A 3. rész - A király visszatér

Több
20 éve 10 hónapja #164112 Írta: Adelard
Adelard válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Lili írta: Nem vagyok benne biztos,de azért olyan jó lenne!Így nincs már mire várni... :cry:

Azért akad néhány vicces jelenet Gimlivel.Bár én nem nevettem rajta,talán azért,mert teljesen a film hatása alatt voltam... :(

Ja elfelejtettem írni,h nagyon jó a filmzene(mmint a filmben gondolom) és a legvégén az Into the West csak még jobban megríkatott.Van esély,h jelölik Oscar díjra??? :roll:

Ja és nagyon jó még a Jelzőtüzek meggyújtása is...Hatásos jelenet... :)

Igeen! A jelzőtüzes az nagyon teccett nekem is :) (többek között :D )
Sasok, benne voltak és ugyanúgy mint a könyben :D Annyira jó h sok minden ugy van mint a könyben :) teljesen büszke vagyok PJ-re :lol:

Caress the one
The never-fading rain in your heart
The tears of snow-white sorrow
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164108 Írta: Lili
Lili válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem vagyok benne biztos,de azért olyan jó lenne!Így nincs már mire várni... :cry:

Azért akad néhány vicces jelenet Gimlivel.Bár én nem nevettem rajta,talán azért,mert teljesen a film hatása alatt voltam... :(

Ja elfelejtettem írni,h nagyon jó a filmzene(mmint a filmben gondolom) és a legvégén az Into the West csak még jobban megríkatott.Van esély,h jelölik Oscar díjra??? :roll:

Ja és nagyon jó még a Jelzőtüzek meggyújtása is...Hatásos jelenet... :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164106 Írta: Mornambar
Mornambar válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ezutóbbiban ne légy oly biztos azért...

Ezt a boromiros kis mondatocskát olvasva is elszorul a szívem... :( :( :bawling:

Sasok? :)
S akkor most nincsenek olyan vicces gimlis részek? :(
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164104 Írta: Lili
Lili válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok!

Ma néztem meg másodszor a filmet,és még mindig nem találok rá szavakat!Sztem egyértelműen a trilógia legjobb része.Én is kb a 3/4-étől fogva sírtam(másodszor is),és miután kijöttünk a moziból is alig bírtam abba hagyni.Amit furcsálltam,h rajtam kívűl szinte senki nem sírt. :hein:

Ami tetszett:
:arrow: Frodó és Samu úgy ahogy van :D
Sean Astint igazán jelölhetnék a legjobb mellék szereplő Oscar díjára.Bár ennek nem sok az esélye,úgy gondolom... :roll:
Ezen belül is imádtam,amikor Samu megkérdezte Frodótól,h emléxik-e még az eper ízére....Hát az vmi gyönyörű lett...
:arrow: Arwen látomása vmint az esküvő
:arrow: Pippin éneke(ááá...asszem Pippin az új kedvencem.vmi hatalmas volt.És bocsi,ha vkit megbántok ezzel,de nekem szinkronnal nem tetszett.Azt hittem ezt nem szinkronizálják... :roll: )
:arrow: miután Frodó felébred,és végül mindenki újra összegyűlik körülötte.Újra együtt volt a Gyűrű szövetsége.Fájt a szívem Boromirért...
:arrow: aztán Aragorn koronázásán,mikor Aragorn azt mondja a hobbitoknak:"Nektek jár tisztelet" És mindenki meghajol előttük
:arrow: Szürkerév
Annyira megható volt.Mikor Samu,Pippin meg Trufa sírnak.És Frodó utoljára visszanéz rájuk és mosolyog...Jaj istenem... :cry: :cry: :oops:

Ja viszont,ami nem tetszett Legolas jelenete,amikor fölmászik az olifántra... :?
Sorolhatnám még,h mi tetszett,de nem untatlak tovább titeket.
Sajnáltam viszont,h egyes szereplőknek olyan kevés szerep jutott:Éomer,Faramir,Gimli,Legolas...Remélem a bővített változtat ezen.

Ja és a szinkron nagyon jó lett.Előszőr féltem tőle,de nem kellett csalódnom.Na jó talán mikor Pippin énekel,de ezt már írtam.

Egyébként még mindig nem tudom elhinni,hogy vége,hogy ez volt az utolsó rész... :cry: Kicsit lehangolt vagyok emiatt.
Bár még ott az EE és talán lesz Babó is! :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164102 Írta: Mornambar
CSAK annyit áruljatok el, hogy a sasok jók-e a film végén (? :) )*, ha benne vannak?

*(Mármint értesüléseim szerint a "hepi end" kb. 20 perces... :? )
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164090 Írta: Mornambar
Én talán hétvégén megnézem, addig bele nem olvasok a topicba!!! 8)

Max az utolsó két bejegyzést... ;)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164084 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ezt nézzétek, milyen szép ez a rohír sisak :itscool: :
img-nex.theonering.net/images/sc ... 2_orig.jpg

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164063 Írta: Nightmare
Nightmare válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Nem tudom irtátok-e, észrevettétek-e, de a fél trailer nem volt benne a filmbe..:
-Éomer zokog (Ezt sajnáltam a legjobban.. Már a trailernél is könny szököt a szemembe...)
-Aragorn megérinti Éowyn arcát
-Trufa letérdel Théoden előtt
-Arwen azon a hídon
-Aragorn beszédéből a fekete kapuk előtt az, amikor az emberek utánamondják, hogy We fight...
-Trufa: we must see the shire again...
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164048 Írta: Nightmare
Szauron száját én is hiányoltam.. :oops: Kiváncsi lettem volna rá.. De azért igy is jó lett... Lehet, hogy azt a feszült helyzetet kicsit megakasztotta volna..
Pippin éneke tényleg gyönyörű../Nem tudom mennyire vagytok jártasak a Moulin Roge című filmben, de nekem Billy hangjáról teljesen Ewan McGregor hangja jutott eszembe../
Denethor nagyon el lett találva szerintem.. És az is, hogy Pippin akkor énekelt, amikor Faramirék kilovagoltak.. És Denethor állán ahogy lecsurgott a bor:(( Brrr, nagyon hátborzongató volt..
Gandalf-Pippin beszéd: Észrevettétek, hogy az Into the west kezdő sorai mentek alatta? gyönyörű volt.. És Billy arca.. Az is egy megríkató jelenet volt..
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164042 Írta: Morgyl
Morgyl válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Sziasztok..
nekem is sikerült megnéznem a premier előttit..meg előtte itthon..sajnos nem birtam kivárni :)
szóval vannak kisebb hibái a filmnek véleményem szerint de még igy is klasszikus lett számomra a film...
Alig várom a bővitettet és ha csak fele annyira lesz jobb mit a két torony esetében a plusz részekel...akkor úgy vélem minden idők legjobb fantasy filmje és film triológiája lesz...

mondjuk a Gollum-történet nekem inkább dvd extrás filmként jobb lett volna..helyette jobban örültem volna Szarumán-nak vagy Szauron szájához mert sajnos a vágásoknál látszik hol lesznek plusz jelenetek..
a csaták fantasztikusak..akár a szereplők...
a csúcs pontok számomra Denethor-Faramir párbeszédek,Pippin éneke,Denethor magához térése a máglyán mikor Faramirnak próbálja mondani az érzéseit de a tűz miatt nem megy..Gandalf-Pippin párbeszéd a halálról...
de ami még engem is meghatott az-az Aragorn mondata volt koronázás után mikor meg akarnak neki hajolni a hobbitok:"Friends..You bow to no-one"
na be is fejezem :)
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164029 Írta: Nightmare
Vége... Láttam!
Jajj, még mindig nem tértem magamhoz...
Onnantől kezdve, hogy Samu a vállára veszi Frodot, én zokogtam.. Szó szerint.. Remegett a lában, nem is tudom leírni.. :bawling:
Még a stáblista alatt is bőgtem, de azért a barátnőmmel jó hangosan énekeltük az Into the westet...
Nem tudok magamhoz térni.. Egyszerűen minden egyes jelenet fantasztikus volt, most nem is tudnék egyet kiemelni, majd szép lassan előjön belőlem, ha beszélgetünk róla..
Remlélem, senki sem fogja szidalmazni a filmet, mert akkor.. Már a kihagyott részek sem érdekelnek.. Ez a film igy kerek. De komolyan, szerintetek a Végzet hegye, és a szövetség összetalálkozása után, amikor mindenki olyan szépen nevetett (hát az a jelenet, ott remegett az egész testem, minden,jajj), és utána még elfért volna egy Megye megtisztítása...
Azota is keresem, a szavakat, hogy mivel lehetne leírni ezt a filmet...De nem tudom, ugy is érzitek ti is..
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #164015 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
De mind Éowyn mind faramir megérdemelte volna, persze, hogy nem arról szól, de én is hiányoltam...
mert sok nagyon érzelmes és szép jelenetet hagytak belőle ki .(

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163992 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

csizma írta: Ami nem tettszett: Éowin és Faramir szerelme kihagyva. Nem vagyok egy romantikus alkat de az a szegény csaj egész életében csak szenvedett a film szerint is szóval adhattak volna neki a végére egy férfit.

Szerintem sem a film sem a könyv mondanivalója nem erről szólt, hogy most mindenkinek pasit, meg csajt keressenek... :?

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163991 Írta: Well-of-Souls
Well-of-Souls válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Elnézést, de úgy érzem, hogy muszáj elmondanom a gondolataimat - Morgul véleményével kapcsolatban (tudjátok, ahol arról írt, hogy milyen borzasztó, hogy az emberek mocskos és buta megjegyzésekkel kommentálják a legszentebb érzelmeket is) jutott eszembe, hogy talán érdemes a felháborodásomnak publikusan is hangot adnom.
Én most épp külföldön vagyok, és tegnapelőtt negyedszer láttam a filmet. Előszörre túlzottan is el voltam varázsolva attól ami a vásznon történt, úgyhogy nem nagyon volt időm az igen tisztelt nagyérdemű reakcióval foglalkozni - ennek ellenére eléggé megdöbbentett az állandó zaj, nevetés és gúnyos sugdolódzás, ami gyakran épp a legfelemelőbb/legszebb részeket kísérte. Másodszorra már direkt odafigyeltem, és az kellett tapasztalnom, hogy az emberek nemhogy bunkón viselkedtek, hanem egyenesen kiröhögték a fentebbebb említett legszentebb érzéseket, poént csináltak a tragédiából, mocskolták a tiszta pillanatokat. Emberek, hova tart ez a világ, ha Denethor halálán a népek egy jót röhögnek, Samu meg Frodó barátságába minden oda nem illő dolgot belemagyarázzanak, a hősiességet meg egyszerűen csak annyira tartják, hogy belemarkoljanak a popcornos zacskóba, és felvont szemöldökkel, gúnyosan egymásra nézzenek? Én a TTT-t is itt láttam először, és hasonló jelenségekkel találkoztam. Aztán két vagy három héttel később, otthon, azt tapasztaltam, hogy a magyar közönség sokkal kultúráltabban reagált (vagy inkább tiszteletteljesen csendben maradt) a megfelelő pillanatokban, mint az itteni. Ezek szerint a dolog rohamosan változik. Ez lenne hát a jövő mozilátogatási kultúrája? Mi lesz így? Ma már talán nem érdemes nagy, őszinte érzésekről, heroikus önfeláldozásról, vagy életre szóló barátságokról filmet készíteni, mert a jónép a "realitás" iránti nagy rajongásában már nem tud az ilyesmivel mit kezdeni, úgyhogy csak bután röhög? Gyöngyöt a disznók elé...?
Sajnálom, hogy ezt láttam.
Well

Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163987 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Tarantino írta: mennyire gáz a szinkron?...Pippin éneke milyen magyarul???....

Nos, szerintem nem gáz a szinkron, és Pippin éneke is szép!!! Ezt csak azért mondom, mert Én szinkronosan láttam a premieren...

Lij, you are my life!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163985 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
LÁTTAM, LÁTTAM, LÁTTAM!!!!!!!!!!
Szerintem ez a film egyszerűen fantasztikus, messze felülmúlja az első két részt, méltó lezárása a trilógiának, (majdnem) minden a helyére kerül benne.
Nagyon megrázó és felemelő volt számomra, egy csomó résznél sírtam....
Persze voltak benne hiányosságok, csomó dolgot kihagytak, ami fontos, és nekem kicsit olyan volt, mintha minden jelenet túl rövid lett volna.....hát az idő.
DE!
Azt gondolom, nem szabad hibákat keresnünk, számonkérni a kimaradt részeket, mert ez a film úgy fantasztikus, ahogy van! Nem hiszem, hogy BÁRKI többet tudott volna kihozni belőle, vagy közelebb kerülhetett volna Tolkien világához, mint PJ.
A kedvencem persze Szürkerév.......nagyon álomszerű és nagyon méltóságteljes lett.
Ma megyek, és újra megnézem, egyelőre eléggé kavarognak bennem a képek, annyira izgultam, hogy el ne szúrják, hogy nem tudtam minden jelenetre odafigyelni.....majd ma!

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163982 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
OFF:

Na haragudjatok, de az Index cikkével kapcsolatban legyetek szívesek átmenni a Beszélgetősbe, a homoerotizmussal/homoszexualitással meg a Gondolatokba! Ott már volt róla szó, nem tabutéma, de ez a topic nem ennek a megtárgyalására van.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163978 Írta: Enelen
Enelen válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Ha valóban egy egész osztály volt, nem lehet, hogy nem is akartak erre a filmre elmenni? Én jártam úgy a Titanic-kal.. :) Végig is röhögtük.. :oops: :lol:
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163977 Írta: Robert B
Robert B válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

csizma írta: Bocsi nem tudtam, hogy ez itt már tabutéma, csak röviden reagáltam. Egyébként meg megértem miért zavar, jogos.

Luszmok és csizma!
Inkább problémának, nem pedig tabu témának nevezném. Szomorú, hogy egyes emberek így reagálnak egy igaz, őszinte barátságot látva. De az még szomorúbb, hogy már az ember ezen nem is szabad, hogy csodálkozzon. Hiszen ebben a világban a barátok már inkább elárulják, cserben hagyják egymást. Ebből is látszik, hogy ma már a barátság a legtöbb ember előtt ismeretlen fogalom. Nem baj fő, hogy elértéktelenedő, arctalan, pénzvadász, vásárlógépekké váljunk, akikből kihal minden emberi dolog! Hiszen a médiumoknak, a fogyasztói kultúrának is ez a célja. Szépen elintéz minden értéket és még a néha felszínre törő emberi érzéseket is megpróbálja ilyen "homoerotikus" jelzőkkel bemocskolni és eltüntetni. Ezen a fórumon olyan emberek vannak zömmel, akik amellett, hogy a társadalom építő személyiségei (és kiemelem az építő szót - tehát nem elmenekülünk előle), az alapvető emberi értékeket is szeretnék megtartani és továbbadni a környezetüknek. Ennyi.

The answer is Jesus. But tell me... what is the question?!
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163976 Írta: Robert B

Sil írta:

Morgul írta: Sil! A 15.00-ás előadáson voltatok? Mert akkor lehet, hogy láttuk egymást, csak nem tudtuk, hogy ki kicsoda... :D

Nem, a 19:00-áson voltunk, a Belvárosiban. :wink:

Morgul írta: Mondjuk ahogy elnéztem őket még a GyU is magas színvonalú film volt nekik. Mindegy...

Ezt a mondatot nem egészen értem, hogy érted ezt?

Úgy értem, hogy annyira bunkón viselkedtek a filmmel kapcsolatban, hogy az elképesztő. Epés és mocskos megjegyzéseket tettek a filmre. Kommentárták azt. Még az őszintén érzelmes részeknél is bunkók voltak. Egyszerűen olyan üres emberek voltak, hogy még egy ilyen egyszerű, őszinte és emberi filmet sem képesek megemészteni. A GyU azért nem egy nehezen emészthető film. Ezeknek a gyomra mégsem vette be. De akkor minek mennek el rá? Én ezt nem értem.

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163974 Írta: csizma
csizma válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Bocsi nem tudtam, hogy ez itt már tabutéma, csak röviden reagáltam. Egyébként meg megértem miért zavar, jogos.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163972 Írta: Sil

Morgul írta: Sil! A 15.00-ás előadáson voltatok? Mert akkor lehet, hogy láttuk egymást, csak nem tudtuk, hogy ki kicsoda... :D

Nem, a 19:00-áson voltunk, a Belvárosiban. :wink:

Morgul írta: Mondjuk ahogy elnéztem őket még a GyU is magas színvonalú film volt nekik. Mindegy...

Ezt a mondatot nem egészen értem, hogy érted ezt?

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163970 Írta: csizma
Amúgy helo mindenkinek!

Itt az én véleményem a filmről:

Ami nem tettszett: Éowin és Faramir szerelme kihagyva. Nem vagyok egy romantikus alkat de az a szegény csaj egész életében csak szenvedett a film szerint is szóval adhattak volna neki a végére egy férfit. A másik komoly kihagyás Denethor Palantirja. Nem volt ő ilyen gonosz csak Szarumánhoz hasonlóan nem tudott ellenálni a gömbnek.
A film legjobb 2 órája azért elég szépen össze lett vagdalva, igy hogy már láttam a második rész kibővitett változatát szinte elsőre feltünt melyik részek lettek megvagdalva. Ezek pedig ha jól láttam inkább csatajelenetek /remélem is kicsit/ mert a végén fene nagy a romantika aminek másokkal ellentétben meg vagyok elégedve a hosszával csak a tartalmával nem teljesen. Azt példul mutathatták volna, hogy Samu varázscsemetéket kap Szilszakáltól és hogy ezekre a csemetékre komoly szüksége van még a megyének. Kimaradt a könyvbeli kedvenc részem is amikor az összes komolyabb szereplő leül egy helyen középmegyébe tartván és ahogy ott ülnek olyanok mint az istenek időtlenek és hatalmasok.
A "múmiák" akarom mondani az elátkozottak szellemeit sajnos nem mutatták munka közben nem jött volna rosszul egy két csontreccsenés ahogy keresztülhaladnak az orkokon.
Azt sem értem, hova tűnnek a lovak a feketekapunál, elküldik őket? Mert ezt nem mutatják.

Csak annyit még hirtelen, hogy kicsit talán túlságosan rámentek arra, hogy megrikassák az embereket. Barátaimmal voltam és a végén bizony jópárszor el kellett vennem a szemem a vászonról. :D Az egyik jelenetet megúsztam sirás nélkül erre jön egy mégmeghatóbb amin már tényleg alig lehet visszatartani és ezt igy fokozták. Jópofa is amikor a végén Gandalf mondja, hogy nem kell szégyelni a könnyeket ha örömkönnyek. Na ez szerintem félig a közönségnek is szólt. :D D
Szóval még nekem is kicsordult egy könnycsepp de szerintem egyedül nézem majd hülyére bőgőm magam. :D Főleg számomra az a rész volt kibirhatatlan amikor Frodó felkel ismét völgyzugolyban és mindenki üdvözli és a végén megjelenik előbúlyik az ajtó mögül Samu. Hiába a barátság. Ha jól emlékszem a könyv legfőbb mondanivalója is ez volt. A Barátság.

Jó vélemény folyt köv.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 10 hónapja #163969 Írta: Robert B

Sil írta: Végre én is láttam a FILMet, tegnap este, a szegedi társasággal. :D Maximálisan bejöttek a várakozásaim, nem csalódtam. :itscool: Sorolhatnám a felsőfokú jelzőket, de az előttem szólók már elmondták... :wink: Volt persze pár olyan dolog is, ami nem tetszett (pl. amikor Gandalf lecsapja Denethort... :? ), de ezeket szerencsére tudtam előre, legalább nem volt meglepetés. Sajnos csak szinkronosan sikerült megnézni, ezt sajnáltam is rendesen, különösen az Elrondos részeknél ugyebár... :roll: :wink: Akit egyébként külön ki is emelnék - persze Samu mellett -, végig nagyon tetszett, meg a látomás is nagyon jól meg lett csinálva, szvsz... :mrgreen: Szürkerév meg teljesen olyan, mint az a bizonyos Ted Nasmith-festmény, amit már belinkeltem párszor. És plusz pont PJ-nek, hogy a csatajelenetek se voltak túl hosszúak. Észre se vettem, hogy 3 óra 20 perc a film, rá se néztem az órámra egyszer sem... Teljesen bele voltam szögezve a székbe (bár az első sorokban akadt pár félork beütéssel rendelkező egyén, akik helyenként, teljesen érthetetlen okokból fel-felröhögtek :? )... Az nem tetszett, amikor a nép a végén elkezdett kiáramlani a végefőcím alatt, így sokszor alig lehetett látni a rajzokat a vásznon... Mi persze végig maradtunk, és amikor bemondták az MTT-t, meg is tapsoltuk Lamorakot, aki részt vett a szinkron ellenőrzésében, és pont velünk nézte a filmet. :wink: Egyébként engem is nagyon meghatott a film, de pl. Namarie, aki mellettem ült, kb a film kétharmadától a végéig folyamatosan sírt... Még jó, hogy fel voltunk készülve zsebkendőügyileg. :wink:
És most már lassan el lehet kezdeni majd a bővítettet várni. :wink: A film alapján már el tudok képzelni egy 5 óra körüli bővítettet is akár... :roll: (A film elején egyébként már régi ismerősként nyugtáztam a Tüskés Kereket... Most, hogy már kb két éve volt időm szokni a gondolatot, nagyon meglepődnék, ha Szarumán halálát mégsem így oldanák meg... :wink: )

Sil! A 15.00-ás előadáson voltatok? Mert akkor lehet, hogy láttuk egymást, csak nem tudtuk, hogy ki kicsoda... :D Nagyon jó volt a film így magyarul is. Egyik haverommal mentem el. Ami viszont nagyon idegesítő volt, hogy beült elénk egy egész osztály és végig irgyhónajmirigy szintű elmés műsorral szórakoztatták egymást, idegesítve ezzel a többi mozinézőt (mindezt persze elég hangosan művelték). Az ilyen emberek minek jönnek moziba? Mondjuk ahogy elnéztem őket még a GyU is magas színvonalú film volt nekik. Mindegy...

Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163968 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Agnessza írta: Csatlakozom az előttem szólókhoz Rettenetesen tettszett a film, igaz nem így fejeztem volna be, vagyis nem Samuval, de úgy hallottam a bővített változatban Galadriellel utolsó szavaival lesz vége

Nekem meg pont a befejező jelenet lett az egyik kedvencem! Ez annyira tetszett a könyvben is, de nem is mertem remélni hogy PJ ezt így beleteszi. Nagyon jólesett...Szerintem a tökéletes befejezés. :)
Tényleg Galadriel utolsó szavaival lesz vége a bővítettben? Hm...

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163967 Írta: Agnessza
Agnessza válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér
Csatlakozom az előttem szólókhoz Rettenetesen tettszett a film, igaz nem így fejeztem volna be, vagyis nem Samuval, de úgy hallottam a bővített változatban Galadriellel utolsó szavaival lesz vége
Amúgy én is olvastam az Indexen azt a cikket, melyben a homoszexulális beütéseket tárgyalják. Teljesen felhábírított, mert aki csak ilyesmit feltételez, nem értette meg a film és a könyv lényegét. A szerelem csak másodlagos volt az egész történetben, a szexre pedig csak utalva sincs sehol, ha nem számítjuk azt, hogy Arwen látta a jövőben megszületendő gyerekét
Szóval most ennyit tudok mondani
Mindenképpen meg kell nézni még1x + a bővített változatot is.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja - 20 éve 10 hónapja #163963 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

csizma írta:

luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.

Ne haragudj nem értem mi a barátságban a homoerotikus. Hiszen a regény egyik fő mondanivalója is a barátság. Szóval ha a betegágyról neked a homoerotika jut eszedbe... Hát nem is tudom.. Az elején talán kicsit veszélyes a nagy szakállas Aragorn meg a kisgyerek de aki ebbe pedofil dolgokat lát az szerintem saját magába keresse a hibát.

Közössség Beszélgetésben ki lett tárgyalva, és ott van Ankalimon válasza is a cikkre, dde jóm lenne nem beírni ezt többször, eleget mérgelődtünk rajta.....

On:

A filmről:mérföldekkel jobb volt mint a második rész.
Sil leírta, hogy kik voltak ott, én ezt íyg nem írnám be többször.

Összegészében nagyon tetszett, első nézésre nincsenek benne nagyon durva torzítások, és abszolút érthetetlen, logikai bakiknak tűnő jelenetek, sem egyet-kettőt leszámítva. (Pl. hol van Gandalf botja) próbáltam úgy nézni, mint aki nem olvast a könyvet, nem hallott arról, mi lesz a bővíttetben.

Ha figyelmbe veszem a könyvet, akkor is összegészében jó, követi, hű marad hozzá, és figyel finomságokra a film, de:
_Denethor leütése és ló által való máglyára felrúgása enyhén komikusnak is hathat. Bot hiányában érthető, miért borítja le a hobbit a máglyáról szerencsétlen Faramirt. Framir és az apja konfliktusa szerintem jó meg lett oldva, de hiányoltam Denethor önvádját, viszont döbbenets volt, az arca, amikor a virágokkal telihintet utcán lépked, és a mezőn csurognak a könnyei, és itt Trufa dala, amiben minden benne van. a hobbit érzései, Faramir, Frodóék és a Megye iránt...

-Jó a népét biztonságba helyezni kívánó, a népéért mindent megtevő Theoden és az összeroppant Denethor kontrasztja.

__Arwen látomása egyszerűen csodálatos4 az már viszont kevésbé, hogy frankón elkeni a rendező az Andúrilt, és nem hangsúlyozza annak jelentőségét, azon kívül, hogy ezzel vágta le Isildur (aki Gondor utosó királya? khm....) Sauron gyűrűjét, hacsak az nem, hogy a Holtak ösvényén a kard Aragorn Isildurtól való leszármazást bizonyítja. ennél a résznél hiányoltam az őket követőket, de naygon jó volt, hogy PJ nem horrorizálta el.

Legolas gyönyörű volt mindig, és az akrobatikát ki nem hagyhatta volna :lol:

Szürkerév: hiányoltam a kíséeret, ezzel valahogy elveszett egy kicsit ennk az egésznek a megrázó ereje és a méltósága, de ehhez elég volt a zene. Pozitív változtatás számomra, hogy volt Celeborn!!! Hiányoltam viszont a fellebbenő esőfüggönyt, amikor Frodó megpillantaj ama bizonyos országot, de ez lehet, a filmben értelemzavaró lett volna.

És hát ugye Gandalf: VÉGRE, VÉGRE, VALAHÁRA ELŐJÖTT TOLKIEN!!
Előjött Gandalf és egyben Tolkien bölcsessége is, amikor Gandalf Trufának arról beszél, hogy a halál az csak egy másik ösvény, de uyganoda jutunk el, tehát tényleg nem csak amgunkért a saját életünkért küzdünk, hanem azért, hogy legyen még jövő...köszönöm, Sil, hogy erre felhívtad a figyelmemet! Eowyn jó volt a nazgulla, majdnem pontosan a könyv, kényes részletekre ügyelt a rendező.

A befejezés: szerintem nagyon szép volt, és jó megoldás, ahogy a szereplők további srsát tárgyalta a film, és benne volt az a tanítás, amit a könyv végén is leszűrhetünk.

Samu: jó, hogy nem lett az, hogy Frodó összeverekedet vel, meg egyéb ostobaság, amit lehett hallani, és kirajzolódott za, hogy noha Frodót bekbelezet a Gyűrű, és a rossz tanácsadóra (Gollam) hallgat, mégis megmarad benne annyi, hogy finoman küldi el Samut, igaz ez ambivalens, mert hát onna hogy menjen haza? És it jön elő igazán Samu hűsége.
frodónál jó lett volna, ha mielőtt kimondja, hogy övé a gyűrű, elmondja amit a könyvben, dehát ez legyen a legkevesebb.

Azt tudom mondani, hogy ez a film tényleg megérdemelné a legjobb filmmnek járó Oscart.

Az MTT szinkronjához gratulálok!

Abszolút érzelmi dolog: Sil igazat beszélt, csak annyit tennék hozzá: folyamatos sírás előtt is elkezdtem könnyezni egyes jeleneteknél...a vége az lett, hogy jó, hogy maradtunk, kivártuk a végét, merr még akkor is alig bírtam felállni a székről..filmen én még így és ennyit nem sírtam..

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163962 Írta: csizma

luszmok írta: Nem tudom, olvastátok-e az indexen a cikket, amiben azt meséli a szerző, mennyi homoerotikus elem van a filmben. Sajnos egyetértek vele. Főleg akkor akadtam ki, amikor Frodó fekszik az ágyban és bejön Samu... Ez nekem már nagyon nyálas. Az első rész marad a kedvencem a filmváltozatban.

Ne haragudj nem értem mi a barátságban a homoerotikus. Hiszen a regény egyik fő mondanivalója is a barátság. Szóval ha a betegágyról neked a homoerotika jut eszedbe... Hát nem is tudom.. Az elején talán kicsit veszélyes a nagy szakállas Aragorn meg a kisgyerek de aki ebbe pedofil dolgokat lát az szerintem saját magába keresse a hibát.
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163957 Írta: Sil
Végre én is láttam a FILMet, tegnap este, a szegedi társasággal. :D Maximálisan bejöttek a várakozásaim, nem csalódtam. :itscool: Sorolhatnám a felsőfokú jelzőket, de az előttem szólók már elmondták... :wink: Volt persze pár olyan dolog is, ami nem tetszett (pl. amikor Gandalf lecsapja Denethort... :? ), de ezeket szerencsére tudtam előre, legalább nem volt meglepetés. Sajnos csak szinkronosan sikerült megnézni, ezt sajnáltam is rendesen, különösen az Elrondos részeknél ugyebár... :roll: :wink: Akit egyébként külön ki is emelnék - persze Samu mellett -, végig nagyon tetszett, meg a látomás is nagyon jól meg lett csinálva, szvsz... :mrgreen: Szürkerév meg teljesen olyan, mint az a bizonyos Ted Nasmith-festmény, amit már belinkeltem párszor. És plusz pont PJ-nek, hogy a csatajelenetek se voltak túl hosszúak. Észre se vettem, hogy 3 óra 20 perc a film, rá se néztem az órámra egyszer sem... Teljesen bele voltam szögezve a székbe (bár az első sorokban akadt pár félork beütéssel rendelkező egyén, akik helyenként, teljesen érthetetlen okokból fel-felröhögtek :? )... Az nem tetszett, amikor a nép a végén elkezdett kiáramlani a végefőcím alatt, így sokszor alig lehetett látni a rajzokat a vásznon... Mi persze végig maradtunk, és amikor bemondták az MTT-t, meg is tapsoltuk Lamorakot, aki részt vett a szinkron ellenőrzésében, és pont velünk nézte a filmet. :wink: Egyébként engem is nagyon meghatott a film, de pl. Namarie, aki mellettem ült, kb a film kétharmadától a végéig folyamatosan sírt... Még jó, hogy fel voltunk készülve zsebkendőügyileg. :wink:
És most már lassan el lehet kezdeni majd a bővítettet várni. :wink: A film alapján már el tudok képzelni egy 5 óra körüli bővítettet is akár... :roll: (A film elején egyébként már régi ismerősként nyugtáztam a Tüskés Kereket... Most, hogy már kb két éve volt időm szokni a gondolatot, nagyon meglepődnék, ha Szarumán halálát mégsem így oldanák meg... :wink: )

Tears unnumbered
Téma zárolva.
Több
20 éve 10 hónapja #163955 Írta: itarille
itarille válaszolt a következő témában: A 3. rész - A király visszatér

Az index szánalmas cikkére Ankalimon írta a megfelelő levelet, amelyet a Vélemények, kritikák topicban olvashattok! Érdemes elolvasni.
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.062 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére