BESZÉLGETŐS topic

Több
15 éve 10 hónapja #375893 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
FÓRUUUUUM!

JEEEEEE :)

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja - 15 éve 10 hónapja #375889 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
yipiiiii :cool: :lol:

ize... nincs avatarom. es nincs mibol valogatnom se :(
Ez most mar orokre igy lesz? :P

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)
Utolsó szerkesztés: 15 éve 10 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 10 hónapja #375887 Írta: Orsie
Orsie válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
végre :D
de nem tetszik, hogy nincs itt a Fórumos főoldalon bejelentkezési lehetőség, csak a tolkien.hu főoldalán.. :/

"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."

Több
15 éve 10 hónapja #375885 Írta: Olosta
Olosta válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Hűűűűű... meg haaaaaa.... van FÓRUM!!!!! :D

"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."

Több
15 éve 10 hónapja #375882 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Jessz műűűűködiiiik!
Bár mire mindent megtalálok rajta:DD

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
15 éve 10 hónapja #375870 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

@Papsajt írta: Gyertek a söntésbe az este!

:lol:

:o Na, már csak te hiányoztál ide... :rolleyes:
:D

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
15 éve 10 hónapja #375868 Írta: @Papsajt
@Papsajt válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Gyertek a söntésbe az este!

:lol:

Több
16 éve 2 hete #375695 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

_Neo írta: TRL2.TV/View/?v=e5f13e69972344a1806c331b1f731da6

Bocs, srácok... Ha kell valakinek, szívesen átengedem ß)

Hát erre csak egyféleképpen válaszolnék:

uradalom.fantasya.hu/index.php?s ... mutat&id=5

Több
16 éve 2 hete #375680 Írta: Endruu
Endruu válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Kincső (Thilanna) írta: Közbeszólás:

Ha valakinek megvan a Tolkien Ensemble-től Frodó Brí-beli dala, küldje át légyszi msn-en mielőbb! (kincso'kukac'axelero.hu) Előre is köcce! :)

Megkaptad már? A címe There is an inn, a merry old inn?

"I am the Dark Lord's heir."

"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"

Több
16 éve 2 hete - 16 éve 2 hete #375677 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Közbeszólás:

Ha valakinek megvan a Tolkien Ensemble-től Frodó Brí-beli dala, küldje át légyszi msn-en mielőbb! (kincso'kukac'axelero.hu) Előre is köcce! :)

szerk. megoldva, köszi Endruunak :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 2 hete #375673 Írta: Sötét Úr
Sötét Úr válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Alyr Arkhon írta: Egyiptofil népeknek ajánlva:

lahun.blogspot.com/

Egy ásatás - blogolva.

Külön érdekessége, hogy az archeológiai felmérés (merthogy nem igazán ásatásról van szó - az csak egy része a dolognak) vezetője készíti. És ráadásul még jó fej is...

Több
16 éve 2 hete #375670 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
TRL2.TV/View/?v=e5f13e69972344a1806c331b1f731da6

Bocs, srácok... Ha kell valakinek, szívesen átengedem ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
16 éve 2 hete #375665 Írta: Kincső

Acho írta: Csak nem fáradtnak teccik lenni...? :P

Tetszik a fenének... :D

Angoltanárom mondta mindig, ha megkérdeztük, h. "ki tetszett javítani a dolgozatokat?", hogy "hát kijavítottam, de nem tetszett..." - lehet h. ez elárul valamit a csoport angollal kapcsolatos szorgalmáról :P (najó, ne diszkrimináljuk az angolt: minden tárgyból ritka lusta osztályom volt, de legalább jófej/aranyos 8) ) hmm hova kalandoztam a "teccik"-től. :)

Több
16 éve 2 hete #375664 Írta: Acho
Acho válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Csak nem fáradtnak teccik lenni...? :P

Több
16 éve 2 hete #375663 Írta: Kincső
Kalevala: ha a GYU-nál valóban nem is az vsz a fő hatás, cserébe a kizárás indoklása valóban hmm... érdekes - és gondolom arra is vonatkozott a kiemelés -, hogy azért nem, mert messze van Angliától". 8O ;)

Alyr Arkhon írta: (...)
Egy ásatás (...)

Vajon miért olvastam én ásítást? :roll: :tongue:

Több
16 éve 2 hete #375659 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Egyiptofil népeknek ajánlva:

lahun.blogspot.com/

Egy ásatás - blogolva.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hete #375657 Írta: Acho
Kar'sának mázlija van (és csomagja lesz... :-) ):
trl2.tv/View/?v=0b93dcd7a4fe468f898fc84648955527

Több
16 éve 2 hete #375648 Írta: Acho
Kb. másfél percet néztem az adásból, mert a kattintgatás közben pont észerevettem ezt a kérdést...

Attila írta: Az ertéel klubon most volt a széfben egy olyan kérdés, hogy Tolkien melyik mitológiai teremtéstörténetből merítette az ihletet a GYU-hoz. 1. variációs lehetőség: Kalevala, a nő meg a hapsi egymást lekiabálva mondta, hogy az neeem, mivel az messze van Nagy-Britanniától (Finnország), kérték a másikat, Roland-ének...

Több
16 éve 2 hete #375641 Írta: Alyr Arkhon
FONTOS!

Fórumozó tesvérjeim!

Úgy érzem, hogy szükséges, hogy tudjátok, valószínűleg dec 10-étől nem lesz Tolkien.HU.

Az elmenetel csak szervercsere miatt lesz, és természetesen nem végleges, addigis már dolgozunk a megoldáson/helyettesítésen.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hete #375638 Írta: Esgal
Esgal válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az Akinator vicces egy játék, és szeritem a kérdések nagyban jelzik, hogy az emberek többsége mikre gondol/honnan kulturálódik. Én amúgy Vitay Georginát adtam fel, de olvasni persze derogál neki, úgyhogy feladta... :)

Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/

Több
16 éve 2 hete #375633 Írta: Sötét Úr
Az a nagy helyzet, hogy én a Carpentert elég alaposan olvastam, mivel fordítottam (amíg meg nem jelent - akkor meg koppantam, mint az éji bogár), és az alapján ugyanaz a véleményem, mint Alyrnak. Meliant tisztelem, becsülöm, és mindenek fölött szeretem is annyira, hogy csak úgy ne vitatkozzak vele, de Carpenter számomra autentikusabbnak tűnik (ha nem is mindig).
Ha úgy általában a tokieni mitológia lett volna a kérdésben, akár még hevesen helyeseltem is volna, ha meg a ChoH, vagy konkrétan Túrin, akkor még rá is vágom Kullervo nevét, mint szódás a lovát. De itt explicit módon a GYU-ra kérdeztek rá.

Na jó, persze... azt is kell nézni, hogy ki és hol kérdez.

Több
16 éve 2 hete #375632 Írta: Alyr Arkhon
Ne keverjük a szezont a fazonnal (a keszonnal se), Tolkienre a Kalevala iszonyat nagy hatást gyakorolt, de ez elsősorban nem a GyUban érhető utol, hanem a Szilmarilokban (legkonkrétabban a Húrin sztoriban, de pl a zenével teremtés is csak Vejnemöjnennél fordul elő tudtommal Erun kívül (bár tény h nem jártam utána)).

A GyUra szerintem a Beowulf, a Ring (bár persze tudom, a Nibelungok és Szauron gyűrűje között seeemmi hasonlóság sincs, de ez a mondat egy olyan korban hangzott el a Prof szájából amikor tudva volt, hogy egy bizonyos Hitler nevű illetőnek Wagner volt a kedvenc szerzője), meg persze a Szilmarilok gyakorolta a legnagyobb hatást.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 2 hete #375628 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

Sötét Úr írta:

Endruu írta: "I am the Dark Lord's heir."

Not mine! ;)

Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU-ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

tessék meghallgatni Melián előadását az ELTEn (majd jövőre, mert idén elmúlt) vagy elolvasni a Lassiban :)

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Több
16 éve 2 hete #375625 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

SÚ írta: Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU -ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

Ego a köbön, nekem tisztán rémlett a Carpenter kötetből, hogy az volt benne, hogy a GYU-ra a legnagyobb hatást a Kalevala tette.

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 2 hete #375621 Írta: Sötét Úr

Endruu írta: "I am the Dark Lord's heir."

Not mine! ;)

Attila: azért én egy kicsit összebizonytalanodtam, hogy a GYU-ra mennyire igaz az, hogy a Kalevala-ihletés lenne benne a legjelentősebb...

Több
16 éve 2 hete #375616 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Az ertéel klubon most volt a széfben egy olyan kérdés, hogy Tolkien melyik mitológiai teremtéstörténetből merítette az ihletet a GYU-hoz. 1. variációs lehetőség: Kalevala, a nő meg a hapsi egymást lekiabálva mondta, hogy az neeem, mivel az messze van Nagy-Britanniától (Finnország), kérték a másikat, Roland-ének...

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
16 éve 2 hete #375615 Írta: Endruu
Endruu válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
ez haláli ez az oldal :D :D

"I am the Dark Lord's heir."

"Vi sitter här i venten och spelar lite DotA"

Több
16 éve 2 hete #375601 Írta: Gandalf

Több
16 éve 2 hete #375600 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic

fqqdk írta: kitalálta Michelle Wildot is :)

Nem mondod 8O :mrgreen:

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 2 hete #375590 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: BESZÉLGETŐS topic
Olvasgatva a kommenteket azon mosolygok itt magamban, hogy mennyit elárul már az emberről, hogy ki miket akart kitaláltatni Akinatorral... :)

(Én először magamat adtam fel neki, ezek szerint egoista volnék? :mrgreen: )

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 3.460 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére