MTT Tábor 2008 szervezés előkészítés
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
A faházakban ELFÉRJENEK AZ EMBEREK! Ne az legyen, hogy 10 napig a ruháimon alszom mert nincsen hova tenni, mert nemhogy szekrény de még én se férek be rendesen a házba (Szorospatakon ez volt). Ne legyen sok ember egy házba összezárva. (8-10 ember/ház az már bőven elég)
A sátrazóknak legyen helye sátrazni. Egyébként én mindenkinek ajánlom a felfújhatos matcat beszerzését. Ne legyen akkora a terület, hogy nem találkozom az emberekkel a tíz napban, mert elveszünk a térben.
Legyen jó a kaja. Szerintem az ideivel nem volt gond. Ha volt akkor Jácint megoldotta. Jó persze nem az Anikónéniék féle csodálatos házikoszt, de én egy két emberen kívül senkit se láttam fanyalogni a kajára.
Én tényleg úgy gondolom, hogy idén fölöslegese új helyet keresni. (ennyi idő alatt nem is lehet ha csak valaki hiphop nem tud egyet)
Mi tavaly tényleg nagyon nagyon sok lehetőséget megnéztünk, Tünde egy csomót telefonált, végül két helyre mentünk el mert árakban, feltételekben az a kettő volt amire azt mondtuk oké. Az egyikről kiderült, hogy egy csóri kis gyerektábor a másik volt Kácsárd.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Attila
- Nem elérhető
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Az első kör, azaz a koncepciók elbírálása mikor történik meg? Hiszen a szervezők nyilván nem pályáznak egy olyan koncepcióra, amit nem ismernek!
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Namarie
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: Oké, a legjobb az lenne, ha Kácsárd a tulaji hozzáállás miatt, de nem menzakajával hanem nagyonfinommal. (nem volt gond a kajával, de azért a menza és a házikoszt közt mképp fényévnyi a különbség )
Ha Kácsárd és a menzakaja, illetve Szorospatak, vagy bármi és a házikoszt között kell választani, én akkor is Kácsárdra szavazok. Minden tiszteletem Rózsika és Anikó nénié, annál is inkább, mert az ideges eredetű anorexiám leküzdésében nagyon sokat segítettek, de a tulajékat sajnos sehogy se bírnám elviselni még egyszer. ha valaki van olyan inkorrekt (és ez a legkevesebb, mait mondani lehet) a fizetővendéggels zemben, hogy a második fogáshot TÖBBEKNEK! nem hajlandó tiszta tányért adni, pofátlanul rászervez a még ottlevőkre egy biciklis rendezvényt, és még sorolhatnám, nos én arar a helyre még akkor se nagyon vagyok hajlandó visszamenni, ha nekem fizetnek.
Elnézést a paprikás megszólalásért, de gondolom, sokan egyetértenek.
Meg aztán a szálláshely se volt az igazi, sajnos. Koszos is, szűk is, szóval hagyott maga után kívánnivalót.
Jácint: ülteteünk mi neki füvet, ha azon múlik, szvsz. Küldöma fűmagot, csak fogadjon minket!
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Rayan
- Nem elérhető
Ellenben a Jácint füvet ültet elmélethez hozzátenném, hogy igencsak helytálló, és az a legkevesebb, hogy ha jövőre Kácsárdra szervezitek a tábort, csinál puha sátorhelyet.
[size=9:3u0p6ka6]jácint for president[/size]
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- fqqdk
- Nem elérhető
code a rat the monster on doom in it
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Rayan írta: Segítségül a leendő szervezőknek: itt az idei tábor koncepciója (kivonatos formában). (2006 november)
Csak a poén, és a választék bővítésének kedvéért: Mi lenne ha beadnátok ezt a koncepciót idén is? (Egyedül a kerettörténetet kellene mindenképpen módosítani.)
- Ankalimon
- Nem elérhető
fqqdk írta:
Véleményem szerint a kivitelezés és a megvalósítás szétválasztása esetén a koncepció készítői és az operatív szervezők közt egy kommunikációs szakadék jön létre, ami legalább az egyik fél kárára van (ha nem az egész táboréra). Ha az elmélet és a gyakorlat közé - ami amúgyis ég és föld - további szeparáló tényezőket iktatunk be, annak nem látom értelmét. A tervezők és a kivitelezők között inkább az együttműködést erősítését kellene támogatnia az új rendszernek, és a hatékonyabb ezirányú csapatmunkát kellene előtérbe helyezni. Én erre ebben a pályázatkiírásban nem látok kellő garanciát.Ankalimon írta:
Ezt elvileg az Elnökség számonkérheti, és a koncepció kidolgozóinak is lesz legalább annyi joguk, hogy észrevételezzék, ha a kivitelezők eltérnek az alapkoncepciótól. Viszont természetesen ezt is megfelelő rugalmassággal kell kezelni, hiszen gondolni kell az olyan esetekre is, amikor valami elvi szinten jó ötletnek tűnt, de a gyakorlatban mégsem működik...fqqdk írta:
ezt hogyan lehet ellenőrizni?Ankalimon írta: ...az elfogadott tábori koncepciótól eltérni nem lehet, de annak kiegészítése, részletezése megengedett...
Én szívesen vitatkozom, de előre jelzem, hogy az idő hiánya miatt nem hiszem, hogy megváltoztathatjuk a kétlépcsős kiírási rendszert.
Mint minden megoldásnak, ennek is vannak előnyös és hátrányos folyományai. Valóban potenciális problémát jelenthet, ha a pályáztatás eredményeként kiderül, hogy teljesen izolált társaság alkotta a koncepciót, és kivitelezi a tábort. Azonban egyrészt ez kezelhető probléma: Feltételezem, hogy egy olyan alkotócsapat, aki egy elfogadható szintű tábori koncepciót tud letenni az asztalra, kellően intelligens ahhoz, hogy rugalmasan együttműködjön a kivitelezőkkel. És azt is gondolom, ha egy kivitelező csapat önként és dalolva egy mások által kidolgozott koncepció megvalósításával pályázik, és a tagok kvalitásai alapján ők bizonyulnak a legjobb szervezőgárdának, akkor bizonyára lesz bennük annyi spiritusz, hogy megfelelően bevonják a munkába a koncpeció kidolgozóit. (A kivitelező csapatnak lesz egy keretjáték-felelőse. Ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire alkalmas a posztjára, a pályázatban célszerű kifejteni, hogy ő milyen módszerrel tervezi a kivitelezést, milyen konstrukcióban szeretne együttműködni a keretjáték kidolgozóival. Ha ez nem lesz meggyőző, vélhetően nem ők fogják kapni a kivitelezési megbízást.)
Másrészt meg ez az egész a lehetőségek kibővítéséről szól. Közepesen pesszimista változat esetén lesz két koncepció, és lesz két kivitelező csapat, akik egyaránt a saját koncepciójukat szeretnék megvalósítani. Optimális esetben meg lesz három koncepció, és öt kivitelező csapat, akik közül kettő a saját koncepciójával pályázik, három meg olyannal amit mások készítettek. És vidáman ki lehet majd választani a legjobbat...
- Ankalimon
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Kácsárd vs Szorospatak: A Szorospataki kriszana-anyukája-főz-nagyon-finomat konstrukció mennyire elérhető?
Tudomásom szerint teljes mértékben rendelkezésre áll a lehetőség. (Legalábbis nem tudok olyan tényezőről, ami miatt nem lehetne megoldani.)
- fqqdk
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Alyr Arkhon
- Témaindító
- Nem elérhető
Kácsárd vs Szorospatak: A Szorospataki kriszana-anyukája-főz-nagyon-finomat konstrukció mennyire elérhető?
Ez ugyanis majdhogynem döntő tényező lehet, tavaly nem számoltunk vele, és rögtön fel is ugrott rendesen a táborhely ára. (nem véletlenül nem lett elfogadva a táborhely által kínált kaja anno)
Nem ijesztgetni akarok, utána kell nézni.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- icke
- Nem elérhető
Ahogy azt az embert ismerem, tükörsimára dózerolja a helyet, ahol a sátrak álltak, aztán egyenletesen beülteti gyorsnövésre génkezelt fákkal, hogy árnyék is legyen
Kácsárd, Kácsárd, Kácsárd!
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Rabyn
- Nem elérhető
Bár Kácsárdon meg nem elég szélesek az ágyak.
Amúgy mi tavaly végigzongoráztuk szinte az összes lehetőséget és nem nagyon találtunk olyat ami megfelelne nekünk. Vagy iszonyat drága vagy nagyon szutyok helyről van szó. Kácsárdon viszont szívesen fogadnak és a csillagos eget lehozzák nekünk ha kérjük. Szerintem ha most szólunk Jácintnak, hogy légyszi teremtsél már rendes sátorhelyet akkor teremt!
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Aeglos írta: Lehet új táborhelyet is keresni, igazán széles a spektrum.
Akit a kérdés komolyan foglalkoztat, miért nem kezdett hozzá a kereséshez előbb?
Nehogy ilyen dolgokon ússzanak már el a nagyszerű elképzelések.
Tényleg semelyik hely nem volt tuti, de elég nagy még Magyarország.
(Vagy mehetünk Szlovákiába is táborozni a Tátrába, az se drágább, és még szép is... Hozzáállás kérdése minden... Annak idején amikor a várgesztesi tábort szerveztük találtam is helyeket, de aztán elvetettük az utazási bonyodalmak miatt, pedig azóta utaztam vonattal a Tátrába és hamarabb odaértük, mintha Kácsárdra vonatoztam volna. Kár, hogy a kontaktok már nincsenek meg... )
Tudod Aeglos, HIVATALOSAN most lett kiírva a pályázat (amit szeptemberben kellett volna..).
ez van. nekem lennének ötleteim, de több idő kellene hozzá. De bármilyen ötleted szívesen vesszük (mert a kritika csak akkor konstruktív, ugyebár.. )
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Aeglos
- Nem elérhető
Akit a kérdés komolyan foglalkoztat, miért nem kezdett hozzá a kereséshez előbb?
Nehogy ilyen dolgokon ússzanak már el a nagyszerű elképzelések.
Tényleg semelyik hely nem volt tuti, de elég nagy még Magyarország.
(Vagy mehetünk Szlovákiába is táborozni a Tátrába, az se drágább, és még szép is... Hozzáállás kérdése minden... Annak idején amikor a várgesztesi tábort szerveztük találtam is helyeket, de aztán elvetettük az utazási bonyodalmak miatt, pedig azóta utaztam vonattal a Tátrába és hamarabb odaértük, mintha Kácsárdra vonatoztam volna. Kár, hogy a kontaktok már nincsenek meg... )
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
Rabyn írta: Szorospatak ellen: Túl nagy területen Túl kicsi, dohos, poros, kényelmetlen házak.
Kacsárdon meg iszonyatosan rossz sátorozni. 1:1
(gyak. a tábor területén nincs sátorozásra alkalmas talaj. Tavaly is komoly derékfájdalmakkal küszködtem, pedig mi még a jobb helyen vertük fel a sátrat)
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Rabyn
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
Azt próbáltam jelezni, h. ez nem a mi bekiabálásainkon fog eldőlni, hanem a nyertes csapat választásán
- Namarie
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta:
Namarie írta: Helyszínjavaslat 8szerintem sokan egyetértenek, és szívesen is fogadnának minket): Kácsárd. ))
Akkor már: Szorospatak!
Jó Szorospatak is, de Kácsárd jobb. Mégpedig azért, mert mint a táborban is elhangzott, megvan Szorospatak előnye, annak mindne hátránya nélkül. Ha belegondolsz, Jácint hozzánkállása és úgy egyáltalán, az egészhez való hozzállása mérföldekkel jobb, mint a szorospataliaké volt, ahol, érzésem szerint, kutyába se vettek minket. (Jó sok mindnet fel tudnék sorolni)
Másfelől a táj is sokkalta jobb, nme olyan vad, nem vagyunk szanaszét szórva, nem kell hat kilométert mászni a zuhanyzóig, stb.
- Gandalf
- Nem elérhető
Hamarosan lesz az idei táborról kérdőív, és akkor kiderül, melyik helyszín volt népszerűbb.
- Kincső
- Nem elérhető
Namarie írta: Helyszínjavaslat 8szerintem sokan egyetértenek, és szívesen is fogadnának minket): Kácsárd. ))
Akkor már: Szorospatak!
- Namarie
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- fqqdk
- Nem elérhető
Véleményem szerint a kivitelezés és a megvalósítás szétválasztása esetén a koncepció készítői és az operatív szervezők közt egy kommunikációs szakadék jön létre, ami legalább az egyik fél kárára van (ha nem az egész táboréra). Ha az elmélet és a gyakorlat közé - ami amúgyis ég és föld - további szeparáló tényezőket iktatunk be, annak nem látom értelmét. A tervezők és a kivitelezők között inkább az együttműködést erősítését kellene támogatnia az új rendszernek, és a hatékonyabb ezirányú csapatmunkát kellene előtérbe helyezni. Én erre ebben a pályázatkiírásban nem látok kellő garanciát.Ankalimon írta:
Ezt elvileg az Elnökség számonkérheti, és a koncepció kidolgozóinak is lesz legalább annyi joguk, hogy észrevételezzék, ha a kivitelezők eltérnek az alapkoncepciótól. Viszont természetesen ezt is megfelelő rugalmassággal kell kezelni, hiszen gondolni kell az olyan esetekre is, amikor valami elvi szinten jó ötletnek tűnt, de a gyakorlatban mégsem működik...fqqdk írta:
ezt hogyan lehet ellenőrizni?Ankalimon írta: ...az elfogadott tábori koncepciótól eltérni nem lehet, de annak kiegészítése, részletezése megengedett...
- Ankalimon
- Nem elérhető
Dreamer_KF írta: Van két hét összehozni a pályázatot.Így is időhiánnyal indul MINDEN pályázó a rettenetesen késői kiírás miatt. Ejnye.
Sorry a késedelmes kiírásért. Mea maxima culpa... Azonban most a naptár azt a napot mutatja, amit mutat, és a táborszervezéshez meg kell bizonyos idő, úgyhogy nagyon nem húzhatjuk a dolgot...
Bízom azért abban, hogy noha a feltételek pontosan csak most jelentek meg, az érintettek nagy része már jó pár hete tudja, hogy ezen feltételek mentén érdemes készülni a munkára. Egyébként ha kell, akkor meghosszabbíthatjuk a határidőket (és meg is fogjuk, ha potenciális pályázók jelzik, hogy időhiány miatt nem tudnák beadni a pályázatokat) - de ezzel a ténylegesen a szervezésre fordítható időt csökkentenénk.
Dreamer_KF írta: Valamint két hét alatt írjam, le, és találjam ki, h. hol akarunk tábort szervezni, mennyibe kerüljön és hogyan kajáltassunk, de legalábbis két - három (4-5?) alternatívát soroljunk fel rá.
Azért ez nem olyan bonyolult... Az idei és a tavalyi konstrukció készen van, legjobb tudomásunk szerint mind a helyszínek, mind az étkezési lehetőségek abban a formában jövőre is rendelkezésre állhatnak. Vagyis komolyan csak akkor kell gondolkodni, ha valami egészen más konstrukcióban gondolkodik valaki. Egyébként a pályázatban a gazdasági/logisztikai elképzelések leírását csak azért várjuk, hogy kiderüljön: van a szervező csapatban olyan, aki képes kellő mértékben átlátni, összefogni ezeket. A tervet a szervezőgárda a saját üteme szerint véglegesítheti, vagy módosíthatja (az elnökség átal jóváhagyott költségvetés keretei belül) akár január-februárban. (Ez az elméleti végső határ, amire az alapvető dolgokban döntésre kell jutni - különben a potenciális helyszíneket lefoglalják mások.)
Dreamer_KF írta: (mondjuk én biztos nem szervezek tábort, hiszen nem szerveztem főposzton semmit MTT-n belül)
És MTT-n kívül? - Az is elfogadható... (Én azért nagyon remélem, hogy egyrészt a tábori koncepciód benn lesz a pályázatok között, illetve hogy akár főszervezőként, akár a lényeges szervezői funkciókat megvalósító "kreatív igazgatóként" viszontlátunk valamelyik pályázó cspataban.)
Egyrészt nincs olyan csapat, amelyik ne a kiírást követően indulna el...Dreamer_KF írta: Belterjesség szagát érzem a levegőben. A kiírást követően elinduló csapatok iszonyatosan összecsapott, pontos számokkal elvétve sem rendelkező pályázatokat fognak kínálni (mondok egy példát: a 2006-os tábor részvételi díja 10ezer HUF-al kevesebbe került, mint az idei..Ezt ki hitte volna? És írjak a PÁLYÁZATBA egy becsült összeget? Huhh)
Másrészt ezennel felajánlom, hogy bármely potenciális pályázó megkaphatja az elmúlt 5 tábor mindegyikének pénzügyi elszámolását, hogy a kalkulációk kiindulópontjaként szolgáljon. Egyébként meg lásd az korábbi választ: nem az a cél, hogy most abszolút tökéletes, végleges gazdasági/logisztikai tervet állítson össze a csapat, hanem az, hogy a leírtakból kiderüljön, van olyan személy, aki ért ezekhez a dolgokhoz. Ha megnézed, a bírálati szempontok között sem szerepel a pénzügyi terv kidolgozottsága...
- Ankalimon
- Nem elérhető
Előre is köszönöm az együttműködést.
- Ankalimon
- Nem elérhető
Azt hogy te a tábori befizetésedből mit kívánsz finanszirozni, az magánügy. Amikor megveszel egy üveg kólát akkor sem kérdezik meg tőled, hogy szeretnéd-e ha a Coca Cola Company a bevétel jelentős részét vezetői fizetésekre, céges székházakra, kutatás-fejlesztésre vagy hirdetésekre fordítsa. Hallgatólagosan elfogadod, hogy az áruk ára nem csak a nyersanyag + közvetlen előállítási költséget tartalmazza.
Ezeket a táborokat az MTT szervezi. Az MTT egy speciális szervezet, mert nagyon szigorúan nem engedi, hogy a vezetők/szervezők anyagi juttatásban részesüljenek (ami miatt a mi táboraink általában 30-50 %-kal olcsóbbak mint más táborok, ahol a szervezési költség jelentős részét a közreműködők díjazása teszi ki). Viszont hogy 2-3-4-5 év múlva is legyen egy keret, amely biztosítja a táborszervezés lehetőségét a sok lelkes tolkien-fannak, bizony a szervezetet is fenn kell tartani.
Az MTT nagyon takarékosan működő egyesület. A tényleges működési költségei elenyészőek az alaptevékenységre fordított összegekhez képest. Azonban már régen kiderült, hogy a tagdíjbevételek és az állami támogatás együttesen sem képes fedezni a működés fenntartásához szükséges folyó kiadásokat, az általunk elképzelt volumenü tevékenység folytatásához szükséges általános eszköbeszerzéseket, stb. Az eddig szabályok és szokások szerint az MTT-s nagyobb rendezvények bevételeinek átlag 10 %-át szoktuk az MTT fentartására fordítani, ami egy tábor esetén 3-400 ezer Ft-ot jelentett. Most ezt az elnökség döntése alapján ezt a mértéket felemeltük, mert az állandó MTT székhely (helység) fenntartása miatt jövőre emelkedni fognak a fenntartási költségeink. (Ha ezt nézed, akkor úgy tekintheted, hogy minden egyes táborozó kb 1000-1500 Ft-tal fogja pluszban támogatni az MTT székhelyének fenntartását.)
Másrészt vannak olyan, elsősorban ismeretterjesztő rendezvényeink (pl.: TLV, kapolcsi fesztivál), amelyeket eleve veszteségesre tervezünk. Sokszor ezek finanszirozására fordítjuk a más rendezvények bevételének egy részét - és ez is indokolttá teszi, hogy azon rendezvényeinknél, melyek esetén a fizetőképes kereslet ezt lehetővé teszi, a díjakba beépítsük az MTT általános céljait szolgáló működés finanszirozását is.
Viszont ez itt, ebben a fórumban nem vitatéma. Az elnökség az egyesület Alapszabályában foglalt célok megvalósítása érdekében hozott egy döntést. Ha valaki úgy gondolja, hogy az MTT tevékenységében nem elfogadható, hogy a saját rendezvényei bevételének egy részét átcsoportosítja és többek között a fixen veszteséges ismeretterjesztésre (TLV, kapolcsi fesztivál) vagy a szervezet fenntartására fordítja, akkor lépjen be a rendes tagok közé és szavazza meg az ehhez szükséges döntéseket (majd nézze végig, ahogy az alulfinanszirozott szervezet rövid időn belül csődbe jut), vagy kivülállóként vegye tudomásul, hogy véleménye - magánvélemény...
(Az előzetes kalkulációk szerint egyébként ez a tény nem fogja befolyásolja a tábor díját, amely várhatóan egyáltalán nem fog emelkedni a tavalyihoz képest, vagy maximum az infláció mértékével.)
- Felagund
- Nem elérhető
Rabyn írta: Én úgy emlékszem, hogy a mindenkori tábori költség 5%-a megy az mttnek. De lehet, hogy tévedek.
Hmmm... A tábori pénz 5%-a 30000 forintos tábordíj esetén 1500 forint, így 100 táborozó esetén 150000 forint jönne össze (azért ez is egy szép kis summa )...
Tehát vagy több mint 300 emberre számítanak a táborban, vagy (100 emberrel és tényleg 5%-kal számolva) 100000 (igen, százezer) forintos tábordíjjal. Hát, egyik kedvesebb, mint a másik...
Még mindig ott tartunk, hogy ez - szvsz - durva lenyúlás...
Our knees do not bend easily
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.