fbpx
 
 
Lassi Laurië

Lassi Laurië

A Lassi Laurië a Magyar Tolkien Társaság hivatalos kiadványa, amelyben általában Tolkiennal és Középföldével foglalkozó ismeretterjesztő cikkek és tanulmányok, az MTT eseményeiről szóló hírek és beszámolók, valamint a tolkieni világhoz kapcsolódó képzőművészeti és irodalmi alkotások (az MTT közösségének, illetve a művészeti pályázatok és a TLV résztvevőinek munkái) kerülnek közlésre az MTT tagjai és önkéntesei, illetve a Tolkien iránt érdeklődő nagyközönség számára. 2002 októbere óta jelenik meg változó gyakorisággal (általában évente egyszer vagy kétszer). Első főszerkesztője Királyházi Csaba, jelenlegi főszerkesztői Orthmayr Flóra és Selmeczi Szonja. Jelenlegi rovatai: Krónika, Beszámolók, Interjú, Tanulmányok, Talányok, Ajánló, Irodalom, MTT-kisokos.
A kiadvány 2002-től 2015-ig csak nyomtatott formában jelent meg, a XIV/1. számtól kezdve online is hozzáférhető (a Tolkien.hu portál mellett az EPA adatbázisában is).

Impresszum
Kiadó: Magyar Tolkien Társaság (1203 Budapest, Török Flóris u. 19.)
Felelős kiadó: Füzessy Tamás, Kutassy Zsófia, Mikesy Anna (a Magyar Tolkien Társaság elnöksége)
Főszerkesztő: Orthmayr Flóra, Selmeczi Szonja
ISSN 1589-6315 (nyomtatott)
ISSN 2560-1598 (online)

Online is közzétett lapszámok: II/1 (2003. január); XIV/1 (2016–2017); XV/1 (2018. január); XV/2 (2018. augusztus); XVI/1 (2019. január); XVI/2 (2019. július); XVII/1 (2020. január)

 

legujabb lassi cimlap  

Megjelent a legújabb (2020. januári) Lassi Laurië!
Ebből a cikkből a digitális kiadvány ingyenesen letölthető, a nyomtatott verzió pedig először a Tolkien Napon lesz kapható, de a szokásos módon e-mailben is meg lehet rendelni személyes átvételre vagy postai kézbesítésre.

     
legelso fekete feher lassi cimlap  

A Lassi Laurië története
A 2019 nyarán megjelent 25. szám apropóján beleástuk magunkat a fórum mélységeibe, kifaggattuk elődeinket, és megpróbáltuk összeszedni, hogyan alakult a Lassi Laurië története a kezdetektől napjainkig.

     
alap lassi ikonkep  

Hol kapható a Lassi Laurië?
A Lassi Laurië megvásárolható az MTT egyes rendezvényein, illetve a lassi[pont]rendeles [kukac] tolkien [pont] hu e-mail címen egyeztetve budapesti személyes átvétellel vagy postai kézbesítéssel. A cikkből az összes szám tartalomjegyzéke is elérhető!

Alkategóriák

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére