- Köszönetek: 0
Előkészületek
- Esgal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Indulón én is gondolkozom, valami jó tempós, dinamikus dolog kellene mindnképpen. Ha lesz konkrét ötletem, hozom
Ha már zene meg performansz, van egy-két jó cucc, amire lehetne holmi táncokat alkotni. Hány ember kapható ilyenre? Rendtől függetlenül, úgy értem
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Narbeleth
- Nem elérhető
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Annis
- Nem elérhető
Ha nekünk az arcunkon lesz pl nap (máris imádom az ötletet) akkor értelemszerűen a kézműveseknek nem ott lesz;) Csak gondoltam szólok, hogy valószínüleg ott is lesz henna, hogy ne lepődjetek meg.
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Niph
- Nem elérhető
Nyühüssszz....Idhren írta: Erre mindenki hennáztatni akar a többi nemzetségben is, ahogy körülnéztem
eddig én se hennáztattam még, de ideje kiprobálni. , feltéve ha hamar lekopik, nem biztos, hogy dijjaznák melóhelyen. Napocska nagyon tecc.
Nekem, eddig minden ötlet nagyon tetszik, főleg, hogy én agyilag most K.O. és semmi okos ötlet nem jut eszembe. Majd csapatindulón vagy mifenén én is gondolkodok.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
(Ez ide nagyon off volt?)
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
(Avagy miből is következik pontosan az a harmincegy? )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
Ami a csapatinduló/himnusz/miszöszt illeti, még nem akartam beharangozni, mert megvan az esélye, hogy félbe fogom hagyni, de én úgy megihletődtem, hogy elkezdtem írni egy Naphimnuszt. De még csak hat sor van kész, és a koncepció szerint, ami a Nap égi útját fogja szimbolizálni, többé-kevésbé, szerintem legalábbis, vagyis ez volt az eredeti terv, tehát 31 sor összesen, és most elakadtam, csak keringő ötletbuborékok vannak. De majd lepkehálóval összefogdosom őket. :képzavar:
És nekem nagyon tetszik a henna-ötlet. Mondjuk végig az egyik karomon. vagy vállon egy nap. Az olyan szépellős.
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Nos gyerekek, én már október óta teljesen beleéltem magam ebbe a barbár hennás izébe (holott akkor még nem tudtam, pásztorkodhatom-e e felett a nemzetség felett ), mert végre szabad, keretjátékilag is alátámasztott, hiszen eddig a tüncök nemigen hennáztak ugye, de majd mostAnnis írta: Üdv!
Hennához csak annyit hogy, valószínüleg a kézműves rend jelképe is valami egyenhenna lesz és egyéb foglalkozásainkban is visszaköszön majd...
Erre mindenki hennáztatni akar a többi nemzetségben is, ahogy körülnéztem Meg a kézművesek is, ugye
Szóval... Kicsit szomorkás vagyok, mert így az afrohajas hennás bőrszerkós outfitünk nem fog akkorát szólni
Komoly bajaim vannak, mi?
Ez amúgy eléggé OFF, mindjárt kimoderálom magam, ejnyebejnye
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Idhren
- Nem elérhető
Amúgy Nép, nagyon fontos!
Ha vmi nem tetszik, hülyeségnek tartjátok, sokkal jobb ötletetek van, kiegészítenétek, hülyeség a sas, legyen csiga, akkor írjátok be!!!
Tudnotok kell, hogy mi Eryvel meg Rabynnal azért ötleteltünk ennyit előre, mert attól féltünk, hogy majd úgy állunk itt, mind egyszeri Béla, hogy nem tudja, mi a vezetékneve. Mert a keleti emberek eléggé "sötét folt" a Tolkienműben.
Szóval alkottunk egy keretet, meg mindenféle ötletek előjöttek.
De, ismétlem, ezeket nem muszáj elfogadni!
Szeretnénk, hogyha ti tennétek bele magatokat, hogy igazán jó legyen a nemzetségünk, tőletek.
(Hm, kicsit kampánybeszédnek hangzik, de azért még komoly )
Szóval árasszátok el a topikot a jobbál jobb ötletekkel, vagy ami csak eszetekbe jut, és majd max a csapat szelektál
Fontos megvitatandók:
- csapatinduló, himnusz, menetdal, anyámkínnya
- zászló vagy pajzs, melyiket milyenre?
- performanszötletek (performansz: esti tűznél előadott rövid kis cucc, ének, tánc, színdarab, hozzánk, a nemzetségünkhöz kapcsolódó ttémával, de lehet más is, amiért majd jutalmakat kapunk, amiket később fel tudunk használni jól. Ehhez kapcs: a helyi segítségért is kapunk jutalmat, másfélét, és azt is fel tudjuk majd használni a későbbiekben Szóval érdemes előadni, meg segédkezni egyaránt )
- ki mit tervez/szeretne csinálni táborban nemzetségtagkét, több választ is mondhattok, és a punnyadás-pihenés is valid válasz Bár persze én annak örülnék a legjobban, ha mindenki lelkesen tenne venne, de ez nem lenne életszerű
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Henna? Hmmm... Rajtam még sose volt, de lehet, hogy ti erre is rá tudtok venni.
Idhren: az első két linket nem tudom megnyitni, csak a harmadik, napszimbólumosat. Az egyébként tuti, de azért kíváncsi lennék a többire is. Be tudod tenni másképp, vagy mit csináljak, hogy lássam?
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
- Ery
- Nem elérhető
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
A homloknapocska nekem amúgy a két táborral ezelőtti bölcsrendi 'céltáblát' juttatja az eszembe ; jó ötlet, meg minden, de az íjászokat lehetőleg nagy ívben kerülni ajánlott vele...
- Narbeleth
- Nem elérhető
Henna pedig véleményem szerint köll... Én legalábbis nem tervezek diszkréten bánni vele
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Annis
- Nem elérhető
Hennához csak annyit hogy, valószínüleg a kézműves rend jelképe is valami egyenhenna lesz és egyéb foglalkozásainkban is visszaköszön majd...
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Angwen
- Nem elérhető
Henna rulez.
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- Idhren
- Nem elérhető
A teljes full jelkép ugye:
idhren.freeblog.hu/files/Jelkep.jpg
A szimplásított, miniatűr, vagy csak lusta használatra
idhren.freeblog.hu/files/szimplajelkep.jpg
A nap külön megrajzolva:
idhren.freeblog.hu/files/nap.jpg
A sast nem rajzoltam meg külön, képzeljétek el a full jelképből származtatva :D
Majd csinálunk sablonokat, hogy könnyebb legyen.
Amúgy Esgal: egy nap a homlokra sztem legalább olyan pozőr
És a fekete pólóra a jelkép nekem is naon teccene, az is volt az első gondolatom, csak azért vetettem el először, mert azt hittem, Celebromék a feketét fogják alapszínnek használni, de kiderült, hogy nem, szóval nekem okés lenne
Két hátránya lehet: melegben nem finom feketében lenni; és mivel keletlakók vagyunk, kicsit necces a feketével párosítani minket De jó keretjátékkijátszással megoldható
pecsvörkhöz nem értek, de én lassabnak gondolnám a festésnél...
Sztem sablonnal a zászlófestés hamar kész lenne.
Azt viszont mindenképp fekete anyagra szeretném festeni Vagy fekete és narancs anyag összevarrva?
- Esgal
- Nem elérhető
Egyébként bronz, óarany, narancs festékkel fekete pólón szerintem überzsír lenne a címer. Kampányt indítok a fekete pólóért! Mindenhez viselhető, könnyen beszerezhető, kevésbé piszkolódik, nagyon pozőr, és mindenkinek jól áll (Ha nem, ám legyen, magamnak úgyis csinálok, aztán lesz irígykedés )
Nagy jelkép, pajzs vs. zászló témhoz: harcrend ide vag oda, egy zászló látványosabb és szebb szerintem. De csinálhatunk mindkettőt is ha jól felosztjuk, fertályóra alatt meglesz. Azon is tűnődtem, hogy ha nem festjük a zászlót, hanem effektíve ráfoltozzuk/pecsvörközzük/applikáljuk a jelképet, akkor az lehet, h gyorsabb is, és nem folydogál összevissza, viszont nagyon karakteres. Hm?
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Idhren
- Nem elérhető
Sztem is az lenne a jó, ha rajtad a nap lenne, Eryn meg a sas.Rabyn írta: Én jobban szeretném ha rajtam pl.: csak a nap lenne a nemzetségi jelképből, de ezen kívül mindenféle más henna mintát szeretnék.
Ha telelennék "tetoválva" az lenne a egjobb:)
Lesz még egy közös jelképünk: egy bőrzacskó a nyakba, amibe először egy csapatkövet kaptok, és amibe majd a táborban gyűjthetitek a számotokra fontos, megjegyzendő kis szuveníreket. Egy toll, egy akármi, ami azért fontos, mert emlékek kötődnek hozzá
Ezt nagyon egyszerűen lehet megcsinlni, kb 10 perc lesz
- Rabyn
- Nem elérhető
Ha telelennék "tetoválva" az lenne a egjobb:)
- Idhren
- Nem elérhető
A családbeosztás később lesz, el kell küldeni 2009. június 28. 15:00 óráig, azaz vasárnap estig 3 ember nevét, hogy kivel szeretnél egy csapatba kerülni, persze fontossági sorrendben. Eryt és Rabynt is lehet jelölni, így azt is jelölöd, hogy melyikük családjába tartoznál szivesen. (Rabyn, Ery, ti is jelöljetek 3 embert)
Nem tudunk garantáni semmit, csak azt, hogy a legtöbb embernek legjobb leosztást fogjuk megcsinálni.
Ádám írta táboros topikba, ezek a teendőitek a családbeosztással kapcsolatban:
CÍM: mtttaborKUKACtolkienPONThu
TÁRGY: családi beosztás
SZÖVEG:
X.Y. vagyok, Z nemzetségből, és a nemzetségemen belül a következő három emberrel szeretnék egy családban lenni, ebben a sorrendben:
1. A.B.(nicknév)
2. C.D. (nicknév)
3. E.F. (nicknév)
(Örülök, hogy végre beindultatok
Mindenkinek welcome )
- Attila
- Nem elérhető
Szerintem jó ötlet az egyenhenna kézre arcra, pólóra, akárhova. A jelképet Idh..akarom mondani Ymma rajzolta .Sen írta: Bór fiai Borlad, Borlach és Borthand voltak, és követték Maedhrost és Maglort, és meghiúsították Morgoth reményét, mert hűségesek maradtak.
(Quenta Silmarillion, XVIII fejezet: Beleriand bukása és Fingolfin eleste)
Igen, hűséges maradok Maglorhoz!
Nekem nagyon tetszik minden ötlet, amit kitaláltatok a nemzetségünkhöz! Mikor-hogyan lesz eldöntve, hogy ki kerül Rabyn-hoz illetve Ery-hez?
Ki rajzolta a jelképünket? Nagyon jó!
Nem lehetne a jelképet mindenkire ráfesteni - egyenhenna? Vagyezbutaság? :/
A pólós az jól hangzik, szerintem legyen egyen narancssárga, meg zászló festés meg.... :zsongzsongzsong:
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Sen
- Nem elérhető
Igen, hűséges maradok Maglorhoz!
Nekem nagyon tetszik minden ötlet, amit kitaláltatok a nemzetségünkhöz! Mikor-hogyan lesz eldöntve, hogy ki kerül Rabyn-hoz illetve Ery-hez?
Ki rajzolta a jelképünket? Nagyon jó!
Nem lehetne a jelképet mindenkire ráfesteni - egyenhenna? Vagyezbutaság? :/
- Idhren
- Nem elérhető
Lesz elvileg pajzs-lapunk is, meg nagy fekete anyagunk zászlónak, ha minden igaz.Morgana írta: Nagyon tetszik a nemzetség-karakter ötlet!!! Nagyon közel áll mind a vallás, mind a stílus, "feljettségi" szint a szívemhez.
És tetszik a jelkép is.
Mire tesszük?
Meg lesz narancs anyagunk is, ha találnak nem juj-narancsot
És majd kitaláljuk, melyiket használjuk fel.
A pajzsot gyorsabb festeni, de nem lesz olyan szép, ellenben harcászati elem, a zászló meg pözőren lebeg a szélben
Majd eldöntitek, minek álltok neki szivesebben.
Illetve lehet mindenkinek magának is csinálnia vmi jelvényt, amire ezt teszi, sőt van egy egyszerűsített verziója is, amit kisebb felületekre könyebb felrakni.
De volt egy olyan ötlet is, hogy majd családonként különvesszük a jelképeket, és Rabyn családjáé lesz a nap (spirituális izé), és ők lesznek a Nap Gyermekei, Eryé meg a sas (végrehajtó izé), és ők meg a Sas fiai lesznek.
Ezt esetleg pólóra fel lehetne festeni család szerint, de a teljeset is lehet, ki mit szeretne.
Vagy előre a mell fölé a családod jelképe, a hátára a pólónak meg a teljes címer
De ha szeretnénk pólót, akkor vagy meg kell venni előre mindenkinek ugyanolyat, vagy ti hoztok pólót, amitek van, és arra dolgozunk. Vagy egységesen narancssárgát (de abból nehéz normális színt találni), vagy egységesen fehéret/feketét, és arra festjük naranccsal, bronzzal a mintát. Ezt ti döntsétek el, hogy van e kedvetek hozzá
Én ezt a jelképet konkrétan a hátamra fogom felhennáztatni, meg a karom-arcom is tele lesz hennázva
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
És tetszik a jelkép is.
Mire tesszük?
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Rabyn
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
Amit mi összehoztunk:
Az Istennő és az Isten nő és férfi különböző aspektusaiként jelennek meg.
Istennőnek 4 aspektus: a Szűz, az Anya, a Tudós Asszony, és a Halál(banya).
Isten meg a vadász-harcos.
De valójában az Isten és az Istennő sem különül el annyira egymástó, mert két félként egy egészet alkotnak.
A valákkal is szimpatizálhatunk, és a leírtak alapján Yavanna és Orome pártolók lehetnénk.
(Yavanna személyes kedvencem, szóval direkt örülnék neki De Gandalfék meg zöldtündék, szóval valsz ők is pályáznak Yavira )
Ha ezek szimpatikusak nektek, akkor lehet ez, de ha nagyon gáznak érzitek, szívesen veszem a javaslataitokat (ez amúgy mindenre igaz ám ). Amúgy a régi kelták druidáinak vallását emeltem át ide bizonyos fokig, de az Istent már nem merném Agancsosnak hívni, mert kerülni akarjuk a népünk vmely földi néppel való azonosítását, hogy teljesen új, és saját identitást hozhassunk létre.
A neveket meg ahogy gondoljátok, mindenki találhat ki magának INes nevet, de készüljetek fel rá, hogy kavarodás lehet belőle Amúgy a régi germán nevekkel lehet operálni, állítólag a keleti emberek nyelve azokhoz hasonlított, lásd rohirok. Bár amit Estel beírt, sztem kicsit módosít ezen az elképzelésen, hiszen a füstösképű, vagy sárgabőrű fekete-szemű-hajú néek nem az ógermánokat juttatják eszünkbe
Mi már azon elgondolkoztunk, hogy nekem legyen e más nevem, mert lehet, hogy nehezen fogják megjegyezni, stb
De végül Ymma lettem, ami szintén vmi ógermán név.
- Elemmíriel Gilluin
- Nem elérhető
:óvodásjelleggeltapsikoléspillézikmegpattog:
Majd másik topikba (végrevannak ) fabrikálok bemutatkozásfélét is, csak nem ma, nem most, mert távozom el itthonról, viszont támadott egy ötletem, és egynehány kérdésem is volna. Főleg a vallásunkkal kapcsolatban. Erről a bizonyos Istenről és Istennőről van valami bővebb információnk? Ó, és fogunk neveket alkotni a nickneveken kívül? Úgymint, hmm, nem jut eszembe semmi kreatív, hangzásilag megfelelő Tehát egyszerűen csak neveket...
"Ha majd felnövök,
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre."
/N.B.A./
- Rabyn
- Nem elérhető
Én lennék az egyik családvezető, a spirituális irányultságú.
Hozzatok magatokkal sok sok természetes alapanyagú ékszert vagy ékszernek beillő tárgyat:)
- Estel Adániel
- Nem elérhető
A Szilmarilokban ezen a részleten kívül csak két olyan hely van, ahol említés történik "rólunk" (méghozzá a XX. fejezetben, ha valaki nagyon kíváncsi, de erről nem írok többet, mert már a fejezet teljes címe is spoilernek számít, hiszen a keretjáték szerint az "Ötödik Csata" kimenetele még nem ismert, így a később használatos neve is a jövő zenéje még) , viszont a History Of Middle Earth ötödik kötete (The Lost Road) tartalmaz még néhány - máshol meg nem található - bónusz-infómorzsát, már ami a "nyelvünket", illetve "törzsfőnk" nevének etimológiáját illeti:a Szilmarilok fiktív (tünde) szerzője írta: (...) Azt mesélik, a füstös képű emberek ekkor érkeztek Beleriandba. Néhányuk már titkon Morgothot szolgálta, s az ő hívására jött, de nem mind, mert Beleriand földjeinek és vizeinek, háborúinak és kincseinek híre messzire szállt, s az emberek vándorló lába akkoriban mindig nyugatra indult. Ezek az emberek zömökek és tömzsik voltak, a karjuk hosszú és erős, a bőrük füstös vagy sárgás, a hajuk sötét, akár a szemük. Sokan voltak, s a legtöbbjük jobban kedvelte a hegyek törpjeit, mint a tündéket. Ám Maedhros (...) szövetséget kötött az újonnan jött emberekkel, s barátságába fogadta legnagyobb törzsfőnökeiket, Bórt és Ulfangot. És Morgoth elégedett volt, mert éppen így tervezte. Bór fiai Borlad, Borlach és Borthand voltak, és követték Maedhrost és Maglort, és meghiúsították Morgoth reményét, mert hűségesek maradtak.
(Quenta Silmarillion, XVIII fejezet: Beleriand bukása és Fingolfin eleste)
ebből tehát annyi derül ki, hogy a "mi nyelvünk" (mármint a keleti embereké) a többi emberétől eltérő, ám a törzsfők nevétől eltekintve nyomtalanul - legalábbis írásos feljegyzés elkészülte nélkül, tehát lényegében rekonstruálhatatlanul - eltűnt, és kb. mi vagyunk az utolsó beszélői. Másrészt viszont ugyanezen könyvben a Bór (avagy az első verzió szerint "Bor") névvel kapcsolatban az alábbiak olvashatók a különféle tünde nyelvek közös ősében megtalálható szótöveket felvonultató szótárszerű gyűjteményben:Gondolinból származó Pengolod írta: (...) the swarthy folk of Bor (...) were different in speech, but that speech is lost without record other than the names of these men.
(PART TWO: Valinor and Middle-earth before The Lord of the Rings, V. THE LHAMMAS, §10)
azaz voltaképpen a törzsfő, és a csatában aktívan résztvevő három fiának a neve is inkább származik a noldáktól, mint tőlünk, úgyhogy nem csoda, hogy nemzetségfőnk neve (Ymma) nemigen hasonlít fivérei és apja - korábban ismertetett - neveihez, ők ugyanis a fentebb dokumentált nevüket tünde szövetségeseinktől kapták (gyaníthatóan hűségük és megbízhatóságuk jelzésére), míg otthon maradt lányaik és asszonyaik efféle ragadványnevekben nem részesültek, hiszen ők nem vettek részt a csatában.ezúttal szimplán Tolkien írta: (Q: Quenya, i]O[/i]/[i]E[/iN: [Old/Exilic] Noldorin, Ilk.: Ilkorin
*: hypothetical, pl.: plural, Cf.: compare with)BOR- endure. Q voro ever, continually; prefix vor, voro- as in voro-gandele 'harping on one tune', continual repetition; vorima continual, repeated. *bóron-: ON boron (pl. boroni) steadfast, trusty man, faithful vassal; EN bór and býr for older berein, beren; Ilk. boron, pl. burnin. Cf. N names given to the 'Faithful Men': Bór, (...)(PART THREE: The Etymologies)
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.