Összefoglaló a beszélgetésről

* Idén a forgatókönyv írásával és az első vázlatok elkészítésével foglalkoznak (Hobbitfalva újraépítése és újbóli beültetése is idén történik). A 2009-es év az intenzív előmunkálatokról szól majd. 2010-ben forgatják le egyszerre a két filmet Új-Zélandon. A Hobbit mozipremierje 2011 decemberében, a másik film (melynek még nincsen címe, ezért Film2 munkanéven fut) pemierje pedig 2012 decemberében lesz.
* A forgatókönyvet PJ és GDT A GyU-filmek íróival, Fran Walsh-sal és Philippa Boyens-szel közösen készítik el.
* Alan Lee és John Howe ismét látványtervezők lesznek.
* Amit csak lehet, a szabadban szeretnének leforgatni, nem stúdióban, CGI-t csak ott használni, ahol muszáj.
* A filmek ugyanúgy 2:35:1 formátumban lesz lefilmezve, mint A GyU-filmek.
* Egyelőre nem tervezik, hogy az egészet 3D-ben forgatnák le.
* A forgatókönyvet a tradícionális filmstruktúrák szerint szeretnék felépíteni.
* A korhatár ismét PG-13 lenne mindkét filmnél, mint A GyU-filmek esetében (13 év alattiak csak szülői felügyelettel nézhetik meg).
* A GyU szereplői közül mindenkit szeretnének bevonni, aki csak szerepel A Hobbitban, a Film2-be további régi szereplőket is visszahívnának.
* A színészektől még korai lenne beszélni. Sir Ian Holmot valószínűleg szeretnék szerepeltetni valamilyen formában, de a főszereplő kiléte még bizonytalan. GDT Ron Perlmannak is adna valamilyen szerepet.
* Tolkien 13 törpről írt, ezért 13 törp lesz a filmben is.
* PJ valószínűleg kap cameo-szerepet, de GDT nem szereti az ilyesmit.
* PJ elárulta: dolgoznak A GyU-filmek blue-ray lemezes kiadásán, de idén még nem jelennek meg.
* GDT szeretne A Hobbitba beszélő állatokat, és szeretné Beornt is benne hagyni a történetben.
* A filmek képi- és látványvilága, hangvétele ugyanaz lenne, mint A GyU-filmeknél, de A Hobbitban Középfölde régebbi és békésebb arcát is szeretnék bemutatni. Ez az "ártatlanság" veszne el fokozatosan a Film2-ben.
* Minden lény ugyanolyan lenne, mint A GyU-s megfelelőjük, de GDT szeretne a Ködhegység-beli koboldoknak/goblinoknak/orkoknak és a farkasoknak/wargoknak egy teljesen új stílust és megjelenést alkotni.
* A Hobbit legfélelmetesebb részei a Talányos a sötétségben, a Setéterdei/Bakacsinerdei részek és a Smauggal/Szmóggal kapcsolatos jelenetek lesznek. PJ ismét kihangsúlyozta, hogy nem gyerekfilmet készítenek.
* GDT a Hellboy/Pokolfajzat II. premierje után rögtön Új-Zélandba utazik majd.
* A Film2 nem A Hobbit és A Gyűrű Szövetsége közötti 60 év teljes és kronologikus bemutatása lesz, hanem egy központi esemény, egységes cselekményváz köré öszpontosul. (Ez a kijelentés alátámasztja azt a korábbi nyilatkozatot is, hogy nem egy összekötő epizódként, hanem önálló filmként képzelték el ezt a művet.) Valószínűleg Gandalf lesz majd az egyik központi karakter, és nagyobb szerepet kap majd benne Gollam is A Hobbtithoz képest. Persze, ezt pontosan a forgatókönyv megírása után tudják majd biztosra mondani.
* Nem tudják előre megmondani, lesz-e bővített extra változata is a filmeknek, ez majd a forgatás és vágás során dől el. Ha nagyon sok jó anyagot kell kivágniuk a moziba szánt változatból, akkor elképzelhető.
* PJ hobbitnak érzi magát, GDT inkább törpnek.


A teljes chat-szöveg angol eredetiben elolvasható itt: Unexpected Party Chat transcript

Forrás: Barna Bálint (Gandalf) (volgyzugoly.uw.hu)
Köszönet a fordításért! :)

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére