Théoden - Bernard Hill
- Thereon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hol van a kürt, mely úgy harsogott.
A dicső napok elmúltak, mint eső a hegyen,
Vagy mint a szél, a mocsár felett.
E szép napok nyugaton buktak alá,
A dombok mögött,
S a sötétségbe vesztek...
Hogyan jutottunk idáig?"
Thereon, a vándorló varázsló
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
'Is there anybody out there?'
- Ellana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Erda niire (Area) írta: Sziasztok!
Théoden nekem is az egyik kedvencem a szereplők közül..... a film után szerettem meg nagyon, mert valjuk be, a könyvben nem igazás sokat tudunk meg róla..... (legalábbis nekem nem sokat mondott) Egyébként nekem azért tetszik nagyok, mert ő tényleg emberi, ott lovagol az emberei élén, és buzdítja őket, meg minden. És ahogy Éowynt megvígasztalta (pontosabban próbálta) :triste: :crying:
Nekem már a könyvben is nagyon tetszett. Ott is olyan ideális uralkodónak gondoltam.. meg nagyon kedves, közvetlen embernek. Már abból is, ahogyan Trufával és Pippinnel elkezdett beszélgetni a pipafűről...
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Théoden nekem is az egyik kedvencem a szereplők közül..... a film után szerettem meg nagyon, mert valjuk be, a könyvben nem igazás sokat tudunk meg róla..... (legalábbis nekem nem sokat mondott) Egyébként nekem azért tetszik nagyok, mert ő tényleg emberi, ott lovagol az emberei élén, és buzdítja őket, meg minden. És ahogy Éowynt megvígasztalta (pontosabban próbálta) :triste: :crying:
'Is there anybody out there?'
- FIRENZE
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Éljen a király!
Nem lesz több hajnala az embernek........
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
- Ellana
- Nem elérhető
Áfonya írta: Ma láttam másodszorra a ROTK-t, és megint meg kell állapítanom, hogy mennyire imádom Théodent. A könyvben is nagy kedvencem, és mindig sokkal nemesebbnek tartottam, mint Denethort.
Csatlakozom. Valahogy Théoden sokkal hmm...emberibb. Szóval Denethort a büszkesége, hogy ő Gondor helytartója, valahogy olyan elérhetetlenné teszi számomra. És Théodent inkább el tudom képzelni ideális uralkodónak, mint Denethort. Mert ő ki tudja mutatni az érzéseit, és megérti másokét. Denethor valahogy ridegebb.
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Áfonya
- Nem elérhető
Bernard Hill pedig nagyszerűen alakítja. Az a jelenete Éowynnel, amikor a végén egymáshoz érintik a homlokukat.. az egyik kedvencem, mindig meghatódom.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Hatalmas nagy kedvencemmé nőtt ki Rohan királya és most így, hogy láttam a ROTKot, láttam azt a részt is, amit nem vártam. Mikor Théoden meghal. Miért mindig a kedvencek mennek el?
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Slytherin James Halliwell
- Nem elérhető
Név: Théoden
Angol elnevezés: Théoden
Nemzetség: ember, rohír, Eorl leszármazottja
Idő: Hk. 2948 - Hk. 3019. március 15.
A név nyelve: ?
A név jelentése: uralkodó
Egyéb nevek: Újjászületett Théoden
Előfordulás: GyU
Ember, Rohan tizenhetedik királya. (Hk. 2980 - 3019 között). Szarumán varázslatainak hatására, uralkodása vége felé megromlott az egészségi állapota, de 3019-ben Gandalf meggyógyította. Ő vezette a rohírokat Szarumán ellen a kürtvári csatában, és Mordor ellen a pelennori csatában. Később legyőzte a haradiakat, de a Fekete Lovas megölte.
Százszor is megállnál mégis visszamész,
Elválni könnyű, de feledni nehéz.
hogwarts.uw.hu
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
59...Nimrodel Melian írta:
Ehhez csatlakozom. Hány éves lett?Ancalima Anarórë írta: VALIN NOSTARE, BERNARD!!!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Nilraen
- Nem elérhető
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Coralie
- Nem elérhető
Ehhez csatlakozom. Hány éves lett?Ancalima Anarórë írta: VALIN NOSTARE, BERNARD!!!
Nimrodel
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
VALIN NOSTARE, BERNARD!!!
Elza, az egy katona, nem Théoden!!! 8O
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Nem lesz benne a RotK-ban (max. a bővítettben, de arról még nincs infó). Viszont a halála benne lesz, és csiripelik a verebek, hogy az a beszéde, amit a csapatok buzdítására mond, nagyon megható lesz... (Ezt két különböző forrásom is állítja, méghozzá anélkül, hogy megkérdeztem volna... )Artemisz (Celebthil) írta: Arról nem tudom, tudtok-e, de asszem, eddig nem esett szó róla: THÉODEN TEMETÉSE BENNE LESZ A ROTK-BAN?
Tears unnumbered
- sherry
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Vezess, és én követlek. Ne álljon közénk viszály.
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Arwen hercegnő
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Namarie: Arwen :arwen1:
Im Arwen. Telin le thaed. Lasto beth nin, tolo dan nan galad.
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- .Elessar király.
- Nem elérhető
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Nilraen
- Nem elérhető
Sil írta: Gilraen: 1944. december 17.
us.imdb.com/name/nm0384060/
Wow!Pont a ROTK világpremier-jén!!
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Mikor van a szülinapja? (év, hó, nap...)
- Coralie
- Nem elérhető
Nimrodel
- Sil
- Nem elérhető
Képek Théodredről a filmből:
www.geocities.com/parishowestrewe/gallery.html
És egy vers Théodredről, Elanor Gamgee-től:
Upon the West March, after battle I lay,
Musing upon things at the end of my day.
My King, my father, sits on his throne,
But it is not he and he's never alone.
Would he come? I could not say.
Will he come? For I cannot stay.
Upon the West March, after battle I lay,
Thinking about how he declines day by day.
To kill Grima Wormtongue would, I think, set him free,
But Second Marshall of the Mark...no treason for me.
Would he come? I could not say.
Upon the West March, after battle I lie,
Hoping to see the King, ere I die.
The Kingdom of Rohan falls from his hands,
Someone else rules the sacred Horse-lands.
Would he come? For I cannot say.
Upon the West March, after battle I died,
still waiting for my father to come to my side.
My blood has spilled and christened the ground,
I pray that our end won't be the end I have found.
Would he have come? I could not say.
He hasn't come and I could not stay.
Tears unnumbered
- Coralie
- Nem elérhető
www.imdb.com/name/nm0384060/ Itt biztosan van.Morgana írta: Ez a Théodred a filmben egyszer nagyon szép, egyszer pedig nagyon nem... Megállapíthatatlan. Tud valaki képet mutatni az őt játszó színészről - civilben?
Nimrodel
- Aldarion
- Nem elérhető
Képet nem tudok mutatni, de a DVD extráin mutatták asszem.Morgana írta: Ez a Théodred a filmben egyszer nagyon szép, egyszer pedig nagyon nem... Megállapíthatatlan. Tud valaki képet mutatni az őt játszó színészről - civilben?
Más lett a világ
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.