Galadriel (Cate Blanchett)

Több
20 éve 9 hónapja #171327 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

Lyra írta: Én bevallom, előbb olvastam a könyvet, minthogy a film megjelent volna, és amikor először voltam a moziban, nem tetszett Galadriel :roll:
De azóta megbékéltem vele, mert láttam olyan képeket, amiken egyszerűen gyönyörű volt. Olyan igazi Galadriel.
Mint pl ezen:
www.councilofelrond.com/modules/ ... ca_018.jpg
Sztem ez is szép:
www.councilofelrond.com/modules/ ... ca_011.jpg

Ez nagyon Gandalfnak tűnik :roll: 8O :) Valaki megrongálta a linket :evil:

Más lett a világ

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #171123 Írta: Lyra
Lyra válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Én bevallom, előbb olvastam a könyvet, minthogy a film megjelent volna, és amikor először voltam a moziban, nem tetszett Galadriel :roll:
De azóta megbékéltem vele, mert láttam olyan képeket, amiken egyszerűen gyönyörű volt. Olyan igazi Galadriel.
Mint pl ezen:
www.councilofelrond.com/modules/ ... ca_018.jpg

Sztem ez is szép:
www.councilofelrond.com/modules/ ... ca_011.jpg

"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #169538 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

7thSon írta:
Lehet, hogy van valami ebben a nem szokványos szépségben... ez ugye valami olyasmit takar, hogy egyeseknek érthetetlen módon gyönyörű, a többieknek meg átlagos vagy egyenesen csúnya? :D
A különleges arcot is aláírom, de attól, hogy valakinek nem szokványos arca van, még nem lesz gyönyörű. A tekintete meg a kisugárzása meg úgy ahogy van, nincs hatással rám.

Csak azért kötözködök ám ilyen vígan, mer átmentem mindenből.... :wink:

Jó, hát rám hatással van, rád meg nem... van ilyen :roll:
Gratula a vizsgákhoz!!!

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
20 éve 9 hónapja #169526 Írta: 7thSon
7thSon válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

Nimrodel Melian írta: És itt most be kell vallanom valamit: habár én nagyon védem Cate-et, és igazán szeretem, de... Miután megnéztem A Gyürü Szövetségét és mielött még olvastam volna a Könyvet, tettem egy olyan könnyelmü és roppant elhamarkodott kijelentést, hogy Galadriel meglehetösen zombi a Filmben.
De ezt már nem így gondolom! :oops: :roll: Csak úgy a kisugárzásról jutott az eszembe.

Na ugye, hogy ez jön le elsőnek...

"When I'm walking a dark road, I'm a man who walks alone" (Harris)

Több
20 éve 9 hónapja #169342 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

7thSon írta: A tekintete meg a kisugárzása meg úgy ahogy van, nincs hatással rám.

Drakulálok!
És itt most be kell vallanom valamit: habár én nagyon védem Cate-et, és igazán szeretem, de... Miután megnéztem A Gyürü Szövetségét és mielött még olvastam volna a Könyvet, tettem egy olyan könnyelmü és roppant elhamarkodott kijelentést, hogy Galadriel meglehetösen zombi a Filmben.
De ezt már nem így gondolom! :oops: :roll: Csak úgy a kisugárzásról jutott az eszembe.

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
20 éve 9 hónapja #169249 Írta: 7thSon

Bonnie írta: És egyébként se merje rondázni senki, mert én állítólag nagyon hasonlítok rá! Ezt már többen is mondták nekem, és én bóknak vettem!
És ha hasonlít rám, akkor már olyan csúnya nem lehet :wink: .
na jó, nem szóltam....

Lécci küldj magadról képet! Lefogadom, hogy szebb vagy, mint Cate Blanchett!

kovacstimi írta: Cate igenis gyönyörű, nem szokványos szépség, hanem egy különleges arcú, nagyon intelligens tekintetű nő, fantasztikus kisugárzással....

Lehet, hogy van valami ebben a nem szokványos szépségben... ez ugye valami olyasmit takar, hogy egyeseknek érthetetlen módon gyönyörű, a többieknek meg átlagos vagy egyenesen csúnya? :D
A különleges arcot is aláírom, de attól, hogy valakinek nem szokványos arca van, még nem lesz gyönyörű. A tekintete meg a kisugárzása meg úgy ahogy van, nincs hatással rám.

Több
20 éve 9 hónapja #168768 Írta: Ilweran
Nekem a haja nem teccik, de egyébként itt is szép, mint mindig...

Uma szerintem nem is tündés... jó színésznő, biztos el tudta volna játszani, de szerintem nem illik hozzá Galadriel.
Cate igenis gyönyörű, nem szokványos szépség, hanem egy különleges arcú, nagyon intelligens tekintetű nő, fantasztikus kisugárzással....
Egyébként szvsz amikor Tolkien azt írta, Galadriel a Középföldén valaha élt legszebb nő, nem feltétlenül arra gondolt, hogy egy tökéletes barbibaba szépség.....

Több
20 éve 9 hónapja #168766 Írta: Coralie

Niphredil/Szméagol írta: Itt vannak képek Cate-ről a GG-n:
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0429.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0458.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0444.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0453.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0457.jpg

Nem igazán tetszik a ruhája. :?
Én Uma Thurman-nek még egyetlen filmjét sem láttam, de kinézetre talán nem lett volna rossz Galadriel. Ennek ellenére én továbbra is ragaszkodom Cate-hez. :wink:

Nimrodel

Több
20 éve 9 hónapja #168721 Írta: Bonnie
Bonnie válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Nekem nem tetszik Uma, örülök, hogy nem őt választották. Sztem Cate jó volt, ehhez a szerephez (nem azért mert kű, de szép) hanem, mert nagyon titokzatos, rejtélyes, az elején tényleg nem tudja eldönteni az ember, hogy most jó tünde, vagy szép boszorkány. És elég idős is ahhoz , hogy tiszteletet vívjon ki. Amúgy a filmben jó-jó szépnek tartottam, de azért annyira nem voltam oda. Viszont civilben állati csinos!!!! Igenis jó csaj!

És egyébként se merje rondázni senki, mert én állítólag nagyon hasonlítok rá! Ezt már többen is mondták nekem, és én bóknak vettem!
És ha hasonlít rám, akkor már olyan csúnya nem lehet :wink: .
na jó, nem szóltam....

Egyébként itt (is)van róla kép civilben:
www.extra.hu/eomer/meduseld.html Galadrielre katt!

Több
20 éve 9 hónapja #168685 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Itt vannak képek Cate-ről a GG-n:
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0429.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0458.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0444.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0453.jpg
www.bagendinn.com/group/images/e ... es0457.jpg
7thSon: bevallom őszintén, én nagyon kedvelem Umát mint színésznőt, biztosan nem lett volna rossz választás. Neki is egészen különleges kisugárzása van, de nekem talán egy kicsit túl hideg és megközelíthetelen (legalább is eddig főleg ilyen szerepekben láttam).

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
20 éve 9 hónapja #168245 Írta: 7thSon

Tarathradiel írta:
Hát persze hogy a Peter Jackson által elképzelt Galadrielt játsza, hiszen ez Peter Jackson filmje. :D Ezzel nem hiszem hogy bármi baj lenne...Biztos sokféle elképzelés van arra milyen lehetne még Galadriel, hát ez az egyik.

Nekem a szinkronhangja nagyon nem tetszik, de mentségére legyen szólva, hogy olyan hang nincs mégegy mint amilyen Cate-nek van...

A baj csak az, hogy a Peter Jackson-féle és a Tolkien-féle Galadriel nem egyezik... És ez főleg azért zavar, mert a könyvben én is belezúgtam Galadrielbe, mint Gimli... :D
Múltkor láttam a tv2-n valami filmet Uma Thurmannel (Végzetes szenvedélyek vagy valami ilyesmi ökörség volt a címe), és azóta egyre erősebb bennem a gondolat, hogy ő jobb lett volna Galadrielnek, mint Mis Blanchett.
Írok mást is, hogy ne csak erről írjak mindig... :D Még nem láttam a RotK-t, ha megnézem, majd írok. Csak most sajna lekötnek más természetű kötelezettségeim (vizsgák stb.)

Minden jót!

God bless ya & Up the Irons! :wink:

"Seventh Son Of A Seventh Son"

Több
20 éve 9 hónapja #166805 Írta: Coralie

kovacstimi írta: Szvsz azért, mert a koronázás Aragorn nagy napja, az emberek korának kezdete, amikor a tündék kora már lejárt.....

Ennek ellenére voltak ott tündék. Vagy ök csak Arwent kísérgették?
Na mindegy, igazából akkor, amikor a Filmet néztem, nem jutott eszembe Galadriel. Volt, ami lekössön, nem kellett azzal foglalkoznom, hogy vajon miért nincs itt.

Nimrodel

Több
20 éve 9 hónapja #166700 Írta: Ilweran

Aldarion írta:

Nimrodel Melian írta: (Most ugye a Filmről beszélünk.)

Igen, én arra gondoltam. :roll:

Nimrodel Melian írta:

Aldarion írta: Tehát igaz volt, az a mondat (csak a filmben)hogy: "Nem találkozunk többé Elessar" Ha jól emlékszem, a koronázáson nem volt ott. Vagy legalábbis nem tűnt fel. Ha hülyeséget mondog, javítsatok ki! :roll:

Nem, tényleg nem volt ott. Viszont erre nem nagyon kaptam magyarázatot. Mert ha már annyi tünde ott volt, akár ő is megjelenhetett volna.

Szerintem hogyha megjelent volna, nem bújt volna el a tündék tömkelegében :)

Biztos azért nem volt ott, nehogy elhomályosítsa Arwent!!!
Na jó, ez csak vicc volt....
Szvsz azért, mert a koronázás Aragorn nagy napja, az emberek korának kezdete, amikor a tündék kora már lejárt.....

Több
20 éve 9 hónapja #166675 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

7thSon írta: Én is csodálkoztam a hozzászólásokon... :D [size=9:33f0k0dt](Na, megint kötözködök... De ne bvegyetek túl komolyan!)[/size]
Abban, hogy van nála szebb meg rondább nő, meg hogy nem elég szép Cate a könyvbeli Galadrielhez, én is tökéletesen egyetértek. Az alakításáról: a Peter Jackson által elképzelt Galadrielt játszotta jól, nem a Tolkien-félét. A kisugárzásáról: arra úgy tűnik, rezisztens vagyok... Az arcjátéka sem fog meg. Sztem Legolas lett a legtündébb tünde, Haldír röhejes. Cate meg nem teccik.

Hát persze hogy a Peter Jackson által elképzelt Galadrielt játsza, hiszen ez Peter Jackson filmje. :D Ezzel nem hiszem hogy bármi baj lenne...Biztos sokféle elképzelés van arra milyen lehetne még Galadriel, hát ez az egyik.

Nekem a szinkronhangja nagyon nem tetszik, de mentségére legyen szólva, hogy olyan hang nincs mégegy mint amilyen Cate-nek van...

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."

Több
20 éve 9 hónapja #166568 Írta: Coralie

Ringbearer írta: Szerintem nagyon jól játszott. Nekem a szinkronhagja is nagyon tetszett.
Imádom, ahogy játszik!!

Én is! :) És nekem a szinkronhangjával sincs semmi bajom, habár az eredeti természetesen jobban tetszik.
Csak egy kérdés azokhoz, akik picit Cate-ellenesek:
www.decipher.com/lordoftherings/ ... ofthe.html Itt sem tartjátok szépnek?
[size=9:15jf9z2g](Hmm... Legolas... én meg épp ellenkezőleg érzem, de ebből itt most ne nyissunk vitát.)[/size]

Nimrodel

Több
20 éve 9 hónapja #166488 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Szerintem nagyon jól játszott. Nekem a szinkronhagja is nagyon tetszett.
Imádom, ahogy játszik!!

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
20 éve 9 hónapja #166482 Írta: 7thSon

Drizzt írta: Najó, ide is :) ...
Olvastam itt a hozzászólásokat, és csodálkoztam :) . Mert nekem Cate játéka kifejezetten tetszett. Biztos, hogy van nála szebb nő...az még biztosabb, hogy van rondább :) , de hogy zseniálisan alakította Galadrielt, azt még talán azoknak is el kéne ismerni, akiknek nem tetszik. Kényes kérdés ez, mert a Könyv szerint Galadriel a középföldén valah élt talán legszebb nőnemű lény...ehhez lehet, hogy nem elég szép Cate, de olyan kisugárzása van, amit nem lehet szimplán egy hihetetlenül szép külsővel helyettesíteni. Ő, Haldír mellett, a legtündébb tünde a filmben sztem. Csupán az arcjátékával...a szemeivel érzelmek seregét volt képes kifejezni teljesen meggyőzően (a melegségtől kezdve a pajkosságon keresztül az ijesztőig). Amúgy nekem tetszik a mosolya :) ....olyan...őszinte. Persze ez is, mint a tiétek, magánvélemény ;) .

Én is csodálkoztam a hozzászólásokon... :D [size=9:tq5vecsl](Na, megint kötözködök... De ne bvegyetek túl komolyan!)[/size]
Abban, hogy van nála szebb meg rondább nő, meg hogy nem elég szép Cate a könyvbeli Galadrielhez, én is tökéletesen egyetértek. Az alakításáról: a Peter Jackson által elképzelt Galadrielt játszotta jól, nem a Tolkien-félét. A kisugárzásáról: arra úgy tűnik, rezisztens vagyok... Az arcjátéka sem fog meg. Sztem Legolas lett a legtündébb tünde, Haldír röhejes. Cate meg nem teccik.

Több
20 éve 9 hónapja #166406 Írta: fehér Aredhel
fehér Aredhel válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
A fenséges Cate a legtökéletesebb Galadriel. A szinkron nem tett neki jót, mert az eredeti hangja gyönyörű, búgó mély, egyszerűen tökéletes. Az első részben, amikor levonul a lépcsőn és megszólal (angol vált.) olyan túlvilági, meseszerű lény. Fantasztikus! :eek2:

"I amar prestar aen...
han mathon ne nen...
han mathon ne chae...
a han noston ned gwilith."

Több
20 éve 9 hónapja #166201 Írta: Aldarion

Nimrodel Melian írta: (Most ugye a Filmről beszélünk.)

Igen, én arra gondoltam. :roll:

Nimrodel Melian írta:

Aldarion írta: Tehát igaz volt, az a mondat (csak a filmben)hogy: "Nem találkozunk többé Elessar" Ha jól emlékszem, a koronázáson nem volt ott. Vagy legalábbis nem tűnt fel. Ha hülyeséget mondog, javítsatok ki! :roll:

Nem, tényleg nem volt ott. Viszont erre nem nagyon kaptam magyarázatot. Mert ha már annyi tünde ott volt, akár ő is megjelenhetett volna.

Szerintem hogyha megjelent volna, nem bújt volna el a tündék tömkelegében :)

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #166164 Írta: Coralie

Nem, tényleg nem volt ott. Viszont erre nem nagyon kaptam magyarázatot. Mert ha már annyi tünde ott volt, akár ő is megjelenhetett volna. (Most ugye a Filmről beszélünk.)

Nimrodel

Több
20 éve 9 hónapja #166089 Írta: Aldarion
Tehát igaz volt, az a mondat (csak a filmben)hogy: "Nem találkozunk többé Elessar" Ha jól emlékszem, a koronázáson nem volt ott. Vagy legalábbis nem tűnt fel. Ha hülyeséget mondog, javítsatok ki! :roll:

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #165292 Írta: Celebrom
Celebrom válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Én mindíg is tudtam h valóban elragadó,meg kell hagyni az első két részben Arwen nem villogott annyira,de most egyszerűen ennivaló!

"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"

Több
20 éve 9 hónapja #164616 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Helyesel...helyesel :) ...

Több
20 éve 9 hónapja #164569 Írta: Niphredil/Szméagol
Niphredil/Szméagol válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Drizzt, 100%-ig egyetértek! Arwen kétségtelenül lélegzetelállítóan szép (a filmben szebb is, mint Galadriel), de Galadrielen sokkal inkább érződik, hogy ő a régi korok eldái közül való, olyan fennséges, olyan királynői! Szvsz különösen gyönyörű volt a RotK-ben. Amikor megjelent Frodó látomásában, és felsegítette... A szürkerévi jelenet pedig az egyik legcsodásabb az összes közül.
Szürkerévben

I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye

Több
20 éve 9 hónapja #164565 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Najó, ide is :) ...
Olvastam itt a hozzászólásokat, és csodálkoztam :) . Mert nekem Cate játéka kifejezetten tetszett. Biztos, hogy van nála szebb nő...az még biztosabb, hogy van rondább :) , de hogy zseniálisan alakította Galadrielt, azt még talán azoknak is el kéne ismerni, akiknek nem tetszik. Kényes kérdés ez, mert a Könyv szerint Galadriel a középföldén valah élt talán legszebb nőnemű lény...ehhez lehet, hogy nem elég szép Cate, de olyan kisugárzása van, amit nem lehet szimplán egy hihetetlenül szép külsővel helyettesíteni. Ő, Haldír mellett, a legtündébb tünde a filmben sztem. Csupán az arcjátékával...a szemeivel érzelmek seregét volt képes kifejezni teljesen meggyőzően (a melegségtől kezdve a pajkosságon keresztül az ijesztőig). Amúgy nekem tetszik a mosolya :) ....olyan...őszinte. Persze ez is, mint a tiétek, magánvélemény ;) .

Több
20 éve 9 hónapja #164434 Írta: Coralie

Teron írta: Hát amikor Cate mosolyog, nekem egy félresikerült BÉKA jut az eszembe, aki valahogy belemászott a filmbe.
Szóval amíg nem mosolyog addig még elviselem. Valszeg a Király visszatérben is néha sokkot fogok kapni, amikor Cate bevigyorog..

Nekem egyáltalán semmi bajom nem volt a mosolyával. Szerintem egyébként ő az egyik "legtündésebb" tünde az egész Filmben - a mosolyával együtt, tenném hozzá.

Nimrodel

Több
20 éve 10 hónapja #163752 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Hogy milyen gyönyörű volt a ROTK-ban...Ne merje még egyszer senki azt mondani, hogy ronda...Ennél tökéletesebb Galadriel NEM létezik...Örülnék ha ilyen "ronda" lennék én is... :D

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."

Több
20 éve 10 hónapja #163750 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)
Cate ronda?! 8O
"a szépség sok esetben nem szubjektív" :lol: :lol:
A szépség _mindig_ szubjektív... Hogy lehet ez kérdés? :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.

Több
20 éve 10 hónapja #163722 Írta: 7thSon

Undómiel írta: Esetleg kezdeményezheted Svinnél, hogy a következő szavazás témája legyen az: Szerinted jó Galadriel volt-e Cate? Vagy Cate szép-e? Meglátjuk, melyik véleménynek lesz igaza...

Nem rossz ötlet... ha többségbe kerültök, az azért van, mert a makacsságotok miatt a Cate-ellenzők elhagyták a fórumot... :D
Viccet félretéve tényleg nem rossz ötlet.

Több
20 éve 10 hónapja #163629 Írta: Undómiel
Undómiel válaszolt a következő témában: Galadriel (Cate Blanchett)

Teron írta: Telcontar asszem ö fogalmazott úgy, hogy a szépség sok esetben nem szubjektív. Ha valaki ennyire ronda, akkor meg főleg nem.

Attól, hogy ezt még jó párszor elmondod, a véleményeket nem tudod megváltoztatni. Én nem tudom, mi értelme van százszor elmondani, hogy Cate (változatlanul C-vel... :roll: ) szerinted ronda. Szerintem meg nem. És akkor mi van? Esetleg kezdeményezheted Svinnél, hogy a következő szavazás témája legyen az: Szerinted jó Galadriel volt-e Cate? Vagy Cate szép-e? Meglátjuk, melyik véleménynek lesz igaza...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.671 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére