- Köszönetek: 0
Boromir (Sean Bean)
- Minerva
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Undómiel
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- hódica
- Nem elérhető
"...there is some good in this world, Mr.Frodo, and it's worth fighting for."
- n8n
- Nem elérhető
vagyis Rauroson gondolom Framir fogja őt látni...
de hogy a harmadik részbe... :
n8n returns
- Undómiel
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- Minerva
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Undómiel
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Már alig várom a második részt. Christopher Lee nagyon dicsérte Grima játékát...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- n8n
- Nem elérhető
Boromirt viszont hazája és népe iránti elkötelezettsége és szeretete hajtja. Az ő "királynője" Gondor volt, a fehéren fénylő tornyaival, ragyogásával. És talán apjának is akart bizonyítani... [/i]
B-s résszel egyetértek...Aragornossal is, de azért Arwennek is volt szerepe ebben....mintahogy Erunis írta.
egy másik topicban (melyikben, melyikben, melyikben, melyikben?) volt arról szó, hogy Aragorn miért állt be a kilencek közé...majdnem ugyanez a kérdés....megkeresem valahol volt...
n8n returns
- Erunis_
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
A Sean-Russel összehasonlításhoz nincs jogom hozzászólni, mert bár
ciki, de nem láttam a Gladiátort meg kéne már nézni, nem? Na mind1. Más.
Aragornt Arwen motiválta, Elessart pedig a béke, a célja, Gondor, az Ő birodalma, amiért küzdenie kell, és bizony küzdött is. Aragorn mégis egy Elessarral, ha éles benne az ellentét, akkoris. Aragorn mondta, talán Gandalfnak, de ez már nem biztos, hogy fiatal kora óta Arwenre vár, és ezért küzdött. Tehát igenis nagy szerepe volt Arwennek a győzelemben, ugyanúgy, mint a Gondor iránt érzett, hm, hogy fejezzem ki magam, tehát a Birodalomért való harcnak.
És itt jön a képbe Boromir. Mert egyik barátnőmmel már megvitattuk ezt egyik fizikaórán hogy mennyire hiányolom Boromir mellől a Társat, aki ha nem is védi, de mellette áll mindig mindenkor, együttérez vele és segíti, mert Boromir (ezentúl "B.") tulajdonképpen egész életében
mást se tett, mint hogy megfelelt az elvárásoknak. Az anyja már kicsi korában meghalt (mármint B.-nak...), egy fő forrása távozott vele együtt a szeretetnek. Ámbár van még egy öccse. Persze hogy van, aki felnéz rá, tiszteli, és mindezzel együtt szereti is, de mégis vannak vele szemben elvárásai, talán anélkül higy ő maga tudna róla, de mégis vár valamit a nagy és erős bátytól (így kell írni? Mind1.), aki saját elmondása szerint is keményebb nála, B.-nak meg felelnie neki. Ugyanúgy, mint az apjának. Aki bár szintén nagyon szereti, talán jobban is a kelleténél, és ezért lehet, hogy többet vár el tőle, mint kéne, Gondor Helytartójának fia...egy Birodalom orra előtt nő fel, mindenki azt várja, hogy úgy cselekedjen, ahogy ők elvárják. És talán ezért, talán saját feje miatt megy Isildur Végzete után, és hogy megtatlálja a Kettétört Kardot, és mit talál? Egy koszos kószát egy újjákovácsolt karddal, aki azt mondja: sorry, de ha minden jól megy én leszek a király. B. tehát itt is úgy tesz, ahogy mindenki elvárja, beáll a Kilencek közé, hogy bizonyítson, és velük leli végzetét, ami egy Isilduréval.
Ezért a szerelme, a kedvese, a királynője, nevezzük bárhogy is B.-nak Gondor, és Minas Anor, később Minas Tirith, mert ő volt az egyetlen, aki megérdemelte B. szeretetét, bár talán viszonzás nélküli, de ez volt a legszebb és a legigazabb szerelem, ami csak lehetett.
Ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedj azzá, ami lehetnél!
/falfirka az Arsenal öltözőjéből/
- Minerva
- Nem elérhető
Amúgy abban is ugazatok van, hogy Boromirt a hazaszeretet motíválta, meg szerintem egy kicsit az is, hogy megfeleljen az apjának.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Undómiel
- Nem elérhető
Egyébként ez a Russell-hasonlat nem pont a legjobb, mert ugye nekünk a legjobb férfi mellékszereplőről kellene beszélnünk! Az idei jelöltek között Sean nem rúghatott volna labdába! Már csak azért sem, mert bár nagyon jól játszik és én is imádom őt, keveset mutatott a többi jelölthöz képest, akik mind vén rókák a filmvásznon! És nagyon tudnak! Ez Seanban is megvan, és nem kételkedem abban, hogy pár év múlva a legjobb főszerepért járó szobrocskát tartja majd a kezében! De még nem!!! És Gandalf szerepéhez képest az övé... És ekkora erővel mondhatnánk, hogy miért nem Viggo Mortensent jelölték! Szerintem ez így volt jó!
Hogy Gandalfé mennyire hálás szerep, azon megint lehetne vitatkozni! Nem tűnik a szerep túl bonyolultnak, amikor arról beszélünk, hogy Gandalf saját jelleméből mennyit ismerhettek meg a szereplők a könyv alapján. Nem sokat! Viszont aki megnézi a film első 10 percét, hogy abban mekkorát játszott, nem kérőjelezheti meg a jelölést!!! Nem az volt a kunszt, hogy ekkora, meg akkora tetteket lássunk Gandalftól! Hanem az, hogy a varázsló életre keljen a filmvásznon! És Gandalf, az én és még sokunk varázslója lett Sir Ian tolmácsolásában a vásznon! Ő A VARÁZSLÓ!
- Cicaful
- Nem elérhető
Undómiel írta: Az mondjuk szerintem kicsit durva, hogy Seant kellett volna Oscarra jelölni, de valóban, színészi játék tekintetébe le a kalappal előtte! Amit csinált, az igen, az valami!
Ezzel egy picit vitatkozhatok??
Szerintem igenis Oscar-díjas alakítás volt. Ha mondjuk a Gladiátorból indulok ki. (Leszögezem: imádom azt a filmet, és Rossell Crowe zseniális volt ebben a filmben) Tehát Mr Crowe játékával - amit ugye szobrocskával jutalmaztak - felér.
És szerintem - teljesen laikus szemmel - nehezebb egy ennyire nehezen megfogható figurát alakítani, mint Gandalf szerepét, amihez valamit nagyon el kell szúrni, hogy ne egy hálás szerep legyen. És ezzel nem Ian McKellent akartam lebecsülni - Isten ments!
Undómiel írta: Viszont Aragornnal szemben az én érzéseim nem változtak meg! Kicsit a harmadik könyv vége felé, mert nagyon nem szeretem, ha Viggo Mortensen nősül... Szóval szerintem sokkal szebb lett volna, ha Aragornnak nincs királynője! Ezen sokat gondolkodtam! Úgy tűnhet, hogy Aragornt kizárólag az Arwen iránti érzelmei motiválják, míg Boromirt valami egészen más! Még nem jöttem rá, hogymi, de ha van ötletetek, légyszi, szóljatok! Ebből a szempontból nekem Boromir jobban teszik!
Aragornt érzésem szerint nem Arwen iránti érzelmei motíválták tetteiben. Sokkal inkább a tudat, hogy ő Isildur örököse. Ezzel az örökséggel együtt járt, hogy helyrehozza őse hibáját. Bizonyítani akart - legfőképp saját magának.
Boromirt viszont hazája és népe iránti elkötelezettsége és szeretete hajtja. Az ő "királynője" Gondor volt, a fehéren fénylő tornyaival, ragyogásával. És talán apjának is akart bizonyítani...
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Undómiel
- Nem elérhető
Én Boromirt nemcsak a filmben, hanem a könyvben is megsirattam! Hozzám is ő áll, mármint természetre a legközelebb! És én nem éreztem bukottnak, amiért nem tudott ellenállni a Gyűrűnek, inkább meglepődtem, hogy ilyen sokáig bírta! Viszont ha választanom kellene, nem biztos, hogy ember lennék, mindezek ellenére...
Viszont Aragornnal szemben az én érzéseim nem változtak meg! Kicsit a harmadik könyv vége felé, mert nagyon nem szeretem, ha Viggo Mortensen nősül... Szóval szerintem sokkal szebb lett volna, ha Aragornnak nincs királynője! Ezen sokat gondolkodtam! Úgy tűnhet, hogy Aragornt kizárólag az Arwen iránti érzelmei motiválják, míg Boromirt valami egészen más! Még nem jöttem rá, hogymi, de ha van ötletetek, légyszi, szóljatok! Ebből a szempontból nekem Boromir jobban teszik! És Cicafülnek megint igaza van! Az ember csodás kevercse rossz s nemesnek!
- Cicaful
- Nem elérhető
Tehát nekem már a könyv alapján is szimpatikus volt! Erős, bátor és mégis emberi! Aragornt (Völgyzugolyból való távozásuk után) valahogy már egyáltalán nem éreztem közelinek magamhoz. A tündéket - számomra - mind körüllengte egy megmagyarázhatatlan "felsőbbrendűségi érzés" (a szó nem a legnegatívabb értelmében), a törpök egy teljesen más világot képviseltek, és talán még a hobbitok lettek volna, akik a szívem csücskét birtokolják, de Trufa és pippin jellemét annyira nem lehetett kiismerni - ill. túl kölykök voltak -, Frodó túl tündés volt nekem, egyedül Samu lett volna, aki az igazi...
De akkor jött Boromir, a maga emberi mivoltával, és teljesen úgy éreztem, hogy ez én is tudnék lenni. Minden egyes mozzanatába bele tudtam élni magam. Amellett, hogy esendő volt, nagyon érzékeny is! Gondoskodott a hobbitokról is Móriánál. Csak magasztosan és mély tisztelettel tudok Róla beszélni. (Madách után szabadon ) "Furcsa kevercse az ember jónak és rossznak" - ez az amit Boromirban maximálisan megtaláltam!
És erről eszembe jut, egy beszélgetésünk Svinnel: megkérdezte, hogy mi szeretnék lenni ha Középföldén születek, én meg kapásból azt mondtam rá, hogy 'ember', és erre ő teljesen meg volt lepődve.
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Finduilas
- Nem elérhető
Hétvégén beraktam a filmet a videóba, és elkezdtem tekerni. Nem is néztem a számlálót, úgy állítottam meg. És mit gondoltok hol állt meg? Pontosan ott, ahol Boromir megjelenik rohanva, hogy Trufa és Pippin segítségére siessen. Persze akkor már megnéztem a végéig. Furcsa, hogy még így is teljesen meghatott, pedig csak úgy belenéztem.
"I can love
But I need his heart.
I am strong even on my own
But from him I never want to part."
- n8n
- Nem elérhető
Az bizt, hogy Sean tette Boromir szerepét szerethetővé... mikor meghal....mik az utolsó szavai?
"my captain...my King..." ezt Aragornnak mondja (nahát! meglepett felkiáltás![size=9:qdnewrr8]ironikus voltam [/size])
ez olyan megható.....mostmár abszolúte megértettem Boromir szerepét a könyvben...Tolkien vele írta le a halandó, és esendő ember szerepét...az összes ember(kivéve ugyebáh a kósza dúnadánokat *vigyor*) engedett volna a Gyűrű kísértésének..(Isildur, vagy vegyük csak Denethort, ő a palantírnak engedett, pedig az nem is olyan nagy hatalmú, mint az Egy)
n8n returns
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Sil
- Nem elérhető
Igen, én a könyvben többszöri olvasásra sem értettem, hogy miért gyászolják meg annyira ezt a kifejezetten ellenszenves figurát a többiek. A film óta pedig a kedvenceim közé tartozik. Ha nincs is időm megnézni a filmet, a Tanács-jelenetet azért akkor is megnézem újra és újra. És Lothlórienben is nagyon jó. Sean végig jól játszik. Őt kellett volna Oscarra jelölni.Ragoran írta: Esgalfanawen: teljesen egyetértek! A könyvben Boromir ellenszenves volt, de a Filmben Sean nagyon jól jáccot! Teljesen megdöbentem! Innentől már más szemmel néztem Boromirra, mert a Gyűrű Szövetségébe csupa bátor, erős, rendkívüli tulajdonságú ember(törpe, kósza, hobbit...) tartozik. Viszont Boromir testesíti meg a halandó embert akit megkisért a Gyűrű... Sean naon jól játszott!
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Ragoran
- Nem elérhető
- Esgalfanawen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Én úgy éreztem amikor olvastam a könyvet, hogy Denethor Boromirt szerette igazán, Faramirt puhánynak tartotta és elítélte a Gandalffal való kapcsolatát.Azt tudjuk, hogy Boromir elvesztése Denethornak óriási fájdalmat jelentett. Itt megint felmerül egy kérdés. Egyrészt szerintem Denethor tiszta szívből szerette a fiát, kicsit a fiatalkori önmagát látta benne. De az még mélyebbé tehette szenvedését, hogy a másodhegedűs, az általa kevésbé szeretett és uralkodásra alkalmatlannak és kevesebbnek tartott másodszülötte lett kizárólagos utódja!
Amikor először olvastam a könyvet, nem értettem, hogy' kerül a Szövetségbe Boromir. A többiek mind olyan bátrak és erősek voltak (még a hobbitok is ) Boromir pedig esendő. Amikor meghalt, én is úgy gondoltam: Hál' istennek! Ez sem zavar többet senkit! Aztán láttam a filmet.................... Nagyon meglepett először, mert teljesen más szemszögből mutatta Boromirt, mint ahogy én elképzeltem. Megértettem őt. Sőt! Megszerettem! Megéreztem a harcát a Kísértéssel. És amikor meghalt nagyon megsirattam. Sean Bean megmutatta nekem az esendő EMBERT, azt aki a legjobban hasonlít hozzám. Mert csak az ő játéka alapján jöttem rá, hogy lehet, hogy én is elbuktam volna a "próbán", talán előbb mint ő.
"Minden megérint.
-Úgy látszik, sose nő be
a szívem lágya."