Suhatag- módi

Több
14 éve 6 hónapja #389559 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Suhatag- módi

Eruntale/Hanna írta: Az ékszereket nézve nekem is ezsembe jutott, hogy igen-igen csinos lenne egy ilyen uniszex ékszer, mint csapatkiegészírő; és a kreatív boltokban kapható díszgöngyökre gondoltam.

Melyik fajta díszgyöngyökre? Tudsz mutatni ilyet?
Az Üllői úton a Ferenc körútnál, ahogy feljövünk a metróból, van pár lépésen belül legalább 3-4 nagyobb gyöngyös/kreatív bolt.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389556 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Wow, ezek a fibulák naaagyon szépek!

Oké, akkor állapodjunk meg a drapp-világosbarnában, ha a többségnek jobban tetszik. Ez lesz az alapszín- értsd, ha pólót/köpenyt/zászlót csinálunk.

Az ékszereket nézve nekem is ezsembe jutott, hogy igen-igen csinos lenne egy ilyen uniszex ékszer, mint csapatkiegészírő; és a kreatív boltokban kapható díszgöngyökre gondoltam.

Lamy, a prototípust mindenképp próbáljuk ki; és is ötletelek fibula- témában.
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389525 Írta: Lamy
Lamy válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Hanna: ép javasolni akartam a bordót!!! rulez (van is egy nagyonszép bordó felsőm)
barnát annyira nem kultiválom, ellenben drappból rengeteg ruhadarabom van
Ellenben MTT-s póló is bordó, kifordítjuk, hmm? (na jó, csak vicc volt, de meg lehetne kérdezni h anno ők hol szereztek bordó alapanyagot)
Ékszernek, bár nem gót, ellenben kelta torkvesz? ( de.wikipedia.org/wiki/Torques ), ami szerintem azért annyira távol nincs stílusban, de én mindig is imádtam őket. Szerintem drótból könnyen lehet készíteni max 1 óra alatt. (mondjuk spirálformában körbetekerni a drótot és azt behajlítani félkörívbe?) Vállalok prototípus készítést is és ha bejön, akkor még egy párat.
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja - 14 éve 6 hónapja #389491 Írta: Sil

Eruntale/Hanna írta: De ha bárkinek eszébe jut bármi ötlet még, az ne habozzon itt megosztani! Barna szövetet pl. bizotan lehet kapni nagy tételben- köpeny? Tunika? Kacagány? Hajrá, hagyjátok szaladni a fantáziátokat! [/url]

OK, valami egész világos, drappos árnyalattal kiegyezek én is. Metának amúgy igaza van, a sötétbarna és a bordó egymáson nem látszik. Valami drappos tunika vagy póló, bordó köpennyel?
(Festékből normális világos- vagy sötétbarna árnyalatot szinte lehetetlen kikeverni, és bordót se könnyű az előző évek tapasztalatai alapján. Bordó textilfesték már tavaly is minimális mennyiség volt a raktárban, és el is fogyott mind.)
Csapatzászló? Az nagyon látványos és csapatidentitást hordozó dolog tud lenni. Állítólag idén több szabadidőnk lesz, szeretnék már egy olyan zászlót, amit be is lehet fejezni időben... Kéne valami címerszerűség is szvsz, de gyakorlatilag bármi lehet benne, mert nem tünde címer, nem kell szabályosnak lennie.
A bronz mint szín egyébként remekül megy a bordóhoz, és talán a barnát sem üti. Szóval ha fémes színre is szükségünk van (pl ékszerek, címer), használhatnánk ezt is szvsz kiegészítőnek.

Eruntale/Hanna írta: Ti hogyan képzelitek el a gazdag, elitista kézműves- kereskedő suhatagiakat?

[/quote]
Én már mondtam, hogy jóval színesebbnek, valahogy annyira a tulitarka köves utak jutnak eszembe elsőként Suhatagról. Azt is mondtam, hogy nézegettem gót tárgyakat, elég jellemző arra a korszakra a rekeszzománc meg a drágakőberakás:
wamtac.files.wordpress.com/2009/ ... fibula.jpg
upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... %29_01.jpg
img137.imageshack.us/img137/4788/fibula02st8.jpg
Hasonló angolszász cuccok:
www.flickr.com/photos/medievalan ... otostream/
www.flickr.com/photos/medievalan ... otostream/

Tears unnumbered
Utolsó szerkesztés: 14 éve 6 hónapja által.
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389422 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Szerintem lehetne drapp póló és rajta valami szép bordó minta :) az jól mutat...és még nagy melegben is előnyös, mert nem fogunk megsülni, mint akik feketében lesznek ;) és drapp pólót akármelyik kínaiban árulnak :)

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389398 Írta: Encsi
Encsi válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Amikor legutóbb próbáltam fekete pólót vásárolni itt nálunk a kínai boltban, csak barnát találtam :P
(Mondjuk ez valamikor tavalyelőtt karácsonykor volt)

'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389391 Írta: Eruntale/Hanna
Oké, félreértések elkerülése végett:

A bíbor/bordó a nép minden tagjának alanyi jogon járó szalag/öv/kendő/karpánt/fejpánt, ami közös, és ami kiemeli, hogy suhatagi vagy.

A másik színen elég sokat töpnegtünk, és végül azért döntöttünk a barna mellett, mert a középkori kereskedővárosok lebegtek előttünk (noha ez nem túl autentikus tolkieni szempontból, de fogódzót ad, hogy épül fel eg kereskedelemre és kézművességre alapozott kultúra) akik a semleges, egyszínű ruháikat egy-egy hangsúlyos ékszerrel, kiegésztővel dobták fel.

A "barna" mint szín azért került képbe, mert
A.) a fekete már kissé felül van reprezentálva így is
B.) rendkívül sok árnyalata van, a feketébe hajlótól a homokszínig.

Tehát, ha a barna alapszínpől beszélünk, akkor a drapptól a gesztenyebarnáig számos árnyalat jöhet szóba- a lényeg, hog lehetőség szerint egyszínű, semleges árnyalat legyen, mert mellette igazán szépen dominálna a fényes bordó. Bevallom, abból a feltételezésből indultam ki, hogy valamilyen barna tónusú ruhadarabja mindenkinek van, nemtől független- de mint kitűnt, ebben a vérmes reményemben megcsalattam :)

De ha bárkinek eszébe jut bármi ötlet még, az ne habozzon itt megosztani! Barna szövetet pl. bizotan lehet kapni nagy tételben- köpeny? Tunika? Kacagány? Hajrá, hagyjátok szaladni a fantáziátokat!
Ti hogyan képzelitek el a gazdag, elitista kézműves- kereskedő suhatagiakat?
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389368 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
De a csapatpóló az jódolog :) bár a barna mint alapszín... :S (Amúgy is fura kicsit ez a barna-bordó párosítás, egyik se látszik a másikon. Esetleg majdnemsárga világosbarnán a sötétbordó.)
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389332 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Üdvözletem!

De még hogy szívtunk a barnával :D= Egész kutatóexpedíciók igyekeztek tizenkevés barna pólót fellelni, és végül (úgy emlékszem) a tábor előtt közvetlenül sikerült szerválni valami homokbarna verziót :)=
A bíbor /bordó póló meg olyan, hogy, öööö, talán nem mindenki venné fel szívesen :D=
(BTW. Egy, khömm, bizonyos webshopban lehet kétféle üres barna pólót is rendelni, csak épp darabja 1300 forint. Ami pólóért talán nem egy egetrengető összeg, de azért mégse két fillér. Bordó is van, de jelenleg csak XXL-es méretben :D= )
Egyáltalán, póló formátumban akarjuk viselni a színeket? Köpeny, kendő is lehetőség (egyik szín az alap, a másik a szegély vagy a minta), illetve nálam kreatívabbak valószínűleg elő tudnak rukkolni még pár alternatív ötlettel :)=

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389316 Írta: Sil

Eruntale/Hanna írta: Bejelentem, hogy a csapatszíneink a BÍBOR/BORDÓ, illetve alapszínként a BARNA lesz.

Bíbor, mert ugyebár az uralkodók és a legkiválóbbak színe (nem, egáltalán nem vagyok megalomán elitista, csöppet sem..),
és barna, mert a városi, dolgos életformához leginkább ez passzol.

Hmm, bíbor/bordó tetszik, elitizmus rulez. :) Barnából milyen barna? Világos, sötét? Barna pólót nagyon nehezen lehet kapni, anno a Beorosok is szívtak ezzel. (Nekem speciel egyáltalán semmi barna cuccom nincsen, még cipőm se, mert nem áll jól és utálom mint színt. Még jó, hogy ott a bordó.)

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389315 Írta: Sil

Virág írta: Szerintem még mindig közép-kelet, kontinentális éghajlat enyhe hegyvidéki beütéssel, mivel idén is Szanticskán leszünk ;)

Az erdőtündék viccesek lesznek erdő nélkül... :lol:

Gondolkoztam a lehetséges csapatjelvényeken is. Nézegettem a gót meg hasonló népek tárgyait, + eszembe jutott, amikor Glóin áradozik Suhatag tulitarka kővel kirakott útjairól (tudom, ez párszáz évvel későbbi, de a törp kapcsolat és a hatásuk a mi időnkben is megvan), ha ezen a vonalon indulnánk el, lehetne valami rekeszzománc/ólomüveg/mozaik-hatású színes cucc, viszonylag semleges, lehetőleg sötétebb színű háttéren, erősen stilizált körvonalakkal... Hmm? (Ennek az az előnye is meglenne, hogy lehet hozzá sablont csinálni, így relatíve gyorsan kivitelezhető.)

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389313 Írta: Eruntale/Hanna
Nos, hogy ne csak a nyelvészek élvezkedjenek, és hogy reagáljak a másik topikban felvetett kérdésre,

Bejelentem, hogy a csapatszíneink a BÍBOR/BORDÓ, illetve alapszínként a BARNA lesz.

Bíbor, mert ugyebár az uralkodók és a legkiválóbbak színe (nem, egáltalán nem vagyok megalomán elitista, csöppet sem..),
és barna, mert a városi, dolgos életformához leginkább ez passzol.
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389287 Írta: Virág
Virág válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Szerintem még mindig közép-kelet, kontinentális éghajlat enyhe hegyvidéki beütéssel, mivel idén is Szanticskán leszünk ;)

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389271 Írta: Eruntale/Hanna
"The language of Dale is represented only in the names of its few kings and the Longbeard Dwarves. These are all Norse names (or Germanic names modelled on Norse styles). In a note Tolkien wrote for himself while working on The Lord of the Rings he identified the language of Dale with Old Norse and the language of Rohan with Old English, but their ancestral language he identified with Gothic (the oldest recorded Germanic language)."

én ezt találtam nyelvet illetően Martineznél, a teljes cikk itt található:
www.runic.dk/articles4.htm
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389229 Írta: Sil

Eruntale/Hanna írta: Hmm, anyelvet illetően Ankalimont faggattuk...

.. és így született meg az ötlet, hogy a nyelv legyen a gót,legalábbis alapszavakban használhatnánk egyszerűgót szavakat (igen/nem/hagyj békén és társaik)

Hmm, végülis van benne ráció, mert rokon nép az éothéodokkal, és míg a Gyűrűk Ura idején a rohaniak nyelvét az óangollal, a suhatagiakét meg Old Norse-ként reprezentálta, most még többszáz évvel korábban vagyunk, simán lehet még ősibb állapotban a nyelv. A rohaniaknál/éothéodoknál is volt ilyen váltás, az őseik még gót nevűek, pl Vidugavia, Marhari, Marhwini, stb...

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389204 Írta: Eruntale/Hanna
Hmm, anyelvet illetően Ankalimont faggattuk...

.. és így született meg az ötlet, hogy a nyelv legyen a gót,legalábbis alapszavakban használhatnánk egyszerűgót szavakat (igen/nem/hagyj békén és társaik)
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389196 Írta: Sil

Lamy írta: "gót nyelvre hajazó" az csak egy dolog, hogy nyelv, a nyelevhez ált. tartozik egy nép is, vagy több. Gondolom ebből gondoltak a rebesgetők kiindulni, nem? Kelet góti? Nyugati gót? hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3tok
Nekem tetszik az ötlet, szerintem illene. (a könyv is tök jó, csak épp a tartalomjegyzéke olvashatatlan)

Hát, ha már gót, akkor nyilván keleti gót, az talán nem lenne annyira elrugaszkodott. Ki rebesgeti amúgy?
Tolkien nem sokat ír a suhatagiakról, viszont a neveik konkrétan Old Norse eredetűek (pl Bard, Brand), és egy forrást találtam a nyelvükkel kapcsolatban is, ahol szintén skandináv jellegűnek írja le:

Tolkien a 144. levélben írta: Languages, however, that were related to the Westron presented a special problem. I turned them into forms of speech related to English. Since the Rohirrim are represented as recent comers out of the North, and users of an archaic Mannish language relatively untouched by the influence of Eldarin, I have turned their names into forms like (but not identical with) Old English. The language of Dale and the Long Lake would, if it appeared, be represented as more or less Scandinavian in character; but it is only represented by a few names, especially those of the Dwarves that came from that region. These are all Old Norse Dwarf-names.
(Dwarves are represented as keeping their own native tongue more or less secret, and using for all 'outer' purposes the language of the people they dwelt near; they never reveal their own 'true' personal names in their own tongue.)

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389194 Írta: Lamy
"gót nyelvre hajazó" az csak egy dolog, hogy nyelv, a nyelevhez ált. tartozik egy nép is, vagy több. Gondolom ebből gondoltak a rebesgetők kiindulni, nem? Kelet góti? Nyugati gót? hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3tok
Nekem tetszik az ötlet, szerintem illene. (a könyv is tök jó, csak épp a tartalomjegyzéke olvashatatlan)
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389176 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Suhatag- módi
Üdvözletem!

Olyasmit hallottam rebesgetni, hogy Suhatag népe valamiféle, a gót nyelvre hajazó cuccot tervez beépíteni a keretjátékos identitásába, és meg is ígértem, hogy elküldök egy rendelkezésemre álló nyelvkönyvet a nemzetségvezetőnek, majd erről lendületből sikerült megfeledkeznem :/= Pótolandó a mulasztást, egy 16 megabyte-os zip formájában ezen a linken elérhető a könyv. Hátha még segítek vele valamit :]=

icke

ignis sum quae contra frigus ardet
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389149 Írta: Sil

Lamy írta: földrajzilag milyen volt arrafelé a vidék / időjárás? (mert erre lehet h lehetne építeni) ; )=

Gyakorlatilag a Sebes-folyó völgyéről van szó, a Magányos Hegy és a Hosszú-tó között. Időjárás... hát, szvsz nem túl egzotikus, leginkább sima mérsékelt égövi lehet.

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389148 Írta: Lamy
földrajzilag milyen volt arrafelé a vidék / időjárás? (mert erre lehet h lehetne építeni) ; )=
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389147 Írta: Sil
Sziasztok!

Az első benyomásaim szerint van ebben a népben valami határozottan noldás beütés: fejlett technológiával rendelkező, ügyes kezű kézműves nép, agyafúrtak, büszkék, jó harcosok... De a tündék mágiája/másodteremtő képessége helyett náluk más az alap, ők meglehetősen technokrata népnek tűnnek: lenyűgöző mechanikus szerkentyűket gyártanak (kész steampunk :P ), petárdákat, stb...

Pontosan mikor is helyezkedünk el egyébként időben? Éber Béke, OK, de azon belül? (Maga Suhatag tulképp még nem is létezik...)

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
14 éve 6 hónapja #389129 Írta: Eruntale/Hanna
Suhatag- módi téma létrehozva Eruntale/Hanna által
Ez a hely pedig arra van, hogy megvitathassuk, mi is teszi a jó suhatagit kívül és belül.

Hogy milyenek vagunk, azt a második levél keretjátékos részében olvashattátok, ha véleménetek van róla- nos, azt itt osszátok meg velünk!
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.188 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére