- Köszönetek: 0
Húrin gyermekei (The Children of Húrin)
- afonix
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Metaflora
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Miau!
- Köszönetek: 19
Egyébként a legideálisabb sztem, ha elkezded olvasni A Szilmarilokat, és ahol jönne a Túrin-sztori, ott a régi helyett a bővített verziót olvasod.
Egyébként az se tragédia, ha előbb olvasod a Húrin gyermekeit. Az már furább volt, hogy én előbb olvastam A Gyűrű keresését, mint A Szilmarilokat...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- afonix
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- afonix
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- afonix
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Don Huan
- Nem elérhető
A könyvben az összes alan lee illusztráció megtalálható, mert az angol deluxe editionban kilenc képpel több van mint a sima kötetben, itt hogy van???
"Mindannyian hernyók vagyunk. De én hiszem, hogy én egy selyemhernyó vagyok."(Sir Winston Churchill)
- Attila
- Nem elérhető
Rarwenstar írta: Miért nem veteted meg a szüleiddel előre? Én így szoktam, sőt születésnapomon általában nem kapok semmit, mert az ajándékot már fél évezreddel előtte elkértem.
Majd beadom a kérvényt
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Rarwenstar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Scriptures they heed have misled them,
All praise their sacrificed sons,
All praise their sacrificed sons.
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
[size=9:ldvc72j7]Akik már vettek ebben az évezredben magyarul megjelenő Tolkiennal kapcsolatos művet (van itt olyan, aki még nem? :look:), ne lepődjenek meg; a szokásos lektorálva by MTT-t ezúttal nem a megszokott helyén találják, hanem a végén, közvetlenül a tartalomjegyzék előtt, két oldalon (), némi önreklámmal - ami egyébként szerintem nem is rossz ötlet. :itscool:[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Maedhros
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kicsi Túrin imádnivaló.
Maeglinnek van egy új félmondata, amikor Húrinnal és Huorral szól.
Nekem külön Tolkien-polcom van, oda kerül, a LotR, a Szil, a Hobbit képregény és a bővített dvd-k mellé. Fölötte van egy Megye-térkép.
I Love still lives and grows strong
Where I cannot enter
What hope is there in my own dark world for me?
- Endruu
- Nem elérhető
Szerintem csodálatos, megfogja az embert.
(Megjegyzendő, hogy még nem ismertem a történetet, és még nem olvastam végig A szilmarilokat)
"I am the Dark Lord's heir."
"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Isilrohir
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Don Huan
- Nem elérhető
scaurus írta: Én a magyar kiadás megjelenése előtt kompromisszumot kötöttem az ár és a kíváncsiság között, megvettem az angol puhaborítós kiadást valamikor májusban.
S még mindig nem "végeztem" vele, a 3/4-edénél járok.
S nem a nyelvezete miatt haladok vele lassan, hanem teljesen érdektelenné vált, így lelkesedésem is alábbhagyott.
Az eddig olvasottak alapján az a vélemény alakult ki bennem, hogy aki nem ismeri A szilmarilokat, az nem igazán fogja tudni hova tenni a történetet (felmérni annak tényleges jelentőségét Középfölde történetére), aki pedig ismeri, annak nemsok (szinte semmi érdemi) újdonságot nem fog jelenteni.
Összességében nem érzem kidobott pénznek, nem is beszélnék le róla senkit (rajongót nem is lehet...), de nem is kell tőle sokat várni, túlértékelni; ha egyáltalán nem jelent volna meg (angolul sem), akkor sem érte volna különösebb veszteség a rajongótábort.
Számomra amolyan "egyszer elolvastam, jól mutat a sorozatban, de soha többet kezembe nem veszem" kategoriájú könyv.
Üdv: scaurus
[szerk.]
Sajnos,(?) én is ezen a véleményen vagyok bár én már 2007 áprilisának végén megvettem és 3 hónapja olvastam ki. Nehezen haladtam vele mert nem nagy az angol tudásom, de megértre, magyarul már nem veszem meg.
"Mindannyian hernyók vagyunk. De én hiszem, hogy én egy selyemhernyó vagyok."(Sir Winston Churchill)
- scaurus
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Köszönetek: 1
S még mindig nem "végeztem" vele, a 3/4-edénél járok.
S nem a nyelvezete miatt haladok vele lassan, hanem teljesen érdektelenné vált, így lelkesedésem is alábbhagyott.
Az eddig olvasottak alapján az a vélemény alakult ki bennem, hogy aki nem ismeri A szilmarilokat, az nem igazán fogja tudni hova tenni a történetet (felmérni annak tényleges jelentőségét Középfölde történetére), aki pedig ismeri, annak nemsok (szinte semmi érdemi) újdonságot nem fog jelenteni.
Összességében nem érzem kidobott pénznek, nem is beszélnék le róla senkit (rajongót nem is lehet...), de nem is kell tőle sokat várni, túlértékelni; ha egyáltalán nem jelent volna meg (angolul sem), akkor sem érte volna különösebb veszteség a rajongótábort.
Számomra amolyan "egyszer elolvastam, jól mutat a sorozatban, de soha többet kezembe nem veszem" kategoriájú könyv.
Üdv: scaurus
[szerk.]
- Nibeniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Lainor írta:
Endruu írta: Nekem is megvan már, szerintem szép kötetet csináltak belőle. És eddig tartalomra is jeles.
Egyetértek, szerintem is szép és jó lett! (csak eléggé drága azért...)
Az angolhoz képest nem annyira. Mondjuk...mostanában már minden könyvet elég drágán adnak sajna.
És nem tudom, ez lehetséges-e, de én spec. előbb találtam rá két helyen is metróaluljáróban könyvesnél (bolti áron of course), mint könyvesboltban, ahol jópár helyen nem is volt még. (Ez persze a múlt csüt.-i állapotokra vonatkozik )
- Lainor
- Nem elérhető
Endruu írta: Nekem is megvan már, szerintem szép kötetet csináltak belőle. És eddig tartalomra is jeles.
Egyetértek, szerintem is szép és jó lett! (csak eléggé drága azért...)
- Endruu
- Nem elérhető
"I am the Dark Lord's heir."
"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"
- Encsi
- Nem elérhető
Acho írta: Vááá,én meg ilyenkor nem vagyok itthon,hogy meg tudnám venni. Amint hazajövök,első dolgom lesz elmenni a könyvesboltba (feltéve,ha addigra járóképes leszek ).
neizélj már, ha haza tudsz jönni, oda is elmész
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
- Lainor
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Még a herripotterséghez gyakorolni kell
Sajnos a szabóervin még nem szerzett belőle példányt, de remélem fog.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Encsi
- Nem elérhető
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Kincső
- Nem elérhető
Amúgy: jupí! :hello:
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Attila
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.