- Köszönetek: 0
Keretmese
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A részletek pedig majd kiderülnek, addig nem érdemes agyalni hogy most hogy meg mint meg izé.
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Niph
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Dorka írta: Nagyon jó az induló és a címer is
Egyetértek!
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Dorka
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Narbeleth
- Nem elérhető
Emitt pedig látható a
Sztúr címer béta verzió
filctollal csináltam a villamoson, úgyhogy lesz ez még kidolgozottabb is, de az ötletet akartam megosztani.
Tavirózsa és koi hal (ami majdnem olyan, mint az aranyhal, csak nem olyan gimb-gömb).
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Rina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Rina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Csaszi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- yoloka
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Lacho calad! Drego morn!
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
Mennyit tudhat a többi nép a mi küldetésünkből?
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Hogy ne foglaljon olyan sok helyet, mint amennyit valójában igényel, becsukható izébe tettem, katt a gombra, és csicseregjetek, ha van véleményetek, további ötletetek, vagy esetleg satöbbi. Mert az is jó ám!
Lássátok meg, nem titok:
Megjöttek a hobbitok!
Rrrrim-bim-bim! Rrrrom-bom-bom!
Rrrimbim-daba-daba-dom-bom-bom!
Földünkön a víz az úr,
Halásznép a sok kis sztúr!
Nősziromföld a tanyánk,
Rabyn a mi Nagyanyánk!
Vigadunk mi reggelig,
Míg a nap majd felkelik!
Rusnya jószág ám az ork,
Hamar elvágja a tork’! (…od)
[center:9zjm14i7]Ez így nekem olyan hobbitos, de azért egy alternatíva:
Kerüljük a rusnya orkot,
Hamar elvágja a torkot![/center:9zjm14i7]
Még sincs tele a gatyánk:
Íjunk van és parittyánk!
Erdőben is jó a kedv:
Haverunk a barnamedv’!
Nem rakunk mi házakat,
Elvagyunk a föld alatt!
Nem vacak lyuk a szmiál:
Tágas otthon, ami jár!
[center:9zjm14i7]Homályos utalás a fő célunkra, csak úgy apró, lelkesedés-növelő szintjén: [/center:9zjm14i7]
Csiga-biga gyere ki,
Ég a házad ideki!
Ha nem jössz ki, bemegyek,
Megeszem a fejedet!
Feneketlen a hasunk,
Napi hétszer jóllakunk!
Elrejtőzünk, hogyha kell,
Bárki keres, sose lel!
Vásárfalva, szevasztok,
Megjöttek a hobbitok!
Rrrimbim-daba-daba-dom-bom-bom![/spoiler:9zjm14i7]
Egy másik, identitásfokozó- és hobbittudat-serkentőfű: Tudjátok, hogy Gollam, azaz Szméagol, majd valamikor a nem túl távoli jövőben a mi népünkből kerül ki. Arra gondoltam, hogy Gollam beszédmódjának egyfajta előzményeként sztúr sajátossággá fejleszthetnénk egy-két rá emlékeztető, de nem egészen gollamos fordulatot. Semmi képpen se sziszegjünk meg pöszögjünk, mint ő, de használhatnánk azokat a nyomatékosításokat, úgy ám! Bizony! A "drágaszágom" túl explicit lenne, de esetleg használhatnánk a "kedveském", "jó kis...", "szép ..." kifejezéseket úgy, mint a népre jellemző sajátos kifejezésmód eszközét. Ezek előtörténetet adhatnak és intertext-szerű kikacsintások lehetnek, amik a többiek számára ugyanolyan provokatív röhögésforrások, mint az, amikor valaki elkiáltja magát, hogy "silence!" - és nem folytatja. (Kötelezően megszólalnak néhányan, hogy "I kill you!"). Mi a véleményetek, kedveskéim?
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Mit szóltok ehhez:Narbeleth írta: Nekem tetszik! Jópofa ritmusa van. Esetleg valami szövegötleted is van már?
Kerítsünk valami témát hozzá, és akkor írhatunk szöveget is neki! Ki kellene alakítani az identitásunkat, és arról "énekelni" hozzá.Rrrim-bim-bim! Rrrrom-bom-bom!
Ha szeretjük a vizeckét, akkor a halackát isz szeretjük, igaz, drágaszágaim? Ész mit szeretünk még? Haszackánkat? Nyugalmat? Rabyn Nagyanyót? Az orkokat nem szeretjük, az cúfak ész büdöszek, úgy ám! Ész még durvák isz, letaposszák a virágainkat, ellopják a cigákat. Tényleg, a cigákat isz szeretjük?
Jaj, Dodiee, Pálpiszta kontakt üregiLOL!
- Dodiee
- Nem elérhető
browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=river#/dm8go8
browse.deviantart.com/?q=river&order=9&offset=24#/d29l488
De ez persze csak az én elképzelésem, mármint hogy a folyó ennyire fontos lenne. Vétózni szabad
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Dodiee
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Ebben egyetértek SÚ.Narbeleth írta: A matriarchátus nem azt jelenti, hogy csak csajok vannak, hanem azt, hogy a férfiak azok, akik kedvesen mosolyognak, ha a családfő mond valamit, és aztán ők mennek a saját fejük (jó esetben - khm... én kérek elnézést...) után.
Egyébként a zene nagyon lol.
Egyébként Gandalf azt írta, hogy 2460-at írunk, tehát ez lesz az Éber Béke utolsó éve, Déagol 3 év múlva találja meg az Egy Gyűrűt.
Szerintem mi is üregben lakunk, mert a nekem meglévő könyvben az áll, mikor Gandalf elmondja Frodónak Gollam történetét, hogy a nagyanyja az üregéből tiltotta ki őt.
Lacho calad! Drego morn!
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Volt valami ostoba javaslatom az indulóra. Néztétek? Nagyon gáz? Vagy esetleg tetszik?
Látszik, hogy közeleg a tábor, beindult nálam az illegális, avagy partizán-fórumozás.
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.