- Köszönetek: 0
Versek
- **Shaman**
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kar karral, kéz kézzel, láb lábbal, szív szívvel.
Gondolatot akarattal, számtevést alázattal.
Vért vérrel, zászlót vad néppel.
Ontsa méla bú, kerek e világ.
Jóságot gonoszsággal, tettet érvvel.
Mellettem áll, s közelebb hoz.
Térd a sárral, szívet ármánnyal.
Aláhull, de maradj csendben.
Homokot széllel, vaskezet szorítással.
Csendet némasággal, alázatot bátorsággal.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Egyszer csakúgy sétáltam a ligetben,
Csodás, árnyas fák közt, miket itt leltem.
De mindennek vége szakadt oly' hirtelen,
Kés?n ért engem az árnyak közti intelem.
Éppen egy kövér, zöld hernyót mímeltem,
S egy vers jutott eszembe, egy rímtelen.
Annyira megdöbbentett, hogy csak kínt leltem,
És máris ím a veszély: elestem a ligetben.
2006. 05. 26.
Bocs...
"Well, I'm back."
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Csöndes der?,
sz?z szürkület -
napfényt beitt
tekinteted
ha fölveted
s rámnézel utólszor;
szív húrja zsong,
hárs illat-ont,
éj közeleg, s a távol-
hegyek szive
azt zengi: te,
csak te lehetsz ma bátor...
Együgy? dalocska
(Szentiván éjjelének emlékére)
Tündérjárta éj:
szép Szentiván - éj!
T?zbe nézni és mesélni,
énekelni, enni-inni,
barátokkal együtt lenni
boldog most, ki él!
KsV, nem értem.
SÚ, hol itt a viasz?!
Ben, kissé Well stílusára emlékeztetnek a verseid, de tetszenek.
És igen, ezek itt fenn az én legújabb szörmedvényeim, csakazértis-jelleggel, hátha vakkant vki rájuk vmit. Nem mintha érdemesek lennének rá. A múltkoriak inkább voltak. Persze arra semmi reakció nem volt...
- Ben
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- **Shaman**
- Nem elérhető
Kering?t jár a halál,
ordít a farkas, s ordít a sakál.
Fejek hullajtanak a patkódobogásban.
Békanyál buggyan a szádban.
Békéljél ember, mert érted jöttem.
Add a karodat, letépem virágzó szirmaidat.
Mindenütt lovasok...
Ég a ménes, ég az akol.
Sír a kecske, s ideges a ló.
Testek fekszenek a sápadó félhomályban.
Vért iszik ma a föld, árva lett e hazában.
Elvisznek mindent, száraz a szalma, avas a kenyér.
Mezítelenek a n?k.
Mindenütt lovasok...
Bánatos az ország, kín cseppen, viasz helyett.
Kívánj jó szerencsét! Mert elhozom a holnapot.
Zsákban tartom a tegnapot.
Emelj fejet!
Mert sírnak az asszonyok, s félnek a várnagyok.
S ha leveszem a sisakot,
t?z pusztít majd, villámok mardosnak.
Savval égetnek, s keresztel gyilkolnak.
Mert mindenütt lovasok
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Ben
- Nem elérhető
Csatlakozom, rohadt jó. DDD Még ilyet, ha szabad kérni. DAlcarcalimo írta: fq, te állat, DDD
De hogy ne csak OFFoljak, berakom ide néhány régebbi nem túl méltó irományomat, asszem még nem voltak:
[...]
Elalszunk szép lassan
A füstszagú csendben
Egymás után némán,
S várjuk az ítéletet,
Mit Isten kardja mér ránk.
S mikor a útmenti fények
Örökre kialusznak - félek,
Mit hoz majd a végzet?
Aztán ?t látom a messzeségben,
Ki feltámadott harmadnapon:
Ekkor búcsút mondok végleg
S a csillagok útján távozom...
2006. június
Per vias avorum...
Per vias avorum, per vias aeris*
Végül hát nyugovóra tértünk,
Végül hát megfogant az átok.
A Pantokrátor mond imát felettünk:
Feladja az utolsó kenetet,
Miel?tt minden bevégeztetett...
2006. május
* - Az ?sök útjain, a leveg?ég útjain
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Fq ha lennél szíves a két költőóriás Freudhoz és a pszihoanalízishez való viszonyát is kifejteni!Alcarcalimo írta: fq, te állat, DDD
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
mecsi, te se vagy piskóta!
(bocs az OFFért)
- fqqdk
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
Jacopo , jacopo nyald ki.
Meg a szevüges vidéki barátod is!
Na milyen lett ? Remélem nem veszed fel. Jajjjjjj fel ne vedd!
Felveszed vagy beveszed?
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- fqqdk
- Nem elérhető
Mi a közös József Attilában és Jacopo Belboban? Melyikük érdemli meg jobban a tiszteletet, a figyelmet, és a bikinis lányok áhítatos térdreborulását? Ki a nagyobb költö?
József Attila -- Jacopo Belbo
anyja foglalkozása mosónő -- anyja foglalkozása ápolónő
egyik legismertebb verse az Óda -- egyik legismertebb verse az Óda 2004
proletár, de kirúgták a Pártból -- proletár, de nem lépett be a Pártba
síneken lelte halálát -- tiltakozik a sínek párhuzamossága ellen
írt avantgárd szarokat -- legfőképpen neoavantgárd szarokat ír
az MTTben kedvelik -- az MTTben kultusza van
néha ivott alkoholt -- néha volt józan is
problémái voltak a szerelmi élettel -- problémái voltak a szerelmi élettel
nyolc évesen szenet lopott a pályaudvarról -- nyolc évesen feltörte a freemailt
bölcsész, újságíró -- kocka, programozó
code a rat the monster on doom in it
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Persze ettől még aki ráér és kedve van, nyugodtan Margitszigetezzen, verseljen.
KsV, hümm. Elég depp, a múltkori szerves folyománya. Biztos, h megvan mindened, amit felsoroltál? Csak mert elvben minden szabad, még nem a miénk autómatikusan. Persze, a fenenagy-szabadságba-belefulladás - effektus túlontúl ismerős... (Nem válaszoltál, mi nem nyert...)
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Jacopo Belbo
- Nem elérhető
Minerva írta: Kérek mindenkit, hogy csak azért ne regisztráljon magának új nevet, hogy a mögé bújva beszóljon a többieknek. Vagy legyen gerinces, és vállalja a véleményét az eredeti nickjén is, vagy legalább legyen annyi esze, hogy más IP-címről ír, mint amivel már egyszer be van regisztrálva.
Akit érint, úgyis tudja.
Köszöntem.
Ejnye, Tesó, nem illik az IP gombot használni
(Félreértések elkerülése végett: nem az én ip-m van mögötte.)
Amúgy frodo szerintem nem véleményt írt, hanem verset, tehát célszerűbb lenne művészi szempontokat alapul véve interpretáljuk. Dekonstruktor küldetés, ójeee
"- Véges-végig csak a lebzselés vonzott az univerzum lehetőségei közül, igaz? - kérdezte Buzger John"
- **Shaman**
- Nem elérhető
Hallani akarom annak a vidiké sikerorientált se*****ónak a nevét, aki feljött pestre szerencsétpróbálni DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
OFF
Shaman
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Minerva
- Nem elérhető
Akit érint, úgyis tudja.
Köszöntem.
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Még egy pozitívum: egy csomó eltűntnek látszó ember életjelet adott Đ
- fqqdk
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
Olyan mint én anno
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
frodo: nem vagy $zar. [size=9:2mpjlaex](de sok gyakorlással egyszer talán még lehetsz.)[/size]
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- fqqdk
- Nem elérhető
- Rayan
- Nem elérhető
- fqqdk
- Nem elérhető
És igen, mégegyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy a provokáció igenis önálló műfaj, hadd emlékeztessek mindenkit jacopo blogjára, vagy épp az mtt.freeblogra.
gillznek amúgy igaza van, halál idegesítő tud lenni, amikor valaki ezzel a "ne szólj bele amíg nem csinálsz jobbat" szöveggel jön.
code a rat the monster on doom in it
- gillz
- Nem elérhető
Raia Aiwart írta:
frodo írta: Shaman, Szofi, SÚ, alcar: Szarok vagytok.
Off:Verseket írni csak próbálok, ezért itt csak mint megfigyelő vagyok már eléggé sok ideje.
Namost:Akkor írjál ilyet, ha fel is tudsz mellé mutatni valamit! Kritizálni csak annak szabad, aki minimum annyit letett az asztalra,mint az, akit véleményez. Vagy legalább teljes mondatba foglalja a véleményét.
Ennyi voltam.
nem csak az kritizálhat, aki jobbat (vagy hasonló szintűt) alkot ahhoz nem kell tudni festeni, h megállapítsd, tetszik-e neked vagy sem egy festmény. Az esetleg nem árt, ha a kritikához mint olyanhoz ért a kritikus vagyis a kritizált tárgyhoz, teszem azt, versnél magához a versírás szabályaihoz. De szvsz ez sem feltétel, ha érvényes szempontokat képes felhozni, amit "frodo" persze nem tett meg.
:közbepofázik a partvonalról:
need more brainz. yourz. now.
- **Shaman**
- Nem elérhető
De én elfogadom magamat sz**rnak, de a többiek nevében ne beszéljen.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Raia Aiwart írta:
Kritizálni csak annak szabad, aki minimum annyit letett az asztalra,mint az, akit véleményez. Vagy legalább teljes mondatba foglalja a véleményét.frodo írta: Shaman, Szofi, SÚ, alcar: Szarok vagytok.
ez nem kritika.... beszólás....
ezért nmem kell foglalkozni vele, vagy irigység
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.