Moria - Törpök

Több
21 éve 5 hónapja #125358 Írta: bea/mag
bea/mag válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Az lenne a kérdésem, h mi lett Móriával miután Szauron elpusztult?(lehet, h már volt téma)

2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 7 hónapja #108458 Írta: Telcontar
Telcontar válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
A törpök szépérzéke nem külsejükben mutatkozik meg, hanem a munkáikban. Nem véletlen, hogy többre is tartják egy-egy művüket, mint saját életüket. Mória is erröl szól: a való-ezüst kizárólag itt bányászható, könnyen munkálható, erős és gyönyörű anyag. Olyan dolgokat képesek készíteni belőle, amely messze felülmúlja a tündék munkáit is. Biztos vagyok benne, hogy Celebrimbort nagy megtiszteltetés érte, amikor ithildint kapott, és azt is csak Mória kapuja miatt.
A törpök ezért is nem vettek részt a világ sorsának alakulásában eleinte: mert őket nem érdekelte a jó és a rossz küzdelme, kizárólag saját dolgaik. És ezért volt, hogy a Hét Gyűrű hatalma is csak az arany és a gazdagság utáni vágyat ébresztette fel bennük.
Egyébként igenis részt vettek a háborúban. Szauron seregei ellen harcoltak a Magányos Hegynél, ahol Dáin és Brand király együtt haltak meg, egymást védelmezve a Hegy kapujában (úgy emlékszem). Bár lehet hogy akkor is passzolták volna, ha nem Brand nagyapja, Bard lövi le Smaugot...
Végül is Szauron szövetséget ajánlott nekik - az Egy Gyűrűért cserébe. Emiatt is ment el Glóin és Gimli a tanácsba.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 8 hónapja #105742 Írta: Barazkibil
Barazkibil válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Azoknak, akik nem tudják, ki Aule: sipirc elolvasni a Silmarilliont. Amúgy Aule egy a Valák közül, leginkább a hegyekkel és a kovácsműhelyben készített dolgokkal foglalkozik, és ő teremtette a törpöket, szembeszállva Ilúvatar akaratával.

Több
21 éve 8 hónapja #105580 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
hobbit: Ki az az Aule?! :roll: Ezt ugye csak viccnek szántad?...
Egyébként Tolkien leírja, hogy a hobbitok kisebbek a törpöknél!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 8 hónapja #105579 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
A Király visszatérben van a függelékben.
Nem találod ?

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 10 hónapja #92055 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Valaki tudna nekem egy törp abc-t adni??

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 11 hónapja #83035 Írta: kriszana
kriszana válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)

Több
21 éve 11 hónapja #82883 Írta: amanibhavam
amanibhavam válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
nem azt mondja; azt mondja, hangjuk, külsejük és öltözékük

love is the shadow that ripens the wine

Több
21 éve 11 hónapja #82880 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Tolkien azt mondja, hogy az öltözékük. Azt nem, hogy a biológiai adottságaik is egyformák. Tehát maguktól nincs szakálluk, csak ha föltesznek, mondjuk védelem céljából, ami az úton azért nem árt. Jó, az álszakáll furcsán hangzik, de szerintem még mindig jobb, mint a saját szakáll egy nő esetében. :?

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
21 éve 11 hónapja #82874 Írta: Elrond
Elrond válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Clip írta:

Hobbit írta: Szerintem a törp nők biztos nem szakállasok /remélem legalábbis/.

J. R. R. Tolkien írta: Gimli azt mondta, hogy a törp-asszonyok kevesen vannak, az egész népnek talán egyharmadá tsem teszik ki. Nemigen hagyják el otthonukat, csak végszükség esetén. Hangjuk, külsejük, és ha útra kelnek, öltözékük is annyira hasonló a törp-férfiakéhoz, hogy más népek szeme és füle meg sem tudja különböztetni őket.

Ha nem lehet őket megkülönböztetni, feltételezem van szakálluk :wink:

Pont ezt a részt kerestem én is!

The echo of a distant time
Comes willowing across the sand
And everything is green and submarine

Több
21 éve 11 hónapja #82775 Írta: Clip
Clip válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Hobbit írta: Szerintem a törp nők biztos nem szakállasok /remélem legalábbis/.

J. R. R. Tolkien írta: Gimli azt mondta, hogy a törp-asszonyok kevesen vannak, az egész népnek talán egyharmadá tsem teszik ki. Nemigen hagyják el otthonukat, csak végszükség esetén. Hangjuk, külsejük, és ha útra kelnek, öltözékük is annyira hasonló a törp-férfiakéhoz, hogy más népek szeme és füle meg sem tudja különböztetni őket.

Ha nem lehet őket megkülönböztetni, feltételezem van szakálluk :wink:

Üdv: Clip

Baruk Khazâd! Khazâd aiměnu!
Törpök fejszéi! Rajtatok a törpök!

Több
21 éve 11 hónapja #82753 Írta: Elrond
Salve!

Hobbit: Aule teremtette a törpöket, még az első korban. Ő kovácsmesterségek valája. Érthető, hogy a törpök az ő mesterségét követik. Amúgy Eru berágott rá mer' teremteni mert. De megúszta egy kis fejmosással.
Valahol, valamelyik könyben van egy olyan rész, ahol ír a törpök kinézetéről. Majd megkeresem, csak most K.O. vagyok.

Több
21 éve 11 hónapja #82713 Írta: hobbit
hobbit válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Már Mátyás király is megmondta. Három dolog van a világon ami a leg utálatosabb. Az egyik a szakállas nő. Amúgy Alue kicsoda? 2: Szerintem a törp nők biztos nem szakállasok /remélem legalábbis/. Én úgy képzeltem őket mint a hobbit nőket, csak alacsonyabbak. A szakálluk a hajukban mutatkozik meg. Vagy nem?
Üdv: 8O

Az alagútban ismerkedtünk meg.Mikor kiértünk megláttam,hogy ronda és öreg.Akkor már késő volt.Megszerettem.
-üdv-

Több
22 éve 2 hónapja #74283 Írta: Elrond

Minerva írta: Alue tudathasadásos volt? :mrgreen:

Inkább perverz... :nono: :nono:

Több
22 éve 2 hónapja #74281 Írta: Elrond
Most komolyan: A GyU függelékében áll egy olyan rész melyben Gilmi azt mondja, hogy a törpök meg tudják állapítani, hogy most vki fiú é vagy lány. Csak más fajoknak nehéz ezt észre venni.

Több
22 éve 2 hónapja #74279 Írta: Nyello
Nyello válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Ha levetkőznek, azt azért észre lehet venni ki férfi és ki nő. :lol: Esetleg lehet mondjúk más módja is pl. a nők szakálla sokkal selymesebb, vagy rövidebb, esetleg természetesen göndör vagy hullámos, esetleg eltérő színű. Bár egyszerűbb lenne, ha a nők borotválkoznának, vagy a férfiak :D . Bár az is lehet, hogy ha már annyit szenvedtek az előkészülettekkel azt mondják, - Na mindegy mostmár fordulj meg! :twisted: Vagy ez már nagyon durva. :oops:

Et Earello Endorenna utúlien."
"Aure entuluva!"
"Namárié!"

Több
22 éve 2 hónapja #73650 Írta: zsoffija
zsoffija válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Glóin fia Gimli... :!: :pimp:

A törpök azért biztos tudják,fiúk-é vagy lányok-é a többiek... :roll:
:?:
á,biztos... :!:
:twisted: :?:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 2 hónapja #73561 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Elrond írta:

Minerva írta: A törpök szakállasan születnek? A nőknek is szakálluk van? 8O Áhhh... 8O Képzelem, mondjuk Gimli próbálkozik egy "nőnél", aztán az közli vele, hogy férfi... 8O

Nem hinném, hogy a törpöknek, eleve szakálluk lenne. Hamar megjelenik náluk at biztos, és a nőknek is van.

Szegény Gimli!!

Egy szakállas nővel csókolózni?? 8O 8O 8O :lol:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 2 hónapja #73559 Írta: Minerva

Ancalimon írta:

Elrond írta: Szegény Gimli!!

Ezután érthető a vonzódás Galadriel iránt... :twisted:

Ha-ló-nincs-jó-a-szamár-is alapon? :mrgreen:

Kérdés: Gimli fiú vagy lány? :twisted:

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
22 éve 2 hónapja #73558 Írta: Minerva

Elrond írta:

zsoffija írta: Ezek után megkérdőjelezhetjük,Glóin apja v. anyja volt Gimlinek? :roll:

Esetleg mindkettő...
:lol: :lol:
:arrow: Hmmm, ez választ ad Aule belső lelki világára... :deal:

Alue tudathasadásos volt? :mrgreen:

Több
22 éve 2 hónapja #73496 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Moria - Törpök
Glóin apja volt Gimlinek ez tuti...hogy az annya (mésik apja?) ki volt azt én meg nem mondom...

Több
22 éve 2 hónapja #73491 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Elrond írta:

zsoffija írta: Ezek után megkérdőjelezhetjük,Glóin apja v. anyja volt Gimlinek? :roll:

Esetleg mindkettő...

Elrond:
Ez naon jóóó! Mondjuk azt nem tudom, hogy csináltam...khmm... :oops:

Több
22 éve 2 hónapja #73484 Írta: Elrond

Esetleg mindkettő...
:arrow: Hmmm, ez választ ad Aule belső lelki világára... :deal:

Több
22 éve 2 hónapja #73467 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

:lol:

Több
22 éve 2 hónapja #73449 Írta: zsoffija
Ezek után megkérdőjelezhetjük,Glóin apja v. anyja volt Gimlinek? :roll:

"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:

Több
22 éve 2 hónapja #73436 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Elrond írta: Szegény Gimli!!

Ezután érthető a vonzódás Galadriel iránt... :twisted:

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
22 éve 2 hónapja #73424 Írta: Elrond

Minerva írta: A törpök szakállasan születnek? A nőknek is szakálluk van? 8O Áhhh... 8O Képzelem, mondjuk Gimli próbálkozik egy "nőnél", aztán az közli vele, hogy férfi... 8O

Nem hinném, hogy a törpöknek, eleve szakálluk lenne. Hamar megjelenik náluk at biztos, és a nőknek is van.

Szegény Gimli!!

Több
22 éve 2 hónapja #73360 Írta: Telumehtar
Telumehtar válaszolt a következő témában: Moria - Törpök

Na de Minerva!!! :lol:

Több
22 éve 2 hónapja #73355 Írta: Minerva
A törpök szakállasan születnek? A nőknek is szakálluk van? 8O Áhhh... 8O Képzelem, mondjuk Gimli próbálkozik egy "nőnél", aztán az közli vele, hogy férfi... 8O

Több
22 éve 2 hónapja #73350 Írta: zsoffija
Köszi!!! :itscool:
Szóval a törpök mán csak ienek... :roll:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.531 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére