- Köszönetek: 0
Versek
- Arlith
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ujjgyakorlatok:
(Avagy hogyan lehet tartalom nélkül hülyeségeket írni.)
I.
Versbe vetni kedvelem- ezt tanulni
kell nekem, mi még csoda tán ha nem megy.
Bőz pöfög s a busz zaja zúg, de Szapphó
Közben elszelel.
"God's away, God's away
God's away on business, business"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Ki mondta, hogy a gyóccer nevére jól emlékszem??? DDDD Lehet, hogy a Bilobil volt. (És lehet, hogy még csak az sem...) ;o)Well-of-Souls írta:
[size=9:3v49rj1n]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Én lettem a Fan Fiction rovat szekesztője a Tolkien.hu-n.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a közérdekű közleményeket (próbákat, előadásokat) illetve az alkotásokat (rajzokat, zenét, verset, novellát, bármilyen kreatívot) a rovatomba is töltsétek fel. Nagyon örülnénk neki, hisz itt is keresgélnek a látogatók és a galéria eléggé üres még.
A következő kérésem az lenne, hogy a még meg nem alakult csoportok alakuljanak meg mielőbb, mert így az oldaluk üres marad.
A kevésbé aktív csoportokat pedig szeretném aktivitásra buzdítani, itt a tavasz, mindenki tele van energiával, ébredjetek fel Ti is téli álmotokból
Nagyon várom, hogy munkát adjatok nekem , mindenkinek sikeres alkotást kívánok
Remzymama/Tünde
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
U. I. tudtátok, hogy matekversenyeken utat lehet nyerni Zakopánéba? Én megtettem!
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Well-of-Souls írta:
[size=9:1tetpdh1]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Nidda, kis anyagias, PP
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
[size=9:3dvkkf3n]A Cavintont ne tessék bánatni - mi gyártjuk, így anyagilag érdekelt vagyok a pályafutásában[/size] DDSötét Úr írta: Alcarcalimo: mondom én, a Cavinton a hibás... DDDD
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Két jelzőt felcseréltem - ez volt az eredeti koncepció, csak nem mertem bevállalni:
Cseresznyevirágzás
- avagy a Test emlékezete
sejtjeim őrzik a nap melegét,
szél susogását, tűz erejét-
esőcseppek érintését,
virágszirmok hullását--
vékony ajkak nedvességét,
érdes kéz simítását
most is bőrömön érzem,
ha felidézem...
Nem tördelem máshogy. Nem hagyok ki semmit. Köszönöm a hozzászólásokat. Szeretettel várok mindenkit 1-én 14 órakor Szentendrén.
- fqqdk
- Nem elérhető
Elnézést az angol nyelvű linkért, de sajna a magyar találatok közt nincs használható: apophenia . Nagyjából azt a jelenséget próbálja megnevezni ez a szó, amikor az ember véletlen, vagy összefüggéstelen adatok közt kapcsolatokat, vagy mintázatokat lát, illetve amikor egyes eseményeknek túlzott jelentőséget tulajdonít. Kezdetben a szót kizárólag pszichózis, és más rendellenességek kapcsán használták, de mostanra inkább úgy utalnak rá, mint a pszichózis és a kreativitás közötti összekötő kapocsra.Sötét Úr írta: fqqdk: Fogalmam sincs, mit jelent az apophemia, jobban mondva csak a második tagját értem, ha értem. Viszont a vers az utóbbi idők legvilágosabb és leghelyénvalóbb fq-verse, amit olvastam. Megkockáztatom (:evil smile:), hogy már-már kikivánkozik a kocka-formából, annyira. Ami nálam még nem azt jelenti, hogy nem a kockába való, csak azt, hogy a forma már-már (de még nem) gátja a tartalomnak.
code a rat the monster on doom in it
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Amúgy Shakespeare-i szonett:)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Szofi:Furi lett a Cseresznyevirágzás. Imádom az első két sor ritmusát, és első olvasatra elkeserít, hogy nem viszed végig. A folytatást az alcím indokolja ugyan, de meglehetősen furcsa, szinte oxymoron a címek viszonya is. (Megint szubjektív vagyok, mint állat! Sőt, szezonális is, miután ma fél délután cseresznyevirágokat nézegettem [fűnyírás közben is kell valamit csinálni] meg néha fényképeztem is. Nekem a cseresznyevirág a tavasz jelenideje, és főleg most, a szép, napos, 24°C-os délutánon nem a mono-no-aware szimbolikája kapcsolódik hozzá. Szóval ezért...)
A fény írta:
[size=9:1fqhx0xp]Mindenkitől bocs, hogy ekkora helyet foglalok ilyen eznemisverstebuta dolgokkal...[/size]
Második-harmadik, n-edik olvasásra meg azt látom, hogy törik a vers. A 3-4 és az 5-6 sorok ritmusa visszacseng, ami a természeti-perszonális párhuzammal megmagyarázható, csak kár, hogy magyarázni kell. Hasonlóképp, a ritmus és a rím szerkezeti összekapcsolódása miatt lehet (de nem biztos), hogy a versszakokra tagolás sem szükséges. De ez sokadlagos dolog.
Szerintem, ha már a változó ritmushoz ragaszkodsz (ragaszkodj!), akkor egy egyenletesen, kétsoronként lassuló-feszülő-csökkenő ritmust elegánsabb lenne összehozni. Olyannira, hogy a uccsóelőtti versszakból a "most is"-t úgy ahogy van, kivenném, hiszen a következő sorból úgyis kiderül az időbelisége. És akkor egy nagyon szép zenei sorpár a vége: "bőrömön érzem / ha felidézem".
Na, ál-fotós ál-nyelven szólva, ma teleszubjektív voltam... ))))
Legyen a ti szíveteknek nagyon gromek! ;o))))
- Arlith
- Nem elérhető
És,hogy válaszoljak, bár tulképp nem kérdezted- ja, a Tükör vers. Határozottan. És olyan amorf, mint amilyennek én érzem most magam. Hogy világháború? Nem tudom, lehetséges. Bár inkább csak valaki/valami felkapcsolta a villanyt - azon a bizonyos folyosón..
Próbálok ott lenni a talin- de nem igérek semmit.
És mindenkinek köszönöm a reakciókat!
"God's away, God's away
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Új vers, kritikáért sír:
Cseresznyevirágzás
- avagy a Test emlékezete
sejtjeim őrzik a nap melegét,
szél susogását, tűz erejét-
esőcseppek nedvességét,
virágszirmok hullását--
vékony ajkak érintését,
érdes kéz simítását
most is bőrömön érzem,
ha felidézem...
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Kedves Sú!Sötét Úr írta: Alcarcalimo: Itt és most nyilvánosan megkövetlek két dologért. Az egyik az, hogy hülye fejjel részt vállaltam az ökörködésemmel valamiben, ami megbántott téged. Nem akartam, viszont igenis szükség van itt a verseidre (még akkor is, ha néha lehúzom őket!), és nekem is szükségem van a gondolataidra. Hogy Brendan Perry-t (Dead Can Dance) idézzem: Don't fade away! * Még akkor se, ha nem vagy éppen egy Brown-eyed girl. ;o)
A második dolog az, hogy csúful elnéztem egy metaforát. Az adott helyen a "csotrogány ég" pontosan az - én meg húzok hátra vokálba.
Semmiért nem kell megkövetned, mert nem bántottál meg egyáltalán, a "csotrogányt" meg amúgy is poénra vettem, Az ökörködés ellen semmi kifogásom nincsen! A szándékos szemétkedés ellen igen - és azt nem is fogom szó nélkül hagyni. Nem mondom, volt olyan megjegyzés itt, ami enyhén szólva nem esett jól... (ez utóbbi két dolog nem rád vonatkozott)
S te csak húzd le, ha vacakot írok! El is várom! Úgyhogy köszönöm, és a dalszöveget is:)
Kiszhobbit: grat!
fqqdk: igen, ismét tökéletes kocka.
Arlith: Vannak versek, amiket elolvasok és... elolvasok. Fél perc múlva nem is emlékszem rájuk. Vannak, amiknek a tartalma, mondanivalója fog; másoknak az egyszerű szépsége; másoknak a dallama, ritmikája, rímei... és vannak, amiken megállok gondolkodni kicsit. Na, melyik a tied?
A versestalihoz jó szórakozást kívánok mindenkinek.
S tessék. Lehet kritizálni nyugodtan.
Vízesés
Néha, mint a só a sziklapartba, úgy
tud marni életünk belénk; de sírva
várni, bánni múltat, míg arcunkba rúg
a holnap, érdemes ez, mondd, papírra?
Nézd inkább a vízesésnek függönyét,
ahogy a pára játszi könnyedén oly
szép ernyőt hintett a semmiből föléd!
Ne légy azzá, mivé a zordon téboly,
e száguldó, bolond világ amúgy is
bírna tenni, bízni kell magadban hát!
A holnapban, hogy valóban hagyunk is
hátra éltető magot, madár dalát!
A vízesés adná a béke hangját,
s derűsre csókolná arcod, ha hagynád.
2006-04-20
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
"empátiák": az idézőjel miatt feltételeztem, hogy nem ebbe kellene belekötnöm. )))) Na nem azért, mert mindenáron kötekedni akartam (nem az volt a szándékom mögött, csak a jelenségre akartam felhívni a figyelmet), hanem mert az idézőjel egyértelműsítette, hogy a szó használata valamilyen módon szerinted is speciális.
Alcarcalimo: Itt és most nyilvánosan megkövetlek két dologért. Az egyik az, hogy hülye fejjel részt vállaltam az ökörködésemmel valamiben, ami megbántott téged. Nem akartam, viszont igenis szükség van itt a verseidre (még akkor is, ha néha lehúzom őket!), és nekem is szükségem van a gondolataidra. Hogy Brendan Perry-t (Dead Can Dance) idézzem: Don't fade away! * Még akkor se, ha nem vagy éppen egy Brown-eyed girl. ;o)
A második dolog az, hogy csúful elnéztem egy metaforát. Az adott helyen a "csotrogány ég" pontosan az - én meg húzok hátra vokálba.
fqqdk: Fogalmam sincs, mit jelent az apophemia, jobban mondva csak a második tagját értem, ha értem. Viszont a vers az utóbbi idők legvilágosabb és leghelyénvalóbb fq-verse, amit olvastam. Megkockáztatom (:evil smile:), hogy már-már kikivánkozik a kocka-formából, annyira. Ami nálam még nem azt jelenti, hogy nem a kockába való, csak azt, hogy a forma már-már (de még nem) gátja a tartalomnak.
Arlith: take my bow! Nem is annyira a Tükör, bár az is, hanem az Idő, mert az még jobban. Bocsi, épp bevettem a fogalmazásgátlót. ;o) A Tükör-ben nekem éppen a disszonancia tetszik kevésbé, és ez is azt mutatja, hogy nem lehet minden egyszerre mindenkinek jó. )
Kiszhobbit: GRATULÁLOK! [size=9:28p8f80h](Mondd má', hogy nem haragszol, pls!)[/size]
Shaman, Gwendir: Köszönöm szépen. Egész elpirult a tekintetem... ;o)
Tali: lehet, hogy egyszer végre eljutok én is egy verses talira??? Sajnos még nem biztos...
Akit / amit kihagytam most, attól sorry, és elnézést. Kérek.
Legyen a ti szíveteknek nagyon jó!
[size=9:28p8f80h]* Nem egy szokványos Dead Can Dance-szám, és talán éppen ezért, no meg maga a vers miatt is, az egyik legnagyobb kedvencem tőlük. Fogadjátok szeretettel a szövegét, angolul tudók![/size]
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
fqqdk írta:
04:24 apophenia a matematika az egyetlen tudomány ahol nem önhitt moslék mocsara a körítés axiomatikus igazságokhoz
100 percent egyetértek. A fizikusok úgy lenézik a matematikusokat, és a matematikát csak ezköznek tekintik, miközben az maga külön művészet.
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Engem is megleptél.
Az Idő tetszik. Van neki szerkezete.
A Tükör iszonyatosan amorf. Disszonáns. Üt.
Rímeket nem kérek tőled számon, meg ritmust, meg ilyeneket. Olvassál Nemes Nagy Ágnes - esszéket. Majd viszek. Idézek.
A II. VH után ők _ nemesnagy és az Újholdasok - elkezdték a verset dekonstruálni tkp. (Bár ez mostanra már Odoricséknál kifulladt pár éve Szegeden. A posztmodern lejátszott.)
De mindenkinek megvan a maga másodikvilágháborúja, ami után nem tud "verset", 'normális' verset írni többé. A Te verseid mind ilyen háborúutáni helyzetből-lelkiállapotból születnek, azt hiszem. Attól függően, h milyen véres volt az ütközet, lesz jobban v kevésbé disszonáns, széteső a vers. Na, a Tükör nagyonilyen. (Együttérez. Fogjaakezét.)
Nem tudom, h le7ne-e, kellene-e csinálni vele vmit. Nem tudom, h vers-e. Ha te annak tekinted, akkor természetesen az. Ez a Jacopóéknak való "van-e-jelentés"-című rágógumi.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Nehogymá ne tudjunk egyeztetni!
Akiket szeretnék, ha ott lennének: Well, Arlith, Cue, Eglar, Aranymag, Narbeleth, Ring, Leguán (ha tud), Artemisz (úgyis jön, ha tud), Ratz öcsém esetleg (igyekszem elrángatni, és ha Ring jön, ő is jön). Ennyivel én ki is egyeznék. Ez velem együtt 11 fő. 15 fő fölé nem szeretnék menni. Az már tömeg. Ternészetesen az efkú-Mau-féle alterebb arcok még beleférnek, és Estelt is szeretettel látjuk Idhrennel együtt, ha van kedve és nincs jobb dolga.
Saját verset - le7őleg újat, vagy újraaktualizálódott régit - és kötetet illik hozni. Ha ízlésbeli átfedések vannak, beszéljük meg, ne cipelje egyvalaki a Weöres- összes 3 kötetét, ha hárman is elhoz6ják egyenként. Én Nemes Nagy Ágnest hozok.
Ja, és mindenki hozzon mappát, amire rá is le7 ülni. Papír, toll evidens, némi költőpénz sem árt - fagyiszezon, ilyesmi. Tudok egy boltot, ahol olcsó a sör. Bár vsz nem lesz nyitva. Majd csak találunk vmi majálisfélét, ahol csapolnak
- Kiszhobbit
- Nem elérhető
- Arlith
- Nem elérhető
És hoztam verseket- teljesen meg vagyok lepve.
Tükör:
Törött tükörbe nézek,
torz, duplázott arcom-
Mondd miért nem szóltál,
ez nem Én vagyok?!
Poros könyvtárakban sorvad az a duplum.
Mélyvízbe ugorva törtem ki nyakát.
Horoszkópom - két hal versenye.
Halszem mered- mocskos torz tükör.
Mondd meg babám, ez miért kellett?
Átverni magad- apró nyúlbogyó.
Nem vagyok én régésznek való.
A tükröt harmadik szilánkra fejelem,
Arcomba olvad, égeti kezem.
Legalább rájöttem.
Legalább rájöttem.
Idő:
"Az idő arc a vizen"
Látom fodrozódni.
Az ember pénz a sinen.
Látom szétlapulni.
Testemben ásatag csontok.
Kezemben koporsószeg.
Hamis szeleket fújok.
Homokkal védett szigeten
Szívem- szememen hályog.
Az idő fodrozódik.
Minden emlék kavics.
Elhajítom őket.
És ez a szél is hamis.
"God's away, God's away
- Gandalf
- Nem elérhető
Szemétszedést ütné.Cueddo írta:
ápr29-szombat 14.00 Szentendre?
- fqqdk
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
akárSzofi/Sophia írta: Versestali oké! Jövő7 vége felé? Péntekdélután? Szentendre?
"Be the change you want to see." Gandhi
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Artemisz
- Nem elérhető
Az a margitszigeti játszótér meg egyszerűen okádék. És még a fát is kivágták, amin ülve olyan jól lehetett szavalni!!!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- fqqdk
- Nem elérhető
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Lecsapva.Arlith írta: Ja és nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy örülnék egy versestalinak. Nem tudom mi az árvízhelyzet Szentendrén, a Margitszigeten meg nagyon vicces új játszótér épült (tesztelve),szóval ez csak egy kósza ötlet. Tessék lecsapni rá.
[size=9:2k29lnvq]Csak ne ezen a héten legyen - bár én igazán nem az vagyok, akinek bármi joga is van itt bármit nyögni...[/size]
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.