Tolkien pere június 6-án A Hobbitról

Christopher Tolkien egészen addig akarja leállítani a két részből álló The Hobbit forgatását, amíg családja meg nem kapja azt a pénzt, ami állítása szerint A Gyűrűk Ura-trilógia film változata után a gyártó New Line Cinemától jár nekik. Összesen 200 millió dollárról van szó.

Az író leszármazottja a brit lap, a Sunday Times szerint június 6-án fog megjelenni egy kaliforniai bíróság előtt, hogy ott előadja a The Hobbit forgatásának leállítását célzó kérvényét.

Mint arról már beszámoltunk [szerk.: a pestiest.hu], a jelenleg az előkészületi fázisban tartó The Hobbitot Guillermo del Toro rendezi, Ian McKellen visszatér benne Gandalfként, a legújabb hírek szerint pedig a fiatal skót színész, James McAvoy (Az utolsó skót király, Vágy és vezeklés, Narnia krónikái) fogja játszani benne a főszerepet, Bilbo Bagginst.

Habár A Gyűrűk Ura-filmekben ezt a karaktert Ian Holm játszotta, a stúdió ezúttal nagyobb nevet akart. A brit Daily Expressnek nyilatkozó forrás szerint felmerült Daniel Radcliffe és Jack Black is, de McAvoy volt az, akit a stúdió emberei és a rendező igazán akartak.

A Gyűrűk Ura-trilógia előzményeként szolgáló The Hobbitot (a könyv magyarul A babó címmel jelent meg) várhatóan még ebben az évben elkezdik forgatni Új-Zélandon; az első rész 2010-ben, a második pedig 2011-ben kerül a mozikba.

Forrás: wenn (pestiest.hu)


Kapcsolódó hírek:

A Tolkien-utód nem szeretne Babó-filmeket

Christopher Tolkien, J.R.R. Tolkien fia mindenképp meg akarja hiúsítani Guillermo Del Toro előzményfilmjeinek létrejöttét.

A Times Online állítása szerint a 83 éves Christophernek ez az utolsó esélye, hogy háborúba szálljon A Gyűrűk Ura-trilógia alkotóival.

Tolkien azt állítja, hogy a New Line Cinema több mint 80 millió dollárral tartozik neki, ám az erről szóló kompromisszumot 1969-ben kötötték meg. Christopher akkoriban azért adta el apja munkáinak jogait, hogy ki tudja fizetni adótartozását. A hírek szerint Tolkien meg akarja gátolni a The Hobbit munkálatait ugyanazon a napon, amikor Sir Ian McKellen (Gandalf) és Andy Serkis (Gollam/Szméagol) aláírják a szerződésüket.

Christopher Tolkien június 6-án fordul a kaliforniai bírósághoz, hogy visszaszerezze a The Hobbit jogait.

Forrás: One Média Hírügynökség

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére