Állatbarátok

Több
21 éve 2 hónapja #138810 Írta: Jocii
Jocii válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Layla: mik anevek ?

csak nem pl. Tündusz Denevérusz ? :) )

jutt eszembe .... kinek mi a kedvenc állatneve ?

nekem pl a poénos állatneevk nagyon bejönnek.

pl egy ismrösöm törpeschnautzerét:gyilok-nak hivták :)
bele lehet gondolni , hoyg szolnak :hivom gyilokot .. és elöjön egy kis törpesnaci :) )
De a csucs az volt miko megyek az utcán lés egyzser csak egy idösebb elkezd kiabálni a kutyájának: Ramboooooo ....
gondoltam bizti egy dándog vagy valami nagyobbacska kutyus .
erre elöjött egy palotapincher :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #138803 Írta: Lora
Lora válaszolt a következő témában: Állatbarátok
mi is láttunk már denevéreket a templomtoronynál :)

(templommal szemben lakunk :) )

Gyöngycem (voltam valaha)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #138786 Írta: Erda niire (Area)
Erda niire (Area) válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Mondjuk én is ledöbbentem volna. Felmegyek a padlásra, egy eltévedt denevér miatt, és kétszázat találok.... 8O 8O 8O

'Is there anybody out there?'

Több
21 éve 2 hónapja #138689 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nem azt mondtam hogy félek tőlük csak a pofám szakadt mikor megláttam 1 kisebb kolóniát!Télleg semmibajom velük-mivel magam is vámpír vagyok sok a közös bennünk :D -
Szméagol:hát minden este felmegyek h. mi a helyzet velük-szerencsére nem támídósok de megsimizni nem merem őket bár lehet h. 1x megpróbálom!-már 1-2nek nevet is adtam!nagyon kis falni valóak :)

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 2 hónapja #138622 Írta: Erda niire (Area)
Huh, én egy sötét éjszakán kimentem az utcára, asszem a teliholdat vizsgálni, meg egy üstököst, és a végén már a denevéreket hajkurásztam, mert azt hitték, a távcső finom. :D :D :D Tök édesek voltak, ahogy elsuhogtak, és mindíg a fülem mellett adták ki az ultrahangjukat, úgyhogy majdnem megsüketültem. :lol:

Több
21 éve 2 hónapja #138605 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Itt nálunk Alsóörsön nyaanként csomó denevér van!

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
21 éve 2 hónapja #138593 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Sziasztok!

Nefadar írta: Jó volt ez a denevéres. Nekem semmi bajom sincs velük. Oyan aranyosak és egyáltalán nem vérszívók, mert scak rovarokkal táplálkoznak és gyümölcs nedvekkel. Igaz, hogy a Dél-Amerikai fajok között van vérszívó is, de csak ott és azok sem emberi vért szívnak hanem szarvasmarháét és ilyen nagytestű növényevőkét...

Nem csak Dél-Amerikában! És én olyat is láttam (természet filmben), amelyik kizárólag madarakból táplálkozott. :wink: Méghozzá a lábából. :P
A gyümölcsevő denevér meg a kutyafejű annyira cukiiii!

Több
21 éve 2 hónapja #138529 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A denevérekről mindig ez a kép jut eszembe, a Rat't Dream:
elfwood.lysator.liu.se/loth/j/e/ ... m.jpg.html

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 2 hónapja #138527 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Ismeritek a vonatkozó viccet?
- Jó napot kívánok, fél kiló hurkát kérek. De ne véreset...

:oops: bocs... :oops:

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 2 hónapja #138513 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Jó volt ez a denevéres. Nekem semmi bajom sincs velük. Oyan aranyosak és egyáltalán nem vérszívók, mert scak rovarokkal táplálkoznak és gyümölcs nedvekkel. Igaz, hogy a Dél-Amerikai fajok között van vérszívó is, de csak ott és azok sem emberi vért szívnak hanem szarvasmarháét és ilyen nagytestű növényevőkét...

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 2 hónapja #138458 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Húúú ez a denevér sztori nagyon tetszett! Én sem félnék a helyedben. Magyarországon nem honos vérszívó alfaja a denevérnek. Sőt! A világon is kevés van és általában nem emberekből táplálkoznak. :wink: Tömd be a lyukat és hagyd őket nyugodtan. (Mondjuk én a helyedben föl-fölmennék tanulmányozni őket(mint zoologus palánta). :wink: )
Area: Valamit valamiért. :cry:

Több
21 éve 2 hónapja #138429 Írta: Erda niire (Area)
Nálunk a baglyok a főlátványosság éjjelente. 8O Néhanéha látni egy hatalmas baglyot a lakótelepen két méterre a füld fölött repülni. Nagyon félelmetes tud lenni, ha tíz méterre megy el a kocsi előtt. Rendesen meg szoktam isjedni tőle.

Több
21 éve 2 hónapja #138425 Írta: Elryn
Elryn válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Nálunk a fákon vannak denevérek, és olyan aranyosak esténként!Bár egyszer láttam egy galamb méretűt egy méterre elsuhanni mellettem...brr...

"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"

Több
21 éve 2 hónapja #138419 Írta: Erda niire (Area)
Laylana: pontosítok: NEM vérszívók!!!! Sajnos nagyon sokan hiszik ezt és ezért megölik őket. Másrészt: zavarnak titeket azok a denevérek? Ha nem, akkor miért piszkálnád őket? Had aluszkáljanak nálatok esténként, de azt a lyukat a plafonon én betömném (saját tapasztalat :D ) Egyébként nálunk is tanyázik denevér, de mi nem bántjuk őket, és akkor ők nem zavarnak. :wink: [size=9:3bh7qeap]Meg ha jól tudom védettek is.[/size]

Több
21 éve 2 hónapja #138377 Írta: Misteq
Misteq válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Rago:hát ez nem játék.. :? nem esett baja senkinek?-amúgy ez mégegyszer is megtörténhet :P -
(Új arcocskám lett :) )
Kípzeljítek!!!!!!Lett 1 táncoló egérkém....meglehet halni olyan kis husi :)
Más:régóta hallom hogy mocorog vmi a padlásunkon és PONT az én szobám fölött...na..tegnap este a táplálkozás után bezuhanok az ágyba,elalszom és az éjszaka-vagy inkább hajnal?-kellős közepén hallom megint a mocorgást de most már egy részét a szobámon belül...-a tetőtér részen van 1 kis rés ami felvezet a padlásra és azon a résen-kaparászott vmi kis fekete izé...na felkapcsoltam a villanyt és mi akart bemászni? :) = 1 denevér!Na nagynehezen visszamászott a padlásra..másnap reggel felmentem megnézni h. mi a helyzet és kiderült h. még Batmannek se volt ennyi denevére mint nekünk!!!Természetesen anyámnak nem szóltam-megis öngyizte volna magát-úgyhogy most kb. -ahogy a szomszéd sráccal számolgattuk-100-120 példány lehet nálunk!-na erre kössetek masnit...most mi a jó eget csináljak ennyi miniatűr vámpírral??? :?: :twisted: -na persze nem szeretném őket elküldeni csak kicsit sok ez a 100 akárhány vérszívó drágaszág :D

"Soha nem hittek semmiben!Most semmivé lettek!"
"a hervadás fölé hajolva mosolygok tehetetlen"

Több
21 éve 2 hónapja #138252 Írta: Erda niire (Area)
Szméagol: Nem az a baj, hogy nem buszozhatok, hanem, hogy nincs jó időpontban. A lovaglással meg az a baj, hogy én vívok is, ami heti öt alkalommal jelent egy-két órás elfoglaltságot, meg elég kemény suliba is járok, és nem fér bele (a szüleim szerint!!!)... :cry:
Rago: az tényleg veszélyes. Az egyik barátnőm mesélte, hogy vele is volt már ilyen, de szerencsére előtttük volt egy patak, a ló meg lelassított.

Több
21 éve 2 hónapja #138237 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Az "elragadással" tényleg nagyon kell vigyázni. Mikor én gyakoroltam és egyszer keményen megpálcáztam ( :cry: ). Utána át akartam venni egyik kezemből a másikba és véletlenül meglátta. Tudta, hogy éppen nem csinálta azt, amire ösztökéltem (ügetés) és úgy elkezdett vágtatni, hogy alig bírtam visszafogni és csak annak köszönhettem a le nem esésemet, hogy tudtam a megállító lábsegítséget, hangsegítséget és kantár segítséget. Mindezt egyszerre. :wink: Voltak körülöttem, de nem tudtak volna segíteni.
Area: De persze a twe lovadat nem fenyegetted pálcával. :? Nem engednek buszozni a szüleid? Na jó, egyenlőre maradjunk annál, hogy biztos nincs-e a az 1 órás (vagy amennyit hajlandó vagy rászánni) körzeteteken belül lovarda. Nézz utána személyesen! És állítsd kész tények elé a szülőket. :wink: :twisted: De egyébként minden lelkesedés kérdése.

Több
21 éve 2 hónapja #138099 Írta: Ragoran
Ragoran válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Szméagol írta: Sziasztok!

Area: Elég fura, hogy egyáltalán engedtek lóra ülni terepen, ha tudták, hogy nem vagy kiképezve. :? Ez felelőtlenség, mert bizony el is ragadhatott volna a ló.

Az 1ik "edző"nálunk a 2.napon kiment a fél csapattal terepre,az 1ik ló elkezdett vágtázni,szegény csaj alig bírta megállítani.Egy másik csaj meg 3x esett le a lóról és nem a csaj hibája volt,hanem oan lovat adott alá. :? Hoztam Nektek képeket! :wink:

Több
21 éve 2 hónapja #138052 Írta: Erda niire (Area)
Szméagol: azt hiszed nem próbáltam? Egy csomót kérdezősködtem az osztálytársaimtól, meg a barátaimtól, de ők nagyon messze elmennek, hogy lovagolhassanak, és az én szüleim nem igazán vonzódnak ehez a témához. A buszok nem jókor járnak, nekem meg még nincs jogsim (meg nem is lehetne :wink: ). Nem voltak különben olyan felelőtlenek, mindent szépen elmagyaráztak, meg egy jó nagy karámszerüségben voltunk kerítéssel körbevéve, és a legeslegszelídebb lovat adták alám. Különben tíz méterre voltak tőlem, szal ha baj történt volna, akkor is utánnam eredhettek volna. Meg nem egyedül voltam ott, egy csomó gyakorlott lovas lovagolt még ott, és azok is segítettek.
Nenya: sok siker a fürjekhez. Ha meglesz a következő generáció, majd azért szólj be a fórumra!

Több
21 éve 2 hónapja #138028 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Area: Elég fura, hogy egyáltalán engedtek lóra ülni terepen, ha tudták, hogy nem vagy kiképezve. :? Ez felelőtlenség, mert bizony el is ragadhatott volna a ló.
Szerintem ne add fel. Én például véletlenül láttam meg a buszról azt a lovardát. Megnéztem egy netes térképen és se ez a lovarda, se az, amelyikben egykor dolgoztam nem volt rajta. Pedig utóbbi már jó néhány éve meg van. Ez azért van, mert vannak ilyen kicsi "amatőr" lovardák, amik nincsenek bejegyezve, vagy mert kicsik, vagy mert fiatalak. Ugyanakkor hivatalos és olcsóbb, mint a nagy lovardák. És mellesleg sokkal meghittebb.
Egyébként az én lovardám egy órai buszozásra van... :wink: Szal, ha elég elszánt vagy nézz utána és csak akkor mondd, hogy semmi, ha tényleg semmi.

Több
21 éve 2 hónapja #137960 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nenya: remélem kikelnek. Azok olyan édik :wink:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 2 hónapja #137923 Írta: nenya
nenya válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Area: nem, nincs fürjfarmunk a negyedik emeleten, bár ha csak rajtam múlna... :lol: Csak egy pár törpefürjet vettem a nyár elején, akik elkezdtek tojásokat rakni, viszont nem voltak hajlandóak ülni rajtuk. A keltetőgépet kölcsönkaptam egy ismerősömtől, aki tanyán él és pulykákat (is) tenyészt, de a mi tojásaink nem keltek ki sajnos. Azóta egy újabb fészekaljnyit termeltek a kis drágák, most ezeket is beraktam a gépbe, hátha... :wink:

"There are many powers in the world, for good and for evil. Against some I have not yet been measured."

Több
21 éve 2 hónapja #137813 Írta: Erda niire (Area)
Szméagol: rájöttem. :roll: Én egy olyan lovat kaptam ki, ami imádta a füvet, és végig legelt. Kicsit sem volt égő, hogy ott mindeni üget, és meg ülök egy legelő lovon. :oops: Aztán elindult, akkor meg majdnem beleirányítottam egy rózsabokorba, mert nem volt vezetőm. Csak feldobtak a lóra, és otthagytak. Mondjuk azon a lovon nem is voltam igazán veszélyben. Aztán a végén látták, hogy nem megy, és leszedtek a lóról (pontosabban leszállítottak, mert leszállni és felszállni már egyedül is tudok). Ez életem első (és sajnos valószínű utolsó :cry: ) lovasélményem. :oops: :roll:

Több
21 éve 2 hónapja #137755 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Torry meg örökké "szomszédolt", ha nem voltam elég szigorú (tehát nem vertem eléggé :? :cry: ). A lovarda körül húzódtak a boxok és mindig leállt és bekukucskált hozzájuk. :D Azok meg mindig nézték, mikor én rajta ültem és bizony a heréltek meg a mének, ha közel mentünk hozzájuk hátra csapták a fülüket és tudtára adták Torrynak, hogyha közelebb jön baj lesz. Én meg ott szorongtam a nyeregben, hogy mi lesz, ha véletlenül engem találnak megharapni Torry helyett. :roll:
Rago: A hajtós (olyan, mint Torry, aki nem akar menni) még mindig jobb első lónak, mint olyan, akit örökké vissza kell fogni. Nem irigyellek. :wink: Bár néha, mikor már görcsölt a combizmom inkább egy ilyen heves lóra kívántam magam. :P

Több
21 éve 2 hónapja #137741 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hali! :hello: Lovakkal már volt dolgom, :P és mondhatom nehéz velük bánni. Nagyon megérzik kifogja a gyeplőt :crap: és mindjárt megprobálnak uralkodni rajta. :wink: Ezért aztán szerintem már mindjárt az elején tudatni kell velük, hogy ki az ur a háznál! :blackeye: !

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
21 éve 2 hónapja #137727 Írta: Ragoran
Nekem oan lovon volt szerencsém először lovagolni,ameik imádott futni és lazán lépsből elkezdett vágtázni,de ha egy szép fűcsomót látott vágtából megállt 2mp alatt és majd átestem a fején. :lol:

Több
21 éve 2 hónapja #137719 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Area: Ááá!!! Nehogy azt hidd! Én is olvastam róla már egy csomót, de mikor felültem rá mindez semmissé vált... És nem csak azért, mert Torry olyan makacs volt. :wink: Szóval nagyon nehéz dolog, de el kell kezdeni, mert lóról csodálatos a világ! :D
Minden ló szép! És Torrynak méghozzá gyönyörű szeme volt. ez most hülyeségnek tűnhet, de így volt. Nem az az aggodalmas fajta, hanem élénk és eleven, pimasz 8) . Az átlagosnál nagyobb volt a szem fehérje. Legalább valamiből tudtam következtetni, hogy most engedelmeskedik-e vagy sem, ha hátra fordult.

Több
21 éve 2 hónapja #137718 Írta: Ragoran

Melawar írta: Persányi fontosnak tartja, hogy ne csak a törvény ereje tartsa vissza az állatkínzókat. Ezért a környezetvédelmi tárca - a Magyar Televízióval egyeztetve - új környezetvédelmi műsorok beindítását tervezi.

Ezekre a műsorokra kiváncsi leszek.Lehet,h csak én vok pesszimista,de ezek elég erőltetettek szoktak lenni..

Több
21 éve 2 hónapja #137709 Írta: Erda niire (Area)
Szméagol: annyira irigyellek!!! Én is nagyon szeretnék lovagolni, de ez errefele lehetetlen. Nagyon szép lovad lehetett. Egyszer én is ültem lovon, de nagyon meg voltam szeppenve, a hirtelen jött lehetőségtől, és nem igazán tudtam irányítani. Pedig otthon olvasok olyan könyveket, amiből meg lehet ezt nagyjából tanulni... :roll:

Több
21 éve 2 hónapja #137693 Írta: Ronat/Szméagol
Sziasztok!

Jaj, de jó, jaj, de jó! Nagyon örülök ennek a törvénynek!! Ilyen remek hírt!!
[size=9:2wu0a0ef]Most lehet, hogy megköveztek ezért, de szegény gerinctelenekkel mi lesz? :? Igaz ez megakadályozhatatlan.[/size]

Szóval számomra eltelt a nyár és újra itt vagyok. Mary sebe begyógyult, csak egy heg maradt a nyomán. Ma értünk haza és megfürdettem, úgyhogy most olyan selymes a szőre, hogyha megérintem elalélok. :D

A lovaglással most szeptemberig leálltam, de az utolsó öt órám már futószár nélkül volt, amit nagyon élveztem. Igaz a lovam (Torry->Tornádo, sötét pej, herélt) nagyon erngedetlen volt. Direkt szórakozott velem, hiába adtam hibátlanul a segítséget ő csak azért a másik irányba fordult, nem váltott lépésből ügetésbe. Időnként DIREKT bement egy olyan helyre, amin tető van és ott bizony gyakran bevertem a fejem. :oops: De, ha Torry-n kibírtam rosszabb már nem jöhet.
A lovaglásról egy rossz dolgot tudok elmondani (az izomlázat nem mondom, mert lovaglás nincs nélküle): Ne akarjatok önfejű pacit, ha odajuttok, mert azt verni kell keményen. :cry: Torry miatt szükségszerű volt a pálca használatának korai megismerése. Eleinte csak "símogattam" a pálcával, de ennek hatására elkezdett pimaszkodni velem. Oktatóm kiabálására kénytelen voltam keményeket ütni. Erre meg úgy megtáltosodott, hogy egyszer-egyszer, mikor átváltottam másik kézre és átvettem a másik kezembe a pálcát, véletlenül meglátta és úgy neki lódult, hogy alig bírtam visszafogni. 8) Meg néhányat zúgtam is, de szerencsésen, úgyhogy az is élmény volt! :P

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.149 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére