- Köszönetek: 5
Aragorn (Viggo Mortensen)
- Acho
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
OFF milyen szép hármas alliteráció! ONNesi írta: ... hősi halált haltakat ...
Az tény, hogy mókás a kicsit illuminált társaság ...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nesi
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Olorin.papa írta: Én már részt vettem néhány halotti toron, és ott-higgyétek el- a közeli hozzátartozók utasították el leginkább a komor, szomorú hangulatot. Inkább egy rokoni összejövetel lett az egészből...
Ezt tanúsíthatom, mivel most volt nálunk hasonló. Tulajdonképpen ott is úgy nézett ki, hogy ittak a halott érdemeire, lelki üdvére, stb., és utána meg mindenféléről ment a fecsegés, amit csak elképzelni lehet. (Ezért is vonultam félre olvasni... )
Másrészről meg: szerintem meg a hősi halált haltakat ünnepelték meg, hogy vérüket adták Rohanért és megmentették az életük árán a földet, a királyt, stb., szóval mindent, ami fontos nekik...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Pont úgy haltak meg ahogy azt egy rendes harcos megálmodja.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Elvileg az is benne van a halotti tor lényegében, hogy kicsit felejtsen az ember, meg feloldja a bánatát, nem?
Legalábbis szerintem ennek lenne értelme...
- Chyrdan
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Mikor halkan leszáll az est,/ Egy szebb világról mesélni kezd/ S láng-lelke fénye falra fest/ Ezer csodát és látomást."
- Nesi
- Nem elérhető
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Thereon írta:
Serrana/Taurin írta: RoTK bővített változata. Amikor épp buliznak Edorasban...
Buli alatt értsd a halotti tort a többszáz legyilkolt rohaniért.
Azért elég jó kedvűnek tűntek... Meg aztán más ha legyilkolnak (mondjuk álmodban) és más ha harcban esel el. Szerintem.
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Attila írta:
Encsi írta:
Hát, igen, ez elég érdekes...Thereon írta:
Hát ja...mindenki máshogy fogja fel illetve máshogy dolgozza fel a gyászt valaki így valaki úgy...
Szvsz a halotti tor régi magyar intézmny is ...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Attila
- Nem elérhető
Encsi írta:
Hát ja...mindenki máshogy fogja fel illetve máshogy dolgozza fel a gyászt valaki így valaki úgy...
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Thereon
- Nem elérhető
Thereon, a vándorló varázsló
- Serrana/Taurin
- Nem elérhető
Chyrdan írta:
HÚÚÚ! Ezt hol találom??? Látni akarom!!!! :bounce: :bounce: :bounce:Altaris írta: Gimli ledől a székről, Legolas meg beszólja: bizsereg az ujjamm.. akkora poén!
RoTK bővített változata. Amikor épp buliznak Edorasban...
-A szerelem olyan mint az alkohol...
-Elbódít?
-Nem! Öl, butít és nyomorba dönt!
- Chyrdan
- Nem elérhető
HÚÚÚ! Ezt hol találom??? Látni akarom!!!! :bounce: :bounce: :bounce:Altaris írta: Gimli ledől a székről, Legolas meg beszólja: bizsereg az ujjamm.. akkora poén!
"Mikor halkan leszáll az est,/ Egy szebb világról mesélni kezd/ S láng-lelke fénye falra fest/ Ezer csodát és látomást."
- Altaris
- Nem elérhető
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Altaris
- Nem elérhető
Ardenis írta: Ja, kihagytam 3 kedvencemet:
1Amikor Trufa meg Pippin felrobbantja a sárkányt
2Amikor Pippin, meg Trufa isznak az entek italából
3és végül,(de egyáltalán nem!! )utolsó sorban: Az ivóverseny...
"Valami bizsergést érzek az ujjaimban...Azt hiszem, becsíptem!" (bővített jelenet)
Altaris:Nekem se az énekkel van bajom, és én is örüök, hogy meghagyták eredetiben(szerintem Viggo hangja tökre illik oda.És jó hangja van)
1: jaja, az nagyon poénos és aranyos. igazi Trufás-Pippines
2: a könyvben is jobb lett, de a filmben is jó!!!
3: Jajj az nagyon jóóóóóóóóóóóó... Gimli ledől a székről, Legolas meg beszólja: bizsereg az ujjamm.. akkora poén!
akor mi vele a problémád? *érdeklődik
Megmagyarázhatatlan minden, ami kettejük között történt, de igaz, hiánytalan valóság. /Szilvási Lajos - Bujkál a hold/
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
1Amikor Trufa meg Pippin felrobbantja a sárkányt
2Amikor Pippin, meg Trufa isznak az entek italából
3és végül,(de egyáltalán nem!! )utolsó sorban: Az ivóverseny...
"Valami bizsergést érzek az ujjaimban...Azt hiszem, becsíptem!" (bővített jelenet)
Altaris:Nekem se az énekkel van bajom, és én is örülök, hogy meghagyták eredetiben(szerintem Viggo hangja tökre illik oda.És jó hangja van)
- Kisvakond
- Nem elérhető
Ardenis írta: Hát, pl.:
.Ennyire azért nem vagyok pesszimista, szóval, jó jelenetek:
1"Azt hiszem eltört valamim"(EZ magyarban jobb)
2Amikor Bríben vannak a hobbitok Aragornal.
Hát igen akárhányszor megnézem mindig leesek az ágyról a röhögésttől!! (a törésnél)
Bríbe meg ahogy berontanak egy székkel...
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Altaris
- Nem elérhető
Ardenis írta: Hát, pl.:
1Amikor Elrond elhozza neki az Andurilt.
2Amikor megkoronázzák.
3Amikor Theodennel vitatkoznak(Hol volt Gondor...)
csak egyetérteni tudok... Anduril... áh, ha még a dúnadánok érnék őket utol.... könyörgöm.. de az sincs benne... (Pedig szerettem őket, amikor Theoden mondja: ha csak félolyan vitézek mint te Aragorn, már akkor is többet érnek mindennél.. vagy valami ilyesmi (ez fejből vett idézet, egyáltalán nem pontos...))
Koronázás: hm.. nekem ezzel a jelenettel nincs bajom. Főként az ének tetszik belőle.. áh, meghagyták a magyarban az eredeti hangot..!!!
Hol volt Gondor: a jelenet maga nem tetszik, de jól rendezték meg. Tehát látok némi realitást benne (nem sokat), de picit árnyalja Theoden makacsságát.. talán.. ha érthető mire értem... ( Theodent egyebkent szinte alig szerepeltették a könyv szerint a másodikban.. wáá...
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
1Amikor Elrond elhozza neki az Andurilt.
2Amikor megkoronázzák.
3Amikor Theodennel vitatkoznak(Hol volt Gondor...)
De azért ez túlzás.Állandóan azt mondom, hogy mi a rossz.Ennyire azért nem vagyok pesszimista, szóval, jó jelenetek:
1"Azt hiszem eltört valamim"(EZ magyarban jobb)
2Amikor Bríben vannak a hobbitok Aragornal.
3Én a Tanácsot is szeretem, bár nem biztos, hogy akkor is érteném, ha nem ismerném a könyvet.
4"You will not enter Gondor!"(Ez meg angolul)
Aki nem tudja, honnan vannak az idézetek, magára vessen:)
- Chyrdan
- Nem elérhető
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Koko
- Nem elérhető
- Altaris
- Nem elérhető
Ardenis írta: Altaris:
KOMOLYAN??? Én is láttam már egy párszor angolul, de nekem nem tűnt fel.TE JÓ ILLUVATAR!!(a stílszerüség kedvéért) Én azt a jelenetet útálom a legjobban, amikor Aragorn ráveti magát Arwenre a végén.Nem baj az a csók, de egy király nem viselkedik így!!!!
Komolyan.. bár most sajnos nincs nálam a kettes hogy megkeressem merre van, de valahol Kürtvárban amikor próbálja magyarázni Aragornnak, hogy harcolni akar ő is (persze ez csak a bővítettben van... nem az alaprészben..)
hm.. hát, nézd: évek óta arra várt, hogy szerelme beteljesedjen... elég régóta... és mikor végre volt lehetősége kihasználta.. [ha éveket kéne a szerelmemért harcolni és a végén egy nagy tömegben találkoznánk újra, én is tuti hogy a nyakába ugranék (akár lány vagyok, akár fiú lennék...)]
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
KOMOLYAN??? Én is láttam már egy párszor angolul, de nekem nem tűnt fel.TE JÓ ILLUVATAR!!(a stílszerüség kedvéért) Én azt a jelenetet útálom a legjobban, amikor Aragorn ráveti magát Arwenre a végén.Nem baj az a csók, de egy király nem viselkedik így!!!!
Egyébként szerintem a GYU nagyon jó film, csak bosszantóan kevés köze van a Gyűrűk Urához.Mármint az elvi értékeihez.De nehogy megkövezzetek érte:Tényleg nagy alkotás.Először imádtam.De azóta, hogy olvastam egy csomó előzménykönyvet sajna azt kell lássam, hogy Tolkien-nak ez egészen mást jelentett, mint a film.Mint egy film.
- Chyrdan
- Nem elérhető
No, sebaj, orvosoljuk a hibát: MEGYEK!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.