Nagy Könyv és 50. évforduló
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Lécciléccinelegyenigazam.
- Noredhel
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Felül fut az üzenőfal
Mellette bejelentkezel
Alatta bal oldalt A Nagy Köny logo + egy ember tollal
Mellette narancsszínű sáv rajta az első felirat: szavazás (No erre kattints rá)
Na, most végre jó! Eddig nem ez jelent meg.
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Mellette bejelentkezel
Alatta bal oldalt A Nagy Köny logo + egy ember tollal
Mellette narancsszínű sáv rajta az első felirat: szavazás (No erre kattints rá)
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Tünde
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Ethuil írta: Be kell regisztrálnod, és ott van a felső részen egy szavazás, klikk oda és szavazhatsz, nekem meg volt és szavaztam is
Be vagyok és nem láttam...
Toujours pur
- Arzeen
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Ery írta: Én igen. Mert idén a szigeten az 1984-re szavaztak a legtöbben. Tudom, hogy nem mérvadó, de aggasztó. Ráadásul itt a suliban az elejtett megjegyzésekből arra következtetek, hogy az Ákos rajongóknak nagy a propagandája.
Hát fejts ki ellenpropagandát!
Our knees do not bend easily
- Ery
- Nem elérhető
Felagund írta: Á, ettől nem félek...
Bár Ákosnak komoly rajongótábora van, de szvsz a GYU kultuszát azért nem veszélyezteti...
Én igen. Mert idén a szigeten az 1984-re szavaztak a legtöbben. Tudom, hogy nem mérvadó, de aggasztó. Ráadásul itt a suliban az elejtett megjegyzésekből arra következtetek, hogy az Ákos rajongóknak nagy a propagandája.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Felagund
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Nem akarok vészmadár lenni, de félek, az lesz... de ne legyen igazam!olorin.papa írta: (jaj de rossz lenne, ha nem lutna tovább :crying: :bawling: )
Á, ettől nem félek...
Bár Ákosnak komoly rajongótábora van, de szvsz a GYU kultuszát azért nem veszélyezteti...
- Ben
- Nem elérhető
Nem akarok vészmadár lenni, de félek, az lesz... de ne legyen igazam!olorin.papa írta: (jaj de rossz lenne, ha nem lutna tovább :crying: :bawling: )
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
(jaj de rossz lenne, ha nem lutna tovább :crying: :bawling: )
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Noredhel
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Noredhel (Voronwë) írta: Az se lett volna rossz (szigorúan csak komolytalanul) ha ki-ki szakmájának megfelelően interpretálja a rábízott művet.
De jó se.
"Ezt vártam is tetőled..." /Nedda Toniónak, miután riasztotta kedves férjurát/ :quasi:
Azért igazán megkérhették volna az MTT-t. Ha belegondolok, milyen jó volt a sebtében összekapott Gyarmat előzetes... némi idő, pénz, jelmezek, és remek filmecske lehetett volna a LotR-hoz is.
Toujours pur
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Noredhel (Voronwë) írta: Az se lett volna rossz (szigorúan csak komolytalanul) ha ki-ki szakmájának megfelelően interpretálja a rábízott művet.
De jó se.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
Mondjuk: Gollam, a Gyűrű és a Pavlov-reflex... (Aki ezt komolyan meri venni, és beszól - gondolok itt EGY konkrét személyre - az magára vessen.)
Toujours pur
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Felagund
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Ákos azért eléggé kakukktojás, neki ugyanis volt 1984 című száma, meg ilyesmi. Mondhatni régóta bennevan a témában.
Mázlija volt, istenem... De Geszti pl azt állította, hogy igazából nem is szerette annyira a Pál utcai fiúkat, amikor megkapta...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Felagund
- Nem elérhető
Inczy írta: Hmm, ez érdekes. Gondolkoztam is, honnan kéne ismernem, de így már stimmel.
Viszont érdekelne pár dolog: mi alapján választják ki a könyvek "arcait"?
És esetünkben, hogy hogy az etologia jeles képviselője reklámozta a Gyűrűk Urát? A félreértések elkerülése végett, semmi bajom nincs vele. Csupán érdekelne a szál, ami összeköti az etológiát és a Gyűrűk Urát.
Ugyanúgy, ahogy egy énekes a '84-et, egy sportriporter a Harry Pottert, stb, stb...
- Alison West
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Itthon fogom kipróbálni, egyszer mesélte egy idős néni, hogy hogy kell. Most préselem a levelet. Kísérletezem. :hein:
Préseld le és ha kiszáradt nagyon finom mozdulatokkal kezd el ütögetni fogkefével. Szép lassan ki kell jönnie az erezet közül a húsnak.
Te is próbálkozz, valamelyikünknek csak sikerül. Ilyet én még csak ott láttam.
A neten lehet kapni kész fátyollevelet, de a képen nem látszik pontosan, hogy milyen. És nagyon drága. Minél szebb formájú és színesek a levelek, annál szebb lesz.
Akkor majd tegyünk be róla képet, ha elkészültek Még nem láttam ilyet, de jól hangzik.
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Tünde
- Nem elérhető
Préseld le és ha kiszáradt nagyon finom mozdulatokkal kezd el ütögetni fogkefével. Szép lassan ki kell jönnie az erezet közül a húsnak.
Te is próbálkozz, valamelyikünknek csak sikerül. Ilyet én még csak ott láttam.
A neten lehet kapni kész fátyollevelet, de a képen nem látszik pontosan, hogy milyen. És nagyon drága. Minél szebb formájú és színesek a levelek, annál szebb lesz.
- Alison West
- Nem elérhető
Remzy_mama/Eldawen írta: Most hétvégén fogok kipróbálni egy új technikát a neve fátyollevél készítés. Ha sikerül szerintem lehetne azt is készíteni. A falevelet le kell préselni és fogkefével finoman ütögetni, ekkor ha jól csinálom a csak az erezet marad meg. Ha jó lesz, jövő héten kellene szedni tölgyfalevelet, - ugye az hasonlít a mallornlevélre? - le kellene préselni és akkor azt is lehetne készíteni. Doboztetőket, képeslapokat lehet díszíteni vele. Én most piros leveleket préselek, szerintem nagyon szép lesz.
Nem ismeri valaki más is ezt a technikát?
Én nem ismerem, de ha lehet csatlakozni, szívesen mennék Én is
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Tünde
- Nem elérhető
Brandir írta: 50. évforduló
2005. november 26. szombat, 10-16 óra
Kézműves foglalkozások:
-Heraldika (Ankalimon)
-Címer-, és zászlófestés
-Tündebáb készítés
-Ékszerkészítés
[size=9:1zsm1y3x]*helyesírás javítva by Alyr*[/size]
Most hétvégén fogok kipróbálni egy új technikát a neve fátyollevél készítés. Ha sikerül szerintem lehetne azt is készíteni. A falevelet le kell préselni és fogkefével finoman ütögetni, ekkor ha jól csinálom a csak az erezet marad meg. Ha jó lesz, jövő héten kellene szedni tölgyfalevelet, - ugye az hasonlít a mallornlevélre? - le kellene préselni és akkor azt is lehetne készíteni. Doboztetőket, képeslapokat lehet díszíteni vele. Én most piros leveleket préselek, szerintem nagyon szép lesz.
Nem ismeri valaki más is ezt a technikát?
- Inczy
- Nem elérhető
Felagund írta:
Noredhel (Voronwë) írta: És ki ez a barom? (Aki nem átall babózni és már hülyeségeket mondani.)
Khm... Prof Dr. Csányi Vilmos a magyarországi etológia (állatviselkedéstan) meghonosítója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem professor emeritusa, többszáz cikk és jó egy tucat szakkönyv szerzője... Végülis senki...
Hmm, ez érdekes. Gondolkoztam is, honnan kéne ismernem, de így már stimmel.
Viszont érdekelne pár dolog: mi alapján választják ki a könyvek "arcait"?
És esetünkben, hogy hogy az etologia jeles képviselője reklámozta a Gyűrűk Urát? A félreértések elkerülése végett, semmi bajom nincs vele. Csupán érdekelne a szál, ami összeköti az etológiát és a Gyűrűk Urát.
Feel the sunshine
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Plakátnyomtatás OK. Fogadóképes vagyok CorelDraw 11, PhotoShop 5, MS Word Office XP. /cdr, psd, doc, tif, jpg és a franc tudja még hirtelen/Alyr Arkhon írta: Plakátnyomtatási ügyben Sirgon tud segíteni, persze előtte meg kell kreálni magát a plakátot...
- Ery
- Nem elérhető
Sajna sokan fognak az 1984-re szvazni, nem a mű, hanem Ákos miatt Ez van...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Narbeleth
- Nem elérhető
Noredhel (Voronwë) írta: Tőlem lehet akármilyen jó a saját szakterületén, de ne csináljon ilyent, mint EZ... hol volt itt a hangulat? Mégis mit szűrt le ebből az, aki nem ismeri a művet?
Ez ugyanaz a kategória, mint mondjuk egy punkosított Varázsfuvola... *falatkapar*
Az egyetlen, ami legalább vicces volt benne, az Gollam...
Remélem, a jövő heti HP bemutató normális lesz...
Én személy szerint csak azt nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek...
(Úgyhogy felváltva... )
Mellesleg Csányi ha akart volna sem tudott volna jobban hasonlítani hangszínében egy régi kávédarálóhoz...
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.