tohu header TN 02

Hisz az Útnak vége nincs soha...
Tolkien Nap 2015
2015. január 3. 9:00 - 18:30
Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Programok időpont és helyszín szerint >>

 

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan, "Egy Rég Várt Utazás" címmel nagyszabású  rendezvénysorozatot szervez J. R. R. Tolkien 123. születésnapja és a hamarosan a mozikba kerülő „A hobbit” film harmadik része előtt tisztelegve.

A rendezvénysorozat csúcspontjaként 2015-ben is egész napos programmal ünnepeljük Tolkien professzor születésnapját. A Gyűrűk Urából ismert Egy Rég Várt Ünnepély (Long Expected Party/LEP) – az elmúlt években Tolkien Nap néven – keretében mostanra több ezer rajongó és érdeklődő válhatott részesévé a Középfölde lenyűgöző világát egy teljes napra Budapestre varázsoló változatos előadásoknak és programoknak.

A Tolkien Nap idei vendégei többek közt A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta magyar munkatársai, valamint Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője lesznek.

A rendezvény legjavát most is az ismeretterjesztő előadások adják. A 11 témát a facebook-oldalunkon meghirdetett előzetes szavazás eredménye alapján állítottuk össze. A témák előreláthatólag:

  • Középfölde mint mitológiai rendszer
  • A balrogok szárnya és egyéb rejtélyek Tolkien világában
  • Középfölde nyelvei
  • Középfölde növény és állatvilága, biológiai alapjai
  • Sárkányok Tolkien műveiben
  • Fegyverek, haditechnika és hadviselés Középföldén
  • Bombadil Toma története
  • A régmúlt története – Ilúvatar Gyermekeinek ébredésétől a Gyűrűháborúig
  • Szerelem, család és szexualitás Tolkien világában
  • Másodteremtés - Tolkien legkülönösebb teológiai es esztétikai koncepciója
  • Melkor szolgái - a sötét oldal útjai és titkai

Részletes összefoglaló az előadásokról >>

Az elmúlt két év tapasztalatai alapján a termekben zajló előadásokra, bezsélgetésekre több résztvevő kíváncsi, mint amennyit a terem kapacitása megenged. Ezért érdemes kitölteni az előregisztrációs űrlapunkat, mivel így biztos lehetsz benne, hogy minden, általad látogatni kívánt programon lesz helyed, mi pedig a résztvevők számának megfelelően tudunk további jegyeket kiadni.

to hu regisztracio ad 01 


A professzor 123. születésnapja alkalmából 2015. január 3-án, szombaton ismét egész napos közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi és gyermekprogramokkal várunk minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár, a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava – könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb.). A Vásár termékei előrendelhetők, hogy mindenképp hozzájuss a kedvenc termékedhez a megfelelő színben és méretben! :)


unnamed

 

A Tolkien Napon különleges, egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz "A hobbit" filmtrilógia második részének bővített változata. A vetítés 8:45-kor kezdődik a földszinti színházteremben. A filmre jegy előre nem váltható, a Tolkien Kvíz kitöltésével lehet jegyet nyerni. A játék január 2. 13 óráig tart vagy amíg a jegyek el nem fogynak. Érdemes játszani, hiszen az első 400 kitöltő, aki 75%-os vagy annál jobb eredményt ér el, biztosan részt vehet a vetítésen.

Tolkien Kvíz

 

10:00-17.30 között változatos gyerekprogramokon keresztül ismertetjük meg a kicsiket Középfölde világával. Részletes gyerekprogram >>

A Népek Csarnokában, azaz a földszinti és emeleti helyszíneinken egész napos interaktív ismeretterjesztő programokon lehet részt venni. Nem csak A Gyűrűk Ura és A hobbit témájú társasjátékokkal - Hobbit, Quest for Middle Earth, Green Dragon - játszhatnak látogatóink, hanem kézzelfogható emlékeket beszerezhetnek:  kipróbálhatják magukat figurafestésben, fotózkodhatnak jelmezesekkel, hajmestereink tünde módra fonják a hajakat, írásszakértőink pedig tünde vagy törpírással készült emléklapot ajándékoznak. A "Mi fán terem az MTT?" helyszínén önkénteseinnek lehet beszélgetni, akik szívesen elmesélik, mi is az a Magyar Tolkien Társaság, és miért jó a részésének lenni. 

A rendezvény zárásaként 18.45-kor fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után koccintunk a Professzor emlékére. Részletek a felvonulásról >>

A Tolkien Nap alatt büfé várja megéhező vendégeinket, ahol középföldei fantázianevű étkeket lehet vásárolni.

Az alábbi linkeken megtekinthetők a tavalyi és tavalyelőtti rendezvénysorozatról készült képek, válogatott cikkek, illetve videó.

A belépőjegy: 500 Ft. (A Tolkien Vásár és a kisebb programok látogatásához nem kell belépőjegyet vásárolni.)

 

 

 

Uránia megközelítése>>

 

facebook esemny

 csoportkép

 

„A hobbit” premierhez és a Tolkien Naphoz kapcsolódóan a következő eseményekre is hívunk és várunk minden rajongót és érdeklődőt:

„A hobbit: Az öt sereg csatája" – filmpremier a Corvin Moziban
2014. december 17. 22:30-tól
Az est során gazdag középföldi díszbe öltözik a moziépület, személyesen találkozhatsz Tolkien világának életre kelt szereplőivel, és megnyitja kapuit a Középfölde Vásár. Ha az elsők egyikeként, igazi Középfölde-rajongókkal együtt szeretnéd megnézni a filmet, itt a helyed!
Részletes információk >>
Facebook esemény >>

Hobbit Hétvége a Corvin Moziban
December 18-21-ig a Corvin Moziban nemcsak a A hobbit trilógia befejező epizódját nézheted meg, hanem a moziba lépve valóban átélheted Középfölde hangulatát a Cosplay Club jelmezeseinek és a Magyar Tolkien Társaság dekorációjának köszönhetően.
Részletes információk >>
Facebook esemény >>

Médiatámogatónk:   port hu logo


<< Egy Rég Várt Utazás 2015

 

 me stripe 01

 

 

 

onkentes felirat 01

1 hozzászólás

  • Telwe llo Fornost

    Írta: Telwe llo Fornost

    hétfő, 05 szeptember 2016 14:20

    Köszönöm, hogy megszerveztétek nekünk ezt a napot !
    Jól lehet 2010 tavaszi találkozó után nem maradtam közel hozzátok, no meg FB fiókom sincs, habár 2011-ben egy gyűlésre még elmentem, mivel kaptam rá meghívót, amit időben el is olvastam , jómagam aztán csak a tagdíjat utaltam el, így nem nagyon emlékezett rám aznap senki a régiek közül. ;-)
    Jó volt látni a sok gyermeket - köztük a ti gyermekeiteket -, akik nagyszerűen szórakoztak a társasokkal, a jelmezes szereplőkkel fotózással, a mindenféle vásárfiával.
    Idén (2016) sajnos nem tudtam elmenni, most pedig a jövőm alakításán törpölök, de mindenképp fényes jövőt kívánok nektek az elkövetkezőkben is.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Bejelentkezés

Keresés

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére