Szilmarilok

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26501 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Szilmarilok
Szauron meg csak egy egyszerű kis hadnagy...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26500 Írta: Anonymous
A valaraukák (a Hatalom Démonai, vagy lángostorok vagy balrogok, ahogy tetszik) kisebbek voltak tán egy fokkal, mint a ''híresebb'' maiák, akiknek neve is volt, mint Szauron pl.<br> Elég sok akadt belőlük, de én Gothmógra emlékszem csak így hirtelen, akit nevesítenek a történetekben.<br> <br> A szilmarilok pedig nem járultak hozzá Morgoth hatalmához, hiszen égették, a koronájába illesztve súllyal nehezedtek rá. A szilmarilok ereje abban állt, hogy őrizték a Fák Fényét.<br> <br> Morgothnak nem volt szüksége semmiféle gyűrűre, mert ő vala volt, méghozzá a legerősebb.<br> <br> <br> <br>

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26499 Írta: Anonymous
Vic...nem csak Szauron volt az egyetlen bukott maia, hiszen a Valaraukó-k (balrogok) is maia-k voltak. Szauron csak a legkiemelkedőbb szolgája volt.<br> Morgoth és a gyűrűk. Nem volt szüksége rá, hiszem megszerezte magának a Három Ékszert, ami azért - valljuk be - messze meghaladta a gyűrűk képességeit. (amiket persze nem szabad lebecsülni...)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26498 Írta: Anonymous
Én most olvasom újra. Azaz ma akartam elkezdeni. A nagy statisztikázás közben jó idegnyugtató volt még ez a nehéz szöveg is. :) =

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26497 Írta: Anonymous
Ezzel én is így voltam... Magát a könyvet kétszer olvastam eddig, és még így sem vagyok mindennel tisztában. Nem úgy, mint a GYU-val.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26496 Írta: Anonymous
Igazság szerint voltak olyan részek, amiket vagy 3x el kellett olvasnom, mire megértettem.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26495 Írta: Anonymous
Hát igen. Jó ez A szilmarilok, de igaza van Cirdannak abban, hogy elég nehezen emészthető (csak a saját véleményemet írom). Rengeteg benne az infó, én pl. nem igazán tudtam követni a tündék családfáit.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26494 Írta: Anonymous
Még belegondolni is rossz abba, hogy mi lett volna, ha Morgoth készíti a gyűrűket. Na meg a banyapók is elég kemény dió lehet...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26493 Írta: Anonymous
És persze az is A Szilmarilokból derül csak ki, hogy Morgoth nem más, mint Melkor, a valódi Főgonosz. Neki csak egy maiája volt Szauron. Képzeljétek el, hogy akkor milyen lehetett Melkor, ha a szolgája ekkora állat...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26492 Írta: Anonymous
Pontosan.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26491 Írta: Anonymous
Ha emlékeim nem csalnak, akkor ezért is küldték őket pihenni, aég a tündék ideje nem jött el.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26490 Írta: Anonymous
Cirdan: igazad van. Én például csak onnan tudtam meg, hogy nem is Ilúvatar gyermekei voltak az első teremtmények a földön, hanem Aule alkotta meg elsőként a Törpök Hét Atyját... ha jól emlékszem. Persze Ilúvatar irtó pipa lett..

