Hogyan tudod segíteni a Magyar Tolkien Társaságot, hogyan vehetsz részt a munkánkban?

Szeretnél valamilyen formában részt venni Társaságunk életében? Támogathatsz minket kívülről, részt vehetsz programjainkon, bekapcsolódhatsz közösségi életünkbe, vagy akár tagként is közreműködhetsz. Bármilyen segítséget örömmel elveszünk, már mondjuk is a részleteket.

 

Mivel a Magyar Tolkien Társaság egy nonprofit kulturális szervezet, a rendezvények szervezésében és megvalósításában a Társaság önkéntesei vesznek részt. Utánpótlásra, segítő kezekre mindig szükségünk van. Ha szeretnéd bármilyen módon támogatni az MTT-t, az alábbi lehetőségek közül választhatsz.

 

1. Tevékenységünk, programjaink nyomonkövetése

Amennyiben egyelőre csak távolról szeretnél ismerkedni a Társasággal, vagy szimplán biztos szeretnél benne lenni, hogy egyetlen programunkról sem maradsz le, bármikor felratkozhatsz tematikus hírleveleinkre, így ha bármilyen, az érdeklődésednek megfelelő programot szervezünk, e-mailben értesítünk róla. Feliratkozni a Közösség menüpont "Feliratkozások" címszó alatt, vagy közvetlenül az alábbi linken tudsz: http://tolkien.hu/index.php/kozosseg/feliratkozasok.

Emellett érdemes követni a Facebook-oldalunkat is – a követési beállításoknál azt is pontosíthatod, milyen tartalmainkról szeretnél értesítést kapni: https://www.facebook.com/magyartolkientarsasag.

 MTT címer decor

 

2. Részvétel programjainkon és közösségi életünkben

Ha megtetszett a Társaság, örömmel látunk bármelyeik programunkon, sőt közösségünk tagjaként is! Ha szeretnél még többet megtudni rólunk, tagjainkról, aktuális programjainkról és rendezvényeinkről, érdemes az alábbi felületek valamelyikén tájékozódni. Szívesen látunk kisebb rendezvényeinken is!

Hivatalos facebook csoportunk >>>

Információk aktuális rendezvényeinkről >>>

Rendezvényeink a Facebook-események között >>>

 

csoportkép

 

3. Hivatalos tagság

Ha úgy döntöttél, nincs más hátra, mint előre, tudsz mindent és tag akarsz lenni, arra is van lehetőség.

Akkor érdemes hivatalosan is a Társaság tagjává válnod, ha a közösségi életben való részvétel mellett anyagilag is szeretnéd támogatni a céljainkat, illetve az egyesület szervezőmunkájában is szeretnél közreműködni, esetleg a döntéshozatalába is bele szeretnél szólni, valamint elfogadod a Társaság Alapszabályát és a Manifesztumot. Az egyesületi tagok a rendezvényeken díjkedvezményt kapnak.

A tagságnak három formája van.

1. A támogató tagság nem jár nagyobb kötelezettségekkel: ha egyetértesz céljainkkal, a belépési kérelem benyújtásával már részese lehetsz a közösségünknek. Szavazati jog nélkül részt vehetsz az egyesület hivatalos fórumain, információkat kapsz a közösséget érintő ügyekről, igénybe veheted a Társaság szolgáltatásait, és a rendezvényeken 5% kedvezményt kapsz a belépő árából. Ebben a tagsági formában nem kell tagdíjat fizetni, de lehet adománnyal támogatni a társaságot.

2. A közreműködő tagság közepes, személyes közreműködésre is kiterjedő elkötelezettséget jelent: ennél a tagsági formánál a rendezvények, programok szervezésében is várjuk aktivitásodat. A támogató tagokhoz hasonlóan részvételi, információs jogokat élvezel és az 5%-os díjkedvezmény mellett akár vezetője is lehetsz a különböző szervezői csoportoknak. Ebben a tagsági formában nem kell tagdíjat fizetni, de lehet adománnyal támogatni a társaságot.

5. Szervezeti taggá az válhat, aki nem csak tagdíj fizetésével és rendezvények/programok szervezésében történő közreműködésével támogatja az egyesületet céljainak megvalósulását, hanem kötelezettséget vállal az egyesület szervezeti életében (közgyűléseken, választásokon, gazdasági/szakmai/közösségi döntésekben) való részvételre is. A szervezeti tag az előző két tagsági formánál leírt részvételi, infomációs és szervezés-vezetői jogosultságok mellett szavazhat a Közgyűlésen és megválasztható a Társaság bármely tisztségére (Elnökség, Felügyelő Bizottság, Titkárság) is. A tagdíj évi 20 000 Ft (negyedévente 5000 Ft).

 

A belépéshez kérelmet kell kitölteni és azt el kell juttatni a Társaság valamelyik tisztségviselőjének illetve be kell fizetni az első tagdíjat. (A közreműködő és szervezeti tagoknak más előfeltételeket is telejsíteniük kell).

A tagsági formákról, tagdíjfizetésről és tagi adományokról további információt ebben a cikkben olvashatsz >>>

A belépési kérelmek innen tölthetőek le: >>>

 

4. Pénzadomány

Abban az esetben, ha nem fér bele az időbeosztásodba az önkéntes munka, de pénzadománnyal szívesen támogatnád a Társaság működését, banki átutalással egyszerűen megteheted.

Adomány felajánlásának módja átutalással:

Kedvezményezett: Magyar Tolkien Társaság Számlaszám: 10918001-00000091-16610002 Megjegyzés: adomány

További információ az adományok felhasználásáról és az adományozási lehetőségekről >>>

 

Lehetőség van az adód 1%-ának felajánlására is.

Kedvezményezett neve: Magyar Tolkien Társaság Adószám: 18178209-1-41

A felajánlott összegekből finanszírozzuk honlapunk üzemeltetését, rendezvényeink költségeit, népszerűsítjük Tolkien műveit, valamint részt veszünk azok kiadatásában, lektorálásában és egységes fordításában, illetve rendszeresen megjelentetjük a Lassi Laurië folyóiratot. Bővebben az adó 1% felhasználásáról >>>

Minden felajánlást nagyon köszönünk!

 

5. Önkéntes munka

Rendezvényeinken, különösen a Tolkien Napon gyakran előfordul, hogy külsős önkénteseket is várunk. Ha szeretnél segíteni, töltsd ki ezt az űrlapot, hogy tudjuk, milyen feladatokkal kereshetünk meg!

 

 unnamed

 

 

<<< Általános tudnivalók

Utoljára frissítve: hétfő, 01 január 2024 19:31

2 hozzászólás

  • Kincső (Thilanna)

    Írta: Kincső (Thilanna)

    szombat, 30 január 2016 20:24

    Kedves Szilvia! Tallián Balázs egy nem hivatalos, privát fordítást készített 2002 körül, amely bár jól sikerült fordítás volt, de sajnos semmilyen kiadói háttér (felkérés, megjelentetési szándék) nem állt mögötte, és jogdíj-engedélyt sem kapott. Jelenleg kizárólag Balázstól, egyedi kérésre, privát használatra lehet beszerezni – ha jól tudjuk.

  • Dankó Szilvia

    Írta: Dankó Szilvia

    vasárnap, 24 január 2016 12:45

    Segítséget kérnék, hogy mikor fordította Tallián Balázs A hobbitot?
    Köszönöm.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére