- Köszönetek: 0
Éomer (Karl Urban)
- Lora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Áruljátok el, mi tetszik benne?
Köszke
Gyöngycem (voltam valaha)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Reinatha
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Official Keeper Of Dinendal, Silent Scout Of Lothlorien
- primula
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- hódica
- Nem elérhető
img-www.theonering.net/images/24 ... japan1.jpg
img-www.theonering.net/images/24 ... japan2.jpg
img-www.theonering.net/images/24 ... japan4.jpg
img-www.theonering.net/images/24 ... japan5.jpg cukik ott azok az orkok
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Miket irkáltam össze... A nátha kikezdi az ember agyát. De végül is Éomer és Éowyn szinte olyan, mintha Théoden édes gyermekei lennének.
www.geocities.com/Colosseum/Arena/9687/index.htm Karlos oldal.
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Reinatha
- Nem elérhető
- Corwin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Morgana írta: Nem. Théodred születése közben hal meg...
Éomer és Éowyn Théoden király lánytestvérének a gyereke. Aki szintén meghalt.
Tényleg! Mi történt a szüleikkel? Ki tudja?
Ha jól emlékszem, Éomundot, Éomer és Éowyn apja orkokkal szembeni küzdelemben esett el. A könyv szerint - emlékezetem szerint - annyira gyülölte öket - mármint az orkokat - hogy gyakorta kilovagolt, ha betörésükröl hallott, és nem is mindig nagy sereggel. Az egyik ilyen csata során esett el.
Az úton hol itt, hol ott, de várható,
Feltünhet egy kóbor vándorló,
A szürkébe öltözött tünde csavargó...
- Reinatha
- Nem elérhető
Minerva írta:
Egyébként az nagyon tetszett, ahogy elkapta Grímát. Gríma viszont tökhülye volt, hogy Éowynra nézett, mikor Éomer is látta. :shake: Gondolhatta volna, hogy Éomer úgyis ki akarja nyírni
[size=9:2hq9qf8z](Kéne Gríma topic is, nem? )[/size]
Nem rossz a topic-otlet , Grima nalam rogvest 'bevagodott' es nagyon jon fel a toplistamon - Eomer is szimpi!!
Morgana írta: Ha emberként kéne Középföldén élnem és választhatnék, rohír lennék.
Ha Rohanban kicsit zoldebb lenne a fu, akkor szoba johetne, am igy en Gondort valasztanam. [size=9:2hq9qf8z](Odacipelnem Haldirt is -es akkor lenne Aragorn-Arwen -fele mission impossible-sztori De Lothlorient is szivesen latogatnam es neha VZ-be is beugranek. Mordorba csak a kivancsisag hajtana )[/size]
- Morgana
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Éomer és Éowyn Théoden király lánytestvérének a gyereke. Aki szintén meghalt.
Tényleg! Mi történt a szüleikkel? Ki tudja?
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Itt egy csinos kis galéria:
www.ninecompanions.net/galleries ... ry_p1.html
[size=9:3j7oy7bf]Mellesleg, mivel nincs Théoden topic, itt jegyzem meg, hogy a Cinemában azt írták Théodenröl, hogy 150 éves... Számításaim szerint halálakor volt 70-egynéhány. No comment.[/size]
I've seen the moon
And the first sunrise
- Áfonya
- Nem elérhető
Amikor először megjelennek a lovasok a könyvben, Éomer rögtön olyan tiszteletet parancsolónak tűnik - ez is nagyon jól átjött a filmben, sztem. Olvasás közben emlékszem, nagyon szurkoltam Éomernek, hogy Théoden fogadja vissza, meg azt is gondoltam, milyen szép, hogy a végén Éomer lesz Rohan királya, a húga meg a gondori helytartó felesége - igazi szövetség.
Karl egyébként aranyos civilben, mindig olyan kis szolidan mosolyog.
(És a filmben tök ügyesen füttyent a paciknak. )
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Morgana
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
A abszolút nyerő nálam persze Legolas, a könyvben és a filmben is, viszont a "pasi" kategóriában második helyezett Éomer, szintén mindkét kontextusban.
No, félre a viccet. Nagyon szeretem az ürgét, az egyik kedvenc középföldei karakterem.
Kérdés:
Ki tudja, mi lett Théoden király feleségének a sorsa? Gondolom, meghalt, de mikor és miért?
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- zsaner
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
sorriso írta: Karl nem kancsal egy kicsit? Vagy néhány kép olyan rosszul sikerült volna? Vagy az "én szemeim állnak rosszul?!"
Szerintem nem kancsal amiket én láttam az mind jól állt.
Csak így tovább
- sorriso
- Nem elérhető
"Ne féljünk nagyot lépni.Ha ez tűnik szükségesnek, két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon"
- Supersonica
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Nuwanda
- Nem elérhető
Éomer a könyvben amellett hogy az, aki kifejezetten jó fej volt, a GyU nem egy röhögős könyv, de valamelyik "enyhén" cinikus megjegyzésénél először leestem az ágyról...azt hiszem összességében az ideális seregvezér...(és majd király).filmben is nagyon szeretem Haldír a könyvben ilyen szempontból eszembe sem jutott, pedig szerettem...a filmben is szupi
Vz-ben , szerintem, esetleg Gondorban, Rohan nem hiszem
"I went into the woods, because I wanted to live deliberately."
- Minerva
- Nem elérhető
Sztem Aragorn a Number One!
Aztán FaZ, aztán BoZ, aztán Éomer. Ja, és HALBARAD!!!!
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- hódica
- Nem elérhető
1. Faramir talán azért, mert ő az egyik kedvencem a könyvben, illetve azok a legkedvesebb részeim, mikor Éowynal lábadoznak
2. Éomer őt is nagyon bíram már a könyvben is, olyan vadember, de pont ez benne a jó és Karl Urban nagyon jót tett vele
3. Boromir őt a könyvben nem nagyon kedveltem, tul.képpen Sean Bean kellett hozzá, hogy v.melyest szimpatizáljak vele(ennek ellenére még mindig minden alkalommal megsiratom... )
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
[size=9:1pyp5j9m]Éomer: mint tudod, mi tündék a rohaniak oldalán harcolunk![/size]
I've seen the moon
And the first sunrise
- Éomer
- Nem elérhető
Éljenek a Rohirok!
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Antares
- Nem elérhető
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Cicaful
- Nem elérhető
Gandalf írta: Én nem lennék rohír.. se gondori...
Mert???
Egyszer valaki megkérdezte, hogy mi lennék szívesen Középföldén, és habozás nélkül azt vágtam rá, hogy ember...mondjuk a rohani fajtából...
Hogy miért? Ez jó kérdés...de talán ok állnak annyira közel az én személyiségmhez, amivel tudnék azonosulni. Nekem egy tünde túl távolságtartó és rideg, törpökrol keveset tudok, de amit tudok, az nem én lennék, valamint a hobbitok életmódja se igazán az én világom.
Így maradok Ember!!! És akkor ilyen klassz pasik vesznek majd körül, mint Éomer (Aragorn, Boromir, Faramir...és a többiek, akiket név szerint nem szeretnék említeni )
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Én inkább csak rangsorolnék.Earwen írta: A felsoroltak közül ki tetszik jobban, és miért?
A,Éomer
B,Faramir
C,Haldir
A könyvben egyértelműen Faramir a kedvencem hármójuk közül, a bölcsessége miatt, a második Éomer, egyszerűen szimpi , Haldír a könyvben nem igazán ragadt meg bennem.
A filmen viszont, a pillanatnyi állás (ami változhat a ROTK után): első Haldír, a tünde hős, Éomer itt is második - mint karakter, jól eltalált - , és Faramir a harmadik, nagy bánatomra. Sem külső, sem belső tulajdonságaiban nem az, akinek én őt a könyvben megismertem :bawling: .
- Antares
- Nem elérhető
A nevedből ítélve inkább nem találgatnék, mi lennél Középföldén... bocs ez off volt!
Lányok! Én természetesen a lányokat szeretem, de el kell mondanom, hogy a filmbéli Éomer nekem szimpatikus külsőre is. Ha valaki ezt félre meri érteni, az kortól és nemtől függően méltó büntetést kap tőlem! :evil3:
Tégy amit akarsz, csak ne árts másoknak
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.