Nokérem.
Akkor mint ősbudapesti, a kezembe veszem a leutazást, ha már senkise.
Első lépés:
Újpest városkapuig elmegyünk a kék metróval. Amikor kiszállunk a metróból, körbenézünk, és a velünk szemben lévő falon követjük a Volánbusz jelzését, és a megfelelő irányba elindulunk a visegrádi buszok felé (ha a belváros felől jövünk ez a metró fenekénél lévő feljáró).
Úgy időzítünk, hogy
11:15-kor odaérjünk, mert 11:35-kor indul egy busz Visegrádra, ami 12:48-ra ér le. (és ugye egytől lehet szállást foglalni)
Második lépés: feljövünka lépcsőn, és egy balra történő 90°os fordulat után (feltéve, hogy a belváros ffelől érkeztünk, mert ha nem, akkor a fordulat jobbos) megtaláltuk a jegypénztárakat. Itt tudunk jegyet venni, kinek-kinek igénye szerint
Visegrád Hajóállomásig.
Harmadik lépés: lévén jó a memóriánk, emlékszünk rá, hogy ahogy feljöttünk a metróból már ráláttunk a sárga buszokra, így azok felé vesszük az irányt a jeggyel a kezünkben. Megkeressük a megfelelő kocsiállást, ahol ki van írva, hogy Visegrád felé (emlékeim szerint a négyes, vagyis a legtávolabbi a pénztáraktól, de mint említettem, ki van írva).
Negyedik lépés: Felszálunk a buszra, amire ki van írva, hogy Esztergom. De nem ijedünk meg, mert ez a jó busz.
Ötödik lépés: utazáunk jó sokat, és néha felpillantunk a kijelzőre. ha szerencsénk van, be is mondja, hol járunk. A
várkert után következik a hajóállomás. A megállóban meg bőszen figyeltek, ott állok-e. Mert valószínűleg ott fogok.
Egyéb információ: Aki nem szeretné othonról cipelni a kaját, az állomástól nem messze (kb 50 méter, de meg fogjátok látni) van egy
Match. Ott be lehet vásárolni. Jó nagy, jó sok minden van. Árfekvése meg olyan, amilyen.
B variáció: aki úgy érzi, bírja majd szusszal, ráér, és nem tervez hat raklapnyi cuccot hozni, azt szívesen látjuk várnézésre szombat délelőtt. Semmi konkrét, könnyed séta három órán át ebéddel. Akit ez érdekel, írjon emilt a moggyancs kukuc yahoo ponty comra, hogy feltétlenül szedjük össze városkapunál 8:15 körül (8:35-ös buszt néztem ki). Azért bátorkodom eztet, mert úgy tudom, Melian erdei kirándulást tervez, ez meg városnézés lesz. A terv az, hogy az előörs fogja összeszedni a csoportosokat a buszmegállóból. ez majd vagy sikerül, vagy nem