- Köszönetek: 0
Versek
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
már bocs, de nem arról volt szó eredetileg, h verses tali szombaton lesz?Szofi írta: Versestali pénteken 4-től Szentendrén. Hyarrostaros csapattali 11-től, akik oda mennek is átérnek még.
ezért raktuk a csapattalit péntekre...
és nem 11-kor, hanem 12-kor kezdődik
éljen a keresztbeszervezés
király!
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lestat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Pillangómmal ketten
Nyári nap hevében
Megmártóztunk néha
A gyors folyó tükrében.
Csókokat cseréltünk
Szerelmünk hevében
Vérvörös volt a nap
A gyors folyó tükrében
Különös hang szólal
Mindkettőnk fülében,
S megpillantánk őt
A gyors folyó tükrében
Az ördög jött őérte
Hattyúnak képében
Fekete volt tolla
A gyors folyó tükrében
Szólítja Pillangóm,
S ő megyen sebtében
Piros víz lett vére
A gyors folyó tükrében
Eltűnnek ők akkor
A hullámok ölében
Csak a holdat látni
A gyors folyó tükrében.
Könnyűcseppek úsznak
Kanyargó medrében
Örvények keringve
A gyors folyó tükrében.
Bokáig gázolok
Keresem vizében,
Nem lelem Pillangóm
A gyors folyó tükrében
Mélyre lemerülök
Kezem a kezében
Örökre együtt
A gyors folyó tükrében
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Tessék hozni kedvenc verset, kötetet és saját verset, ami szerinted a legjobb lett vagy amiről szeretnéd, hogy beszéljünk.
Írjátok be ide, h kik azok, akikre számít6ok, pls
- Eönwë
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szeretet - milyen gyenge szó és hogy mit takar,
nem tudja senki, de álmos szívet betakar.
Szeretek - és erőmön túlhalad az érzés.
Könnyeid szárítom, bár szíved nem értem ég.
Kis cseppekből csordultig telik kicsi szívem;
Túlcsordul s vérré válva ömlik szüntelen.
Én feláldoztam magam, értetek, bárányként...
Saját kékmadaram édes-kénes lánngal ég
Boldogságtok oltárán, mely szent és sérthetetlen.
De kiégek s nem táplálja rózsavízzel szívem.
Nagyon nagy ember vagyok, erkölcsi hatalom:
Kitüntetés vár rám, nem is egy, egész halom!
Önfeláldozásnak és egymásért élésnek
magasztos koronája kerüljön fejemre!
Gyorsan Terjed majd a legenda szájról-szájra:
"Önzetlenség, megalázkodás díszes szobra
Másokért élt és ő volt a szeretet maga"
Dicshimnusszal emleget az útokor majdan,
De fejfámra nem kerül:
Itt maradt egyedül,
Kiégve, csendesen, érzéseit tékozlón,
szürke szoba ódon karjaiban, haldoklón...
I hate the way things change.
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Joseph de Maistre
- Arzeen
- Nem elérhető
Szofi írta: Ethuil, köszönöm az ajánlást. Ksathra Vairja hatását érzem a verseden. Ha nem vagy biztos az írásjelek használatában, akkor inkább hagyd el őket és használj végig kisbetűt. Tetszett a vers, merész dolog minden formát hátrahagyva az érzelmeket, gondolatokat áramlani hagyni, de veszélyes is. Ez a legkönnyebben félresikló megnyilvánulási fajta szvsz, egyáltalán nem a legkönnyebb. A te hangos hiteles, bár még kissé érdes az én fülemnek. (Nem vagyok elemzőgép. Ha van kedvem és időm, szólok az engem megérintő irományokról - vagy persze ha felkérnek rá. Példát szeretnék mutatni, hogy ti is így tegyetek egymás verseire reagálva, mert úgy van szvsz értelme a dolognak.)
Nem vagy elemzőgép, csak hozzáértő. Adok a szavadra. Kösze
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Ethuil, köszönöm az ajánlást. Ksathra Vairja hatását érzem a verseden. Ha nem vagy biztos az írásjelek használatában, akkor inkább hagyd el őket és használj végig kisbetűt. Tetszett a vers, merész dolog minden formát hátrahagyva az érzelmeket, gondolatokat áramlani hagyni, de veszélyes is. Ez a legkönnyebben félresikló megnyilvánulási fajta szvsz, egyáltalán nem a legkönnyebb. A te hangos hiteles, bár még kissé érdes az én fülemnek. (Nem vagyok elemzőgép. Ha van kedvem és időm, szólok az engem megérintő irományokról - vagy persze ha felkérnek rá. Példát szeretnék mutatni, hogy ti is így tegyetek egymás verseire reagálva, mert úgy van szvsz értelme a dolognak.)
Versestali: Wellnek péntek lenne jó és szvsz ő van olyan meghatározó, hogy igazodjunk hozzá ha, le7. Mivel a nép zöme pesti, le7, h pesti helyszínben kéne gondolkozni. Péntek efkúéknak is jó. Arlith még nem reagált a privimre. Többieknek nemtom jó-e a péntek, nov. 4-e?
Pókfonál
most kórón-bokron
megakadva-libegve
Nyár hulló haja
- **Shaman**
- Nem elérhető
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Mau Rauser
- Nem elérhető
lebontott házak sírgödreiből emlékek gőzölögnek
mint szétrombolt rókalyukból a rothadás szaga
csupasz falak nyújtózzák körül az ásító ablakhelyeket
fotonjaik csak az én égbe ragadt szemeimben visszhangzanak
a többi csak engem csak engem lát idelenn
darabkáimat retinájukba tűzöm
az én szememben is minden nap tízezer gombostű alszik
kátrányból és porcelánból vannak összeragasztva itt-ott megrepedtek már
de azért szeretnek engem nagyon
az aluljáróban néha rámköszönnek a fák
mosolyognak aztán oszlopbőrbe bújnak megint
nagyon elfoglaltak mindig a növekedési ráta nagy úr bizony
én szívesen segítenék csak ilyen hideg ne volna
hogy mindig lefagynak a leveleim ahogy nekikezdek
inkább csak nézem őket olyan szépek feketék nagyok
és gyökereiknél minden reggel szelíden dörömböl a világ
200510301708lnkBp
üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Narmo
- Nem elérhető
Ben Kenobi írta:
Az autotróf valami olyasmi élőlény, amelyik szervetlen anyag(ok)ból szerveset állít elő, mint például a növények. NEm ismerem ezt a versét Petőfinek, de majd megkeresem (bár nem annyira rajongok érte ). És köszi.Szofi írta: Ben Kenobi: Őrület Petőfi: Az őrült c. verse jut róla eszembe. Az autotróf egész pontosan mit is jelent?
Nagyon OFF:
Autotróf:idegen szervesből saját szervest állít elő. Van fotoautotróf és kemoautotróf. Öhh.. nem merülnék bele.. csak spontán jött..
On:
Narbeleth: az a metrós nagyon tecc!!!
- Cueddo
- Nem elérhető
( Ez nem elemzés, csak egy befogadói élmény leírása. Ha megérint titeket egy vers, szvsz a szerző örül neki, ha meg tudjátok fogalmazni, h mi az, ami az irományában tetszik nektek.)
én is teljesen osztom a véleményt. dühös vagyok, amikor az egyetemen "elemezni" kell egy verset. csócsálni a kutya is tud. a költő épp azért művész, mert pár sorban is el tudja mondani, amihez az irodalomkritikusnak egy egész könyv kell.
egészben megtartani valamit, és úgy felvillantani minden fényét, akár kritikával is - az már teljesítmény.
és örülök, hogy szerény társaságunknak ez mindigis egyértemű volt
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Arzeen
- Nem elérhető
A Te napod
Végül mind feladjuk,
De azt suttogom:
Soha ne feledd
Mi voltál,
Miért üvöltöttél,
Miért moccantál.
Hallgass rám,
Mert majd ha te jössz.
Az ég is azt sugallja.
Egyszer úgyis lenyugszik a Nap,
S végül mind feladjuk,
Átadjuk,
Nem harcolunk már...
Élj könnyedén,
Nézd a jót,
Ha látod:
Az a tökéletes perc
A Nap lenyugszik,
S nem moccansz többé,
Mindnyájan feladjuk,
S nem lesz hová jönnöd,
Soha többé!
(ne mulaszd el elemezni, köszi)
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
Őszi sétából hoztam, vásárfia:
Öreg kert
az ágak szürke
fátyolán át-átdereng
egy okker levél
Ksathra Vairja , na ezt nem tudom leírni, de nagyonottvan. És igen, érdekes h Maggal a tükörtéma rokon. Szvsz kulcsszavai révén - ha nemis leírva, hanem a vers által asszociált szavakat tekintve - Narbeleth verse is beleilleszt7ő ebbe a vonulatba. Ha az elképzelés szerintetek erőltetett, nem kardoskosom mellette.
- Narbeleth
- Nem elérhető
Szofi írta: Narbeleth, versed teljesen meg van bocsájtva, sőt, szívesen van látva - már ami engem illet Tetszik. Az első két sor azonossága miatt mintha egy dalnak lenne a töredéke, amit eldúdolsz. Ady versei jutnak még eszembe róla. A domináns képek - metró, mozi (vetít) - mindketten a város, technika, civilizáció, fém, hideg, embertelen szavakat asszociálják bennem, és ez valamiféle homogenitás-érzetet kelt, ami a harmónia egy elfajzott fajtája. A három pont a végén implikálja, h kiegészítsük a szerkezetet azzal, h vissza. Tetszik a kihagyás, a sablonkerülés. Szilánk. Üegszilánk, fémforgács, ami megsebez. Tükördarab. Persze vsz a vers hangulatához való lelki alkati hasonlóságom miatt rezonáltam ennyire érzékenyen a versre és le7, h te nem ezt látod/írtad bele. Mindenesetre örülök, h mindezt elmondhattam róla.
(Ez nem elemzés, csak egy befogadói élmény leírása. Ha megérint titeket egy vers, szvsz a szerző örül neki, ha meg tudjátok fogalmazni, h mi az, ami az irományában tetszik nektek.)
Köszönöm, igen hasonló gondolatok motoztak a fejemben... úgyhogy nincs Arany effektus ("Gondolta a fene...").
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
(Ez nem elemzés, csak egy befogadói élmény leírása. Ha megérint titeket egy vers, szvsz a szerző örül neki, ha meg tudjátok fogalmazni, h mi az, ami az irományában tetszik nektek.)
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Ben
- Nem elérhető
Átok hull rám és harag,
Nem vagyok más, csak salak.
Porból lettem, s azzá leszek,
Ha el nem ragad az őrület
Le a Pokol mélyére,
Hogy a Kárhozat Tüzében égjen
Testem s minden reményem.
Cipelem keresztem súlyát
S vele lelkem minden búját.
De már nem sokáig...
<i>2005. X. 27.</i>
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- **Shaman**
- Nem elérhető
Ugye nem akarsz aszfalt szimbólum lenni, Maria?
Szergej könnyes szemekkel nézett kedvese szemébe.
Szája lassan tárult, és ugyanolyan lassan zárult.
A vacsora maradékai még ott voltak a fogán.
Nézz körbe a zebrán, túzok madaram, sej, haj lipityom.
Mert nem akarom hogy aszfaltszimbólum legyél!
A morzsák nyállal körítve aláhullottak a szájából.
És Maria most érezte először életében, hogy boldog.
Megvakarta hatalmas fenekét, és nyitott szájjal vigyorgott.
Csak úgy csillogott amalgámos tömései a félhomályban.
Nagyot böfögött. Szeretlek Szergej! -mondta utána.
Szergej is boldog volt, kettőjük boldogsága az Én boldogságom is.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Halálvirág/Gemini
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Szofi: Tetszett a véleményed. Neked is köszönöm és örülök.
csók
GemO.
darált Halál
bang bang
Elvakít a napfény.
- Mau Rauser
- Nem elérhető
üdv:
-- Mau
Ez a művészet csodája, hogy az ember néha nagyobbat szarik, mint amekkora a seggén kifér.
(Weöres Sándor)
- Narbeleth
- Nem elérhető
Apró szilánkokba tép széjjel a metrószél
Tompa képeket vetít a múlt
Fakó képek, elavult
emlékek soha
nem tér
többé
...
[size=9:3o8aiqoz]( nem azért írtam mert feltétlenül érdemesnek tartanám (a többiek munkáit látva) képest ide ezt most elküldeni, de ez egy spontán keletkezés.. tessék megbocsátani) [/size]
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
- Arlith
- Nem elérhető
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Na akkor én mégse fogok tudni menni - szombat munkanap Érezzétek jól magatokat, és legyen jó idő meg minden, ami kellbea/mag írta: oké emberek állapodjunk meg abban, hogy nov. 5.én du. 3kor lesz a tali a hévvégállomáson szentendrén /ha a hév 3:05re ér be akkor 3:05kor:)/
Joseph de Maistre
- **Shaman**
- Nem elérhető
Nagy királyok jöttek, s mentek. Napkelet, s napnyugat.
Te most térdelsz, s imára kulcsolod a kezed.
Hajad fekete lepelként hullik alá, s egy keresztet szorongatsz,
a gyengén megvilágított térben.
Ébredések! Nem lesz több álom.
Ezek olyan valóságok, melyben összetörik a pillanat,
Igába kerül a bátorság, s kettétörik a hosszú századok alatt összekovácsolt kard.
A mezőn mindenütt holtak fekszenek, fehér köpenyem végighúzza az út porát.
Nemes szolgák voltak Ők a hazájuknak, s Istent szolgálták mind.
Még sem arattak, s amit a földbe vetettek, dög keselyük martaléka lett.
Mert jött Uratok serege, és elvitt Titeket,
S nem maradt utánatok semmi, csak por és hamu.
Már a fájdalom szelei is a mélyföld alatt nyugszanak.
Már a könnyeket is rég felszívta a nap.
Már a testetek is az enyészeté, gondolataitok a semmibe merültek.
A víztükör újra sima, a szél lecsendesedett.
Elnéptelenedett a puszta, s eltűnt a puszta népe.
A múlton taposok, a semmin mi vala létezett.
S megpihenek én is a felejtés fája alatt.
ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK
- Ben
- Nem elérhető
Az autotróf valami olyasmi élőlény, amelyik szervetlen anyag(ok)ból szerveset állít elő, mint például a növények. NEm ismerem ezt a versét Petőfinek, de majd megkeresem (bár nem annyira rajongok érte ). És köszi.Szofi írta: Ben Kenobi: Őrület Petőfi: Az őrült c. verse jut róla eszembe. Az autotróf egész pontosan mit is jelent?
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Elryn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Bea/mag: -ll-
(szeretem a tükörcserepeket)
Szofi [size=9:3rcw2ryx](és persze Mau is)[/size]: fertőző, sorry.
Nekem a most szombat-vasárnap-hétfő-kedd, talán a szerda is jó lenne, mert akkor vagyok Pesten. De nem életfontos eljutnom talira.
"Hajamba hét csillagot és szalmát tűztem én"
- Anarcheira/KsV
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- bea/mag
- Nem elérhető
- bea/mag
- Nem elérhető
ha nagyon sokan nyüszítenek, hogy az nem jó akkor változtatni lehet, de annyit előrebocsátok, hogy nem lesz olyan időpont ami mindenkinek jó.
és vááááárom a priviket )
/eddig jelentkezett: ring, és patiszon/
2_41 menni kéne
gyilkos-e ki megmutatja hogyan kéne élned
és nem hagy maga után mást csak egy képet
/jac/
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.