J. K. Rowling: Harry Potter
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
Nem arcod tükre ez, hanem szívedé.Encsi írta:
az hogy is van?Kincső (Thilanna) írta: nekem a tükör felirata nem esett le az 1.ben
Ez fordítva fogalmam sincs, minden sz-ből s lesz, ü-ből y, és a szavak vége is mintha kicsit máshol lenne.
Talán "Edevis men ahze erkyt docr amen"? Azon a 'menahze' dolgon gondolkodtam kicsit, lehet, hogy 'menah ze', de ez nem stimmel. Érdekes, pedig az első kötetet egy hete olvastam el nagyon sokadszorra újra, és már szitává vált az agyam.
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Encsi
- Nem elérhető
Kincső (Thilanna) írta: nekem a tükör felirata nem esett le az 1.ben
az hogy is van?
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Alyr Arkhon írta: Tele van ilyenekkel a sorozat.
Érdemes minden fura szöveget és nevet hangosan kiejteni vagy megnézni visszafelé.
nekem a tükör felirata nem esett le az 1.ben a Szúettepolc-szintű szóviccek alapvetőek
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Encsi
- Nem elérhető
Meg most nem tudok példát mondani, de pár varázsige is ilyen
'Can't you see? It's coming through the wall! It's coming right through the wall!'
'A lot of things come through the wall after your first drink of scrumble. Green hairy things usually.'
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Érdemes minden fura szöveget és nevet hangosan kiejteni vagy megnézni visszafelé.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Aeglos
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Én a Shanda & Sheymes-sel voltam így...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ha nem olvastuk volna az interjút, olyan lenne, mintha meg sem történt volna, nem igaz? Hiszen az interjún kívül más nem bizonyítja/közli a tényt.
szerk.: egyébként nem emlékszem, szóba került-e már, de az ötödik könyv újraolvasása közben akkorát csaptam a homlokomra, mikor észrevettem egy eddig észre nem vett szóvicc-nevet: Suette-Pollts - azaz szúette polc -, fel se tűnt eddig, de nagyon tetszik
"Well, I'm back."
- Aeglos
- Nem elérhető
Felagund írta: De mi a csudáért kell ilyet nyilatkozni is? :crap:
Csak hogy a sajtó még egy kicsit csámcsogjon rajta, és el lehessen adni még néhány (tíz)ezer kötetet? Ehh...
Most komolyan azt gondolod, hogy azért mert DD meleg az emberek özönleni fognak a boltokba, hogy tízezerszámra megvegyék a könyvet?
Amúgy is jól fogy, értsétek már meg, hogy ez a bejelentés nem valami aljas szándéktól vezérelve történt. Van ilyen. Pont.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Jó, hát ezt én se értem teljesen, mert a történethez nem tartozik szervesen az, hogy kinek milyen a szexuális beállítottsága, dehát öö cucc. Rowling néha Luna-módra ábrándosan elejt egypár iylen megjegyzést, amit nem tudok mire vélni. Hát azt mondom, inkább írta volna meg a Roxfort történetét...Felagund írta: De mi a csudáért kell ilyet nyilatkozni is? :crap:
Csak hogy a sajtó még egy kicsit csámcsogjon rajta, és el lehessen adni még néhány (tíz)ezer kötetet? Ehh...
"Well, I'm back."
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Snuffles írta: Mivel a könyvben sehol nem volt leírva, hogy Dumbi meleg, ezért nem értem, miért ez a nagy felháborodás. Egy interjú az csak egy interjú, ami a hátteret világítja meg, hogy mégis mi miért történt, ha a könyvben leírtak nem lennének elég világosak.
Ha pedig a Roxfort történetét meg is írja Rowling, nem hiszem, hogy azzal kezdené, hogy Dumbi amúgy meleg volt. Tudom, nem ez a lényeg
De mi a csudáért kell ilyet nyilatkozni is? :crap:
Our knees do not bend easily
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Rowling valóban hibázott párszor, de szerintem belefér. Főleg, ha meg is tudja magyarázni, hogy inkább nem akarta újabb talánnyal zárni a negyedik kötetet, így is éppen elég sokkolóak voltak a Trimágus Tusa utóeseményei, nem bánom, hogy nem zsúfolta össze ezeket, még akkor is, ha véletlenül tette és elbaltáztaAeglos írta: Meg persze ott van a jól ismert thesztrálos bukfenc is, hogy Harry Cedric halála után év végén nem látta őket, viszont ötödév elején már igen.
"Well, I'm back."
- Minerva
- Nem elérhető
Még ha látja is, nem biztos, hogy fel is fogja, amit lát...Aeglos írta: Ez mind OK, de Harry végignézte a szülei legyilkolását, és volt rá elég ideje, hogy feldolgozza a halálukat. Felmerült, hogy egy egyéves gyerek lát-e, de asszem ez egy elég idétlen kérdés. Persze, hogy lát...
Na ez logikai bukfenc.
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Szméagol
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Felagund írta:
Sil írta: (a választ nem írtam le, a "Dumbledore meleg" meg egyébként is olyan hír, amivel pillanatok alatt tele a sajtó, szalagcímként).
Uhh, tényleg? Nemár... :crap: Ez annyira ...hmmm... gáz...
Manapság már _muszáj_ minden regényben minimum egy melegnek lennie? :dead:
Hát ja, ez pont olyan illúzióromboló, és totálisan oda nem illő dolog egy fantasy-történetben, mint pl. számomra a télapó a Narniában. Egy fantasy-ben ne legyenek már olyan dolgok, amik úgymond visszarángatják az adott történetbe, a jól felépített képzeletbeli világba beleélni vágyó embert a mi saját, való világunkba... Az ilyet nagyon nem szeretem.
Szerintem nem igazán illúziromboló. A Harry Potter nagyon emberi történet, emberközpontú és az emberi gondolkozás jellemző rá. A Gyűrűk Ura kicsit más - ott végig jelen van a természetfeletti.
A Harry tele van kikacsintgatásokkal a való világra, néha úgy hat, mint a való világ tükörképe.
KIS SPOILER KÖVETKEZIK
Például a hetedik résznek van egy elég erős második világháborús beütése... gondolom, nem csak nekem tűnt fel.
Szóval én a HP-re sosem mint fantasy-re gondolok - stílusát nézve nyilván az, de pont az emberiség "problémáiról" szól.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Ha pedig a Roxfort történetét meg is írja Rowling, nem hiszem, hogy azzal kezdené, hogy Dumbi amúgy meleg volt. Tudom, nem ez a lényeg
"Well, I'm back."
- Aeglos
- Nem elérhető
Rabyn írta: Aeglos: a logikai bukfencet nem erre értettem:) Pl van benne egy ilyen az elsőben, hogy amikor Harry megfordult, hogy elköszönjön Hagridtől az már nem volt seholse. De Hagrid nem tud hopponálni.
Nem emléxem arra, hogy bárhol is említve lett volna, hogy Hagrid nem tud hoppanálni. Ha nála vana rózsaszín esernyője, miért ne?
Mondjuk elképzelhető, hogy a félóriás mivolta miatt ez a művelet nála nehézségekbe ütközött, de ha bagoly lehetett a zsebében, akkor zsupszkulcs is...
De logikai bukfencek ettől eltekintve tényleg vannak a könyvben, mint pl.: a lerágott csont, hogy Montague, a Mardekár kviddicscsapat kapitánya miért 8 évig járt Roxfortba. Erre Rowling két választ is adott.
1. Ő tévedett
2. Montague-t meghúzták egy vizsgán
Meg persze ott van a jól ismert thesztrálos bukfenc is, hogy Harry Cedric halála után év végén nem látta őket, viszont ötödév elején már igen. Erre volt az a válasz, hogy nem csak látni kell a halálesetet, hanem fel is dolgozni, ami időbe tellik, valamint Jo nem akarta egy ilyen talánnyal zárni a negyedik kötetet.
Ez mind OK, de Harry végignézte a szülei legyilkolását, és volt rá elég ideje, hogy feldolgozza a halálukat. Felmerült, hogy egy egyéves gyerek lát-e, de asszem ez egy elég idétlen kérdés. Persze, hogy lát...
Na ez logikai bukfenc.
És vannak a hetedik kötettel kapcsolatban is elég meredek összefüggések.
Pl.: James Potter az életét adta Lilyért és Harryért, Voldemort mégis meg tudta ölni Lilyt. Jo erre azt mondta, hogy Jamesnek nem volt választása, mert halálra volt szánva, viszont Lilynek lett volna.
Viszont: Amikor Harry a tiltott rengetegben elment, hogy meghaljon Voldemort keze által, hogy ezáltal közelebb kerüljön a Világ Voldemort elpusztításához egy áldozatot hozott a többiekért. De neki sem volt választása. Voldemort őt is meg akarta ölni, ugyanúgy mint Jamest, sőt, sokkal inkább. Erre jött a válasz, hogy igen, de Harry el is menekülhetett volna. De James is elmenekülhetett volna, mégis ottmaradt és feláldozta magát - habár az áldozata teljesen fölöslegesnek bizonyult.
- Szméagol
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Felagund írta:
Sil írta: (a választ nem írtam le, a "Dumbledore meleg" meg egyébként is olyan hír, amivel pillanatok alatt tele a sajtó, szalagcímként).
Hát ja, ez pont olyan illúzióromboló, és totálisan oda nem illő dolog egy fantasy-történetben, mint pl. számomra a télapó a Narniában. Egy fantasy-ben ne legyenek már olyan dolgok, amik úgymond visszarángatják az adott történetbe, a jól felépített képzeletbeli világba beleélni vágyó embert a mi saját, való világunkba...
Szerintem pedig a fantasy elég tág fogalom, szóval a Mikulás is fantasy.
Ami Dumbledore-t illeti: mindig is mondtam, hogy Ian Mckellen sokkal jobban játszaná.
A hideg rögök tenyértörők, talpunkhoz komiszak. Sziklák, kövek: mint cont-rideg, nem eleven anyag.
- Cerebrum
- Nem elérhető
Felagund írta:
Hát ja, ez pont olyan illúzióromboló, és totálisan oda nem illő dolog egy fantasy-történetben, mint pl. számomra a télapó a Narniában. Egy fantasy-ben ne legyenek már olyan dolgok, amik úgymond visszarángatják az adott történetbe, a jól felépített képzeletbeli világba beleélni vágyó embert a mi saját, való világunkba... Az ilyet nagyon nem szeretem.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- knoppm
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Nessa
- Nem elérhető
megtaláltad a lényeget a hozzászólásbanFelagund írta:
Aeglos írta: Főleg, hogy F inkább bujkált Sirius és James szoknyája mögött
:biggrin2:
*csak az RG semmi más...*
"Most velem nevetsz, vagy rajtam?"
- Acho
- Nem elérhető
- Köszönetek: 5
Felagund írta: Uhh, tényleg? Nemár... :crap: Ez annyira ...hmmm... gáz...
Szerintem is. Számomra kiábrándító...
Felagund írta:
Höhö...
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Our knees do not bend easily
- Aeglos
- Nem elérhető
2. Rabyn: Mi a logikai bukfenc? Miért kellett Féregfarknak lennie annak aki Florence-szal csókolózott? És miért baj, ha nem ő volt? Ezt most nem értem... Már egyszer ezt is kitárgyaltuk: Berthát megsértette egy vele egyidős vagy idősebb fiú, Bertha utánalopódzott az üvegházak mögé és megleste amint csókolózott egy lánnyal, de a fiú megátkozta, ezért B elment DD-hez árulkodni... AKÁR Féregfark is lehetett, de miért épp ő a ~300 diák közül?? Elég valószínűtlen... Főleg, hogy F inkább bujkált Sirius és James szoknyája mögött, egy örök lúzer volt, nem vall rá, hogy lányokkal smárol titokban és megátkozza a kiváncsiskodókat...Nóli szerintem arra értette a spoilert, hogy Neville felesége ki lesz. Ami nyilván arra nézve spoiler, hogy a fiú túlél.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Mert ez még nem spoiler (a választ nem írtam le, a "Dumbledore meleg" meg egyébként is olyan hír, amivel pillanatok alatt tele a sajtó, szalagcímként).Nóli i linantea írta:
Ez itt nem is volt kifehératveSil írta: Jo az Open Book Tour-on újabb és újabb rajongói kérdésekre válaszol, a mai termés szvsz kifejezetten érdekes (pl hogy Dumbledore meleg volt, ki lett Neville felesége, meg hasonlók). A hpana.com-on olvashatók eredetiben, de úgy nézem, a lumos-ra is felkerültek már.
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Rabyn
- Nem elérhető
Egyébként szerintem ez is egy logikai bukfenc. Van még egy pár ilyen a könyvben.
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Ez itt nem is volt kifehératve (de megnéztem, a rá való válaszok már valóban spoilerként vannak jelezve)Sil írta: Jo az Open Book Tour-on újabb és újabb rajongói kérdésekre válaszol, a mai termés szvsz kifejezetten érdekes (pl hogy Dumbledore meleg volt, ki lett Neville felesége, meg hasonlók). A hpana.com-on olvashatók eredetiben, de úgy nézem, a lumos-ra is felkerültek már.
A könyvből meg szvsz sem kitalálható. De nekem továbbra is tetszik.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
Még új vagyok itt, nem láttam még kifehérített qoute-okat, és így nem is olvastam el őket
PS: TÉNYLEG nem láttam meg benne semmilyen megjegyzést arra, h DD tök meleg (vagy akár csak volt)
(legalábbis, az angolban nem, a magyart pedig még nem olvastam)
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
- Anonymous
- Látogató
Rabyn írta: "Dumbledore felnézett a forgó lány arcára, és szomorúan csóválta a fejét.
- De miért mentél utána Bertha? - szólt - Miért kellett egyáltalán utána menned?"
Itt azt hiszem már elég rendesen tudni lehet, hogy Jorkins Voldemort miatt tűnt el. Én gondoltam arra is, hogy ő az akit csókolozni látott, de azt hiszem ez kizárt.Így maradt Féregfark akiről Dumbli tudja, hogy él és nem tartom kizártnak, hogy azt is tudja, hogy elment Voldemort után és segít neki. Innen követkzetettem, hogy Féregfarkról van szó.
Nem, nem láthatta(Voldemortot) csókolózni, mert Bertha néhány évvel Siriusék fölött járt...amugy valóban nem valószínű az sem,hogy Voldemort csókolózott volna.
Amugy bocsánat, már nézek is vissza...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Szerintem ezzel nincs gond.
Sőt talán jót is tehet szegény melegeknek hogyha lesz egy generáció aki HP mániában nő föl, és azzal hogy a bölcs és öreg az meleg, talán kicsit jobban elfogadja őket.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.