George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Több
13 éve 8 hónapja #396068 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Ez a ser Hugh-os ötlet csak Pycelle véleménye volt... Halott emberre könnyű bármit rákenni...

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #396067 Írta: Elendur Parmandil

Felagund írta:

Elendur Parmandil írta:

Alyr Arkhon írta: Jon Arrynt Kisujj ölte meg? Én nem így emlékszem...

Lord Arrynt Cersei "parancsára" (kimondott parancs Pycelle elmondása szerint nem volt) ölte meg a mester mérgével (Lys könnyei) Hugh (aki később lovagi címet kapott), Lord Arryn saját apródja...

Amennyire én emlékszem, Jon Arrynt éppenséggel Lysa mérgezte meg, Kisujj felbujtására (aki aztán azt is tanácsolta neki, hogy küldjön titkos levelet Deresbe, hogy ilymódon elhintse a bizalmatlanság mustármagvát a Lannisterek iránt (ah, mily költői :P ))

Ahogy így elnézem, érdekek találkozása, mert 1. Cerseinek a terhére volt Arryn, aki tudott Jaime és Cersei kicsit túl testvéri kapcsolatáról 2. Petyren megint kijött az öljünk-meg-valakit-akinek-a-halála-a-hasznomra-válik-és-senki-sem-fog-meggyanúsítani-láz. Mindenesetre (ser) Hugh ölte meg, mindegy, kinek a parancsára/biztatására.

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #396063 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus

Elendur Parmandil írta:

Lord Arrynt Cersei "parancsára" (kimondott parancs Pycelle elmondása szerint nem volt) ölte meg a mester mérgével (Lys könnyei) Hugh (aki később lovagi címet kapott), Lord Arryn saját apródja...

Amennyire én emlékszem, Jon Arrynt éppenséggel Lysa mérgezte meg, Kisujj felbujtására (aki aztán azt is tanácsolta neki, hogy küldjön titkos levelet Deresbe, hogy ilymódon elhintse a bizalmatlanság mustármagvát a Lannisterek iránt (ah, mily költői :P ))

Továbbá szerintem Petyrnek bőven van annyi esze, hogy ne bízzon meg jobban Varysban annál, mint amennyire feltétlenül szükséges ;)

Több
13 éve 8 hónapja #396061 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Martin véleménye az első két részről. :)

HitFix: I know you finally saw the first two episodes this week. Give me some early reactions...

GRRM: They're amazing. They're gorgeous. I saw them on a big screen and it looked like a movie. The special effects hold up to giant magnification. The visuals are just gorgeous. The directors really have great eyes. And, of course, I knew that the acting and writing would be first rate. David [Benioff] and Dan [Weiss] are terrific writers, both of them, and we have a world-class cast, with people like Sean Bean and Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, amazing discovery, Kit Harrington, the kids. So I loved it.

It was the scenes from my book, many of the scenes from my book pretty much as a wrote them. Original scenes that have been added because of the change of medium, those were pretty good too. I did occasionally miss a scene. I know the book so well. I said, "Well OK, now this scene is coming... Awww. They left that scene out. Oh, that's too bad." Unless they did a three-hour every week... But I don't think HBO was going to give us that. I think my fans will be overjoyed by this series. I think 95 percent of them will love it. There are always a few who are like, "You left out Tom Bombadil! How could you leave out Tom Bombadil!" So there will be those people. But, for the most part I think it should be very successful.

Elrond: Ónen i-Estel Edain.
Aragorn: Ú-chebin Estel anim.

Több
13 éve 8 hónapja #396060 Írta: Elendur Parmandil
Varys szerintem az a típus, aki egyszerre dolgozik mindenkinek és senkinek. :P Azt hiszem, Tyrionnak mondta. hogy elég titkot ad el Petyrnek ahhoz, hogy azt higgye, a Pók neki dolgozik... És Varys már többször beszélt Neddel és Tyrionnal is olyan hangnemben a "hatalmasok játéka" kapcsán, mint akinek semmi más vágya sincs, csak azt megszüntetni.
Másrészt szerintem ő a Targaryenek visszatérésén dolgozik, vagy valami más dolgon (ami eszméletlenül nagy mocsokság lesz). MIvel Tyrion szökése után eltűnt az udvarból, azt hiszem, hogy vagy Pentosba ment, öreg cimborájához, vagy Királyvárban maradt, és jó pókként figyeli az eseményeket (rá nem jellemző az irányítás).

Szvsz Kisujj célja, hogy miután mindenki jól kitombolta magát, és egyetlen valamirevaló királyjelölt sem marad a helyszínen, trónra kerüljön Petyr, első ezen a néven. :D

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Az más kérdés, hogy szerintem a Targaryenek pártján áll, bár nem hiszem, hogy bánja II. Aerys halálát. Az, hogy Tyriont Illyrióhoz küldte, erről árulkodik.

Én sem hiszem, hogy Varys nagyon maga alatt lenne Aerys halála miatt. Sokkal inkább azért, mert nem a jóval kiegyensúlyozottabb, megfontoltabb Rhaegar nem kerülhetett a trónra.

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Szóval, Petry egy kicsit meggyorsíthatta ezt a folyamatot., de a céljai nem feltétlen "gonoszak". Sőt, megkockáztatom, talán nem lenne idegen számára az sem, hogy Dany jusson a trónra.

Szerintem semmiképp sem akarna mást (max. Sansát) a trónra juttatni. Danyt nem tudná irányítani, uralni, az ő trónra kerülését akadályozni fogja.

Alyr Arkhon írta: (például tudjuk, de legalábbis azt állítja, hogy gyűlöli a mágiát, így erősen kérdéses, mennyire fogja a sárkányok egészségét szolgálni.)

Szerintem ő azt a típusú mágiát gyűlöli, amit Melisandre művel. A sárkányok a "testet öltött tűz", amiből a mágia származik, legalábbis szvsz.

Alyr Arkhon írta: Kisujj célja aligha csak a pusztítás, ő a maga pecsenyéjét sütögeti, szerintem király akar lenni, vagy a Királynő (Sansa) legfőbb tanácsadója és gyámja...

Kisujj a pusztítás okozta káoszban tud a legjobban működni.

Death must be so beautiful. To lie in the soft brown earth, with the grasses waving above one's head, and listen to silence. To have no yesterday, and no tomorrow. To forget time, to forgive life, to be at peace. ~ Oscar Wilde

Több
13 éve 8 hónapja #396059 Írta: Alyr Arkhon
Nahát, írtam és eltűnt...

Röviden:
Varys a királyságot szolgálja, nem a királyt. Aeryst is elárulta és Joffreyt is, mert talált náluk jobbat. A királyság érdekében barátságos és ellenséges, bár szerintem van valami személyes célja is, ami eddig nem derült ki. (például tudjuk, de legalábbis azt állítja, hogy gyűlöli a mágiát, így erősen kérdéses, mennyire fogja a sárkányok egészségét szolgálni.)

Jon Arrynt Kisujj ölte meg? Én nem így emlékszem...
Kisujj célja aligha csak a pusztítás, ő a maga pecsenyéjét sütögeti, szerintem király akar lenni, vagy a Királynő (Sansa) legfőbb tanácsadója és gyámja...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #396058 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

rob73 írta: Petyr-Varys

Nos, szerintem Petyrnek nem célja a fennálló hatalmak elpusztítása, inkább csak ő az egyik, aki valóban megértette a hatalmasok játszmáját (azt, hogyan kell túlélni és legjobban kijönni belőle). Egyrészt szerintem egyfajta bosszúvágy is hajtja, hogy nem kapta meg Catet, de másrészt nem hinném, hogy azt lett volna teljes célja, hogy egymásnak ugrasztva a rémfarkasokat és az oroszlánokat kiiktassa őket.

Túl sok mindent tud ő is (a Három Királynő Háborúja), bár számos dologgal ő maga sem számolt (ezért is utal a nyugodt évekre), de egyesekről nem is tud(!): az előbbire példa -amire nem számított- Euron és a vasemberek menetelése, az utóbbiakra a dorneiak, Asshai, Jaqenék, Mások, vadak.

Azt sem tudjuk, mennyire tud Varys dolgairól.

Visszatérve, Petyrnek a pénzügyek kapcsán rengeteg kapcsolata van keleten, így tudhatott a sárkányivadékokról és támogatóikról. A Starkok és Lannisterek mindenképp egymásnak ugrottak volna, hisz a Lannisterek, főleg Cersei és Tywin egy idő után úgyis Robert ellen fordultak volna, vagy kivárták volna, míg Joff (böe) trónra jut.

Szóval, Petry egy kicsit meggyorsíthatta ezt a folyamatot., de a céljai nem feltétlen "gonoszak". Sőt, megkockáztatom, talán nem lenne idegen számára az sem, hogy Dany jusson a trónra.

Nagyon ügyesen tudja elbájolni az embereket (az érdekei szerint), és azt mondom azt sem véletlen, hogy a Tyrelleket megnyerte (itt biztos van még valami a háttérben, amiről nem tudunk).

Varysról ugyanezt gondolom, számomra egy szimpatikus karakter. Sőt, a tettei is (ez Petyrnél nem igazán áll fenn). Igazából sosem fordult Ned vagy Tyrion ellen, csak nyilvánosan, de a háttérben mindig segített nekik.

Az más kérdés, hogy szerintem a Targaryenek pártján áll, bár nem hiszem, hogy bánja II. Aerys halálát. Az, hogy Tyriont Illyrióhoz küldte, erről árulkodik.

Szerintem Varys realista,a tudja, hogy egy eunuchnak komolyabb hatalma nem lehet. A hűsége és az, hogy igen befolyásos és hatalmas hírszerzési köre van, megadja az értékét.

Szerintem épp az igazolhatja, hogy ő Targaryenek támogatója, hogy Ser Jorahnak is írt a támadókról, illetve ismeri a palota rejtett dolgait.

• rob73
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 8 hónapja #396053 Írta: rob73
rob73 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Újabb elgondolkodtató dolog: vajon Varys a legnagyobb "pokerface"?
Lady Stark az első részben Királyvárba utazik. Megtudjuk, hogy a Vörös Torony építésénél a mestereket, munkásokat megölték a Targeryenek, hogy ne tudódjon ki a torony összes titka (vö. Attila hun király temetése).
Azonban Varys túlságosan is jól ismeri Királyvár összes zegét-zugát. Miért? Annyi ideje volt felderíteni? Esetleg a "kismadarai" segítették a feltárásban? Vagy igazából nagyon is sok köze van a Targeryenekhez (akik a titkok kizárólagos birtoklását akarták)?
És valójában Varys kinek dolgozik? Lady Stark közeledtét rögtön közölte Baelish-sel. Viszont emellett Illyrioval is találkozgat. Kisujj célja szerintem a jelenlegi nagyhatalmak elpusztítása (már így is elért nem keveset, pl. Lord és Lady Arryn, Joffrey halála stb.). Illyrio célja a Targeryenek visszaültetése a trónra, persze gondolható, nem csak szívességből. És Varys mit akarhat? Túl sok mindent tud, és túl sok mindent elhallgat, amiről szintén tud, csak úgy gondolja, "hallgatni arany".

Több
13 éve 8 hónapja #395896 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Több
13 éve 8 hónapja #395895 Írta: Felagund
Oké, tévedtem, kijött még egy trailer , ráadásul egy rakás igencsak klasszikus jelenettel (elég gyorsan vágják, szóval érdemes kockánként nézni ;) )

(pl Bronn leszúr egy "bizonyos valakit", Arya mögött egy bizonyos tánctanár épp egy páncélos lovaggal fordul szembe, Dany kezei és mellkasa csupa vér, stb stb ;) 8-) )

Kicsit már gáz, hogy mindig azt mondom, hogy ez az eddigi legjobb, de asszem most is ezt kell mondanom :D :D

Több
13 éve 8 hónapja #395844 Írta: Gandalf

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #395843 Írta: Elendur Parmandil

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Osha jól néz ki, lájkolnánk, bár én teljesen másként és idősebbnek képzeltem. Fog majd meztelenül is fürödni a szívfa előtti kis tóban. :D

Azt a részt inkább kihagyom... :lol:

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Az új Fal látképről és a rémfarkasanyáról megsenem emlékezel? :D

Nyet, izomlázam van a gépeléstől. :P De a kölykök cukik!!!! :D

Ehhez az egyik kedvencem: "Sure, the wolf pups you see in the picture above aren’t exactly looking to tear out your throat. But look closely. That massive hunk of fur at the bottom? That’s their MOM. " ( 5 ok, hogy miért ne hagy ki a Trónok harcá t :) )

Utolsó szerkesztés: 13 éve 8 hónapja által.

Több
13 éve 8 hónapja #395841 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Elendur Parmandil írta:

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Making Game Of Thrones (HBO)

Huszonötperces videó. :)

Köszi a linket! :)

10:31-nél Osha :D , 10:55-nél pedig: van arca annak a fának! :D

Igen, Jonék eskütételét láthatjuk.

Osha jól néz ki, lájkolnánk, bár én teljesen másként és idősebbnek képzeltem. Fog majd meztelenül is fürödni a szívfa előtti kis tóban. :D

Az új Fal látképről és a rémfarkasanyáról megsenem emlékezel? :D

Több
13 éve 8 hónapja #395838 Írta: Alyr Arkhon

Elendur Parmandil írta:

Alyr Arkhon írta: Jaime-t szerintem alábecsülitek.

Dehogy. :D Mire gondolsz pontosan?

Alyr Arkhon írta: Oberyn hibázott, de ez az indulatból cselekvés jellemző az egész családjára. Ser Gregor szerintem túlélte volna ha nem mérgezi a lándzsát.

A Homokkígyók egy részére nem. Nymeria és Tyenne jól láthatóan inkább a Petyr stílusú "stab in the back"-et kedveli (főleg Nymeria :D ), azonban Obara valóban túlságosan indulatos.
Gregornak meg 90% túlélési esélye lett volna méreg nélkül, az biztos.

Ha valakit érdekel, interjú Kit Harringtonnal (Jon Snow).

Az, hogy valaki cselt sző meg intrikál még nem jelenti azt, hogy nem indulatos. Szvsz Petyr vagy Varys simán lejátszaná őket a sakktábláról megfontoltsággal. (meg Tywin is)

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #395833 Írta: Elendur Parmandil

Juraviel.Ihuan.Bedvin írta: Making Game Of Thrones (HBO)

Köszi a linket! :)

10:31-nél Osha :D , 10:55-nél pedig: van arca annak a fának! :D

Több
13 éve 8 hónapja #395832 Írta: Elendur Parmandil

Alyr Arkhon írta: Jaime-t szerintem alábecsülitek.

Dehogy. :D Mire gondolsz pontosan?

Alyr Arkhon írta: Oberyn hibázott, de ez az indulatból cselekvés jellemző az egész családjára. Ser Gregor szerintem túlélte volna ha nem mérgezi a lándzsát.

A Homokkígyók egy részére nem. Nymeria és Tyenne jól láthatóan inkább a Petyr stílusú "stab in the back"-et kedveli (főleg Nymeria :D ), azonban Obara valóban túlságosan indulatos.
Gregornak meg 90% túlélési esélye lett volna méreg nélkül, az biztos.

Ha valakit érdekel, interjú Kit Harringtonnal (Jon Snow).

Több
13 éve 8 hónapja #395830 Írta: Alyr Arkhon

Felagund írta:

Alyr Arkhon írta: Bár legalább tudjuk, Marwyn hogy tudja meggyújtani az obszidiángyertyákat.

Hogy? :?

Szerintem Marwyn csak egy rövid ideje tudja meggyújtani a gyertyát, most, hogy a mágia kezd újjáéledni (és ennek kapcsán nyilván érzi is, hogy a dolgok változóban vannak...)

Szvsz Asshaiban tanulta. Nem hiszem, hogy csak azért ment el odáig, hogy egy jöttment falusi maeginek felboncoljon egy testet...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #395828 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Bár legalább tudjuk, Marwyn hogy tudja meggyújtani az obszidiángyertyákat.

Hogy? :?

Szerintem Marwyn csak egy rövid ideje tudja meggyújtani a gyertyát, most, hogy a mágia kezd újjáéledni (és ennek kapcsán nyilván érzi is, hogy a dolgok változóban vannak...)

Több
13 éve 8 hónapja #395821 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Alyr Arkhon írta: Mirri Maz Duur-os részlet: Ezért utálom Martint, eldob egy nevet, azt hiszed csak úgy egy név, erre 3 kötettel később visszatér... Amikor másodszor olvastam nagy nehezen összeraktam Jaqen H'gar működését (feltételezve hogy az összes sebhelyes arcú hosszú fekete hajú egyén azonos vele, az is, aki elvette Taena úrnő szüzességét, meg az is aki a végén már Pate, a disznópásztor) és már erre is büszke voltam, erre ez...
Bár legalább tudjuk, Marwyn hogy tudja meggyújtani az obszidiángyertyákat.

Ez is bizonyítja, hogy mennyire jól építi fel az egész világát. Én a negyedik részt olvasva nem is emlékeztem, hogy az első részben volt ilyen név, viszont így újraolvasva, hogy megy Danyhez már igen.

És az, hogy ott volt Asshaiban... Nem jó kezekbe kerül, szerintem...vagyis nem sok jót sejtet, bár, ki tudja. Jaqen nem véletlen van Pateként a közelében...

Több
13 éve 8 hónapja #395819 Írta: Alyr Arkhon
Mirri Maz Duur-os részlet: Ezért utálom Martint, eldob egy nevet, azt hiszed csak úgy egy név, erre 3 kötettel később visszatér... Amikor másodszor olvastam nagy nehezen összeraktam Jaqen H'gar működését (feltételezve hogy az összes sebhelyes arcú hosszú fekete hajú egyén azonos vele, az is, aki elvette Taena úrnő szüzességét, meg az is aki a végén már Pate, a disznópásztor) és már erre is büszke voltam, erre ez...
Bár legalább tudjuk, Marwyn hogy tudja meggyújtani az obszidiángyertyákat.

A Mások: Amihez nem írtam oda, hogy saját feltételezés, az mind a könyvekből származó infó. :)

Királyi testőrség:
Biztosan ki fog derülni még néhány érdekesség a régi testőrség bukásáról...

Jaime-t szerintem alábecsülitek.

Oberyn hibázott, de ez az indulatból cselekvés jellemző az egész családjára. Ser Gregor szerintem túlélte volna ha nem mérgezi a lándzsát.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
13 éve 8 hónapja #395815 Írta: Felagund
Pont most akartam belinkelni :)

Nagyon szépen megcsinált darab, látszik, hogy összefoglaló jelleggel készült, szerintem a hátralevő két hétben már nem lesz újabb...

Továbbá: kiskutyaaaaaaa!!! :D :D

Több
13 éve 8 hónapja #395814 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin
Making Game Of Thrones (HBO)

Több
13 éve 8 hónapja #395750 Írta: Elendur Parmandil
Olvasd el a Dance with Dragonsból közzétett Tyrion POV fejezetet. ;) Számomra egyértelmű, hogy Illyrio vagy Danyhez akarja küldeni Barristanhez (Arstan) hasonlóan, vagy valami más módon akarja felhasználni úgy, hogy Danyt segítse.

(Amúgy a lány neve Tysha ;) )

• rob73
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 8 hónapja #395749 Írta: rob73
rob73 válaszolt a következő témában: George R. R. Martin: A Jég és Tűz Dala - ciklus
Újra nekifogtam a Trónok harcának. Először, a későbbi események ismeretlensége miatt nem tűnt fel, de most...
Szóval Tyrion nagy rajongója a sárkányoknak. Nem elképzelhetetlen számomra, hogy az 5. részben Daenerysnél fog kikötni. Azzal, hogy megölte az apját, szerintem végzett a Lannisterekkel is, mint "a családdal". Cersei amúgy sem volt a szíve csücske, és Jaime is nagy feketét kaphatott tőle apjával való cinkossága miatt (Tishyára gondolok, ha jól rémlik a neve). És mint mások is utaltak már rá, Varys és Illyrio Danny útját egyengetik, meglehet, Tyrionban is megfelelő eszközt látnak a sikeréhez.
Persze, Danny tuti nem fogja tárt karokkal fogadni a Királyölő testvérét. Vajon szövetségre lépnek? Ha igen, az Ördögfióka mivel fogja meggyőzni?
Igen erős a késztetés arra, hogy azt mondjam: a végjátékban majd Jaime lesz az egyik kulcsfigura, Danny pedig a másik.

Több
13 éve 8 hónapja #395722 Írta: Elendur Parmandil
Hát, Qyburn esetleg összerakhatná Oberynt is, aztán mehet a második menet. :D :P

Több
13 éve 8 hónapja #395719 Írta: Felagund
Mindenesetre én újrajátszást rendeltem volna el... :P

Több
13 éve 8 hónapja #395716 Írta: Elendur Parmandil
Mondom én, ő élt tovább!
Gondolom azért, mert ő jól láthatóan a helyszínen végzett az ellenfelével (és fogjuk rá, hogy méreg nélkül még ő is túlélhette volna...)

Több
13 éve 8 hónapja #395714 Írta: Felagund
Maradt a fenét kiállt a mellkasából egy bazinagy lándzsa! :P

Több
13 éve 8 hónapja #395713 Írta: Juraviel.Ihuan.Bedvin

Felagund írta: Amúgy én csak azt nem értettem a ser Gregor-Oberyn meccsben, hogy milyen alapon hirdették ki az előbbit győztesnek? :D

Talán mert életben maradt a Hegy és megölte a Vörös Viperát? :D

Több
13 éve 8 hónapja #395712 Írta: Elendur Parmandil
Tovább élt. :D (Másrészt az ellenfelét ő ölte meg látható módon. :P )

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.620 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére