- Köszönetek: 0
Keretmese
- Orowan/Gery
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389817
Írta: Orowan/Gery
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
Orowan/Gery válaszolt a következő témában: Keretmese
Hatalmas lájk az indulóra és a címerre is
A részletek pedig majd kiderülnek, addig nem érdemes agyalni hogy most hogy meg mint meg izé.
A részletek pedig majd kiderülnek, addig nem érdemes agyalni hogy most hogy meg mint meg izé.
"The purpose of life is a life of purpose. "
(Robert Byrne)
Téma zárolva.
- Niph
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 7
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389774
Írta: Grondir
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Kezdetnek egész jó a címer is.
Lacho calad! Drego morn!
"Kard vagyok a sötétségben. A falak őre vagyok. A tűz vagyok, amely elűzi a hideget, a fény, amely elhozza a hajnalt, a kürt, amely felébreszti az alvókat, a pajzs, amely az emberek birodalmát védelmezi."
Téma zárolva.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
14 éve 6 hónapja #389768
Írta: Sötét Úr
Akkor jó. Bár magunkat, mint MTT-t ismerve, no meg a keretjáték-írók személyét ismerve, nem nagyon hiszem, hogy lenne olyan csapat, akiknek nincsen titkos küldetése.
Szerintem sejteni fogják, hogy ennyi félszerzet nem két ásóért meg néhány horogért jött el ilyen messzire a Folyó partjáról...
Téma zárolva.
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
- Ille Lórien
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389736
Írta: Ille Lórien
Egyetértek!
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Ille Lórien válaszolt a következő témában: Keretmese
Dorka írta: Nagyon jó az induló és a címer is
Egyetértek!
"Elen síla lúmenn' omentielvo."
Téma zárolva.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
- Dorka
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kevesebb
Több
- Narbeleth
- Nem elérhető
14 éve 6 hónapja #389730
Írta: Narbeleth
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
Wow! Dodie, SÚ, ezek nagyon jók!
Emitt pedig látható a
Sztúr címer béta verzió
filctollal csináltam a villamoson, úgyhogy lesz ez még kidolgozottabb is, de az ötletet akartam megosztani.
Tavirózsa és koi hal (ami majdnem olyan, mint az aranyhal, csak nem olyan gimb-gömb).
Emitt pedig látható a
Sztúr címer béta verzió
filctollal csináltam a villamoson, úgyhogy lesz ez még kidolgozottabb is, de az ötletet akartam megosztani.
Tavirózsa és koi hal (ami majdnem olyan, mint az aranyhal, csak nem olyan gimb-gömb).
"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"
Avartho i gadw, hebo i faer!
Téma zárolva.
- Grondir
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389712
Lacho calad! Drego morn!
Ja, azt a levelet már megkaptam.
Lacho calad! Drego morn!
Téma zárolva.
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389696
Lacho calad! Drego morn!
Én sem kaptam még semmit.
Lacho calad! Drego morn!
Téma zárolva.
- Rina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kevesebb
Több
- Rina
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kevesebb
Több
- Csaszi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- yoloka
Kevesebb
Több
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
- Grondir
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389684
Lacho calad! Drego morn!
Nekem is nagyon tetszik, a könnyfakasztó nevetés is megvolt.
Lacho calad! Drego morn!
Téma zárolva.
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 3
14 éve 6 hónapja #389679
Írta: Grt
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
Jó kis, szép kis versike és könnyfakasztó nevetést idézett elő nálam Szerintem könnyen megjegyezhető. A torkosorkos versszaknál a jószágos verzió jobban tetszik, a másiknak firifuri a ritmusa.
Mennyit tudhat a többi nép a mi küldetésünkből?
Mennyit tudhat a többi nép a mi küldetésünkből?
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
Téma zárolva.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
14 éve 6 hónapja #389676
Nos, akkor szöveg. Jó hosszú, de azért nem vészes, no meg szerintem teljesen hobbit-dolog, ha időnként összekeverjük, kifelejtünk belőle, elrontjuk, stb. (Bár azért túlzásba nem kell vinni.) Arra gondoltam, hogy a mindenféle vonulásoknál lehetne énekelni úgy, hogy mindig valaki elkántálja a rá eső (vagy eszébe jutó) versszak első két sorát, a többiek meg mondják a második két sort. Amikor írtam, folyton az amerikai katonai filmekben hallható induló-szerűség dallama járt a fülemben, és végül is, arra is lehet az első két sorokat kántálni - miért is ne? (Nem tudok rendesen szolmizálni, és a hallásom is evangélikus, de azért egy próba: mi do do lá do do mi, mi do do la do re do)
Hogy ne foglaljon olyan sok helyet, mint amennyit valójában igényel, becsukható izébe tettem, katt a gombra, és csicseregjetek, ha van véleményetek, további ötletetek, vagy esetleg satöbbi. Mert az is jó ám!
Hogy ne foglaljon olyan sok helyet, mint amennyit valójában igényel, becsukható izébe tettem, katt a gombra, és csicseregjetek, ha van véleményetek, további ötletetek, vagy esetleg satöbbi. Mert az is jó ám!
Sztúrok indulója
Sztúr induló
Lássátok meg, nem titok:
Megjöttek a hobbitok!
Rrrrim-bim-bim! Rrrrom-bom-bom!
Rrrimbim-daba-daba-dom-bom-bom!
Földünkön a víz az úr,
Halásznép a sok kis sztúr!
Nősziromföld a tanyánk,
Rabyn a mi Nagyanyánk!
Vigadunk mi reggelig,
Míg a nap majd felkelik!
Rusnya jószág ám az ork,
Hamar elvágja a tork’! (…od)
[center:9zjm14i7]Ez így nekem olyan hobbitos, de azért egy alternatíva:
Kerüljük a rusnya orkot,
Hamar elvágja a torkot![/center:9zjm14i7]
Még sincs tele a gatyánk:
Íjunk van és parittyánk!
Erdőben is jó a kedv:
Haverunk a barnamedv’!
Nem rakunk mi házakat,
Elvagyunk a föld alatt!
Nem vacak lyuk a szmiál:
Tágas otthon, ami jár!
[center:9zjm14i7]Homályos utalás a fő célunkra, csak úgy apró, lelkesedés-növelő szintjén: [/center:9zjm14i7]
Csiga-biga gyere ki,
Ég a házad ideki!
Ha nem jössz ki, bemegyek,
Megeszem a fejedet!
Feneketlen a hasunk,
Napi hétszer jóllakunk!
Elrejtőzünk, hogyha kell,
Bárki keres, sose lel!
Vásárfalva, szevasztok,
Megjöttek a hobbitok!
Rrrimbim-daba-daba-dom-bom-bom![/spoiler:9zjm14i7]
Egy másik, identitásfokozó- és hobbittudat-serkentőfű: Tudjátok, hogy Gollam, azaz Szméagol, majd valamikor a nem túl távoli jövőben a mi népünkből kerül ki. Arra gondoltam, hogy Gollam beszédmódjának egyfajta előzményeként sztúr sajátossággá fejleszthetnénk egy-két rá emlékeztető, de nem egészen gollamos fordulatot. Semmi képpen se sziszegjünk meg pöszögjünk, mint ő, de használhatnánk azokat a nyomatékosításokat, úgy ám! Bizony! A "drágaszágom" túl explicit lenne, de esetleg használhatnánk a "kedveském", "jó kis...", "szép ..." kifejezéseket úgy, mint a népre jellemző sajátos kifejezésmód eszközét. Ezek előtörténetet adhatnak és intertext-szerű kikacsintások lehetnek, amik a többiek számára ugyanolyan provokatív röhögésforrások, mint az, amikor valaki elkiáltja magát, hogy "silence!" - és nem folytatja. (Kötelezően megszólalnak néhányan, hogy "I kill you!"). Mi a véleményetek, kedveskéim?
Lássátok meg, nem titok:
Megjöttek a hobbitok!
Földünkön a víz az úr,
Halásznép a sok kis sztúr!
Nősziromföld a tanyánk,
Rabyn a mi Nagyanyánk!
Vigadunk mi reggelig,
Míg a nap majd felkelik!
Rusnya jószág ám az ork,
Hamar elvágja a tork’! (…od)
[center:9zjm14i7]Ez így nekem olyan hobbitos, de azért egy alternatíva:
Kerüljük a rusnya orkot,
Hamar elvágja a torkot![/center:9zjm14i7]
Még sincs tele a gatyánk:
Íjunk van és parittyánk!
Erdőben is jó a kedv:
Haverunk a barnamedv’!
Nem rakunk mi házakat,
Elvagyunk a föld alatt!
Nem vacak lyuk a szmiál:
Tágas otthon, ami jár!
[center:9zjm14i7]Homályos utalás a fő célunkra, csak úgy apró, lelkesedés-növelő szintjén: [/center:9zjm14i7]
Csiga-biga gyere ki,
Ég a házad ideki!
Ha nem jössz ki, bemegyek,
Megeszem a fejedet!
Feneketlen a hasunk,
Napi hétszer jóllakunk!
Elrejtőzünk, hogyha kell,
Bárki keres, sose lel!
Vásárfalva, szevasztok,
Megjöttek a hobbitok!
Rrrimbim-daba-daba-dom-bom-bom![/spoiler:9zjm14i7]
Egy másik, identitásfokozó- és hobbittudat-serkentőfű: Tudjátok, hogy Gollam, azaz Szméagol, majd valamikor a nem túl távoli jövőben a mi népünkből kerül ki. Arra gondoltam, hogy Gollam beszédmódjának egyfajta előzményeként sztúr sajátossággá fejleszthetnénk egy-két rá emlékeztető, de nem egészen gollamos fordulatot. Semmi képpen se sziszegjünk meg pöszögjünk, mint ő, de használhatnánk azokat a nyomatékosításokat, úgy ám! Bizony! A "drágaszágom" túl explicit lenne, de esetleg használhatnánk a "kedveském", "jó kis...", "szép ..." kifejezéseket úgy, mint a népre jellemző sajátos kifejezésmód eszközét. Ezek előtörténetet adhatnak és intertext-szerű kikacsintások lehetnek, amik a többiek számára ugyanolyan provokatív röhögésforrások, mint az, amikor valaki elkiáltja magát, hogy "silence!" - és nem folytatja. (Kötelezően megszólalnak néhányan, hogy "I kill you!"). Mi a véleményetek, kedveskéim?
Téma zárolva.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
14 éve 6 hónapja #389430
Ha szeretjük a vizeckét, akkor a halackát isz szeretjük, igaz, drágaszágaim? Ész mit szeretünk még? Haszackánkat? Nyugalmat? Rabyn Nagyanyót? Az orkokat nem szeretjük, az cúfak ész büdöszek, úgy ám! Ész még durvák isz, letaposszák a virágainkat, ellopják a cigákat. Tényleg, a cigákat isz szeretjük?
Jaj, Dodiee, Pálpiszta kontakt üregiLOL!
Mit szóltok ehhez:Narbeleth írta: Nekem tetszik! Jópofa ritmusa van. Esetleg valami szövegötleted is van már?
Kerítsünk valami témát hozzá, és akkor írhatunk szöveget is neki! Ki kellene alakítani az identitásunkat, és arról "énekelni" hozzá.Rrrim-bim-bim! Rrrrom-bom-bom!
Ha szeretjük a vizeckét, akkor a halackát isz szeretjük, igaz, drágaszágaim? Ész mit szeretünk még? Haszackánkat? Nyugalmat? Rabyn Nagyanyót? Az orkokat nem szeretjük, az cúfak ész büdöszek, úgy ám! Ész még durvák isz, letaposszák a virágainkat, ellopják a cigákat. Tényleg, a cigákat isz szeretjük?
Jaj, Dodiee, Pálpiszta kontakt üregiLOL!
Téma zárolva.
- Dodiee
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389424
Írta: Dodiee
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Kis hangulatcsinálók, hogy ne feledjétek: a folyó a mindenünk. Éltető anyánk, szerelmesünk
browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=river#/dm8go8
browse.deviantart.com/?q=river&order=9&offset=24#/d29l488
De ez persze csak az én elképzelésem, mármint hogy a folyó ennyire fontos lenne. Vétózni szabad
browse.deviantart.com/?qh=§ion=&q=river#/dm8go8
browse.deviantart.com/?q=river&order=9&offset=24#/d29l488
De ez persze csak az én elképzelésem, mármint hogy a folyó ennyire fontos lenne. Vétózni szabad
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
Téma zárolva.
- Dodiee
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
- Grondir
- Nem elérhető
Kevesebb
Több
14 éve 6 hónapja #389408
Egyébként a zene nagyon lol.
Egyébként Gandalf azt írta, hogy 2460-at írunk, tehát ez lesz az Éber Béke utolsó éve, Déagol 3 év múlva találja meg az Egy Gyűrűt.
Szerintem mi is üregben lakunk, mert a nekem meglévő könyvben az áll, mikor Gandalf elmondja Frodónak Gollam történetét, hogy a nagyanyja az üregéből tiltotta ki őt.
Lacho calad! Drego morn!
Ebben egyetértek SÚ.Narbeleth írta: A matriarchátus nem azt jelenti, hogy csak csajok vannak, hanem azt, hogy a férfiak azok, akik kedvesen mosolyognak, ha a családfő mond valamit, és aztán ők mennek a saját fejük (jó esetben - khm... én kérek elnézést...) után.
Egyébként a zene nagyon lol.
Egyébként Gandalf azt írta, hogy 2460-at írunk, tehát ez lesz az Éber Béke utolsó éve, Déagol 3 év múlva találja meg az Egy Gyűrűt.
Szerintem mi is üregben lakunk, mert a nekem meglévő könyvben az áll, mikor Gandalf elmondja Frodónak Gollam történetét, hogy a nagyanyja az üregéből tiltotta ki őt.
Lacho calad! Drego morn!
Téma zárolva.
- Narbeleth
- Nem elérhető
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
14 éve 6 hónapja #389358
Namarie hozzászólására
válaszul: A matriarchátus nem azt jelenti, hogy csak csajok vannak, hanem azt, hogy a férfiak azok, akik kedvesen mosolyognak, ha a családfő mond valamit, és aztán ők mennek a saját fejük (jó esetben - khm... én kérek elnézést...)
után. Ez a rendre és háziasságra vonatkozott. A család, mint legfőbb rendezőerő és világképet meghatározó központi elem, nos, az teljesen hobbit dolog. A hobbitok családcentrikusságát szerintem még a szicíliai keresztapák is irigylik!
Volt valami ostoba javaslatom az indulóra. Néztétek? Nagyon gáz? Vagy esetleg tetszik?
Látszik, hogy közeleg a tábor, beindult nálam az illegális, avagy partizán-fórumozás.
Volt valami ostoba javaslatom az indulóra. Néztétek? Nagyon gáz? Vagy esetleg tetszik?
Látszik, hogy közeleg a tábor, beindult nálam az illegális, avagy partizán-fórumozás.
Téma zárolva.
- Rabyn
- Témaindító
- Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.200 másodperc