- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Silima
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Heledir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ethuil írta:
Heledir írta:
Nóli írta: Jah, majdnem minden kisállatnál fennáll a veszély, hogy megunják... Igen ez eléggé elszomorító
Főleg húsvétkor a nyuszik, na meg a kiskutyák (nem húsvétkor, hanem karácsonykor).
Én mejdnem minden húsvétkor kapok nyulat és addig vigyázok rájuk, míg végelgyengülésben és öregségben el nem pusztulnak. Az én nyulaimból nem lesz ám pörkölt :nono:
Ez nagyon helyes. Így is kell csinálni.
„Neked csak arról kell döntened, mihez kezdj az idővel, amely megadatik.”
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Arzeen
- Nem elérhető
Heledir írta:
Nóli írta: Jah, majdnem minden kisállatnál fennáll a veszély, hogy megunják... Igen ez eléggé elszomorító
Főleg húsvétkor a nyuszik, na meg a kiskutyák (nem húsvétkor, hanem karácsonykor).
Én mejdnem minden húsvétkor kapok nyulat és addig vigyázok rájuk, míg végelgyengülésben és öregségben el nem pusztulnak. Az én nyulaimból nem lesz ám pörkölt :nono:
- Heledir
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Nelossel
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Ékszerteknős: Nem csak az a baj h szaga van, hanem hogy nő, méghozzá elég gyorsan. És az "icipici utyuli putyuli kisééédi" ből lesz egy tányér méretű halevő izé.
Tényleg gyorsan nőnek, de ez azért kissé túlzás. Nekünk öt évesek, és most alig kisebbek egy tányérnál. Aki eddig eljut egy téknőssel, annak a méret lesz a legkevesebb, ami zavarni fogja, egészen addig, amíg kicsi nem lesz nekik az akvárium. Leginkább tényleg a szag az, ami miatt kitehetnek egy tekit, vagy mert megunják. De ezek a problémák minden más háziállatnál fennállnak. Aki állatot vállal, kéne rá számítania...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Ékszerteknős: Nem csak az a baj h szaga van, hanem hogy nő, méghozzá elég gyorsan. És az "icipici utyuli putyuli kisééédi" ből lesz egy tányér méretű halevő izé.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Silima
- Nem elérhető
Nóli írta: Ékszerteknős illegális? Mióta és miért?
Pontosabban a forgalmazása illegális, nemcsak azért,mert ugye védett állat, hanem mert a sok szülő megveszi a gyerek szülinapjára, mondván, hogy legalább nem ugat, aztán rájönnek, hogy hopp,ennek szaga van, és ünnepélyes keretek között szabadon engedik a tóparton, hogy a gyerek is megnyugodjon meg gond se legyen... Csak az ékszerteknős kiszorítja a mocsári teknőst az élőhelyéről...
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
A legtöbb állatkereskedés árul kígyókat skorpiókat, nem hinném hog yannyira tilos lenne.
És szvsz tart ellenmérget akinek van ilyen állata. Ha lehet ilyeneket tartani, akkor kell hozzá ellenméreg is
- Silima
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: Mindig csodálkozom azon, hogy aki mérgeskígyót, skorpiót tart otthon, az miért nem szerez be ellenmérget is?
Sztem a legtöbb kígyó meg skorpió illegális... ha azt veszed, hogy az ékszerteknős is illegális... pedig annak a harapásától nem purcansz ki....
És nem biztos, hogy magánszemélyeknek olyan egyszerűen osztogatnak mindenféle ellenszérumokat...
- Silima
- Nem elérhető
Heledir írta: Vmilyen vízi állatka, én sem láttam egészen addig ilyet, ezért kérdeztem meg a sráctól, aki pucolta ki az állatok terráriumát, hogy mi. Nem szőrös, hanem csupasz, sztem teljesen alkalmazkodott a vízi életmódhoz. És a kopoltyúinál (mert gondolom az van neki) olyan érdekes valami van, amit szét tud nyitni, olyan legyező szerű (ha jól emlékszem) és azt hiszem, hogy vannak lábai is. Nekem nagyon megtetszett.
Sajnos képet még nem találtam róla.
Na ez gyanús sztem... Vagy kopoltyú, vagy láb, a kettő együtt már soknak hangzik...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta:
Alyr Arkhon írta: Mióta először simogattam kockás pitont az Állatkertben vagyok beleszeretve, és akarok itthonra.
Elméletben.
Ferrarit is akarok.
Elméletben.
nos, ha akarsz, ám tartsál, de mindig legyen otthon ellenméreg.
Mindig csodálkozom azon, hogy aki mérgeskígyót, skorpiót tart otthon, az miért nem szerez be ellenmérget is?
Kedves Namarie, a kockás piton óriáskígyó.
Egy darab méregfoga sincs.
Gondolod, hogy a mérgeskígyókat meg lehet simogatni az állatkertben?
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Mióta először simogattam kockás pitont az Állatkertben vagyok beleszeretve, és akarok itthonra.
Elméletben.
Ferrarit is akarok.
Elméletben.
nos, ha akarsz, ám tartsál, de mindig legyen otthon ellenméreg.
Mindig csodálkozom azon, hogy aki mérgeskígyót, skorpiót tart otthon, az miért nem szerez be ellenmérget is?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Heledir
- Nem elérhető
Ancalima Anarórë írta:
Heledir írta:
...de ami még cukibb az a vízikutya (kb 15-20 ezer Ft egy példány), kifejezetten értelmesen nézett ki rám az akváriumból.
Azmiaz???
Vmilyen vízi állatka, én sem láttam egészen addig ilyet, ezért kérdeztem meg a sráctól, aki pucolta ki az állatok terráriumát, hogy mi. Nem szőrös, hanem csupasz, sztem teljesen alkalmazkodott a vízi életmódhoz. És a kopoltyúinál (mert gondolom az van neki) olyan érdekes valami van, amit szét tud nyitni, olyan legyező szerű (ha jól emlékszem) és azt hiszem, hogy vannak lábai is. Nekem nagyon megtetszett.
Sajnos képet még nem találtam róla.
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Az a vizikutya meg rágcsáló vagy kutyaféle? Vagy esetleg vidraféle? Bár megkérdezném a tesómat
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Heledir írta:
...de ami még cukibb az a vízikutya (kb 15-20 ezer Ft egy példány), kifejezetten értelmesen nézett ki rám az akváriumból.
Azmiaz???
- Laemunh
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
The Road goes ever on and on...
- Heledir
- Nem elérhető
Elméletben.
Ferrarit is akarok.
Elméletben.
Szerintem pitont ne szeressél annyira: én azt olvastam egy ki8sállatos könyvben, hogy ált. két ember kell ahhoz, hogy megetessék meg egyáltalán gondozzák, mert nem túl kiszámítható állat, azaz akár a saját gazdáját is nézheti ebédnek...a sima óriáskígyó viszont nem ilyen, és olyat én is szeretnék.
Axolotl nagyon cuki, multkor láttam állatker.-ben, olyan helyesek voltak, de ami még cukibb az a vízikutya (kb 15-20 ezer Ft egy példány), kifejezetten értelmesen nézett ki rám az akváriumból.
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
U. I. Egyébként nem annyira fontos, jegy nem függ tőle.
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
Heledir:szép pöttyös lábú madárpók, absz.nem veszélyes,ugy ül a kezembe mint a kisangyal
Multkor mértem meg, 6 cm, majd akkor lesz naon szebb ha 24 centis lusta dög lesz belöle...
Egyébként /tesóm ötlete/Valinornak hívják...
Aztána rövidítés kedvéért ráragadt hogy Nóri
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Elméletben.
Ferrarit is akarok.
Elméletben.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Silima
- Nem elérhető
Heledir írta: Nah, én meg pont múltkor néztem a Mammutban pici gabonasiklót, hogy milyen cuki kis feje van, és szeretnék majd magamnak egyet. Egyébként nekem pont az tetszik, hogy olyan puhák, nagyon szeretek hozzáérni. Anya meg mindig azt mondja, hogy azért nem szereti, mert olyan nyálkás (vagy mi), erre magyarázhatom neki, hogy egy gramm trutyi sincs rajta, hanem pikkelyes.
Ó igen, mikor én először simogattam kígyót 4 vagy 5 éves koromban Budapesten az Állatkertben, egészen meg voltam döbbenve, hogy nem "csúszómászó-tapintása" volt, tehát nem hideg, nyirkos, nyálkás, undorító, stb, hanem meleg és száraz.
Szépek a kígyók, gyönyörű állatok, a pókokkal együtt, de nem tartanék otthon... (Leszámítva a sarokban lakó pókomat... )
- Heledir
- Nem elérhető
Woland írta: Kigyok naon nem rulzz!!!!
Barmi mas johet de egy 10 centis kigyocskaval engem ki lehet kergetni Europabol, egyszer voltunk a zoologia muzeumba itt Kolozsvaron (pont mikor himlos lettem)es megerintettem egy 22centis gabonasiklot, meglepett hogy mennyire puha, es utana ugy kellett kivezetni engem a vivariumbol, amikor visszaraktak a terariumaba akkor ismet bemereszkedtem persze hogy a fel evfolyam rajtam rohogott
Nah, én meg pont múltkor néztem a Mammutban pici gabonasiklót, hogy milyen cuki kis feje van, és szeretnék majd magamnak egyet. Egyébként nekem pont az tetszik, hogy olyan puhák, nagyon szeretek hozzáérni. Anya meg mindig azt mondja, hogy azért nem szereti, mert olyan nyálkás (vagy mi), erre magyarázhatom neki, hogy egy gramm trutyi sincs rajta, hanem pikkelyes.
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- Woland
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Barmi mas johet de egy 10 centis kigyocskaval engem ki lehet kergetni Europabol, egyszer voltunk a zoologia muzeumba itt Kolozsvaron (pont mikor himlos lettem)es megerintettem egy 22centis gabonasiklot, meglepett hogy mennyire puha, es utana ugy kellett kivezetni engem a vivariumbol, amikor visszaraktak a terariumaba akkor ismet bemereszkedtem persze hogy a fel evfolyam rajtam rohogott
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Egyébként olvastam Kosztolányitól a Zsivajgó természetet. Szuperjó! Főleg ahogy kinyúvasztja a komcsikat! Ezt minden természetbarátnak el kéne olvasnia. Néhány idézetet leközöltem a humor topicban.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Hát, mivel pókok és csíkos fullánkos szárnyas lények azon egyedüli lények, amiktől félek, én sem élnék velük együtt... Nem félek. rettegek... A fóbia határát súrolja.Heledir írta: Barátnőm azt hallotta egy állatkereskedőtől, hogy a tarantula elég agresszív is tud lenni. Nem tudom, hogy neked milyen pókod van, de én tutira nem mernék vele egy fedél alatt élni.
- Heledir
- Nem elérhető
Kiszhobbit írta: Hehe levedlett a pókom!!!
Most először m.óta nálunk van!
most örül hogy fél centivel hosszabbak a lábai és felalá rohangál a terráriumba.
Olyan édi
Barátnőm azt hallotta egy állatkereskedőtől, hogy a tarantula elég agresszív is tud lenni. Nem tudom, hogy neked milyen pókod van, de én tutira nem mernék vele egy fedél alatt élni.
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Egyébként tényleg ne bántsátok a kis rágcsálót! Lehet, hogy még védett.
Egyébként nálunk a Zokni cica rákapott a tengeri herkentyűkre, ezért a helyi rák és békaállományt tizedeli. Szegény kistesóm tragédiázik tőle, s operákat ad elő, hogy milyen hülyék voltunk, hogy elhoztuk a macskát...
És voltam Pécsett. Jó város, bár a külvárosi része lebukkant, és a barokk épületek közül nem mindegyiket gondozzák kielégítően, úgyhogy szépen sárgullanak... Munkácsot juttattja eszembe. Csak ott a váron kívül semmi sem kiemelkedő (voltam ott). Ungvár jobb!
Egyébként anyum vett egy békahang CD-t. Nincs valamelyikőtöknek meg, csak úgy kérdem?
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.