infrastruktúra
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
- Nilla
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 0
"Egy csepp is növeli a tengert"
- Idril Celebrindal./Fenrir
- Nem elérhető
"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Szerintem te nem olvastad az Idegenforgalom című versemet... Ejnye! (Katt rá, link!)Metaflora írta: Mi az a Dafkekunstwerk?
A Dafkekunstwerk a Gesamtkunstwerk mintájára született szójáték, a dafke ("csakazértis", asszem jiddish), kunst ("művészet", német) és werk ("mű, művelet, alkotás", német) szavak összetételéből: művészet csakazértis!
- Isilrohir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
Azt nem kell venni... vagyis csak sörrel együtt lehet, a sört meg nem szeretem. Mindenesetre van egy zacskónyi, és leadtam a rendelést újabbakra (azért, ha valaki megiszik pár üveg sört most a napokban, hozzon magával tartalékot)Nilla írta: kupak
(off vicces ám, hogy halmokban áll a szobámban a söröskupak és a cigisdoboz - a gyűjteményeim nem tükrözik a fogyasztásomat )
- Nilla
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
A zászlótervhez nem tudok igazán hozzászólni, nem érzem olyan húdeszükségesnek a zászlót, egyébként nem rossz, és én meg pláne nem állok a kreativitás útjába, csak ne kelljen lelkesednem, amikor épp nem akarok
Vettem húsz biztosítótűt és két tubus ragasztót, aztán igyekszem nem itthonfelejteni... Kell még valami?
- Nilla
- Nem elérhető
"Egy csepp is növeli a tengert"
- Isilrohir
- Nem elérhető
és ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!!!!!!!!
- Nilla
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- fqqdk
- Témaindító
- Nem elérhető
code a rat the monster on doom in it
- Isilrohir
- Nem elérhető
Fú, nagyon köszönöm!!Sötét Úr írta: Jó!!! Nekem tetszik, allegorikus volta ellenére sem túl mesterkélt (bár minden allegória az), és van benne némi szellemesség is, de csak annyi, amennyi egy ilyenbe kell. Alul a csillagokkal vigyázz, azok helyét valószínűleg szerkeszteni kellene, nem lesz elég szabad kézzel. Nagyon feltűnő, ha nem egyenesen vagy azonos íven vannak...
Igen, a csillagok, ez még csak skicc, nomeg a hattyú feje, ami jobbra néz, béna...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Isilrohir
- Nem elérhető
- Isilrohir
- Nem elérhető
Nos, készítettem egy tervrajzot rendi zászlónak... nézzétek meg itt , és szóljatok hozzá...
Nos, ott a pipa, mint fő motívum, de ott a tünde-múzsa, és a hattyú nyakú lant, mint a költészet jelképe... egy tükör, az emlékezésnek, és 4 tájkép: hegység, erdő, tenger, puszta.
(különben katt. az itt feliratra, és máris ott a link!)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Isilrohir
- Nem elérhető
(ezenkívül varratok magamnak egy csuklyás és egy sima köpenyt, és egy nemtom milyen ruhadarabot, mindenesetre középföldés!...)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Isilrohir
- Nem elérhető
Am. a henna milyen, és hogyan kerül fel a bőrre, és lemosható e?
- fqqdk
- Témaindító
- Nem elérhető
Akrilfesték lesz, és kapunk is, ha szépen kérjük.Metaflora írta: ...FESTÉK (na, itt jön a lényeges kérdés: MILYEN SZÍNEK kellenek? mert akkor azt szerezni kell, ill. egyeztetni...
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
A cím sindarin alakján még dolgozom, meg kértem némi segítséget is a hozzáértőbbektől, priviben. De nem mondtam meg, hogy miért...
A cappy-s kupak is jó ötlet lehetne, de már elég kevés hozzá az idő, nem? Meg nem biztos, hogy elbírja a pillanatragasztó + biztosítótű páros. Egyes kupakok belseje olyan bevonattal készül, amit nem fog meg a cianoakrilát.
- Isilrohir
- Nem elérhető
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
De azt már elég valószínűnek látom a hozzászólásokból, hogy valamilyen kupak-kitűzőt mindenképp készítünk, szóval elkezdhetem összeszedni a hozzávalókat.
Ezzel kapcsolatban fontos kérdés: pontosan hányan vagyunk? (tizenegy főt számoltam a csoportnévsorban, de biztos, ami tuti, megkérdezem)
Szóval, hozzávalók: söröskupak (hozok sztem eleget, elég szépen leszedetteket gyűjtöttem össze vendéglátós ismerősök segítségével, de ha valakinek van egy-egy szép sima darab, nem árt a tartalék), biztosítótű, pillanatragasztó (ezeket is beszerzem akkor), FESTÉK (na, itt jön a lényeges kérdés: MILYEN SZÍNEK kellenek? mert akkor azt szerezni kell, ill. egyeztetni, hogy vki másnak pl. kézműveseknek, csapattársaknak van-e - bár én körömlakkal szoktam festeni, az aligha, de mással is lehet, pl. akrilfesték)
+eszközök: ha festéket használunk, ahhoz kell ecset, az apró mintákhoz én fogpiszkálót szoktam használni, azt is hozok, de ecsetet nem, szóval azt a fenti módon beszerezni/kölcsönkérést egyeztetni érdemes
Kitűzőre mindenki írhatna mást -> tengwarral vagy bármit? (az egyébként tetszik, h mindenki, amit akar, csak tengwar legyen, aki nem akar nagyon ügyeskedni, annak elég egy betű, akit meg ez szórakoztat, az próbálkozhat egy egész szóval )
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Isilrohir
- Nem elérhető
(ezer bocs... előbb akartam hazajönni... )
- fqqdk
- Témaindító
- Nem elérhető
arra gondoltam, hogy a kitűzőre mindenki írhatna valami mást. CSAK nekünk lesz ilyenünk (ha más próbálkozna, kinyírjuk), és akkor máris annyira egyediek, és felsőbbrendűek leszünk, hogy tulajdonképpen már most megelőlegezek Metaflorának egy vállon történő dicsőséges körbehurcolást a zsenialitásáért.
- Isilrohir
- Nem elérhető
A kitűző remek, ajánlom az A Elbereth-et ráírni, monmdjuk első két sorát, tengwákkal... kérjük a Nyelv&Írás topikban a fordítást, így egyszerűbb... A H.É.É. tök jó!!! tegyük fel mindneképp...
- fqqdk
- Témaindító
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.