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26489 Írta: Anonymous
Sziasztok! Akkor én írnék a Szilmarilokról. A GyU. első olvasása (cirka 15-16 éve) után pár hónappal olvastam el, aztán megint elolvastam és aztán kezdtem megérteni és azóta Tolkientől ezt olvastam a legtöbbet. Volt idő mikor teljesen belezúgtam, kifénymásoltam a könyvben szereplő térképet 25 példányban, belerajzoltam az összes csatát stb.<br> Mivel régész-történész a szakmám talán azért is tetszik ennyire, mert kisértetiesen hasonlít azokhoz a forrásokhoz, amelyek e valós világ középkorában is léteztek - középkoron itt most az 5. -től 16. századig terjedő időszakot értem. A tömör szöveg persze nehezen emészthető, de számomra pont ez a szép benne, feltárhatom a rétegeit.<br> Lenyűgöző a lassan kibontakozó történet a tündékről, törpökről, emberekről, orkokról, sárkányokról... és a nagy epikus harcról Morgoth ellen. Tulajdonképpen ennek következménye/utózöngéje a GyU - ami itt egyáltalán nem a lebecsülést jelenti! <br> Nehéz csak úgy írni róla, de talán érdemes lenne elszöszmötölni egy-egy részével a teéjesség igénye nélkül csak úgy...<br> :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26488 Írta: Anonymous
Nagyon sokat. Bár ezt eddig is tudtam.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26487 Írta: Anonymous
Bombadil,<br> <br> a moderálás minden online közösségben szükségessé válik előbb-utóbb. Pont azért, mert nyílt dolgok ezek, bárki bejöhet, és véletlenül vagy szándékosan, belerondíthat az emberek, a közösség kialakuló kapcsolatába.<br> <br> Kevésbé fennkölten fogalmazva:<br> Vannak játékszabályok, akik ezek ellen vét azt figyelmeztetik, aki pedig kitartóan paréj tahó és szétbúrja mások örömét, azt kivágják, mint a taknyot.<br> <br> :) <br> <br> Nomármost, ez itt egy free fórum, ami nem köti regisztrációhoz azt, hogy beírhasson valaki, így a kellemetlenkedőket nem lehet kizárni.<br> Máshol, pl. az index-en ez nem így van, ott regisztrálni kell és ott külön stáb foglalkozik a moderálásokkal. Ha valaki nagyon bunkó, akkor IP-cím szinten is kitilthatják.<br> <br> A moderálás emelett karbantartást is jelent.<br> Hiszen előfordul, hogy egy topik ''elsüllyed'', azaz érdeklődés hiányában a kutya se ír bele. Vagy éppen ugyanazzal a témával sok topik is foglalkozik.<br> <br> Ilyenkor a moderátor a felesleges, elsüllyedt topikokat törli, a sok példányosokat összevonja stb.<br> <br> De nem hiszem, hogy itt veled lett volna baj.<br> <br> Abban Svindlernek (az itteni moderátornak) igaza van, hogy ez nem chat. Azaz, jobb, ha ritkábban szólunk, de okosan.<br> Magyarul: kerüljük az olyan hozzászólásokat, amik nulla információ tartalommal rendelkeznek, amik csak annyiból állnak, hogy :) meg :( vagy Aha! stb.<br> <br> De azt hiszem, igazából az a baj, ha valaki balhéért jön be egy fórum topikjaiba, és beleköt másokba, vagy a véleményét sértően, bántóan fogalmazza vagy védi meg. Az ilyen embert sehol nem látják szívesen.<br> <br> Hm. Tudtam újat mondani ezzel a sok körmondattal?<br> <br> üdv<br> Olórin<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26483 Írta: Anonymous
Hol, hol van ez a bejegyzés??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26479 Írta: Anonymous
FIGYELEM! FONTOS!<br> <br> Nézzétek meg a MIELŐTT ŐJ TOPIKOT NYITNÁL... témát, olvassátok el Svindler bejegyzését!<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26465 Írta: Anonymous
taps!! :o )<br> Nos, akkor kérlek, röviden mondd el...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26462 Írta: Anonymous
Lalaith,<br> <br> :) oké. Bár a haverjaim általában gonoszul röhögnek, ha úgy kezdek egy mondtaot, hogy ''akkor röviden elmondanám''...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26453 Írta: Anonymous
Ugyan, semmi probléma....<br> Előfordul az ilyesmi

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26451 Írta: Anonymous
Elég érdekes lenne, ha valakit azért kezdenének cikizni egy FÓRUMON, mert sokat beszél/ír, nem? Hát még ha olyanokat ír, mint Te. Szóval remélem nem vetted sértésnek, csak vicc volt. :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26452 Írta: Anonymous
Na, ez még nagyobb hülyeség... ahogy nézem, nem én vagyok az egyetlen, aki fáradt... :o )

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26449 Írta: Anonymous
Lalaith:<br> informatikus vagyok, ha épp érdekel, a történész majdnem talált, de mégsem, a szószátyárság meg nézőpont kérdése, de hát ilyen vagyok, ezt kell szeretni. Vagy utálni. :) <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26447 Írta: Anonymous
Nem mintha bármelyik hátrány lenne egy ilyen fórumon, sőt.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26444 Írta: Anonymous
Olórin, kérlek mesélj nékünk valamit a szilmarilokról......

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26445 Írta: Anonymous
Kérlek, mesélj, Olórin, MESÉLJ!!<br> Na figyeljetek, tippelek: <br> Olórin, Te vagy ovóbácsi vagy, vagy történész, vagy szószártyár. :o ))))

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26438 Írta: Anonymous
tényleg? hol??

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26370 Írta: Anonymous
Hol lehet kapni? És mennyibe kóstál?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26369 Írta: Anonymous
Bombadil,<br> <br> adnék, ha tudnék.<br> <br> Sajna, fogalmam sincs, de hát miért nem veszed meg? Ez igazán megéri...<br> <br> Tudom, egy vagyon... Nekem is egy rakás pénzem fekszik Tolkienben...<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #26368 Írta: Anonymous
b.Olórin: adj nékem tanácsot, honnan tudhatnóm letölteni angolul.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.650 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére