohu

A 15. Kreatív Őszi Művészeti Találkozón reményeink szerint már személyesen találkozunk, de a biztonság kedvéért készülünk online megoldással is. Idén új helyszínen, a Bakony szívében, Zircen várunk mindenkit, aki az őszi hosszú hétvégén kreatívkodással, közösségben töltene el pár napot.

A KÖMT a Magyar Tolkien Társaság hagyományos őszi találkozója, ahol a program gerincét napközben a kreatív foglalkozások, esténként pedig a közösségi programok adják.  

Időpont

2021. október 29. – november 1.

Az első műhelyek október 30. szombat délelőtt kezdődnek, de már október 29. pénteken is lesznek programok, érdemes már aznap megérkezni.

Helyszín

Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium, Zirc, Alkotmány utca 16.

A helyszín megközelítése:

    • Vonattal: A Déli pályaudvarról veszprémi átszállással kb. 2 óra az út.
    • Busszal: Naponta négy közvelten járat indul a Népligetből: 06:45, 14:00, 15:00, 16:30, a menetidő 2 és fél óra. Veszprémi átszállással is megközelíthető a helyszín. Zircen két buszpályaudvat is található: Zirc autóbuszállomás (vasútállomás) és Zirc Rákóczi tér. A vasútállomáson lévő buszpályaudvar van közelebb a kollégiumhoz, de ott nem minden busz áll meg. A Rákóczi tér is közel van, pár perccel hosszabb csak a séta onnan.
    • Tömegközlekedéssel az ajánlott járatok:
      - péntek délután a 16:40-es, Keleti pályaudvarról induló vonattal győri átszállással odaérsz a megnyitóra és a bálra, 19:37-kor már Zircen leszel. Ha nem zavar, hogy már megy a bál, akkor 18:00-kor indul a Déliből veszprémi átszállással vonat, ez 20:07-re ér Zircre (Az átszállási idő Veszprémben 7 perc, de a győri vonat bevárja a pestit. A biztonság kedvéért jelezd a kaluznak még a pesti vonaton, hogy át akarsz szállni Veszprémben a győrire.)
      - szombat reggel a 10 órakor kezdődő műhelyre érkezve a 06:45-ös, Népligetből induló busszal
      - szombaton a délutáni műhelyre érkezve a 10:00-s Déli pályaudvarról induló vonattal.
    • Autóval: Budapestről a leggyorsabban az M7-esen Székesfehérvárig, onnan Veszprémig a 8-as úton, majd Veszprémtől a 82-es úton lehet eljutni Zircre, a távolság 126 km. Aki nem szereti az autópályát, az az 1-es úton tud elindulni, Felcsútnál a 811-esre kell lekanyarodni, és a kanyargós bakonyi utakon is meg lehet közelíteni Zircet. Parkolni az iskola előtti parkolóban lehet, de pár perc sétára található a Coop mögötti parkoló is sok hellyel. 

Szállás

A rendezvény és a szállás elsődleges helyszíne a Reguly Szakképző kollégiuma. Az épületben négyágyas szobák találhatók, két szobánként egy fürdőszobával. Hálózsákot, ágyneműhuzatot nem kell hozni, kapunk a szálláshelytől. 

A házirend betartása minden résztvevő számára kötelező, ezt olvassátok el figyelmesen! 

>>>Házirend<<<

Zircen több vendégház, apartman is található.

Étkezés

Az őszi találkozón egyszerű büfé áll majd rendelkezésetekre, ahol kávét, teát, rágcsát, valószínűleg pékterméket is tudtok majd vásárolni. Meleg ebédet előre lehet majd rendelni.

Reggeli

- szombat, vasárnap és hétfő reggel: péktermékek vásárolhatók a büfében

Ebéd

- szombat: spagetti

- vasárnap: rántott hús/rántott sajt rizibizivel

Vacsora

- többféle melegszendvics a büfében

A speciális étkezési igényűek számára összeállítottunk egy dokumentumot az étkezésekkel kapcsolatban, ezt >>>ITT<<< tudjátok elolvasni. 

A kollégiumban lesz hűtő, ebbe lehet saját ételt is pakolni, de kérjük, hogy gondoljátok át, mi az, amire tényleg szükségetek lesz és hűtőben kell tárolni, ne pakoljuk tele felesleges dolgokkal.

Zirc egy kisváros remek infrastruktúrával: a kollégium közelében vannak boltok (Tesco, Coop, Penny), éttermek, pizzéria, cukrászda. A hosszú hétvégén hétfő kivételével minden nyitva lesz.

Általános program

Október 29. péntek

17:00-21:00 Érkezés, pakolás
21:00 Megnyitó és bál

Október 30. szombat

08:30-10:00 Reggeli
10:00-13:00 Műhely
13:00-14:30 Ebéd, szieszta
14:30-17:30 Műhely
17:30-19:30 Vacsora
19:30-21:30 Műhely
21:00 Közösségi programok: társasjáték, karaoke, diavetítés, csocsó bajnokság, billiárd

Október 31. vasárnap

7:30-09:00 Reggeli
09:00-12:00 Műhely
12:00-14:00 Ebéd, szieszta
14:00-17:00 Műhely
17:00-19:00 Vacsora
19:00-21:00 Bemutatóest és kiállítás
21:00 Halloween buli

November 1. hétfő

07:30-09:00 Reggeli
9:00-10:00 Kollégium elhagyása, hazautazás

Szetting

A halottak ünnepének gyökerei talán még a régi númenori hagyományokra vezethetők vissza, abba a korba, amikor az umbariak dicső ősei hatalmas síremlékeket emeltek atyáiknak, és értékes áldozatokat égettek a máglyákon a túlvilági segítség reményében. Azokba az évekbe, amikor Númenor megtagadta a Hazug Nyugatot, és Zigûr irányításával az igazság útjára lépett.

Ekkoriban jött divatba, hogy az őszi napforduló idején a holtakat ünnepelték, akik már megtértek Melkorhoz az Igaz Istenhez, és más élőket segítettek hozzá megtérni az áldozati máglyák segítségével...

...Ám az évezredek alatt a hagyományok sokat változtak, Haradban már nem szokás csak úgy embereket égetni, (bár suttognak róla, hogy most amikor újra Árnyékok kúsznak be a sötét hegyek közé, ahogy a keletről fújó keserű szelek felkavarják a port a Barad-dûr alapjain, újra divatba jön az emberáldozat nemes hagyománya is majd) de a holtak ünnepe fennmaradt, mi több, kiegészült az umbari kalóz-kereskedők szokásaival és hagyományaival, és inkább afféle népünnepély és a tengerbe veszett társak felett ült vidám halotti tor lett, semmint komor megemlékezés.

Most, Dukras király 12. évében is erre az ünnepre készül az egész város, bálok lesznek az urak palotáiban is, ahova csak díszes meghívókkal lehet belépni, a gazdag kereskedők polgári házaiban, ahol távoli tájak nemes italait isszák apró pohárkákból, de az igazi ünnepség a város lelkében, a kikötőben lesz, ide gyűlik messze földről mindenki, régi rokonokkal (élőkkel és holtakkal) találkozni, új ismeretségeket kötni, játszani, szórakozni, és végül az ünnep csúcspontját, Holtak Éjszakáját végigmulatni.

Műhelyek

Elérhető a választható műhelyek listája! Figyelmesen olvassátok át a leírásokat, mert több műhelynek előfeltétele van vagy korhatáros, illetve vannak egymásra épülő műhelyek is, ahol minden alkalmon részt kell venni.

>>>Választható műhelyek listája<<<

Közösségi programok

A rendezvény során leginkább az esti sávokban várhatóak közösségi programok.  

Online KÖMT

Jelen állás szerint meg tudjuk tartani a rendezvény, viszont ez változhat. Amennyiben a vírushelyzet nem engedi a személyes találkozót, a tavalyihoz hasonlóan online tartjuk meg a rendezvényt. Az online KÖMT nem az "élőszereplős" KÖMT időpontjában lenne, hanem valamivel később. Ha így alakulna, minden platformunkon jelezni fogjuk. 

Babarend

Idén is szervezünk babarendet a legkisebbek számára. A babarendre a jelentkezési lapon lehet majd jelentkezni, a műhelyek között találjátok. 

Jegyárak, jelentkezés

   Teljes ár  Támogató/közreműködő tag   Szervezeti/adományozó tag 
 Felnőtt bejárós bérlet     7500 HUF  7125 HUF   6000 HUF 
 Felnőtt bejárós napijegy 5000 HUF 4750 HUF 4000 HUF
 Felnőtt ottalvós jegy - 3 éjszaka    14000 HUF 13300 HUF 11200 HUF
 Felnőtt ottalvós jegy - 2 éjszaka 11000 HUF 10450 HUF 8800 HUF
 Gyerek bejárós bérlet 3750 HUF    
 Gyerek ottalvós jegy - 3 éjszaka 7000 HUF    
 Gyerek ottalvós jegy - 2 éjszaka 5500 HUF    

Gyerekjegy: 11. életévét be nem töltött gyerek számára vásárolható.

Azoknak a kisgyerekeknek, akik nem használnak kollégiumi ágyat és ágyneműt, a részvétel ingyenes.

Egynapos gyerekjegyet csak abban az esetben kell venni, ha a gyermek önállóan műhelybe megy, nem csak babarendbe. Ennek ára 2500 Ft.

>>>JELENTKEZÉS ITT! <<<

Kedvezményes jelentkezési határidő: október 24. vasárnap

A kedvezményes időszak lejárata után is lehet jelentkezni, de 1000 Ft késedelmi díjat kell fizetni.  

Az adatvédelmi rendelkezések miatt csak bejelentkezett felhasználók tudnak jelentkezni a rendezvényre. Ha még nincs Tolkien.hu felhasználói fiókod, akkor azt a jelentkezési lapon is létrehozhatod.

A 18 éven aluliaktól szülői beleegyező nyilatkozatot kérünk, enélkül nem vehetnek részt a rendezvényen. A nyilatkozat >>>ITT<<< érhető el.

A részvételi és lemondási feltételek pedig >>>ITT<<< olvashatók. 

Fizetés

Fizetni a regisztráció végén bankkártyával vagy 3 munkanapon belül banki átutalással lehet.

Banki átutaláshoz szükséges adatok:

Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság
Számlaszám: 10918001-00000091-16610002
Közlemény: KOMT + teljes polgári neved

Védettségi igazolvány

Az őszi találkozón való részvételhez szükség van érvényes védettségi igazolványra. Mivel a rendezvény nagyrészt zárt térben zajlik, ezért a találkozón “a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 6/C. § (3) bekezdése szerint kizárólag a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy vehet csak részt.

A védettségi igazolvány meglétét és érvényességét ellenőriznünk kell, a kártyát hozd magaddal vagy az applikációt töltsd le még a KÖMT előtt!

Járványügyi javaslatok

Erősen javasoljuk, hogy a védettség a legalább két oltással megszerzett védettséget jelentsen, betegségen való átesés miatti védettség esetén pedig szerencsésebb, ha a betegség augusztusnál nem korábban történt. Jelen állás szerint a rendezvényen maszk hordása nem kötelező, de ez változhat! Aki szeretne maszkot hordani, teljesen nyugodtan hordja, mi is ezt javasoljuk. 

Betegen senki ne jöjjön a rendezvényre! Ha a rendezvény alatt rosszul érzed magad (hőemelkedés, köhögés, orrfolyás, rossz közérzet, bármi), azonnal jelezd valamelyik szervezőnek! Aki nem szól, és a betegségét eltitkolja, térítés nélkül azonnal hazaküldjük.

 

Kérdés esetén írj a komt@tolkien.hu címre!

Kövesd a Facebook eseményünket a legfrissebb információkért: Facebook esemény

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Utoljára frissítve: vasárnap, 24 október 2021 11:55

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére