Tolkien Tábor 2021

 Fejléc3 kisebb

A Magyar Tolkien Társaság 2021. Augusztus 23. és 31. között immár tizennyolcadik éve rendezi meg Nyári Táborát, aminek idén a sástói Mátra Tábor ad otthont. Szeretettel várjuk nem csak az MTT tagjait és a Tolkien.hu regisztrált felhasználóit, hanem mindenkit, aki érdeklődik a J.R.R. Tolkien által megalkotott világ iránt. Ha Téged is elvarázsolt a Professzor világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság Nyári Tábora Neked szól!

 

A táborról általában

99 éves korig bárki részt vehet: a sok egyetemista és középiskolás között gyakran látunk kis fürtös gyermekfejet, vagy épp komoly érett arcot, és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. Azonban közös bennük, hogy hagyományosan a mindennapok szürkeségén túlmutató vágyak kapcsolják össze őket, és az együttes tevékenység eredményeként szoros emberi kapcsolatok, és páratlan ifjúsági kisközösségek kovácsolódnak közöttük a közösen töltött napok alatt. A táborba idén 130-150 főt várunk, hogy elvarázsolódjunk közösen erre a kilenc napra.

Hogy miben rejlik a táboraink titka? Azért varázsolja el a résztvevőket, mert olyan élményeket ad, amelyekre szívesen gondolunk vissza a hétköznapok során. Olyan közösségi élmény, amelyet a Gyűrű Szövetsége vagy a törpök érezhettek az útjuk alatt.

A tábor helyszíne: Mátra Tábor Sástó

A tábor időpontja: 2021. augusztus 23-tól 31-ig

 

A tábor rövidebb jellege miatt idén nem lesz lehetőség rövidebb, hétnapos részvételre. Amennyiben semmiképp nem tudnál teljes időtartamra jönni, kérlek keress minket a tabor@tolkien.hu címen. 

 

A közösségekről

Idén a táborozókat öt különböző identitású csapatba osztjuk be aszerint, hogy honnan érkeztek a Vigasságra: a Megye négy fertályából vagy Bakföldéről.

A táborozóknak a csapatok mellett műhelyekben is lesz lehetőségük részt venni, amelyek az általuk választott mozgásos vagy alkotó tevékenység alapján szerveződnek.  A táborozóknak lehetőség lesz az egész tábor ideje alatt egy típusú tevékenységet végezni, de akik szeretnének, azok a tábor második felére másik típusú foglalkozást is választhatnak maguknak. Egy időben többféle műhelyfoglalkozást biztosítunk, lesz táncos, harcos, kézműves vagy egyéb szellemi kreatív tevékenység. 
Bővebben a műhelyekről és arról hogy miből választhatsz: ITT

 

Szabadidőben, sziesztában ki-ki vérmérséklete szerint elnyújtózhat a napsütötte domboldalon, elfogyaszthatja második reggelijét, beszélgethet a termésről vagy elfogyaszthat egy korsó itókát az újdonsült falu kocsmájában. A mindennapi programok során az ismerkedés és a közös élmények kerülnek előtérbe a keretjátékkal és a hobbit élet apróbb-cseprőbb nehézségeivel kiegészítve.

 

A keretjátékról előzetesen

A Megye hobbitjai évszázadok óta minden öt esztendőben összegyűltek az Öregdomb nevű elhagyatott faluban, hogy nagy Vigasságot tartsanak, ünnepeljenek, mulassanak. Csakhogy a közelmúltban Öregdombot különös kórság ülte meg, és végtelen bölcsességében a Vigasság - névleges - házigazdája, a Thán úgy döntött, hogy jobb elkerülni a falut.

 

De semmi sincs veszve, hiszen a Thán - és egyben a Nagyszikládi nővérek - unokafivére, Tuk Ferdinánd nemrégiben vett néhány dombnyival odébb birtokot, és örömmel látja az egész Megyét. És ahogy korábban Öregdombon, most Ferdinánd birtokán söprik fel a szmiálokat, állítanak tágas sátrakat, raknak virágot az ablakokba, sütnek friss lepényt. Vándorkereskedők és mutatványosok érkeznek messzi vidékekről, rég nem látott rokonok és barátok találkoznak újra, hordószám fogy a sör, és a hobbit leányok szemügyre veszik a legényeket. De vajon lehet-e Vigasság Öregdomb nélkül? És vajon hogy fér meg egymással Tuk Ferdinánd és unokanővére, Nagyszikládi Matilda?

Bővebben a keretjátékról

 

Tábordíjak és jelentkezési információk

Öregdomb szeretettel vár mindenkit kortól függetlenül, viszont 14 éven aluli gyermekek csak 18 év feletti felnőtt kísérővel érkezhetnek a táborba! Kérjük hogy ezt vedd minden esetben figyelembe. 

Tábordíjakról, szállásról, kedvezményekről ITT olvashatsz bővebben.

FONTOS! A jelentkezés jóváhagyása előtt mindenképpen ellenőrizd hogy a megfelelő fizetési módot választottad-e ki (bankkártyás fizetés, banki átutalás) és a bankkártyás fizetés esetén a fizetés ütemezésénél válaszd azt, hogy fizetés több részletben! 

Fizetési határidők

1. részlet: a jelentkezési lap elküldésétől számított 3 munkanapon belül, online bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással (5000 Ft)

2. részlet: 2021. június 19-ig 15000 Ft (vagy a maradék tábordíj ha az ennél kevesebb) KIVÉVE ha SzÉP kártyával fogsz fizetni.

3. részlet: 2021. július 15-ig 25.000 Ft (vagy a maradék tábordíj ha az ennél kevesebb) 

4. részlet: 2021. augusztus 15-ig a maradék tábordíj, vagy helyszínen SzÉP kártyával.

 

A bankszámlaszám, ahova a részvételi díj befizetést várjuk:

Magyar Tolkien Társaság

10918001-00000091-16610002



JELENTKEZÉSI LAP

Ha kérdésed, kérésed van felénk, keress minket a tabor@tolkien.hu email címen vagy a tábor Facebook oldalán!

 

Táborszervező csapat

Utoljára frissítve: vasárnap, 20 június 2021 10:18

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére