Előkészületek
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Idhren írta: Ha van szép mécsesetek, lámpásotok (pl törplámpás ), és mindenféle szép fénykeltő eszközeitek, hozzatok azt is, kéne a keretjátékhoz, főleg első napra
Foszforeszkáló guminyúl? Zöld és van rajta egy rózsaszín masni.... + a kádban és a zuhany alatt is lehet vele játszani. (Nem kell megijedni, nem viszem el komolyan. Komolytalanul se. )
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Missy
- Nem elérhető
Esgal:
"Viszek sok komorat,
csinálhatunk sok komolyat."
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
- Esgal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Yzak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
www.vidtomp3.com/
Én ezt a linket találtam a neten neked. Kipróbáltam és úgy tűnik gyorsan és hatékonyan lehet youtuberól mp3ban leszedni vele. Csak másold be a videó címét az üres helyre, kattints a downloadra majd várj a százalékos órára míg elkészül a konvertálás. majd a megjelenő linkre kattintva letöltheted az mp3madat.
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta:
- bedigitalizált, vagy cd-n lévő zenéket, hogy az előadásunkhoz tudjunk válogatni esetleg.
S E G Í T S É G ! ! !
Yotuberól hogy lehet letölteni mp3-ba?
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Jelentem, ma mennek beszerző körútra a logisztikusok, és a családvezetőink!
Megveszik a bőrszíjakat is, ha minden jól megy, Esgal akkor neked nem kell mászkálni
Más:
Mondanak elég nagy viharokat a tábor idejére, és bár nem jelez nagy hideget az előrejelzés, azért kelleni fog az a melegruha, és gumicsizma, amit a levélben olvashattatok. És mivel lesz ott egy halastó, rengeteg szúnyog garantált, szóval a szúnyogrisztó is mindenképp kell.
Amit még hozzatok:
- zeneszerszám, akinek amilyen van, és el tudja hozni.
- bedigitalizált, vagy cd-n lévő zenéket, hogy az előadásunkhoz tudjunk válogatni esetleg.
- jelmezeket/ékszereket minden mennyiségben, amire rá lehet fogni, hogy jó lesz vmire
- sok zöld ruhaneműt, hogyha nem is jelmezben jelenünk meg, látható legyen, hogy mi vagyunk a "ződek"
Majd ha eszembe jut még vmi, írok.
- Fio
- Nem elérhető
Attila írta:
Missy írta:
Fio írta: Missy:Jesszusom, én nem úgy értettem. A dalra értettem, hogy de jó, hogy ismered. Nem bántásnak szántam!!!!
:shock:
nem vettem bántásnak. És tudom, hogy nem annak szántad. Attilával szoktuk így szurkodni egymást, azt hittem te is azt csinálod. És azért válaszoltam így.
Hé-hé-hé, egem ne keverj ebbe bele!
Fio: megcsinálom a furulyázást, nem lesz belőle gond.
Akkor jó, csók belétek
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Attila
- Nem elérhető
Missy írta:
Fio írta: Missy:Jesszusom, én nem úgy értettem. A dalra értettem, hogy de jó, hogy ismered. Nem bántásnak szántam!!!!
nem vettem bántásnak. És tudom, hogy nem annak szántad. Attilával szoktuk így szurkodni egymást, azt hittem te is azt csinálod. És azért válaszoltam így.
Hé-hé-hé, engem ne keverj ebbe bele!
Fio: megcsinálom a furulyázást, nem lesz belőle gond.
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Missy
- Nem elérhető
Fio írta: Missy: igen, violinkulcs-basszuskulcsba lesz leírva. De jó, hogy ismered.
Heh... Köszi Fio.Úgy érzem remekül fogjuk egymást érteni.
Hát igen...néhány basszuskulcsot láttam már. De mit fényezzem magam... Meg az abc-s hangokat is ismerem áááááám ( ), a többit majd ott tanulom meg tőled és Attilától.
Fio írta: Fú gyerekek, eddig csak részletekbe állt össze, de most végén fogom összegezni, de eddig...... ütni fog, mint Papp Laci, ha kész lesz. Remélem nektek is tetszeni fog.
Nekem már eddig is ütött, csak én nem tudtam ütni. Illetve pengetni.
- Yzak
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
A pankráció/birkózás viszont annál jobban passzol hozzám
Egy kis fájdalom nem nagy ár az igazi szórakozásért...
Nem csoda, hogy annyira szeretem a paintball-t és a karatét
- Fio
- Nem elérhető
Dob lesz, azzal már kész vagyok:D
Furulya..... tudjátok mit? Lesz. Attila, meg tudnád tanulni ezt a dallamot? Mennyire tudsz hallás után furulyázni?
Fú gyerekek, eddig csak részletekbe állt össze, de most végén fogom összegezni, de eddig...... ütni fog, mint Papp Laci, ha kész lesz. Remélem nektek is tetszeni fog.
- Missy
- Nem elérhető
Esgal írta: Missy: ahogy érzed. Ha az a verzió megy jobban, akkor legyen az Csak azért mondtam a végtelenítést, mert fogalmam nincs, meddig tart, az ilyesmi közönségfüggő erősen, meg hangulaté is, hogy mennyire tudom cifrázni, félig úgyis impró lesz.
Zsugorpartit még nem tudom; mikorra tervezzük? Csak mert a hétvégén nem leszek Pesten, előtte el vagyok havazva, utána még nem tudom, de lesz dolgom, az biztos.
19-ig nekem biztos nem jó. Utána is csak akkor ha hosszú lesz az a party.
- Esgal
- Nem elérhető
Zsugorpartit még nem tudom; mikorra tervezzük? Csak mert a hétvégén nem leszek Pesten, előtte el vagyok havazva, utána még nem tudom, de lesz dolgom, az biztos.
/Lucifer/
/Ghymes/
- Missy
- Nem elérhető
Esgal írta: Missy: történetmondás alá a francia cucc is jó, de még jobb a Brian Boru - csak kéne belőle valami"végtelenített" verzió, vagy akár úgy, hogy sokszor egymás után.
Egyébként meg kúlság, ahogy van, úgyhogy neki is állok legendát alkotni, amit elmesélhetek már alig várom
De az az induló lesz. Az teljesen új lesz nekem.
Van egy másik Brian Borum is. De majd zsugorpartyra úgyis hozom Ingridet, aztán eldöntjük.
Miért,milyen hosszúra gondoltál? 5 perc? 10? Gondolom legalább 20 perc.
De ha hosszú, akkor szerintem első napra a történetmesélés mellé a másik Brian Boru lesz a nyerő, az is dallamos, és azt már most fél órán át, hiba nélkül bírom nyomatni. Picit komorabb,picit méltóságteljesebb, mint a "Brian Boru I."(Fio verziója).
De, ha mondjuk a legenda háromnegyedével vagy akár az egésszel kész lennél zsugorpartyra, akkor azt is kipróbálhatnánk, hogy te fölolvasod a többieknek, én meg addig játszom alatta a "Brian Boru II"-őt.
Azért inkább azt a verziót javaslom(ezt még biztos nem hallottátok sehol, mert én sem találtam) és nem Fióét(amit belinkeltem), mert az teljesen idegen lesz, ezt meg már álmomban is lejátszom végtelenítve, hibázni meg nem szeretnék, mert marhára hallatszik a hárfánál.
Magyarán. Idegen darabbal nem igazán, vagy inkább nem is szeretnék kiállni, vagy inkább ki sem állok(igen, ez lesz a jó) legendamondást kísérni. Inkább legyen egy olyan, amit ismerek és tudok(ez számszerint kettő darab, amit végtelenítve bírok játszani minden variánsukkal együtt, akár még hozzátoldva is, ha kell), mint egy olyan, amibe aztán teljesen belezavarodok.
Aki(k)nek meg nem tetszik, hogy többször egymás után van lejátsszva a darab(itt most nem az éotheodokra gondolok), az üljön oda a hárfához és játssza el. (És ilyenkor távolról sem nagy a képem, nem azért írom. De fél év tanulással egyetem mellett eléggé szűk keretek közé vagyok szorítva.)
Meg-gondolom te is sokat dolgozol vele-nem szeretném taccsra vágni a munkádat.
Meg, minek untassuk őket, ha van több használható cucc is, akkor legyünk változatosak.
És mindegyikhez lehet furulyakíséret is.
Szerk. Tudom, sokmindent írtam le többször,elnézést kérek érte, de késő van, most már nem állok neki szerkeszteni, a lényeg átjön.
- Esgal
- Nem elérhető
Egyébként meg kúlság, ahogy van, úgyhogy neki is állok legendát alkotni, amit elmesélhetek már alig várom
/Lucifer/
/Ghymes/
- Missy
- Nem elérhető
Milendoria írta: bármilyen meglepő, de nekem meg bodhranom (ír dobom) van, és hozom is!
szal micsoda énekes-táncos-zenés gyönyörűségesek leszünk!
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!
És a daloscéhnek, majd alkalomadtán kölcsönadnád? Esetleg magaddal együtt, ha nagyon félted?
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
szal micsoda énekes-táncos-zenés gyönyörűségesek leszünk!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
És naná, kell a furulya is
- Missy
- Nem elérhető
Esgal írta:
Esetleg vásári történetmondás? Valami zene persze kell alá, de akár azt szívesen vállalom, hogy leszek történetmesélő - előszedünk és felturbózunk valami régi éothéod legendát, ha nincs ilyen, írunk, éljen a másodteremtés. Így egy kicsit a régi kelta bárdok mintájára is lehetne hangulatot kelteni. Igaz, ez is egyműsorszámos. Vagy kettő.
Most ne az éneket figyeljétek, hanem a háttérben a zenét.
Douce Dame Jolie (egy 14. századi francia dal) Van benne furulya is. Van hozzá kottám is.
Ilyesmi lassú?
- Missy
- Nem elérhető
Attila írta: Tekintve, hogy a lentebbi videóban van fúvós hangszer is, ha gondoljátok egy furulyával beszállok Missy és Ingrid mellé.
Én úgy tekintem, hogy gondolom szintén.
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Missy
- Nem elérhető
Idhren írta: VOV!!! :shock:
Szerelmes vagyok a kelta hárfába...
De mindenképp kell dob, hogy bedurvítsuk kicsit.
Majd szerzünk vhol.
Amúgy gyönyörű a dallam!!!
Ez valszeg egy harmincakárhányhúros hárfa. Ezt már nem lehet cipelni vállon, ehhez le kell ülni(tudom a másikhoz is), de a lényeg, hogy nagy. És mivel nagy, így több rajta a húr, mélyebbek a hangok is.
Az enyém csak 22 húros(Tehát a legalsó C után nincs több húr, de a hangsor 3-szor rajta van, tehát van 3 oktávunk.), ilyen a hangzása:
Ezek itt mind 22 húrosok:
Ingrid mása pedig:
1:45-től hallgassátok. Ezen vannak félhangváltók is, az enyémen nincsenek.
- Idhren
- Témaindító
- Nem elérhető
Szerelmes vagyok a kelta hárfába...
De mindenképp kell dob, hogy bedurvítsuk kicsit.
Majd szerzünk vhol.
Amúgy gyönyörű a dallam!!!
- Missy
- Nem elérhető
Fio írta: Igazából már megvan, csak még harmonizálni kell úgy, hogy jól mutasson hárfával. Egy ír dalt vettem alapnak, ha nem bánjátok.
Íme fuvola feldolgozásban a dallam. Ha valaki ismeri, akkor annak csak örülök. Szöveg meg majd jön mellé. De jó kis harcos-vándorlós szövege lesz/részben van. Lehet dudorászni a dallamot, hogy menjen a fületekbe.
Missy: ha megvan a kotta, küldöm, még mindenképp tábor előtt, legkésőbb kedden! Főleg "teljes akkordokból" fog állni, úgyhogy nem lesz nehéz.
L. O. L.
Igen, ez a Brian Boru legismertebb verziója!!!
Tessék, a hárfa:
Köszönöm a kottát, nekem még nincs meg, és ezt mindenképp el akartam játszani, csak sajnos nekem meg nem volt meg eddig. A dolog már odáig fajult, hogy elkezdtem erről a videóról leírni, illetve lehallgatni a hangokat. És becsületemre legyen mondva, az első két ütem ment is. De akkor várok a tiedre, úgy mégiscsak jobb lesz, meg egyszerűbb.
Ha a táborban, vagy akárhol kell új dalt betanulni, az nekem legalább 2 nap, de szerintem másnak is.
Izé....ugye hárfakotta? Mármint, ugye a vilolinkulcs mellett van egy basszuskulcs része is? Úgy is jó, ha nincs, mert végülis nem a violinkulcs része nehéz a dolognak(az a jobb kéz), meg nem is a basszuskulcs(az a bal kéz és a mélyebb hangok), hanem a kettő együtt.
- Fio
- Nem elérhető
Igazából már megvan, csak még harmonizálni kell úgy, hogy jól mutasson hárfával. Egy ír dalt vettem alapnak, ha nem bánjátok.
Íme fuvola feldolgozásban a dallam. Ha valaki ismeri, akkor annak csak örülök. Szöveg meg majd jön mellé. De jó kis harcos-vándorlós szövege lesz/részben van. Lehet dudorászni a dallamot, hogy menjen a fületekbe.
Missy: ha megvan a kotta, küldöm, még mindenképp tábor előtt, legkésőbb kedden! Főleg "teljes akkordokból" fog állni, úgyhogy nem lesz nehéz.
- Missy
- Nem elérhető
Esgal írta:
Ringbearer írta: Na, nekem a nővérem varrt még régebben meteorokat, úgyhogy megpróbálom felkutatni őket mert azok állati szépek voltak... esetleg ilyen botra aplikált szalagokat is lehetne hozni. Valami sütit/rágcsát, meg lónyalálat is hozok... Ömm esetleg ne csináljunk valami harci bemutatót? Esgal esetleg nincs valami ötleted? Meg nekem vannak ilyen bőröveim elég sok (de nem túl értékes) ezt tudom még esetleg portékának felajánlani, de még gondolkodom!
Hát, gondolkoztam rajta, hogy akár valami harc, akár táncos bemutató is lehetne, de konkrét ötletem még nincs. Igazából olyasmi kéne, ami vagy interaktív, vagy folyamatosan megy - úgy értem, ha meteor lesz, glom, az nem egy öt perces műsorszám lesz, hanem kvázi folyamatosan tolja valaki. Ilyesmi kéne ezekből is.
Mondjuk, ha valami versenyt rendezünk? Akár egy gyors, helyi bírkózóverseny, egy valamilyen trófeáért. Semmi ütés-durvulás, de azért küzdelem. Vagy clubfighting. Vagy Alyr-féle shendaos lökőkéz. Esetleg más, még gondolkodom. De tőlem bemutató is lehetne, csak koreot erre nincs időm összerakni, ebben meg nem mernék még improvizálni. De ha van köztünk, aki tapasztalt valami ilyesmiben, szóljon most
Ha már ennyi zenészünk van, valami folyamatos zene mehetne, csak ilyen jamming-jelleggel, kvázi utcazeneként, imprózva. Persze most más farkával verem a csalánt, mert én ugye nem tudok ilyet, de mondjuk dobolni akár, az még nekem is megy.
Esetleg vásári történetmondás? Valami zene persze kell alá, de akár azt szívesen vállalom, hogy leszek történetmesélő - előszedünk és felturbózunk valami régi éothéod legendát, ha nincs ilyen, írunk, éljen a másodteremtés. Így egy kicsit a régi kelta bárdok mintájára is lehetne hangulatot kelteni. Igaz, ez is egyműsorszámos. Vagy kettő.
Még egy ötlet: mit szóltok egy "jósdához"? Kutatok valami módszert, ami akár illő is lehet hozzánk (csontpálcika, miegymás), és azzal. Az ötlet onnan jön, hogy az első velemi táborban, mikor szintén volt Éothéod csapat, csináltunk valami ilyesmit, írtunk horoszkópot a tábori újságba, meg ilyenek, persze vicc alapon. Itt sem kellene komolyan venni a dolgot, csak lazán, dumálni mindenféle vicceset/szórakoztatót.
Huh, de kreatív vagyok így hajnaltájt.
Írhattál volna egyszerűen pankrációt is.
A jósda szerintem jó.
A bárdos dolog is.... ehhh, majd nézek valami egyszerűt.
Jaigen. Idhren, ha bárdos dolgokat szeretnénk, akkor kb. hány dalt tanuljak be( a kotta ott helyben illúzióromboló)? Eddig tudok egy indulót, egy balladát, egy vidám dalt, meg még 2 lassabbat. Ezekkel meg az a gond, hogy a kelta vagy ír vagy skót hárfadalok általában rövidek. Amiket énn tudok, az általában megvan egy perc, maximum két perc alatt. Azt lehetne esetleg csinálni, hogy egymás után kötéssel többször lejátszani őket, így kijönne olyan 5 perc.
Meg nem tudom. Nem a legelős napra gondoltam, de van egy olyan ír dal, hogy Morrison's Jig. Ennek van többféle feldlgozása-én hárfán próbálom betanulni, de most nem ez a lényeg.Hanem, hogy még 2007-ben az Aiculossés csapattal a Ghymes egyik számára összerittyentettünk(szószerint , jelentem, azóta fejlődtem táncban, már nem kérdem meg minden lépésnél, hogy ez így jó-e), egy kis táncos performanszot.
Szóval ennek a Morrison's Jignek, ami egész éotheodos van több feldolgozása is, szerintem a legjobb A Celtic Harp Orchestra által játszott.
Ez a Morrison Jig egyszerűsített verziója. Csak azért linkelem, hogy meglegyen az alapdallam.
... re=related
És ez az, ami szerintem jobb, még valami fanfár vagy kürt vagy mi, szóval az is van benne. Az egyetlen gond az, hogy koncertfelvétel. Ha tetszik és felhasználható, akkor le kéne tölteni youtuberól és az elejéről meg a végéről le kéne vágni a zavaró dolgokat(taps meg ilyesmi), és, ha lehet akkor picit megtiszítani az egészet, de végsősoron nem olyan zavaró.
Vagy túl írszteppes lenne?
Aztán, ha már dob.
Van még egy Jig, ez a Bodhran Jig. De a Bodhran egy ír dob is. Van valakinek ilyenje? Ilyen gyönyörűség, ni!
www.shopcelticcottage.com/images ... WM1930.jpg
... re=related
- Athramien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
lényeg, hogy meglegyen a két bogrács
meglesz. Ring 21-én csörgök.
léptem Máriafürdőre pancsolni xD
pussz
"Sane is boring"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.