- Köszönetek: 1
Curufin - Tábori előkészületek
- Morgana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
De mindig a legutóbbi, autentikus infó a helyes.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- kriszana
- Témaindító
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
- Köszönetek: 0
ühm...-ha én is beleszólhatok az ügybe.Sil írta: Inczy, bármely Rend programján részt vehetsz, nemcsak a saját Rendedén... A rendek csak azért vannak elvileg, mert ha van olyan dolog, ami jobban érdekel, mint a többi, úgyis azzal a Renddel fogod tölteni a legtöbb időt...
A medálokkal kapcsolatban: persze, hogy jó lesz, nagyon köszi, hogy ilyenekkel fáradsz... :itscool: [size=9:9zin83dg](bár az a csillag valójában ezüstszínű, vagy fehér szokott lenni, de mindegy, egye fene...)[/size]
A tábor kezdetekor mindenki kiválasztja, hogy melyik rendbe szeretne tartozni. Épp azért fontos ez, hogy ne legyen nagy az átjárás. Pl. az íjászatnál: mindenki szeretné kipróbálni...stb. de 140 embernek nem lehet íjászatot tanítani....
Szóval melegen ajánlott az eredetileg választott rendben maradni.
A legérdekesebb programok minden rendben ugyanabban az időben lesznek...
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Sil
- Nem elérhető
A medálokkal kapcsolatban: persze, hogy jó lesz, nagyon köszi, hogy ilyenekkel fáradsz... :itscool: [size=9:1grv9asu](bár az a csillag valójában ezüstszínű, vagy fehér szokott lenni, de mindegy, egye fene...)[/size]
Tears unnumbered
- Inczy
- Nem elérhető
Jajaj, segítsetek...
Juteszembe... Ma volt az első nap a tűzzománc táborban, és elkezdtem csinálni a Curufines medálokat. Hát, emberek, nem tudtam, hogy ilyen kemény fába vágom a fejszém...! Szal 2 nap tuti, mire mindet megcsinálom... A legszadistább a rézlemez felaprítása volt rézvágó ollóval, a kezemet már alig érzem... Nadesebaj, lényeg, hogy lesz nekünk jó kis medálunk, a többieknek meg nem, beee
Ugye jó, ha négyszög (ez most csúcsára állítva, úgy design-osabb), benne piros alapon sárga 8ágú csillag, és zölddel ráírva, hogy Curufin? Mostmár úgyis mindegy, mert folyamatban van, szal...
Feel the sunshine
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Aeglos
- Nem elérhető
Frodo Baggins írta: Ha valaki még nem ért nagyon a nyelvekhez, de meg szeretné tanulni, akkor jelentkezhet attól még a Könyv Rendjébe?
Persze
Én leszek a vezetője, és nem foglak kidobni!
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Frodo Baggins
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Finduilas írta:
Frodo Baggins írta: A bemutatkozást hova kell küldeni?
Emailben gondoltam, hogy mindenki megkapja.
A címlistában néhány cím rosszul van írva: inczy@buli.net , kriszta@nudlee.hu , kisskoppany@freemail.hu
Fin: köszi a segítséget!
Az előadással és a Pohárnoki Teendőkkel kapcsolatban: ha lehet inkább furulyáznék, nem szeretnék szöveget tanulni.
Ha valaki még nem ért nagyon a nyelvekhez, de meg szeretné tanulni, akkor jelentkezhet attól még a Könyv Rendjébe?
"Így tűntek el a világok, kikötők, révpartok és korall-lagúnák[...]"
- kriszana
- Témaindító
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
A Rendek számát bővítettük, így az alábbi felosztás született:
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Inczy
- Nem elérhető
Végiggondoltam a tűzzománcos dolgot, és megpróbálok csinálni mindenkinek egy kicsi medált, ami tűz színű lesz, 8 ágú csillaggal, és bele lesz írva (mondjuk zölddel, az jó?), hogy Curufin. Maga a kismedál négyzet alakú lesz. Ez is sztem jó idő lesz... Nagyobb dologra egyrészt nem nagyon van lehetőségem, meg nem is vennénk semmi "hasznát" egy mezei tűzzománc képnek... De ha van más ötletetek, akkor szóljatok!
Dejó, akkor végülis a nagyrésze a saját fantáziánkra van bízva? Ez tiszta jó, írtóra szeretem az ilyeneket!! Olyan, mintha te teremtenél meg egy külön kis világot!
És Finc, van vmi konkrétan, amit még a tábor előtt meg kell beszélni vagy ilyesmi? Az ismerkedésen és a terveken kívül... ? Vagy táborig nyugodtan tervezgethetünk, kitalálgathatunk dolgokat, minden egyéb sürgetés nélkül...?
Amúgy az ismerkedéshez nem kaphatunk egy beszélgetős topicot...? *ártatlan mosoly*
Feel the sunshine
- Sil
- Nem elérhető
img41.photobucket.com/albums/v12 ... ufinc1.jpg
img41.photobucket.com/albums/v12 ... ufinc2.jpg
Tears unnumbered
- Finduilas
- Nem elérhető
Nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire lelkesek vagytok. A bemutatkozásokat is nagyon várom (eddig még csak öt jött...)
Elmondok néhány fontos dolgot. A legelső az, hogy idén a táborban nem lesz versengés a csapatok között. Mindenkinek azért kell a lehető legjobbat kihoznia magából, hogy Esgalmar városa minél erősebb legyen a végső összecsapásra. Ehhez az szükséges, hogy mindannyian beleadjuk tudásunkat, lelkesedésünket, tehetségünket.
Emellett azonban az is fontos, hogy kifejezzük, azt, hogy mi egy csapat vagyunk. Várom az ötleteket ezzel kapcsolatban is. Szerintem az első lépés mindenképpen az, hogy megismerjük egymást. Erre természetesen a táborban bőven lesz lehetőség, de nem árt, ha már most megtudunk néhány dolgot egymásról.
Kitalálhatunk közös jelképeket, motívumokat, amik csak ránk jellemzőek. El lehet kezdeni azon gondolkodni, hogy vajon mi lehet jellemző Curufin népére. Milyen a kultúránk, milyen dalaink, regéink, meséink vannak, mivel szeretünk foglalkozni, hogyan öltözködünk, miben vagyunk jók, hogyan élünk, stb? Ezeket mind ki lehet találni, és akkor már könnyebb lesz az előadást is összerakni.
A feladatokról: nagyon köszönöm Inczy és Sil, hogy így utánajártatok a dolgoknak. Ezek alapján mindenki nyugodtan ötleteljen, készítsen terveket, rajzokat. Szerintem bőven leég, ha ezeket a táborban megnézzük, és eldöntjük, melyik legyen. De ha esetleg valami már most megtetszik nagyon a társaságnak, akkor lehet az is.
Inczy: Nagyon jó lenne, ha tudnál valamit csinálni nekünk a tűzzománc táborban! Ami beleillik abba, amiket eddig összeszedtetek, jó lesz
Pohárnoksággal kapcsolatban: remek ötletek, amik eddig voltak. Elkezdhettek azon is gondolkodni, ki mit tudna, szeretne csinálni.
Annyit szeretnék kérni, hogy bármi ötletetek, felajánlásotok van, azt írjátok be a topicba. Mindenről tudni akarok, ami a csapattal kapcsolatos! (Ez szeretném, ha a táborban is így lenne. De ezt majd ott személyesen is megbeszéljük ) Bármit kitalálhattok, az hogy milyen lesz a csapatunk csak rajtatok múlik. Viszont a végső döntéseket, jóváhagyásokat mindig én fogom hozni. Ok? Szóval hajrá! :itscool:
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- Inczy
- Nem elérhető
Akkor a címerbe belepakolhatjuk a 8ágú csillagot, a tüzet, s a tűz színeit is (főleg a pirosat), igaz? Meg mindazt a sok jót amit mondtál!
Már csak meg kéne valósítani! Tényleg, variáljuk még tovább? Vagy hogy legyen?
Feel the sunshine
- Sil
- Nem elérhető
www.forodrim.org/gobennas/heraldry/heraldry.htm
A legfontosabb alapelvek:
- a tünde címerek minél teljesebb szimmetriára törekednek
- a népek címere fekvő négyzet alakú (nincs a csúcsára állítva)
- a rangot jelzi, hogy hány ponton érinti a minta a címer szélét... Finwë, mint nagykirály címere 16 pontban, Fëanoré 8-ban (Curufiné is lehet szvsz 8 pontos, mert ő is járt Valinorban)
- Finwë és a fiai címerében is jellemző a lángmotívum (ami annál is inkább kapóra jön nekünk, mivel Curufin Fëanorra ütött, és mert a színünk a piros)
- Fëanornak volt még egy jellemző jele, a nyolcágú csillag, ezt is felhasználhatjuk
(mit hagytam még ki vajon?)
Egyébként az Inczy által belinkelt címerek Tolkien eredeti rajzai, ha jól látom...
www.deviantart.com/view/5280951/ - Fëanor fiai
elfwood.lysator.liu.se/art/k/a/k ... 1.jpg.html - Celegorm és Curufin
elfwood.lysator.liu.se/art/k/a/kare/cc1.jpg.html - dettó
Tears unnumbered
- Inczy
- Nem elérhető
Szal a könnyű áttekinthetőség kedvéért egy szűk családfa: daphne.palomar.edu/christine/projects/to.../House-of-Feanor.jpg
Júj, ez tiszta aranyos! www.subreality.com/mespt/gallery/emily-sonsoffeanor.gif Curufin van a sapiban!
Ez meg olyan kis tüzes: pobladores.lycos.es/data/pobladores.com/.../2734671amiboule.jpg Tiszta jó a haja!
Amúgy erről a képről jutott eszembe... Ha rajzolunk, pl vmi jellemző karaktert vagy ilyesmi, akkor művészi rajzok lesznek szépen kidolgozva, vagy ilyen elnagyoltak, mint amilyen a legutóbb belinkelt kép?
Amúgy Feanorról egy csomó minden van, Curufinról már kevésbé... Sebaj, csinálunk majd mi hírnevet neki!
És mostmár tényleg ez volt az utsó...
Feel the sunshine
- Inczy
- Nem elérhető
Szal az újabb termés:
galaxy.uci.agh.edu.pl/~evermind/galeria2.../feanor's%20sons.jpg Ismét egy kép Feanor fiai címmel. Amúgy belinkelem a honlapot ahol találtam, nagyon jó képek vannak rajta:
galaxy.uci.agh.edu.pl/~evermind/galeria2/galeria2.htm
Egy Feanor jellemzés, sztem nagyon találó:
"Feanor, the most gifted of all Noldor. Maker of the Silmarillion. he looks kinda sinister...and dark. Yes, this is exactly how I pictured him My favorite elf I must say! The fire of ambition is burning in him! He's just so different from other elves. More humanspirited...not so honost and good as the other elves."
És ugyebár kicsi Curufin fia ráütött, szal...
Jah, itt van a kép hozzá, amit rajzolt: ew2.lysator.liu.se/loth/n/i/niekerk/feanor.jpg
Találtam egy jó kis oldalt, ahol leírják a Szilmarilok történetét, stb.. Szal magát a tartalmat. Mindenesetre arra jó, hogy felfrissítsd a tudásod
www.freeweb.hu/kkk-base/txts/szilmarilok.php
És végül maga a "címer": www.elvenkingdom.net/emblems/Feanor.jpg Nem a legjobb minőség..
Azért belinkelem az oldalt, ahol találtam, van még rajta sok jó cucc! www.elvenkingdom.net/emblems/index.php
Feel the sunshine
- Inczy
- Nem elérhető
Szal előadás, és Pohárnoki Teendők... Előbb teljesen felfrissítem az idevágó tudásomat, meg rákeresek erre-arra netre, aztán számíthattok rám az ötletek terén.
De alapból vmi auditiv cucc kéne, mert kaja közben az a kényelmesebb, nem? Mmint kellemes zene, néhol egy-egy monológ vagy párbeszéd... És alapból kéne vki, aki az egészet úgymond "levezeti", nem? Vagy nagyon eltévedtem, és tök másra vűszámítanak tőlünk?
Akik tavaly voltak táborban, azok megosztanák velünk a tavalyi élményeket/tapasztalatokat az előadással kapcs? Csak hogy merre induljunk el meg ilyesmi... Tünc jelmezzel nem tok (egyelőre) szolgálni... Azért szervózzak vmit?
Nézzétek miket találtam:
ew2.lysator.liu.se/loth/e/z/ezpeleta/feanors_sons.jpg Feanor és fiai; meg ne kérdezd melyik melyik...
www.theargonath.cc/pictures/elvenart/curufin1.jpg Maga Curufin... Tiszta jó a honlap, belinkelem a kezdőlapot, böngésszétek kedvetekre! Amúgy ezek képek a tündékről, de maga a honlap készítője sem tudja, hogy pontosan kitől/honnan származnak...
Szal maga a honlap: www.theargonath.cc/pictures/elvenart/elvenart.html
Egyenlőre ennyi, majd még igyekszem...
Feel the sunshine
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Örülünk, hogy így belelkesült mindenki!!
Jó Titeket ilyennek látni - reméljük, a táborban csak még jobb lesz.
Láttuk, hogy elkezdtetek már szervezkedni, így hát úgy gondoltuk, elhintünk pár morzsát a tábori csapatfeladatokat illetően. Ezeket jórészt tudjátok már, de talán nem árt a frissítés.
Először is: jó nyomon járnak azok, akik csapatzászlót, címert tervezgetnek - csak így tovább!
Másodjára: már most elkezdhettek gondolkodni azon, hogy miként látjátok majd el a Pohárnoki Teendőket, mikor is egy ebédet segítetek felszolgálni valamilyen kis hangulatkeltő műsorral (hogy ez pontosan mi lesz, az Rátok van bízva)!
Harmadjára: Azt is tudjátok már, hogy egy este egy szép előadás keretében kell fellépnetek a többiek előtt. Az előadás pontos támáját majd később tudjátok meg, de addig sem árt, ha utánajártok Népetek történetének, szokásainak stb. (Ajánluk minimum a Szilmarilok el- illetve újraolvasását! [size=9:1u0k58un]naaa, legalább a megfeleő passzusokat!...[/size])
A viszontlátásig sok sikert és jó szórakozást!
Vigyázzatok Magatokra és minden jót!
kriszana és Morgana
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Laurelen
- Nem elérhető
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- brokkoli
- Nem elérhető
Amúgy én is.
Mondjuk szerintem fölösleges mindent előre megcsinálni, mert akkor táborban unatkozni fogunk... (: (hehe, ez az unatkozni fogunk csak vicc volt ) Na, gyerekek, ki milyen tüncjelmezt tud felajánlani? (:
- brokkoli
- Nem elérhető
Finduilas írta: A címlistában néhány cím rosszul van írva: inczy@buli.net , kriszta@nudlee.hu , kisskoppany@freemail.hu
a krisza@nudlee.hu teljesen jó így (: nemértem mi a hiba...
- Inczy
- Nem elérhető
Mostanra tudtam csak idekeveredni, de tökjó sokat termeltetek már, jajdejó, tiszta lelkes vagyok!!! :dance: :hello:
Látom az email címem már nagyon híres lett... és köszi, megkaptam a leveleket!
Eena, rám mindenben számíthatsz!
Én is benne vagyok mindne kreatív cuccban! És sztem is saját címert kellene alkotnunk! De azt még tábor előtt meg kéne csinálni, nem? Meg kéne beszélni kb milyenre szeretnénk, aztán a vállakozó kedvűek otthon megalkotják, bescannelik, és ha több is van, válaszhatnánk, nem...?
Csak mert pl most megyek tűzzománc táborba (mint a levélben is írtam), és gondoltam, hogy csinlnák vmi Curufinos cuccot. Szal a rendeléseket le lehet adni!
Ha meg tom csinálni, akkor csinálok kis medálkákat Curufin felirattal, már ha sikerül megoldani... de igyekszem!
Előadásról én is szeretnék vmi bővebbet hallani... Milyen jelmezek kellenének pontosan? díszletek?
Ajj, nem írunk vmi Curufin indulót? Jelmondat? Vmi?
És ha ilyen jelképeket, címer,t jelmondatot stb kitalálunk előre, akkor a pólóra nem alkothatunk előre vmit? Mert én pl tuti tele fogom firkálni a pólómat! és akkor leehtne egységesen....
Jaj, tökre örülök én is ennek a csapatnak, bár tény, hogy még annyira nem ismerlek titeket, de akkoris!! Csapjatok le, ha már túl lelkes vagyok...
Én is most művelődöm az idevágó dolgokból... Újra el kell ezt-azt olvasni.
Hát akkor hajrá tünc feleim, már nincs sok idő hátra és olyan jó sok midnent lehet csinálni, jaj tökjó!! :itscool:
Aporpó, nem nyittok egy ismerkedős topicot? Csak hogy ide tényleg az ötleteket gyűjtsük, és lehetne egy mezei beszélgetős vagy hasonló topic, amit meg szétchatelünk. Hm?
Esetleg vmi egységes Curufin-köszönés? :cool2:
Feel the sunshine
- Eena
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Címert szerintem is tevezzünk magunknak, ha már piros a pólónk, akkor valami vörös, tüzes vmit kéne sztem, de most éppen nagyon nem vagyok képben Szilmarilokból, mert már vagy egy éve olvastam, úgyhogy első körben nem ártana kicsit felfrissítenem a [size=9:z22x0z9k](nemlétező[/size] tudásom
[size=9:z22x0z9k](Inczyyyy, számíthatok rád? mmint Szilmarilok ügyileg...adok cserébe Gyűrű kereését.. )[/size]
Egyébként jelmezek varrásában meg mindenféle kézműves cuccban fogok szerintem aktívkodni.. bár nagyon vonz a Hárfa rendje is!
Egyébként...ez az előadás ez hogy fog kinézni? mondjuk...milyen hosszú szokott lenni egy ilyen? mi írjuk a forgatókönyvet meg mindent? már várom nagyon
Inczy címe jól van megadva, de ha írok neki akkor nem szokott mindig elmenni...esetleg próbáljátok meg az inczy_a@mailbox.hu -t!
fogta és elindult megkeresni magát
- Finduilas
- Nem elérhető
Frodo Baggins írta: A bemutatkozást hova kell küldeni?
Emailben gondoltam, hogy mindenki megkapja.
A címlistában néhány cím rosszul van írva: inczy@buli.net , kriszta@nudlee.hu , kisskoppany@freemail.hu
"I can love
But I need his heart.
- Sil
- Nem elérhető
Már miért ne csinálhatnánk saját címert? Legyünk már egy kicsit kreatívak... Tavaly is milyen jó zászlót csináltunk... Építhetünk persze Fëanor címerére (pl felhasználhatjuk a láng-motívumot, ami Finwë házára jellemző), de szvsz tervezzünk sajátot. Szvsz valami olyan kéne, ami a piros színhez is jól megy, mert ha már úgyis piros pólót kell vinni, használhatjuk a pirosat csapatszínnek... Hmm?Vewy írta: A címerünk gondolom Feanor címer lesz...
Tears unnumbered
- Frodo Baggins
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Így tűntek el a világok, kikötők, révpartok és korall-lagúnák[...]"
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
OFF de rákerestem Curufinre a neten és ezt találtam
home.swipnet.se/topamiz/Bilder/cvalp4.JPG
Na jó, nem offolom szét a topicot ))
- Sil
- Nem elérhető
Trithyn = Koppány, Kincső és Kinga unokatesója... neki nincs külön emailje tudomásom szerint (bár most megnéztem, az új profiljában kisskoppany@freemail.hu szerepel, de hogy ez műxik-e...), de végülis Kinga is köztünk van.Finduilas írta: Inczy és Trythyn emailje nem ment el. Alternatív email címeket kérek!
Tears unnumbered
- Finduilas
- Nem elérhető
"I can love
But I need his heart.
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.