Kósza hírek a perről

Mint ahogy azt korábban a KönyvesBlog is megírta, az örökösök szerint a stúdió anyagi és erkölcsi károkat okozott nekik. Tolkien örökösei egy fillért sem kaptak A gyűrűk ura több mint 6 milliárd dollárra becsült bevételeiből. A perre 2009 októberében kerülne sor. Az örökösöknek járó pénz mellett, a peranyagban az is szerepel, hogy a stúdió több millió dollárt utalt át az AOL-nak a Time Warner egyik cégének, majd ezeket hirdetési költségekként számolták el, továbbá az új-zélandi forgatások helyszínein lévő stúdiókat és irodákat is kiadásként tűntették fel, pedig azóta is használják azokat a New Line más produkcióban.

A stúdió ügyvédjei most elérték, hogy Tolkien örököseinek pontosan bizonyítaniuk kell, hogy a filmek milyen károkat okoztak a Tolkien-életműben. Érdekes módon a család anyagi követeléseiről nem esett szó.

Nem ez az egyetlen per, amely a New Line ellen folyamatban van, egyrészt tavaly a rendező, Peter Jackson is beperelte őket, mert szerinte nem kapta meg a három filmből befolyt profit őt megillető részét. - Végül ebben az ügyben megegyezés született, mert Jackson lesz a producere a készülő Hobbitnak. Ám az új-zélandi stáb 15 tagjának keresete még mindig él, ők is követelik a részüket a befolyt hirdetési és promóciós bevételekből.

A Hobbitot a tervek szerint 2011-ben mutatják majd be és Guillermo del Toro rendezi majd, csakúgy mint az utána következő filmet is, ami Tolkien más művei alapján készül majd.

Forrás: konyves.blog.hu

Utoljára frissítve: szombat, 12 október 2013 16:28

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére