Suhatag- módi
- Encsi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Eruntale/Hanna írta: Köpeny: ha a gót vonalon haladunk, akkor javaslom, olyan fazon legyen, mint Adanedhel avatarján van, vagyis oldalt, a vállon megtűzött,mindenkinek kedve és ízlése szerint választott brossal/fibulával.
Empirikus kísérletek után ( takaró + biztostű) arra jutottam, hogy különösebb szabást nem igényel, csak megfelelő technikát, és olyan angyot, aminek szép esése va . Holnap belevágok a csuklyás változat kikísérletezésébe, eső esetére nem ártana.
Awww!
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Köpeny: ha a gót vonalon haladunk, akkor javaslom, olyan fazon legyen, mint Adanedhel avatarján van, vagyis oldalt, a vállon megtűzött,mindenkinek kedve és ízlése szerint választott brossal/fibulával.
Empirikus kísérletek után ( takaró + biztostű) arra jutottam, hogy különösebb szabást nem igényel, csak megfelelő technikát, és olyan angyot, aminek szép esése va . Holnap belevágok a csuklyás változat kikísérletezésébe, eső esetére nem ártana.
Címer vagy jelkép. Nos. az én ötletem egy stilizált feketerigó volt, mivel a suhatagi királyok képessége, hogy megértik a rigók nyelvét. Esetleg kombinálni a stilizált rigót a gót/ koraközépkori ékeszrek motívumaival, mint pl. ez: art.thewalters.org/webimages/PS1 ... DD_T07.jpg
vagy ez: www.minsocam.org/MSA/collectors_ ... arnet2.jpg
ahogy elnézem, a háromszögeket szerették kombinálni különbözői indákkal.
A klasszikus középkori heraldika kiesett, az kevésbé lenne autentikus.
megpróbáltam lerajzolni több címerváltozatot is, de egyelőre úgy néznek ki, mintha egy kövér csirke táncolna egy radioakív fenyőerdőben, szóval azt hiszem, még finomítok a dolgon.
- Adanedhel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 0
Nekem tetszeni fog ha bordo leszSil írta: Na, megcsináltam a karkötőt is, szvsz egyik fajta drótból sem kell hozzá 35-40cm-nél több, és gyöngyből kb 1 gramm. Max egy óra alatt megvan.
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar01.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar02.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar03.jpg
(Itt már azért látszik, hogy nem bordó a gyöngyöm. A fogónyomokat elvileg meg lehet előzni, ha betekerjük a fogót szigetelőszalaggal.)
A bordó gyöngyhöz viszont lehet, hogy a vörösréz drót nem annyira szerencsés színválasztás, valami kevésbé vöröses talán jobb lenne. De ezt meg kéne nézni.
- Zsodoo
- Látogató
Én most 1 hétre eltávozok az országból, addig is jó ötletelést!
P.S.: én is támogatom a köpenyt
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar01.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar02.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tkar03.jpg
(Itt már azért látszik, hogy nem bordó a gyöngyöm. A fogónyomokat elvileg meg lehet előzni, ha betekerjük a fogót szigetelőszalaggal.)
A bordó gyöngyhöz viszont lehet, hogy a vörösréz drót nem annyira szerencsés színválasztás, valami kevésbé vöröses talán jobb lenne. De ezt meg kéne nézni.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- icke
- Nem elérhető
Sil: O____O Komolyan, ilyen karkötőből még a bordót is felveszem. Szerintem legyünk egységesek, ez kinéz olyan jól, hogy a nagyon maszkulin júzerek nyavalygása se legyen jogos = A Blahán a Gyöngyházban lehet kapni kiscsillió féle gyöngyöt, szerintem olyat is, ami nekünk kell, viszont drótjuk nincs (érdekes hely), azt máshonnan kell szerezni. (A másik topikban Olostát emlegettétek, megkérdezi valaki?)
Varrógép: ha lesz, én tudom kezelni = Igen, tudom, hogy ez viccesen hangzik, de a 2005-ös tábor óta köpenyt beszegni (ha nem is profin, meg kicsit lassan, de) tudok. Negyed órát számolva egy darabra, az öööö... sok? O_O Mindegy, valahogy csak megoldjuk =
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Sil
- Nem elérhető
Kérdés, hogy lesz-e egyáltalán működőképes varrógép a táborban. (+ tud-e valaki varrógéppel varrni a csapatban.) Az utóbbi pár évben nem voltak beszegve a köpenyeink. (A prizmacsosak égetve lettek, a tavalyiak meg még azt sem, mert nem voltak elég műszálasak hozzá.)Eruntale/Hanna írta: Oké, akkor azt hiszem, a köpeny megszavazva. Kérdés, hogy készüljön el, azért 20 köpeny beszegését és kiszabása nem tudom, mennyi idő, de valami azt súgja, sok.
Nem mértem, de szerintem a vékonyabb drótokból simán lehet 2-3x olyan hosszút számolni, mint a kerülete. Megnéztem a gyöngyös fiolámat, abból kb a fele maradt meg, és 10g fér bele, tehát volt az 5g is (a kásagyöngyöt általában 5-10g-os csomagokban szokták árulni). Egy karkötőnek nyilván jóval kisebb az anyagigénye, csinálok egyet holnap és megnézem.Eruntale/Hanna írta: Sil ,e zek nagyon szépek! mennyi anyag és mennyi gyöngy kellene pontosan hozzá? Valamint én is a karkötőt támogatnám, a nyaklánc adott helyzetben elég kényelmetlen lehet.
Naná. Csak ki kell találni, mi legyen rajta. De a zászlófestés is lehet közösségi munka (gondoljatok csak a völgyzugolyi zászlóra 2006-ból), szóval jöhet ám, aki akar. Vettem pár ecsetet is szokás szerint, hogy ne kelljen a raktáriakkal vacakolni.Eruntale/Hanna írta: Zászló? Sil, megfelsted?
Tears unnumbered
- Encsi
- Nem elérhető
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
Sil ,e zek nagyon szépek! mennyi anyag és mennyi gyöngy kellene pontosan hozzá? Valamint én is a karkötőt támogatnám, a nyaklánc adott helyzetben elég kényelmetlen lehet.
Zászló? Sil, megfelsted?
No, holnaptól már aktívabban leszek, így vagy úgy, de túl leszek az utolsó szigorlatomon (remélem, átmegyek, ha nem, akkor szomorú Hanna leszek.)
- Sil
- Nem elérhető
A vékonyabbik drótot egyébként csak azért tekertem össze magával kétszálasan, mert túl vékony volt. Közepes vastagságúval ez a lépés kimarad, és akkor jóval gyorsabb az egész (ez volt a legidőigényesebb része).
Tears unnumbered
- Lamy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Alustriel
- Látogató
- Sil
- Nem elérhető
:egyetért: Hát, ha már egyszer elitista csapat...Metaflora írta: Akkor már inkább póló ÉS köpeny, akár úgy, hogy hozunk magunknak drapp pólót és festünk rá címert vagy egyéb csapatizét. Mert a póló az jó és többnyire sokkal jobban csapatjelleget tud adni a megjelenésnek. Eddigi mindkét csapatom meg tudta oldani, hogy legyen póló, köpeny, nyaklánc, és hozzá vagyok szokva a jóhoz
Hoztam én is ilyen torkvesz-szerűséget, bocs a képek minőségéért (most készült el):
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tor01.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tor02.jpg
img.photobucket.com/albums/v127/sil02/tor03.jpg
Ez egy kicsit időigényesebb, de nem nehéz. Egy vastagabb drótra van rátekerve egy saját magával összecsavart vékonyabb, és a köztes részekbe még egy vékony drót, gyöngyökkel.
Tears unnumbered
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
Lamy: sztem jól sikerült a cucc, ellenben eléggé kényelmetlennek néz ki (valamint elfogult vagyok, mert ha esetleg meg tudjuk oldani az egyéb ötleteket, azok sokkal inkább színesek )
- Náda
- Nem elérhető
Nekem tetszik Lamy alkotása
Én karkötőre szavaznék.
"A lovasok az esőfelhőkkel jönnek, az égen hallani fogod a patáik mennydörgését."
- Lamy
- Nem elérhető
- lehet nyakperec, vagy akár össze is lehet fűzni, akár karkötőnek is
- ez utóbbihoz érdemesebb talán sűrűbbre és kisebbre csinálni, kinek ahogy tetszik
- rendkívül egyszerű, egy vastagabb ceruzára kell feltekerni a drótot, amit utána ki lehet húzni belőle, és a kész művet hajlítgatni, ki hogyan akarja, kb. 20 percbe körül
- ez 3 méter drótból készült, ha esetleg sűrűbbre szeretné az ember, akkro talán jobb 4-ből
- 1 méter drót ára 60 forint, ergo nem nagy költség, és van aranyszínűben is, nem csak ilyen rézben
icke.uw.hu/torques01.jpg
icke.uw.hu/torques02.jpg
icke.uw.hu/torques03.jpg
icke.uw.hu/torques04.jpg
Nos?
- veszter
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Adanedhel
- Nem elérhető
- Lamy
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Szvsz inkább drapp alapon bordó minta/címer, mint külön kendő. Ha köpenyünk lesz, kerülhet a minta a köpenycsatra is.
És legyen zászló is...
Tears unnumbered
- Lamy
- Nem elérhető
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
Azt kellene még relatíve sürgősen eldöntenünk, hogy milyen csapat-megkülönböztető dolgot szeretnénk: pólót vagy köpenyt? Külön legyen egy bordó, szabadon választott kendő, vagy legyen drapp alapon bíbor mintánk- esteleg egy mesterjel, vagy címer?
A tábori költségvetésből 20 000 Ft jár minden népnek, azaz kb. egy ezrest számolhatunk mindenkire. Sajnos, ami ezen felül van, az saját költségből megy, próbáljunk okosan gazdálkodni (ha már kereskedőnép vagyunk )
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Eruntale/Hanna
- Témaindító
- Nem elérhető
Sil írta:
Eruntale/Hanna írta: Melyik fajta díszgyöngyökre? Tudsz mutatni ilyet?
Az Üllői úton a Ferenc körútnál, ahogy feljövünk a metróból, van pár lépésen belül legalább 3-4 nagyobb gyöngyös/kreatív bolt.
Nos, bevallom férfiasan, hogy eddig nem találtam semmi konkrétat, de gondoltam, bedobom a fibulát, mint ötletet, és ha tetszik, akkor elmegyek, és megszavazzuk, milyen legyen.
(Igazság szerint szerdán van az utolsó ocsmány szigorlatom, és addig be vagyok zárva a laksába a tételeimmel)
Viszont nyitni fogok egy külön topicot, ahova a konkrét anyagigényeket és az egyéb beszerzendőket/ elhozandókat írhatjuk, ezt pedig meghagyjuk az üse szellemi pezsgés csarnokának.
- Lamy
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Na ez az, amit még nem tudok, hagyom még érni. Még egy csomóan meg sem szólaltak.Metaflora írta: Sil, ezek tök jók, hogy gondolod megvalósítani? A (prizmacsos pólók, de főleg a) tavalyi maedhrosos medálok után erősen bízom a kreatív ötleteidben
De, köszi. Javítva.Metaflora írta: (Ja és az idézős hozzászólásodban nincs kihagyva egy idézet vége?)
Tears unnumbered
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
(Ja és az idézős hozzászólásodban nincs kihagyva egy idézet vége?)
- Encsi
- Nem elérhető
Lamy írta: Ékszernek, bár nem gót, ellenben kelta torkvesz? ( de.wikipedia.org/wiki/Torques ), ami szerintem azért annyira távol nincs stílusban, de én mindig is imádtam őket. Szerintem drótból könnyen lehet készíteni max 1 óra alatt. (mondjuk spirálformában körbetekerni a drótot és azt behajlítani félkörívbe?) Vállalok prototípus készítést is és ha bejön, akkor még egy párat.
Nekem meg van valahol egy adag drótom, amit nem szándékozok felhasználni
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.