Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül

Több
13 éve 4 hónapja #399190 Írta: Finduilas
Finduilas válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül
Sziasztok!

Finc vagyok fórumos néven, de már nem is emlékszem mikor szólítottak utoljára így, pedig szeretem ezt a nevem :) 31 éves, gyeden lévő anyuka vagyok jelenleg. Viszem a másfél évesemet, aki mindent megeszik, úgyhogy tartok tőle, sokat fog körülöttünk ólálkodni. :mrgreen:
Főzni és sütni is szeretek, de egyikben sem vagyok profi, viszont eddig még mindent megevett a család, amit csináltam. Ez jó jel :D Én viszont Koppányhoz mennék inkább, mert az édességek most éppen kevésbé izgatják a fantáziámat.
Imádom olvasni a gasztroblogokat, de a legtöbb receptet nincs merszem kipróbálni. Fő célkitűzésem a konyhában, hogy mindent a lehető legrövidebb idő alatt megcsinálhassak. Viszont egy csomó alapdolgot nem tudok, és ezeket szívesen megtanulnám rendesen. Többször terveztem már, hogy elmegyek egy főzőtanfolyamra, ahol ilyen alapokat tanítanak. Úgyhogy ilyenre is vevő lennék a táborban. Pl. még mindig nem tudok jól hagymát vágni. :oops:
Majd beszállok az ötletelésbe is.

"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #399152 Írta: Elrenor
Elrenor válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül

Encsi a másik topikban írta: Egyébként most mi van, Gregori velünk lesz? Mert a táboros levélben benne volt, de a fórumos emberlistában nem láttam a nevét.

Gregori elvileg visszamondta a jelentkezést sajnos :(
(azért itt a válasz, hogy a másik topik maradjon az ötletelésé)

"Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee,
se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee
maassa Mordorin joka varjojen saartama on."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja #399149 Írta: Elrenor

Sil írta:

Aeglos írta: Elrenor blogját olvasgatva sokszor érzem úgy, hogy amit én sütés néven művelek az csak a jéghegy csúcsának egy tűvel való szánalmas megkapargatása, így tudásra (is) éhesen vetném magam a munkába :)

Elrenor blogja? Hol? :D

:D gombahaziko.blogspot.com/ Ne számíts a világ legjobb gasztroblogjára, igazából szerintem az egyik lényege lenne a széép, szuperkoncepciós ételfotó, na.. én ahhoz tökéletesen lusta és hozzá nem értő vagyok.. :D

Több
13 éve 5 hónapja #399143 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül

Aeglos írta: Elrenor blogját olvasgatva sokszor érzem úgy, hogy amit én sütés néven művelek az csak a jéghegy csúcsának egy tűvel való szánalmas megkapargatása, így tudásra (is) éhesen vetném magam a munkába :)

Elrenor blogja? Hol? :D

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 5 hónapja #399138 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül

Elrenor írta: Koppány is nagyon jókat eszelt ám ki, úgyhogy ne legyetek elhamarkodottak :D

Ezt gondoltam, mert amikor megkérdeztelek titeket, hogy nem féltek-e, hogy az édességek miatt mindenki Elrenorhoz fog húzni, Koppány nagyot nevetett és azt mondta, hogy hááát, csak várják ki a végét, ő egyáltalán nem hiszi. :mrgreen:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
13 éve 5 hónapja #399136 Írta: Elrenor
Koppány is nagyon jókat eszelt ám ki, úgyhogy ne legyetek elhamarkodottak :D

Több
13 éve 5 hónapja #399135 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül
Aeglos vagyok, 24 éves és konyhán dolgozom, mert a labor végülis az, csak kisebb mennyiségeket főzök és nem elfogyasztás vagy kulináris élmény céljából az alapanyag pedig egy trutymákos rózsaszín tó vize... Don't ask.

Nagyon szeretek sütni, süteményekkel kísérletezni, újakat kitalálni, bár sajnos időm kevés van rá. Elrenor blogját olvasgatva sokszor érzem úgy, hogy amit én sütés néven művelek az csak a jéghegy csúcsának egy tűvel való szánalmas megkapargatása, így tudásra (is) éhesen vetném magam a munkába :)

Alapvetően én is Elrenorhoz húzok, (főleg a fentiek miatt) bár nem kétkedem benne, hogy Koppánytól is sok trükköt tanulhatok még. :)

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
13 éve 5 hónapja #399132 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül
Sil vagyok, 32 éves, és nekem sincs a témába vágó képesítésem (hacsak az nem számít, hogy egy malomban dolgozom, de pénzügyes vagyok). Sose voltam még szakácsrendben (általában kézműves szoktam lenni), úgyhogy erre most kíváncsi vagyok. Főzni nem tudok (nem is igazán érdekel), sütni viszont szoktam, úgyhogy így látatlanban valószínűleg én is Elrenorhoz húzok majd.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
13 éve 5 hónapja #399120 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Ismerkedés, beszélgetés kötetlenül
Nah akkor folytatom én is. Én Dodiee vagyok, és az ég egy adta világon semmi képesítésem sincs a főzés terén, de ezt igyekszem lelkesedéssel pótolni. Inkább főzni szoktam, sütni kevésbé, ezért idén valószínűleg inkább Elrenorhoz húzok majd, hátha ragad rám valami a poron kívül is :) Egyébként könyvtáros vagyok Szentendrén, van egy anyukám aki sokat főz, de utálja és egy apukám aki keveset de szereti, meg két kutyám akik a szürkemarhától a májkrémen és a kaviáron át a libamájig szinte mindent kóstoltak már (az a bizonyos utolsó két falat ami mindig félre van téve...).
Én elsősorban tésztaféléket szoktam főzni, mert nagy rajongójuk vagyok, kedvenc fűszereim a majoranna és a bazsalikom :)

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
13 éve 5 hónapja #399081 Írta: Elrenor
Akkor kezdem a sort a bemutatkozással :)

Elrenor vagyok (persze nem sértődöm meg, ha a polgári nevemen hívtok), 21 éves, Nagykovácsiban élek Anglachellel, és két kislányunkkal, de a legtöbben ezt úgyis tudjátok.
Cukrász végzettségem van, melyet 2010-ben szereztem meg, azóta nem volt nagyon lehetőségem cukrászdában dolgozni is, tekintve hogy gyesen vagyok, de itthon nagyon sokat sütök, gyakorlok, fejlesztek, kísérletezek.
Az első táborom a 2007-es volt, ez lesz a negyedik.

Én ennyit mondanék (vagyis írnék) most magamról :geek:

Több
13 éve 5 hónapja #399032 Írta: Elrenor
Halihó!

Ezennel ezt a topikot is megnyitám vala, mint a 2011.-es MTT tábor Szakács rendjének beszélgetős topikját. Jó lenne, ha kicsit megismerkednénk egymással még a tábor előtt, illetve bármiről nyugodtan lehet itten vitát nyitni (najó, azért ha lehet, ne térjünk el nagyon a tárgytól).

Mint bizonyára tudjátok már, idén ez a rend tulajdonképpen kettő lesz, minden nap ketté fogunk oszlani, előző napi jelentkezés szerint. Az egyik részt Koppány (Trithyn) vezeti, ők fognak a főzős részével foglalkozni a dolognak, tehát ők a szakács szekció, de erről majd ő bővebben :)
A másik részt vezetem jómagam, mi sütni fogunk, illetve édességeket készítünk, tehát ez a cukrász szekció.

Hogy itt is meglegyünk, íme, mi leszünk a rend:

Kiss Koppány - Trithyn
Békési-Szvitacs Eszter - Elrenor

Balogh Márton - Csülök
Csuti Szilvia - Alustriel
Fekete Dorottya - Dorottya
Kaszásné Veréczi Gabriella - Finduilas
Lakatos Dorottya - Dodiee
Pálinkás Zsófia - Xeophitia
Peller Henriett - Sil
Pintér Enikő - Encsi
Süle Renáta - renus
Szirányi Barbara - Aeglos
Vonnák Réka - Rina

Moderátorok: GandalfAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére