- Köszönetek: 0
Thingol - Tábori előkészületek
- Csele
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Én is éppen azon gondolkodtam, hogyan lehetne megoldani.(Suhi, lehet, hogy Túrin egy legendából ismeri a fejbekólintást?)
Saját ötlet: Valaki fejbevág valakit, erre Melian: "Van egy olyan érzésem, hogy ez nem az utolós alkalom...".
[size=9:ysj0p3dd]Én még mindig kergetőző lepedőszellemeket látok[/size] [size=9:ysj0p3dd](megártott a vizsgaidőszak...)[/size]Estel szerint Thingol címerén 8 ágú csillag található!
Én is hozhatok hímzőcuccot, ha kell, csak tűm pillanatnyilag össz egy van (nem volt időm venni ), A fonalaimat pedig Anyutól csórtam és egy egész bógó az összes. Viszont van 2 himzőrámám (ez is Anyujé volt, szóval még meg kellene fűzni)
Thingol népének szokásairól hol lehet részletesebben olvasni? Mert a Szilre mindjárt rászállok, de én nem emlékszem onan túl sok szokásra...
Ha adhatnék valamit, az a szív nyugalma lenne,
melyet az élet minden pillanatában megőrizhetsz,bármi történjék veled
- Suhifarok
- Nem elérhető
Brisa írta: (Suhi, lehet, hogy Túrin egy legendából ismeri a fejbekólintást?)
Ezzel meg mire célzol? Én örülnék neki...
Vajon a tündék megünneplik a házassági évfordulójukat? Most hirtelen csak ez az ünnep lehetőség jutott eszembe....Na, mentem Szilmarilokat tanulmányozni!!
- Artemisz
- Nem elérhető
Estel szerint Thingol címerén 8 ágú csillag található!
Ennek naon örülök, 8 a szerencseszámom, s javaslom, legyen ez az alapmotívum, mind a pólón, mind a zászlón!
A hímzésben pedig persze szívesen segítek!
Esgalt megkérdem, ő ért hozzá, hol lehet szép szürke anyagot kapni, oksa?
Ranamarth, bocsáss meg, csak vicc volt, és arra célzott, hogy én bizti a teljes szép neveden foglak hívni, és nem becézni, az említett ok miatt.
Az előadást pedig repesve várom!
Cue, drága, /me-nek is vannak ám 5letei!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Brisa
- Nem elérhető
Meg kellene terveznünk a címerünket, ami rajta lesz a zászlónkon és a pólónkon. (CSAK TERVEZNI KELL, A KIVITELEZÉS A TÁBOR ELSŐ NAPJAIBAN LESZ!!! Ha lehet, ne csináljatok előre semmit. Ugyanis azt tervezem, hogy a közös zászló- és pólógyártásban fogunk személyesen is megismerkedni, összebarátkozni. Tapasztalataim alapján a közös tevékenység az, ami legjobban oldja a gátlásokat és a szorongásokat, mert munka közben mindig van miről beszélgetni. ) Tehát lehet ötletelni, hogy milyen alakú, színű, témájú legyen a címerünk. (Vegyük figyelembe, hogy a pólónk szürke lesz, tehát az az alap. Ja, és minden eszköz - festék, fonalak stb. - rendelkezésünkre fog állni a táborban.)
Elkezdhetünk ötletelni a pohárnokságos műsorokon. (Suhi, lehet, hogy Túrin egy legendából ismeri a fejbekólintást?) Utána kellene nézni a Szilmarilokban a szürketündék szokásainak, kulturájának, hagyományainak, ünnepeinek. (Próbáljunk mi is lélekben Thingol Népévé válni. )
Az előadásra a téma híjján nehéz felkészülni. De az előzetes ötleteket, javaslatokat szívesen látjuk. (Cueddo, számítottam rád ebben. Megosztod velünk az ötletedet?)
Lesz nazgúlos játék idén is.
Lehetőség van arra, ha igény van rá, hogy akik akarnak egy szobában legyenek egymás közelében. Azonban a tábvezek szeretnék, ha nemcsak a csapattagjaitokat, hanem másokat is megismernétek, tehát a stipi-stop módszernek jobban örülnének.
A pólót csak az első napok valamelyikén hordjuk.
A Rendek között nem lehet átjárni. (Kivéve, ha valakinek óriási problémái vannak. Azaz csak indokolt esetben.) Tehát érdemes átgondolni, hogy ki mit szeretne csinálni.
Aranna, természetesen oda fogok figyelni rád, és segítek beilleszkedni neked. Vigyázok rád.
Milendoria, az ötlet jó, csak az a bibi, hogy még nem tudok új topikot nyitni. Még mindig nem kaptam meg a moderátori jogot ide.
Eruntale, olyasmit. A szakácsnőnknek kell majd besegíteni, mert ő egymagában nem bírná a 150 fő étkeztetését.
FONTOS! Én szombaton (jún. 26.) elutazom egy hétre a Balatonhoz, ahol nem lesz net. Júl. 2-án, pénteken fogok hazajönni. Arra szeretnélek titeket megkérni, hogy amíg távol vagyok, ötleteljetek sokat. Ha hazajöttem összeszedem az ötleteket, és döntünk közöttük.
De kérlek, a döntésekkel várjatok meg engem. Vannak ugyanis olyan dolgok, amikről nem tudtok, de nekem figyelembe kell vennem.
Ti is pihenjétek ki magatokat, mert a tábor nem arról híres, hogy jó nagyokat lehet ott aludni.
Puszi mindenkinek
Brisa
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Csele írta: de nem félek csak a kajától!
semmi baj, majd gyorsan etüntetjük előled, mielőtt nagyon megijednél
amúgy a konyhai kisegítés mit takar? ha jól sejtem, krumplipucolást..
- Csele
- Nem elérhető
S nem féljetek már lányok! Én is ujonc vagyok (senkidesenkit nem ismerek), de nem félek csak a kajától!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Milendoria írta: Suhi: Én is gondoltam, h egy páran már előtte is "összeugorhatnánk", mert naon kivi vagyok rátok (mármint arra, akit még nem ismerek )! Szóval: jó ötlet!
Dejódejóóóóó!! Jönne még valaki(k)? /me rettentően szeretne olyan pólóban menni már az elején!!! Gyerteeek!!! Plííííz!!!!
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Tehát én is csak azt tudom mondani, amit a Suhi: NE FÉLJ!
Suhi: Én is gondoltam, h egy páran már előtte is "összeugorhatnánk", mert naon kivi vagyok rátok (mármint arra, akit még nem ismerek )! Szóval: jó ötlet!
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
Zászlóhímzésbe /me szívesen beszállna, de egy hímzőrámát biztosan fel tudok ajánlani!
hmm, ha a szürke póló éjjel-nappal rajtunk lesz, akkor elég egy fehéret vinni, két nap alatt majd beszürkül
Aranna:: majd összekapaszkodunk, és együtt félünk én is újonc vagyok!
- Cueddo
- Nem elérhető
Harmadjára : Azt is tudjátok már, hogy egy este egy szép előadás keretében kell fellépnetek a többiek előtt. Az előadás pontos támáját majd később tudjátok meg, de addig sem árt, ha utánajártok Népetek történetének, szokásainak stb. (Ajánluk minimum a Szilmarilok el- illetve újraolvasását! naaa, legalább a megfeleő passzusokat!... )
hmm, már van is ötletem
Aranna: persze, hogy segítünk! ez egy olyan Társaság, ahol mindenki segít mindenkinek
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Suhifarok
- Nem elérhető
Ne félj!! Ne félj!! Ne félj!!!
- Aranna
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
/me csak azért ír, mert szeretne szólni a pécsieknek akik a pécsiekkel mennek vonattal Szombathelyre, hogy mjad próbáljanak életet lehelni belé, mert /me nagyon meg lesz ijedve!
Thingoloknak meg azt szeretném mondani, hgy mivel én is ide tartozok közétek, lehetne-e az az aprócska kérésem, hogy majd kicsit próbáljatok nyugtatgatni, mert nagyon fogok félni ( /me már most is fél )! Majd dumáljatok néha velem! Nem túl nagy kérés, ugye? Brisa - Thingolok "anyukája" - ugye majd néha figyelsz rám, mint kis Thingolodra? Biztos minden új ezt kéri ilyenkor, de lécci Thingolok, próbáljatok segíteni nekem egy picit ! Előre is köszönöm NEKTEK!!!!!!!
itt lesz a szekrényben!! a kávés csészében!! vagy tán a szőnyeg alatt? az ajtó mögött nem néztem!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Permínek van tengwar-átírós programja (valahol a nyelvekírások topicban le lehet tölteni).
Zászlós link - név: mondom rákatintasz!! nem simán ráviszed a kezecskét, hanem kattintasz is!
gyilkolósdi: nem tudom, hogy idén lesz-e egyáltalán? az első korban még nem voltak nazgúlok (t.i. tavaly úgy volt, hogy a nazgúlok átkoztak meg, hogy mindenkinek meg kell sebesülnie egy városlakó által, kivéve egy embert, aki így megmentheti a várost) van egy olyan érzséem, hogy nem lesz, de fogalmam sincs...
szerintem ha latin betűkkal írjuk az túl illúzióromboló és alpári... elvégre tündék vagyunk, vagy miszösz és így legalább van mit fjtegetni és megtanuljuk kicsit a tengwar írást
biztos nem kell éjjelnappal hordani a pólót... mitto'mén, első nap fel kell venni meg még párszor vagy ilyesmi...
Asszem ennyi...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Suhifarok
- Nem elérhető
Egyébként is viccnek szántam...ööö, de aztán megteccett.....
Húúúúú, pólót én is akarok csinálni!!!!!
De mit szólnátok, ha még tábor előtt összeugranánk néhányan és megcsinálnánk? Aki nem tud eljönni....annak segítünk első nap!
Na?
Én úgy mennék már rögtön abban!!
- Csele
- Nem elérhető
Remélem nem, mert különben már két nap után szagról megismerjük egymást!Ja, és még egy. Ezt a pólót éjjel nappal hordanunk kell, vagy hogy?
[size=9:2gjakrbq](permi visz orrcsipeszt)[/size]
Zászlóból ugye soha nem elég?
Mert ha a pólóra nem himzek, akkor lehet csinálok egy kis zászlót Olyant, mint a kis papír nemzetszínűk márc 15-én, csak nem papír,a meg próbálok valami jobbat találni, mint a hurkapálca tartónak. (zárójelbe írom, de ha arra összebarátkozom a varrógépemmel, akkor lehet, hogy lesz már Lúthien-es táskám. Tök véletlenül kapcsolódik ode, már akkor elkezdtem tervezni, amikor még nem is jelentkeztem táborba...Nem szerencsés? )
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Ja, és még egy. Ezt a pólót éjjel nappal hordanunk kell, vagy hogy?
'Is there anybody out there?'
- Milendoria
- Nem elérhető
Kincső írta: Mi lenne, ha összeállnánk páran és hímeznénk egy zászlót?
Itt vannak Tolkien-féle tervezésű zászlók, a bal felső sarokban lévő a mienk (egyébként ha rákattintotok megjelenik, hogy kié).
Ez tényleg jó lenne!
Meg kérnénk szépen azokat, akik tudnak is, és akkor szerintem egy egész szép zászló kerekedne ki belőle.
Ruhafestéssel kapcsolatban: Szerintem is jó a kék ill. talán még a piros jobb, mert az megy a szürkéhez (bár a kék se rossz). Majd viszek tengwa-táblázatot, de ha nagyon akarjátok, akkor megpróbálom már most megcsinálni a neveket tengwákkal (ha valaki jobban ért hozzá, akkor az szóljon! Csak nemrég kezdtem "tengwázni")
Én lehet h tudok festéket szerezni, csak akkor ki kéne találni, h milyen színű kell.
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Csele
- Nem elérhető
Az orosz soha nem volt erősségem...egyébként ha rákattintotok megjelenik, hogy kié).
Amugy mit ábrázol? Mert nekem innen kergetőző lepedőszellemeknek tűnik....
Szerintem magyarul jobb lenne névfestés/hímzés, mert úgy legalább érteném is. (bár lehet, hogy táborban rámragad valami, s ez jó módja lenne a tanulásnak!).
Ez nem lenne veszélyes a gyilkosok miatt? Bár nekem fogalmam sincs, hogy hogyan is megy ez a gyilkolósdi, ha valaki volt tavaly, segíthetne.
- Kincső
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: a pólófestéssel kapcs, nekem van egy csomó ruhafestékem, de egyik színből sincs már sok... (kék és piros van rengeteg). Gondolom egy színnel szeretnénk felfesteni az összes pólót, ha gondoljátok esetleg elvihetek pár tubussal...
Szvsz lesz festék, de ha megkérdezzük és nincs vagy erre nem tudnak biztisítani, akkor jó lenne az a kék meg piros szvsz (akár fiúknak kék, lányoknak piros).
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Milendoria írta: Mi lenne, ha a szürke pólónkra ráfestenénk vagy ráhímeznénk a nevünket tengwákkal?
Jó ötlet!
Szerintem inkább fessünk! Azt első nap meg tudnánk csinálni!
Mi lenne, ha összeállnánk páran és hímeznénk egy zászlót?
Itt vannak Tolkien-féle tervezésű zászlók, a bal felső sarokban lévő a mienk (egyébként ha rákattintotok megjelenik, hogy kié).
- Milendoria
- Nem elérhető
Még Brisához a kérdésem, hogy nem lehetne kérni h csináljanak még egy topicot? Mert akkor lenne egy, amiben benne lennének a bemutatkozások, és egy másikban pedig beszélgethetnénk. Ez nem megoldható?
Amúgy komolyan, minél többet olvasgatom ezt a topicot, annál jobban várom a tábort! Már tökre "belelkesítettetek"!!!!
Mi lenne, ha a szürke pólónkra ráfestenénk vagy ráhímeznénk a nevünket tengwákkal?
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
A címert megtervezni nem tudok sajna, mert nem értek hozzá, de a kivitelezésben nagyon jó vagyok!
Másodszor:
Az asztali kis incidens szerintem marha jó ötlet! Az lenne az igazi doriathi lakoma.
Harmadszor:
Jaj, én imádok színdarabot előadni!!! Ezeken nagyon be tudok lelkesülni, úgyhogy csapjatok majd le, ha kicsit túlpörög a mototrom...
- Csele
- Nem elérhető
Én tudok hímezni, csak éppen még egy hétig vizsgaidőszak, így nem tudom mi lesz belőle.Először is: jó nyomon járnak azok, akik csapatzászlót, címert tervezgetnek - csak így tovább!
Azt viszont már tervezgetem, hogy a szürke pólómat feldobom egy-két hímzéssel (nevem, meg talán ha van Thingolnak címere)
Én tanultam fél évig vendéglátás-szervezést Angol, svájci, francia és orosz felszolgálási módókat tanítottak, de sajna szürketündéset nem!Másodjára : már most elkezdhettek gondolkodni azon, hogy miként látjátok majd el a Pohárnoki Teendőket, mikor is egy ebédet segítetek felszolgálni valamilyen kis hangulatkeltő műsorral (hogy ez pontosan mi lesz, az Rátok van bízva)!
Eszembe jutottak a középiskolás műsorok.....Milyen jók is voltak!Harmadjára : Azt is tudjátok már, hogy egy este egy szép előadás keretében kell fellépnetek a többiek előtt. Az előadás pontos támáját majd később tudjátok meg, de addig sem árt, ha utánajártok Népetek történetének, szokásainak stb. (Ajánluk minimum a Szilmarilok el- illetve újraolvasását! naaa, legalább a megfeleő passzusokat!... )
Én parodizáltam a hadarós, újonc (s ennek megfelelően kissé izgulós) töritanárt, s nagyon jól ment. Halálra izgultam magam....
Ranát pedig ne békázzátok, engem eglsz gyerekkoromban ezzel csúfoltak: Réka-Béka-Répa.
Lehet, hogy csak Suhi meg én vagyunk ilyen lököttek, de ha nem, akkor el lehetne játszani!!Ez tecc a legjobban!
Ha már Thingol népe vagyunk...akkor a hangulatos műsorba bele kell tenni, hogy Túrin fejbe vágja Saerost egy ivókupával az asztalnál! Igen, Túrin az egyik kedvencem!! De télleg!!
- Eruntale/Hanna
- Nem elérhető
emlékezetes ebéd lenne
- Suhifarok
- Nem elérhető
Morgana írta: Másodjára: már most elkezdhettek gondolkodni azon, hogy miként látjátok majd el a Pohárnoki Teendőket, mikor is egy ebédet segítetek felszolgálni valamilyen kis hangulatkeltő műsorral (hogy ez pontosan mi lesz, az Rátok van bízva)!
Ez tecc a legjobban!
Ha már Thingol népe vagyunk...akkor a hangulatos műsorba bele kell tenni, hogy Túrin fejbe vágja Saerost egy ivókupával az asztalnál! Igen, Túrin az egyik kedvencem!! De télleg!!
- Morgana
- Nem elérhető
Örülünk, hogy így belelkesült mindenki!!
Jó Titeket ilyennek látni - reméljük, a táborban csak még jobb lesz.
Láttuk, hogy elkezdtetek már szervezkedni, így hát úgy gondoltuk, elhintünk pár morzsát a tábori csapatfeladatokat illetően. Ezeket jórészt tudjátok már, de talán nem árt a frissítés.
Először is: jó nyomon járnak azok, akik csapatzászlót, címert tervezgetnek - csak így tovább!
Másodjára: már most elkezdhettek gondolkodni azon, hogy miként látjátok majd el a Pohárnoki Teendőket, mikor is egy ebédet segítetek felszolgálni valamilyen kis hangulatkeltő műsorral (hogy ez pontosan mi lesz, az Rátok van bízva)!
Harmadjára: Azt is tudjátok már, hogy egy este egy szép előadás keretében kell fellépnetek a többiek előtt. Az előadás pontos támáját majd később tudjátok meg, de addig sem árt, ha utánajártok Népetek történetének, szokásainak stb. (Ajánluk minimum a Szilmarilok el- illetve újraolvasását! [size=9:3ew1f6v5]naaa, legalább a megfeleő passzusokat!...[/size])
A viszontlátásig sok sikert és jó szórakozást!
Vigyázzatok Magatokra és minden jót!
kriszana és Morgana
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
Ja, és mindenkinek leviszem a cuccát, ha az könnyebb 15 kilónál, elfogadható méretű, és lehozzátok Kanizsáig. Szerintem ezek nem nagy kérések.
- Ranamarth (Endóriel)
- Nem elérhető
"Ember,ki szívén gyalogol
S kíméli kérges lábait,
Jajgat,ha majd tüskébe hág
S elveszti csendes álmait."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.