- Köszönetek: 0
Versek
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Egy igenigen unalmas nyelvtanóra emlékére...
A szavak siratója
Egy bánatos főnév áll a lap szélén, teljesen összezavarodva.
Ő most köznév, vagy tulajdonnév?
Bele fog őrülni-gondolta magában.
Hogy is keletkeztem?
Szóelvonás, rövidülés, szóhasadás?
A dolgozatíró megpróbálta, megpróbálta...
De a Szabály lecsapott.
Halk vinnyogás, kaparászás majd a csend.
A kötőjel maga sem tudta,miért tették oda.
Fölöslegesnek érezte magát, és néha nem tudta, mi a dolga:
"Létesítmények elé nem kellek, hegyek elé igen...hogy is van ez?"
A melléknév inkább meghúzza magát a sarokban.
Ki akar maradni az egészből, ő itt sincsen, őt hagyják békén.
Ó, de miért hagynák?
Kap két b-t, melléknévi vonatkozó névmás is lehet...
És sír, sír, mert őt a szóösszetételekben mindíg elnyomják.
Lentebb felboncolva hever egy ige a füzetlepok csatamezején.
Körülötte véres csonkjai szétszóródva:
egy birtokos személyjel, arrébb egy rag, képzők...
De az igének már mindegy.
Utolsó lehelletével még ennyit üzen:
"Vigyázzatok. A magyar nyelvtan elválasztja még a napsugarat is a Naptól."
Majd elhallgat.
A betűk összébbhúzódnak, hogy erősebb, szétfeszíthetetlen szavakat alkossanak.
Sikerülhet nekik?
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Raia Aiwart
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Te figyelj kripli, te most poénkodsz, vagy kötözködsz???
Poénkodik, egyértelműen. Nekem legalábbis. Van 4 kisséidióta-észjárású barátom, szokva vagyok az ilyen mindetkiforgatunk-nehogy-egyben-legyen-a-mondat szócsatákhoz...
Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ám legyen.
Felnéztem az égre, és láttam, hogy lepra az idő, felhős, elborult, a nap sehol, miegymás. Hűvös is volt. Szóval pulcsit húztam és dzsekit. Aztán meg piszok meleg lett később és még a póló is lekívánkozott rólam. Ennél jobban nem tudok elmagyarázni egy triviális dolgot.
Már megbocsáss, de amit beírtál, az nekem semmi más, csak vegytiszta kötözködés. Ha neked ettől jobb, ám legyen. Én a választ megadtam, mindenesetre elég gáz, hogy pár sort így kelljen elmagyaráznom.
- Kripli
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Az indiánok
- Az idióta kisgyerekek, akik később ettől megvakulnak
- A Grand Canyon-t megmászó meteorológus, aki titkos megfigyelőállomást létesített a NASA megbízatásából
- Chuck Norris
Az elsőt figyelmen kívül hagyhatjuk, a második senkit nem érdekel, Chuck Norrisról pedig nem merek írni. Maradt a hármas. (Lásd még: Shrek) A férfit egyébként Tedd Megh O'Brian-nek hívják, egyszer bemutatkozott egy hajdani anyósjelöltjének, aki megcsókolta őt. Mrs O'Brian már meghalt, béke poraira. Adott egy Grand Canyon. Adott egy kutató. Adott egy lég-kör-öttük, aminek 80% körüli a Nátriumtartalma, s ezzel felkelti a NASA érdeklődését. A férfi a napba néz, a művelethez szükséges védőszemüveggel a fején, és a Love me do-t dúdolja. Nem mai fiú. Feltámadt a szél. Lenyúl a pulcsijáért, közben figyel. Csigalassúsággal felemeli, és átdugja rajta a fejét. Egy pillanatra minden elsötétül. A földönkívüliek ekkor gyorsan kicserélik a dobozokban levő mintákat teljesen normálisakra, és elrabolnak hat különböző fajta nőstényaligátort a Nílus torkolatától. A férfi ebből semmit sem vesz észre. Hirtelen leesik a vérnyomása, zuhanni kezd, hat rá a coriolis-erő, a Napban folytatódik a magfúzió, Tedd Megh pedig szörnyethal.Tudjátok mi a tanulság? Na mi?
Hogy aki nem tud írni, az hozzá se kezdjen, de ha mégis, legalább legyen humorérzéke.
hehe
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
a szutymákos, csotrogány égre nézve,
erre a póló is lerohadt rólam,
s mint az igásló, kiizzadtam délre.
a két középső sornak kiragadva a környezetből természetesen nincs értelme.
- Kripli
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
)) Arra, hogy reggel pulcsit, dzsekit húztam, erre meg olyan meleg lett, hogy leizzadtam seccperc alatt:PPPKripli írta: Kedves Alcar!
Láthatod, igen nagy tisztelőd vagyok, az új előtti versed is szépen elmondja, miért ne öltsünk magunkra inget áprilisban. Azt hiszem, a negyedik versszakban volt számomra valami zavaros. "erre a póló is lerohadt rólam..." Mire?
- Kripli
- Nem elérhető
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Shaman: a Koronatanúk nagyon bejön. Szokatlan tőled ez a forma, és szvsz nagyon eltaláltad.
Szofi: te is szereted a köveket? ))
Eönwë: jó újra látni:)
Zuhanás
Belefáradok egy kicsit a mába,
mikor mandulaízűek a tegnapok.
Talán a holnaptól vagyok ily kába;
nincs hova menjek, csak egyhelyben szaladok.
Azt hiszem, felmászok a szomszéd hegyre,
- bár nincs kötelem, sem ki biztosítana –
menekülni vágyom, egyre és egyre.
A csúcsra, az égbe, a messzi szabadba.
Megállok a tetőn, gyökeret eresztek;
majd kitépem magam, és tovább rohanok.
Huzatom lesodor egy falevelet
és a szakadékba utána bámulok.
Boldogan futnék tovább a sziklákon,
de a magas partról a vízbe lök a szél…
Az emlékfolyóba merülök, s látom,
ahogy távolodik tőlem egy falevél.
2006-04-10
- Eönwë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
fehér pihéi gyengéden
simultak rá dobogó kicsiny testedre…
lángoló bíborfolyóba
belemártva csupán ennyit írt: szeretlek…
ismét vörösre festetted
hatalmas szenvedély-lángfogak tépték szét
s jövő-tollam hamvába holt
új, gazdag földbe vágyva széthordta a szél
a szív egy veszélyes barlang
vérrel-mézzel folyó kánaán a mélyén
édes illat csábít, de vér
mi nekem jut, s utamnak elrejti fényét
2006. április 5.
I hate the way things change.
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
(avagy letargikus pillanatképek egy eszement hónapról)
Már megint nagyokat tüsszögnek a fák,
orrukat csavarja a füstnek bűze.
Biztos rongyot éget a vén svihák,
hogy a házból a hideget elűzze.
Öreg nindzsa – így nevezi az udvar -
most is húzza a taligát, a dilis;
nyáron is fűt, lábosban enyvet kavar,
teljesen hibbant, akár az április.
Fejemen a sapka iszonyat csálé,
- az időjós hülyeséget beszél -
”Napsütés, mi?” – morgok, s ordenáré
nagy pofont ad a viharos szél.
A minap meg pulcsimra dzsekit húztam
a szutymákos, csotrogány égre nézve,
erre a póló is lerohadt rólam,
s mint az igásló, kiizzadtam délre.
Elgondolkoztam egy tócsába lépve,
s míg kiráztam cipőmből a kavicsokat,
rájöttem a nagy titokra végre:
e hónap engem tervszerűen szívat!
2006-04-12
- **Shaman**
- Nem elérhető
De én nem húrok félre! _szólt a rekettyés a deákfiúnak.
És lesütötte a szemét. Mindig megégette, nap érlelte rezsón.
A királyi szakáccsal kezében , barackkal, és avas tarackkal siettünk az esti rögbi meccsre.
A nyár már kókadt, a levelek fonnyadtan várták az ejtőernyős utolsó útjukat.
Az írnok fiú is ott volt, hisz sunyiban mindig a bitó alatt ismerkedett az ABC rejtelmeivel.
No meg a téren ott volt a szép Pannika. Hatalmas mellén a gyepmester odasütött záloga.
Hej de szeretném szénásban magamhoz ölelni, kutyapózban térdepeltetve verset szavaltatni,
míg én csak rigó módjára fütyörésznék, s eregetném mérges gázaim.
Hej de szép volt a régi vitéz kor, melyen már csorba esett,
nem harcolok én már ,csak rakom a cserepeket.
Nem rabolok nőt, sebes paripán, nem alszok folyók mellet hogy alattam a szügyhám.
Vitéz barátommal, ki sajna egy nap ágyúcsőbe nézett,
mit meg nem éltünk ,s húztunk nagy görbe kardunkra egy-két szép szolganépet!
Ma már kezem ráncos, lelógó petrencés rudam sem kell senkinek,
unalmas napjaimon a főtéren kivégzéseket nézek.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Uruviel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Halálvirág/Gemini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Éji ének
Ha felzúg az Éj éneke
És megvakul a táj
A felhők alatt madarak
Kóbor raja száll
Tova is szállnak és vissza se jönnek. Ők is itt hagynak engem, valahogy elillannak.
csók
GemO
darált Halál
bang bang
Elvakít a napfény.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Holdkő homálya, malachit mélyzöldje,
ametiszt: szerencsét hoz;
karneol vöröse - a kosnak ereje,
aventurin: védelmet ad.
Százféle formában, színben és alakban
villog a sokféle kő;
itt mindent megtalálsz - jó szót is! -
ha erre jársz, Vándor, tovább ne menj!
szeles félrím
szerelem szépség szenvedés
kart karba öltve járnak
hordozójuk a szenvedély
minek a szél ad szárnyat
- **Shaman**
- Nem elérhető
Ő megmarkolta az idő vasfogát, és csak repült?
A vadalmák ezt látván megszelídültek
S az ezeréves város újra fellélegezhetett.
Az örökre megbékélt andezit-tufák végleg kitépték magukat a hegy szorításából
S megvádolták mindazokat, kik ellenük vétettek.
A láncok látszólag elszakadtak, s elnyelte őket a föld.
Újra hallom a favágókat. A reggeli morajlásban, a visszhangok tükrében.
S újra itt van Mátyás hollói, karmukban a szabadság zászlaját lengetve.
Annyi év után, újra kis tüzek lobbannak.
A méltóságos bükkösök felébredtek időtlennek tűnő álmukból,
S szemlélték a tudatlanságból életre szenderült füves sztyeppét.
Ám bennük is élt egy lemoshatatlan emlék.
Esténkét mikor kilovagolok az erdőbe, a "koronatanúk" hangosan sírnak.
Olykor vértemben kapaszkodva erősen összegörnyedek.
Hajlott gerinc, hajlott világ?
Mit mondhatnék? Felejtsetek! - mindenséges egyenetlenségeim
Ahogyan a kozmoszok is örökre elnémulnak,
Ahogyan a görcsösen szorító kéztől megválik a kő, s visszapörög a nem létező idő
Arcomon a sebzett századok lehelete égette sebek,
Kiáltanék, de azt mondják felejtselek.
Nem, nem, .soha.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Kripli
- Nem elérhető
Nem egészen értem:
Nem az, aminek mutatja magát.
Ahhoz kevés az anyag.
Ez egy koszos, kicsiny, hiányos ing.
Gombja, gallérja nincs, nem
volt soha.
Nem született meg benne a szépérzék,
arányai torzak,
de nem látja.
(Mondtam már, hogy nincs szeme?)
Vak.
És eszembe jut: (milyen fellengzős frázis...)
Milyen mérték után készült?
Hol van az a felemás karú ember, akit
körbefolyhatna, hogy betakarja?
Ki vinne kit oltár elé ebben a
néhol-még-fehér ingben?
Minden nap menyegző.
Szaladok az utcán.
Mondom
"Tiéd ez az ing?"
-mert talán illene rá-
"Eredj innen ostoba!
Nekem szép ruháim vannak!"
"És ez csúnya?"
"Az.
Rút."
Tényleg az.
És csak megyek
sarokról sarokra.
És láss csodát:
Csupa felemás kar
Hivalkodás
Túlzás
És az öntömlyén bűze.
Ez az ing senkinek sem kell.
Mert ez az ing csúnya, kicsiny, és nincs benne szépérzék.
Aránytalan.
Koszos.
Nem-esküvői.
De jól állna nektek.
Ha nem, hát nem.
Kinek nem inge, ne hordja.
Az ne.
hehe
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Shaman írta: Sötét Úr: A többiek nevében is köszönöm, hogy mindig ilyen értékes, és tartalmas hozzászólás, elemzést készitesz. :hello:
Én is! Kitüntetünk a Nagy Elefántrenddel*, mivel te vagy a legjobb kritikus !
*Kosztolányi a feleségének akarta adni... Csak szegény előtte meghalt(mármint Kosztolányi)
Candide: Hát akkor miért teremtették a világot?
Martin: Hogy legyen min mérgelődnünk.
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
Köszöntök mindenkit a költészet napja alkalmából! Attila, boldog születésnapot!
"Hogyan teljesíted azt, amit őszentsége akarnók." - egy jellegzetes példa arra, hogy az archaikus alak használata már feledésbe merült, de a hangzás miatt az alak előkerül. Az "akarnók" többes szám első személyű alak!
Viszont Gwendir: az MTT és így a TolkienHU fóruma politikamentes, és az is kell maradjon. Így a szatírád, hogy is mondjam csak, illetlenség ezen a helyen. Nem rossz, de a töltete miatt nem ide való. Hozzáteszem, hogy ez csak személyes véleményem, és ugyanolyan júzer vagyok itt, mint Te. Én azonban a Te helyedben egyeztetnék valamelyik moderátorral, hogy maradhat-e. (Te döntesz, hogy megteszed-e vagy sem, a javaslatom nem kötelez semmire.)
Kösz, az előbbire én is gondoltam. Igazából nem is ezt akartam leközölni, hanem egy másikat, de annak a töltetét elég vulgáris szavak adják. Én nem vagyok politikus, s a Zenetanárnál pedig a jobboldaliakat kritizálnám ki. Ugyan azt kell megkérdeznem, hogy a versnek nem érzitek e úgy, hogy a lényegét ez a rész adja? Mert akkor azt szívesen átalakítom, pl. nem nevezek meg oldalakat, csak viszonyokat, vagy azt a részt kivágom. Egyébként nem is tudtam, hogy az akarnók olyan alak! De ez kifejezheti azt, hogy őszentsége annyira nagyra tartja magát, hogy a többes számot használja . Egyébként a példát az életből vettem.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Más... Felfigyeltetek rá, hogy hányszor használunk olyan szavakat, amelyek jelentésüket tekintve nem is oda valók? Általános a probléma, de most, ma, valahogy több jött az ilyenekből.
Az még hagyján, amikor az egyik rádióban a tudálékos politikusról mondja ironikusan a bemondó-műsorvezető, hogy "szűkebb pátriárkájában" ez-vagy-az, ittt nyilvánvaló, hogy szándékos, célzatos a dolog. Másik az, amikor a szó ismeretének hiánya, vagy egyszerű tévesztés áll a háttérben, például amikor valaki a Kalinyingrádi Konklávéról beszélt enklávé helyett (konklávé: a bíborosok szigorúan zárt pápaválasztó gyűlése, illetve az ennek helyt adó helyiségek; enklávé: olyan ország, amely beékelődik egy másik országba, úgy, hogy minden irányból e másik ország veszi körül). Itt a fórumon rendszeresen derülök vagy csodálkozom azokon az eseteken, amikor a rím, ritmus, hangzás kedvéért alkalmazunk olyan szavakat, amelyek egy másik szó jelentését kell így átvegyék, holott önmagukban a jelentésük teljesen idegen a környezettől. Elnézést kérek azoktól, akiktől idézek, de épp ők voltak kéznél:
"Melodrámázó kisemlősök vonyítanak a sarokban. (...) Én csikargatom a kis hasukat" - általában a hascsikarást nem kívülről okozzák...
"Hogyan teljesíted azt, amit őszentsége akarnók." - egy jellegzetes példa arra, hogy az archaikus alak használata már feledésbe merült, de a hangzás miatt az alak előkerül. Az "akarnók" többes szám első személyű alak!
Magam is beleesdeklek időnként ebbe a hibába, ;o) úgyhogy nem volna tisztességes, ha ezt bárki felé minősítésként mondanám - nem is teszem. Csak megemlítettem, mint típushibát, amit lehetőleg jobb elkerülni.
Viszont Gwendir: az MTT és így a TolkienHU fóruma politikamentes, és az is kell maradjon. Így a szatírád, hogy is mondjam csak, illetlenség ezen a helyen. Nem rossz, de a töltete miatt nem ide való. Hozzáteszem, hogy ez csak személyes véleményem, és ugyanolyan júzer vagyok itt, mint Te. Én azonban a Te helyedben egyeztetnék valamelyik moderátorral, hogy maradhat-e. (Te döntesz, hogy megteszed-e vagy sem, a javaslatom nem kötelez semmire.)
Shaman: nagyon termékeny vagy mostanában! ) A Trabant-szonáta elgondolkodtató, de annyira kusza, hogy nem is biztos, hogy értem. Talán éppen ez benne a jó: minden olvasatra felfedezek benne valamit. Mondjuk ez a te verseidben már-már megszokott. ) Ember lettem! - hasonlókat írhatnék rá, bár itt a vers szövet-szerűsége nem annyira sűrű, átláthatatlan. "Nem, esőt nem kér a lehullott avar" - súlyos szavak ezek. A többi is, de ez fogott meg nagyon, mint kép, mint helyzet. A zárósor sem semmi!
KsathraVairja: nálad is leginkább a ki nem mondott, le nem írt gondolatok az érdekesek. Megpendítesz egy húrt, aztán hagyod, hogy a hallgató fülében felidézzen egy dallamot és rábízod, hogy eldúdolja-e magának, vagy sem. Ettől aztán követelik a verseid, hogy többször olvassa el az ember, és engedjen a mindig mást eredményező gondolatomlásnak. Tetszik ez a játék, csak nehogy öncélúvá váljon.
Keshu: ne szabadkozz, nem rossz ez. Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Egy érdekes játék: copyzd át egy másik fájlba, és tördeld át úgy, hogy az egyes versszakok két-két hosszú sorból álljanak. Érdekesen megváltozik a vers érzelmi töltése, anélkül, hogy egyetlen betűt is megváltoztatnánk benne. Nem jobbá és nem rosszabbá válik, csak más lesz - viszont nagyon jó kis kisérlet arra, hogy a formával mit lehet elérni.
Elryn: inkább kisérletnek tűnik a Visszvágy, mint kiforrott versnek, de kisérletként érdekes és jó. Az az érzésem, hogy a koncepció még nem ért be (majd be fog érni, ne aggódj), de érdemes vele foglalkozni. Ami megfogott benne, az a zakatolás, és a szép, bár baljós kép, ami keretbe fogja. Lehet, hogy a kiforratlanság csak a fórum szűkös tipográfiai lehetőségei miatt érződik rajta? Igazad van: ez a mű nem ilyen csúf betűtípust érdemelne, és egészen pontos kizárásokra lenne szüksége.
A zakatolós szakasznak nagyon jók a képei, és nagyon kellemes, meglepő szófordulat volt a "hosszú fény" kép. Küldd el .doc-ban, légyszi!
Timona: jaj, csak szomorú ne legyél! Az végképp borzasztó lehet, ha ilyen, amikor vidámat írsz... Amúgy nekem is tetszett!
Alcarcalimo: ismerős téma, ismerős megközelítés, egész más kontextusban... Valahol van egy hasonló versem, ha meg van még valahol. (Gash, már megint körkörösen fogalmazok...) Szóval örültem neki, amikor megláttam, hogyan használtad fel ezt az igazán tolkieni megközelítést. Sztm kitűnő lett - vagy csak elfogult vagyok? )
Legyen a Ti szíveteknek nagyon jó!
- **Shaman**
- Nem elérhető
Szerintem hűvös van,
Szerinted ver a jég.
Szerinted Holdanyó?
Szerintem nem.
Avatás vagy inkább gyilkolás?
Értelmed küszöbén ballag a Balga
Érted? -mondom csak ballag, nem jár.
Velem alszik, s olykor veled hál.
Szerinted vörös?
Szerintem barna.
Szerinted tél?
Szerintem mindegy , mert Ő egy nagy Marha.
Görbe balta?
Nem fokosos kos, de meleg …
Népjáró bűvölet, körbeszőtt gyűlölet.
Álnok csalamádéz, megritkult kovász.
Ritkuló haj , s egy késő esti nyafogás.
Szerinted későn.
Szerintem korán.
Felmentél a lépcsőn?
Te már csak így jártál.
S ma holt Tellt kellened keleted?
Hát már nincs kedvem tovább írni, a felettem lévő sor legyen a vége.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Narbeleth
- Nem elérhető
2006
Naiv ostobaság dorombol
utcahosszat a kopogó macskaköveken.
Apátia
Volt idő, emlékszem régi kor volt
mikor az emberek lelkének fodrai láttán
tágra nyílt a szemem
És az aranysárga égbolton
szárnnyal verdestek az „empátiák”.
Aztán eltörtek a tojáshéjak
és az aranysárga égbolt
tükörtojásként végezte
Fájdalom és Közöny ünnepi (ebédlő)asztalán.
[size=9:1lup5unb] (Ezek mindig is felváltva falatoztak az egybeolvadt
lelkeken, villán táncoltatva életeket.) [/size]
Én a markomban tartottam már csak a szívemet
de időnként kinyitottam a tenyerem
és feléd mutattam.
Vérvörös folyamok lelkem s lelked mélyén.
Már vért látok szárnyán is a gyermek angyaloknak
Súlyos, nehéz kövek minden ajtó előtt.
Sötétkékbe fordult az arany-tojás napkorong.
Most a színtelen égen vörös-közönnyel izzik a Hold
A hétköznapok felfalták a szárnnyal verdesőket.
Belefulladtam a mindent elárasztó semmitevés-követelmény folyamba.
Elemésztődünk mi mindannyian a Közöny beleinek mindenségében
S a kopogó üres semmi látszik vissza szemünk sarkából.
…
„Egyszer hopp, másszor kopp”-mondják
Én (csöndesen) morzejeleket adok le a Jóistennek.
Helyzetkép
Este. Ablak. Íróasztal.
Dühös vagyok
A szecessziós űrbe bámulva
serceg bennem a közlésvágy.
Most mondjam, hogy utállak
mert nem tudlak nem szeretni?
Hát most jól kinézünk-
Úgy! Nyisd ki a szemed a Semmibe!
(Látod benne a liláskék foltokat?
Úgy kavarog közöttük a Semmi,
mint a tatai éjben a tó.
Nem látod?
Én látom. Kerek hat hónapja.)
Te majd szépen visszajössz
én meg úgy is ott maradok. Így van ez.
Történtek már rosszabb dolgok is.
Nem velem, ez is igaz.
Melodrámázó kisemlősök vonyítanak a sarokban.
Én meg mintha kívülről nézném őket,
miközben bennük vagyok.
Én csikargatom a kis hasukat,
hogy sírjanak, mert azt sajnálni kell.
Sajnálom.
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Felsírtak ma a gesztenyefák,
nyúlós cseppek a gyantás rügyeken,
potyogtak… hulltak… s a szélbe sírták:
Ez a tavasz annyira idegen.
Beléjük bújtam, hogy velük lehessek,
szemeim az ágaikra kúsztak.
Kiszívta a nap és kinevettek,
mikor látták, hogy szárazok maradtak.
Kemény törzsükhöz kérgesedem,
szürke álca arcomnak ráncai.
Megőrzöm maradék szeretetem:
Faként sem hagylak téged bántani.
2006-04-05
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
A mintakutató
50-60 éves asszony
A mintakutató,
Minden nap száz cigit,
És öt kávét megívó.
Azonban olyan erőteljesen kampányol
Mások dohányzása ellen,
Hogy elnöknek akarták jelölni,
A nem-dohányzó társaságba.
Azonban a bér túl kicsi volt ahhoz,
Hogy leszokjon.
50-60 éves asszony
A mintakutató
Ő a nagy képmutató.
Egyszer angyal,
másszor ördög.
Egyszer Erzsébet királyné,
Másszor ármánykodó polgárasszony.
Egyszer tünde,
Egyszer ork,
Attól függően,
Hogyan teljesíted azt,
Amit őszentsége akarnók.
50- 60 éves asszony
A mintakutató.
Bár egy -két pesti
A mintaképmutató-nak
Titulálta őt.
Ő az, aki neked
Személyiségi jogokból
Nem mondhatja el az eredményedet.
Küld egy külön formanyomtatványt,
Hogy azt töltsed ki az elküldött eredménnyel.
50-60 éves asszony
A mintakutató.
Úgy vezet, mint egy őrült,
A kereszteződésekben elengedve
A kocsit
Hogy szoktassa a stresszhez a bentülőket.
50-60 éves asszony
A mintakutató.
A gyerekeket mindig felfogadó.
Azok a kis zsenik pedig
Ott gépelnek neki,
a Nagy Mintakutatónak.
S hogy nem pitiznek neki,
Kiintrikálja őket, a
zenetanárral,
aki tudvalevőleg jobboldali,
a mintakutató meg baloldali,
az egyik keresztény,
a másik pedig ateista,
de mégis jól megvannak,
s együtt vágnak szét
kezdődő karriereket.
Hejhó,
50-60 éves asszony
A mintakutató,
Falu népét elbűvölő,
Lenint és Gyurcsányt egekbe emelő,
Istenként kezelő.
Mondá, hogy Lenin idejében
Nem volt diktatúra,
Mire arcom elsápadt,
S kérdém tőle,
Miért mond ilyeneket,
Erre rámripakodik,
Hogy ő jobban tudja,
Mi volt Lenin idejében,
Hát akkor én bezzeg mit kezdjek,
Orosz dédszüleimmel!
Hejhó!
50-60 éves asszony,
A mintaképmutató.
Nemes tündék kérdeziK:
Hogy lehet ilyen szörnyszülemény
Ezen a földön,
Ezt én sem tudom,
Hiába mutatja meg Pangloss
Hogy ez így van jól.
S besorolom őt,
A felvágott nyelvűt,
A nagy érthetetlenségek közé.
50-60 éves asszony
A mintaképmutató.
Hejhó!
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- **Shaman**
- Nem elérhető
A karnevál elhaladt a köves úton,
Az igás állatok nehezen viszik a terheket.
s a csengők sem jelezték eljövetelüket.
Szélcsend van, száraz a föld, égett tarló.
A kútnál egy asszony vizet mer,
Fekete ruhában. -férjét gyászolja.
Nagy harcos volt, egy nyíl végzett vele.
9 cm en érkezett a halál hozzá is.
Tetemeket visznek égetni a keselyűk dombjára.
Lassú az út...
Az igás állatok nehezen viszik a terheket.
Halottak , mindenütt halottak...
Az asszony a kútnál áll.
Egy galamb töri meg a csendet.
Ismeretlen vidékről jött, de csak fájdalmat hozott.
Halottak , mindenütt halottak...
Alszanak a lovaink is, méla bús csendben sír az akol.
A kemence kihűlt, aratás idén már nem lesz.
Kisfiam fakardja a házam melletti kis dobon várja gazdáját.
Napok óta nem jött érte.
Ostoba kard! - már többet nem jön. Nem hallod?
Tetemeket visznek égetni a keselyűk dombjára.
A felszálló füstben, mely feketévé varázsolja az ég kékjét,
látom amint feleségem , gyermekem, anyám integet vissza
Utolsó előtti megnyilvánulása ez a földi létüknek.
A melegség, a szeretet szertefoszlott az égben örökre.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- **Shaman**
- Nem elérhető
De valaha az volt KsathraVairja ?????? Tévednék?
Ne tégy sz***ba Beatrix, mert hazudozni nem szoktam.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- keshu
- Nem elérhető
Bocsi.
[size=9:2cbyh1u8]Testeken zuhanok
keresztül, és azért
remegek,
hogy nem vesztem-e el
örökre, rongyágyűrt
lelkemet.
Felsikolt az álom.
A tudat csitítja
csendesen:
hiába boncolod
magad, nem érthet meg
senkisem.
Beégett emlékek,
gennyező hegek az
agyamon.
Mérgezel lassan, hisz
nem maradt tőled, csak
fájdalom.[/size]
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Gwendir, a Keresztapa
- Nem elérhető
ttrttt,tttrttt,rrrrrrrrrttttttrttt
Bár a szöveg túl vulgáris, azon finomítani kell...
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.