MTT Kórus
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Artemisz
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Narbeleth írta:
Rabyn írta: Ha van hozzá kedvetek és időtök akkor én szívesen összehozok egy kórust ugyanúgy mint az első akgs lepen.
Kérdés, hogy csak nagyon tolkinita dalokat lehet-é danolni vagy másmilyeneket is, amikre azt lehet mondani, hogy tolkinita?
Áj wanna bí in dö kórus! :bounce:
éniiiis - csipogta Kispipi :bounce: :bounce:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Gandalf
- Nem elérhető
The hemlock-umbels tall and fair,
And in the glade a light was seen
Of stars in shadow shimmering.
Tinúviel was dancing there
To music of a pipe unseen,
And light of stars was in her hair,
And in her raiment glimmering.
There Beren came from mountains cold,
And lost he wandered under leaves,
And where the Elven-river rolled
He walked alone and sorrowing.
He peered between the hemlock-leaves
And saw in wonder flowers of gold
Upon her mantle and her sleeves,
And her hair like shadow following.
Enchantment healed his weary feet
That over hills were doomed to roam;
And forth he hastened, strong and fleet,
And grasped at moonbeams glistening.
Through woven woods in Elvenhome
She lightly fled on dancing feet,
And left him lonely still to roam
In the silent forest listening.
He heard there oft the flying sound
Of feet as light as linden-leaves,
Or music welling underground,
In hidden hollows quavering.
Now withered lay the hemlock-sheaves,
And one by one with sighing sound
Whispering fell the beachen leaves
In the wintry woodland wavering.
He sought her ever, wandering far
Where leaves of years were thickly strewn,
By light of moon and ray of star
In frosty heavens shivering.
Her mantle glinted in the moon,
As on a hill-top high and far
She danced, and at her feet was strewn
A mist of silver quivering.
When winter passed, she came again,
And her song released the sudden spring,
Like rising lark, and falling rain,
And melting water bubbling.
He saw the elven-flowers spring
About her feet, and healed again
He longed by her to dance and sing
Upon the grass untroubling.
Again she fled, but swift he came.
Tinúviel! Tinúviel!
He called her by her elvish name;
And there she halted listening.
One moment stood she, and a spell
His voice laid on her: Beren came,
And doom fell on Tinúviel
That in his arms lay glistening.
As Beren looked into her eyes
Within the shadows of her hair,
The trembling starlight of the skies
He saw there mirrored shimmering.
Tinúviel the elven-fair,
Immortal maiden elven-wise,
About him cast her shadowy hair
And arms like silver glimmering.
Long was the way that fate them bore,
O'er stony mountains cold and grey,
Through halls of ireon and darkling door,
And woods of nightshade morrowless.
The Sundering Seas between them lay,
And yet at last they met once more,
And long ago they passed away
In the forest singing sorrowless.
- Leguanember
- Nem elérhető
Sötét Úr írta: Tényleg van hasonlóság, de a rímelés totál más. Megkockáztatom, sokkal közvetlenebbül zenei (vagy más szóval: egyszerűbb, primitívebb) nálam.
Hát ez ugye fordítás, amit bemásoltam, az eredeti zeneibb, például ugye a hemlock az magyarul a rusnya hangzású bürök. Nem egyszerű dolog átültetni.
A Tiéd jobban tetszik. Már próbálgattam...dallamokat...tetszik!
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Leguanember
- Nem elérhető
J.R.R. Tolkien - Réz Ádám ford.
Song of Beren and Lúthien/Ének Berenről és Lúthienről
Zsendült a fű, zsongott a lomb,
Bürök ringott ernyőivel,
Forgott a tisztás: fénykorong,
Pásztázták - árnyból - csillagok
Ott táncolt, ím, Tinúviel,
Zenére, mely csak rejtve zsong,
Haján csillagfény volt a jel,
Ruháján visszavillogott.
Hideg hegyekből jött Beren,
Bolygott, elveszve, fák alatt,
Tünde-folyónál, rejteken
Járt egymaga, búslakodott.
S látott arany virágokat
Bürök közt, bűvöleteset:
Hölgy köntösén virág fakadt,
Sátras haj árnyként lobogott.
(...)
Minden más hiábavalóság.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
A hangulat szerintem eléggé benne van a versben, az általam elképzelt helyzet "az utolsó oltsa le a villanyt" szituáció, amikor végleg elhagysz egy helyet, amit szeretsz. Szerintem a cím adja: az utolsó tünde dala - nyilván a szeretett vidékről, ahová az emlékek kötnek, az ismeretlen, vagy legalábbis túl távoli nyugatra indulás előtt. Némi aváros felhanggal (akik addig sohasem hagyták el Középföldét).
Ami Aragorn dalát illeti, nekem az most 404, de lehet, hogy később megkeresem, és újraolvasom. Hál'Erunak, figyel egy angol nyelvű LotR a polcon.
Gillz: miért kell ehhez az elnökségre várni? Maga a csoport, vagy a csopvez is kiírhat ilyesmit (én is próbálkoztam már ilyennel a VT-ban), legfejebb a díjazást kell megoldani valahogy. De szerintem nem is annyira a díj a lényeg az ilyesmiben - de persze lehet, hogy én vagyok túl idealista.
- Leguanember
- Nem elérhető
A versforma ugyanaz, mint a Beren és Lúthienről szóló ének, amit Aragorn énekel egymaga a vadonban éjjel, mikor Völgyzugoly felé letáboroznak a hobbitokkal, és Frodó meghallja, ugye?
A Tolkien Ensemble írt rá dallamot, az angol eredetire, zongora és opera jellegű énekhang, de a téma nagyon szép. Kissé hasonlít a Luna keringőre.
Meg finomítani is lehet.
Adnál valami támpontot a dallamhoz? Még hangulatot, helyzetet, hátteret, hasonlót.
Minden más hiábavalóság.
- Laurelen
- Nem elérhető
- gillz
- Nem elérhető
- Erdariel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Rabyn
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Eredetileg csak linkelni akartam rá, de talán jobb, ha itt is van a maga teljes terjedelmében:
Persze, csak ha megoldható...Sötét Úr írta:
Az utolsó tünde dala
Láttam hajdan az éjszakát,
Mikor még nem voltak csillagok.
Láttam a hajnalt, új csodát:
Először felkelő napot.
Láttam a rejtett dolgokat,
Régi királyok titkait,
És láttam a szívnek kedveset
Örökre elpusztulni mind.
Hallottam verset, éneket,
Szépségről szóló szavakat.
Láttam a táncost és a fényt,
Hangom a láttán elakadt.
Hittem, hogy örök, ami szép,
Hittem, hogy sosem múlik el.
Hittem, hogy nincs oly messzeség,
Ahonnan visszhang nem felel.
Nap-túl-nyugatra tűnt hazám
Ezernyi megfáradt fia.
Ködszürke tenger harmatán
Nincs többé visszaút soha.
Elúsznak mind, magas hajók,
Követve fantom-Szilmarilt,
Mandos hajléka várja ott
Szürkerév kárhozottjait.
Nincs visszaút többé soha
Ködszürke tenger harmatán.
Nem táncol többé pázsiton,
Aranyerdőben tündelány.
Elfelejtik az éjszakát,
Mikor még nem voltak csillagok.
ĺgy pusztul minden, és magány
Emészt el, hogyha maradok.
[size=9:2ys2yjyg]Budapest - Fót, 2008. 06. 02. 16:55:09[/size]
- Endruu
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
- Idhren
- Nem elérhető
Amit is keressétek meg sztem, neki is írtam, még nem válaszolt, de ha vki tud hozzá jobb elérhetőséget (itteni mailcímei nekem nem műxenek), akkor hajrá
Meg a zenetopikba is írtam, de ha ti konkrét felkérést intéztek hozzájuk, lehet van vállalkozó egy-két tolkieni ballada megzenésítéséhez
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Náda
- Nem elérhető
- Attila
- Nem elérhető
- fqqdk
- Nem elérhető
- Narbeleth
- Nem elérhető
Rabyn írta: Ha van hozzá kedvetek és időtök akkor én szívesen összehozok egy kórust ugyanúgy mint az első akgs lepen.
Kérdés, hogy csak nagyon tolkinita dalokat lehet-é danolni vagy másmilyeneket is, amikre azt lehet mondani, hogy tolkinita?
Áj wanna bí in dö kórus! :bounce:
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- gillz
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
Támogatnék egy olyasmit is, ami két éve volt, hogy kosztümös-keretsztoris kórusfellépés legyen.
Vagy olyat, hogy több hangszerrel, ritmusszekcióval minimum.
Szóval azt hiszem, ebből is látszik, hogy érdekelne.
Idővel úgy állok, hogy teremtek majd a semmiből.
Szerintem tolkienita, vagy legalább kocsmadal, sirató, ilyesmi. Nem pedig gospel, jazz, templomi.
Minden más hiábavalóság.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Orsie
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Idhren
- Nem elérhető
Mint tudjátok ezúttal az eddig minden évben megvalósult Tolkien Szülinap kissé más formában kerül idén megrendezésre, mivel nem akadt elég vállakozó ember a nagyrendezvény megszervezésére.
De azért nem maradtunk programok nélkül, és a délelőtti családi ismeretterjesztő rendezvények mellett lehetőségünk nyílt egy gyakorlatilag önálló Színházi Est megszervezésére is, ami olyan színvonalú kell legyen, hogy önmagában is megállja a helyét, mint Tolkien világához kötődő Művészeti est!
Sztem ez egy remek alkalom, hogy mindenki megmutassa, mit tud!
Ezennel hivatalosan is felkérek minden lelkes alkotót, hogy ha érez magában affinitást, tehetséget, rendelkezik a kellő idővel, és energiával egy a színpadi esten bemutatható produkció összehozására (esetleg többre ), akkor ne habozzon velem közölni azt, és jelentkezzen a január 3-án tartott Tolkien Születésnapi Kisrendezvények Színpadi Estjére, mint fellépő!
Természetesen lesz meghallgatás, ahol a bemutatandó produkciókat lemeózzuk, de ez ne rettentsen el senkit, hanem csak sarkalljon titeket minél magasabb színvonalra!
Jelentkezni lehet nálam priviben, msnen, de legjobb lenne az idhren ponty amlug kuckac gmail ponty com emailcímen.
A jelentkezésdömping reményében maradok tisztelettel:
Idhren, az Est főszervezője
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Kincső
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Úgy érzem nem fogok megfelelni a kritériumoknak hogy a LEPen veletek énekelhessek, de nagy valószínűséggel eztán sem lesz sokkal több időm ha beindul a vizsgaidőszak.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.