- Köszönetek: 0
Filmzene
- Gwaleriol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
www.lordoftherings.net/film/soundtrack/
Szerintetek mikortól lehet majd a klippet is látni? Úgy könnyebb lenne véleményt mondani róla. [size=9:37gjhr9c](Bár nekem így is tetszik.)[/size]
A közeledő vihar elől a bátorság a legjobb menedék, meg a remény.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lilliana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Én is sápadt-at írtam az elején de szótag szám hiányában haloványra módosítottam.[size=9:2vs6nf7s](Az az 'egy' is azért került oda,de mivel tényleg elég magyartalan mindjár megváltoztatom,ha sikerül.)[/size]Niphredil írta: Lilliana: nagyon szép a fordításod! Bár szvsz nem muszáj annyira szó szerint fordítani (pl. : "egy halovány hold" - az "egy" felesleges, mert így elég magyartalan). És szerintem itt a pale-re jól illik a "sápadt"is.
Hopsz, én az Elrond,Celebrían dolgot ugy ertettem 1ször hogy ök ketten éneklik a dallt...Nimashilin írta: A kinek-szól-kitől-témánál én nem Arwenre gondoltam! Áhh, dehogy. Celebrían ugrott be, de nagyon valószínűtlen. Samu is esélyes, persze, de az egész olyan, mintha valaki Nyugatról, vagy legalábbis a hajóról énekelne, nem pedig a bánatos, szürke kis Szürkerévből valaki bánatos, szürke és kicsi lény.
Ha a Samu theoriát vesszük el tudom képzelni (ha ö nem hajózik el a film végén) hogy az ének hangulatával próbálják belefüzni hogy Samu nem örökre búcsúzott el Frodótol a Szürkerévben...
De ilyen célokra az In Dreams sokkal jobban bejönne,olyan jó hangja van Edward Ross -nak! (Sokkal inkább lányos mint Annie Lennox-nak)
Ja! És én is a Wild Child-ba belet'ok képzelni egy-két hobbitot,rohírt és tünde gyerekeket is !
Cameron Duncan Lives!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nimashilin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Na, Silnek hála meghallgattam A számot. Amúgy tényleg nem rossz, de a refrén még mindig a karácsonyt juttatja eszembe... Az eleje nagyon szép, lágy. Szeretetteljes. De ez a műszenvedély a refrénben... nagyon nem...
Lilliana: Nagyon jó a fordításod!
S ezüst üveggé vál a hajnal,
Csillámok a habokban,
Szürke hajok siklanak;Nyugatra. szeretünk, Tolkien bácsi. Szép lezárás. Képszerű, szomorú. Tündés.
A kinek-szól-kitől-témánál én nem Arwenre gondoltam! Áhh, dehogy. Celebrían ugrott be, de nagyon valószínűtlen. Samu is esélyes, persze, de az egész olyan, mintha valaki Nyugatról, vagy legalábbis a hajóról énekelne, nem pedig a bánatos, szürke kis Szürkerévből valaki bánatos, szürke és kicsi lény.
Enya... meghatódva olvastam Kar~sa kritikáit, mert nekem is kicsi szívem csücske. Bár a Lothlórien szerintem, az én érzékelésem szerint pont nem tündés, inkább űrzenére hasonlít, azért még szeretem. Persze, jó lenne, ha benne lenne még egy-két számban... De szerintem sokkal szebb, ha az ember maga képzeli a dalok mögé a tündét, hobbitot, stb. Pl. a Wild child-ot akár Bilbó is énekelhetné, szvsz.
Csak reménykedni tudok, hogy ezt a számot is megszeretem majd. Ezalatt azt értem, hogy akár egy pillanatra is, de eggyé tudok válni vele, én is ott ülhetek azon a hajón és nézhetem a vizet. /ez persze nem akkor fog megtörténni, mikor a refrén megy. / Eddigi legerősebb extázisom az In dreams alatt volt. Feküdtem a magnóm két hangfala között és csukott szemmel ittam annak a névtelen kisfiúnak a hangját, pedig akkorra már sokadszor hallottam.
Mikor a Gollum's songot először meghallottam, gyűlöltem. Mit nyávog ez a Björk-hangú nőci? Olyan, mint egy őrült. És basszus, az! Hát nem isteni, ahogy az erdőben sétáló hobbitok rábízzák magukat az előbb még eszelősen vigyorgó, most meg hízelgő Gollamra és megszólal ez a dal?
Kívánxcsian várom, milyen befejezést láthatunk, ami illik ehhez a dalhoz.
Remélem, nem valami zsebkendőlobogtatás és megdicsőült vigyorok lesznek, mert felbőgök.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Kar'sa: egyetértek veled abban, hogy Enya nagyon remek és sokoldalú zeneszerző, de a filmzenét nem ő írta, a RotK dala sem az övé, szvsz már nem érdemes azon spekulálni, mi lett volna, ha... Fogadjuk el, ami most van.
Haldír: kívánom, hogy igazad legyen!
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Lilliana
- Nem elérhető
Kar'sa a fiukorus dolgot a linken irtak azert kerdeztem ra,de szvsz nincs akkora kulombseg az emlitett eloadok hangjai kozt. Arról nem is beszélve hogy kórus hangok elég gyakran fordulnak elö a filmzenében feltüntetés nélkül.(Annélkül hogy vmi-t is irnanak a dal neve után)Kar'sa írta:
Lilliana írta: Fangi! Nem arrol van szo hogy nem tartja a kezeben hanem hogy NEM AKKOR.Az End of all Things val'szeg nem annak a jelenetnek a zeneje amikor Samu holtnak hiszi Frodot hanem amikor a Vegzet hegyere cipeli a hatan(ha lesz egyaltalan ilyen jelenet) ill. maga a Végzet hegyes rész.Szvsz is a Mindennek a vége rúlz, de az elejen az nem egy fiu korus ( es nem Renee Fleming ) ?
Na jo, adjunk egy lehetoseget Annie-nak is . Varjuk meg az enek veget. Addi raerunk mergesnek lenni...
Szerintem sem akkor van, sőt, egészen biztos, hogy a Végzet Hegyén akkor, amikor Frodó dulakodik Gollammal.
ÉS: NEM FIÚKÓRUS.
Az elején Reneé Fleming van, mert:
1. Nagyon meg lehet különböztetni egy operaénekesnő hangját egy fiúkórusétól
2. EGY személy énekli
3. Ha egy fiú is lenne, tuti megadnák a nevét, de a The End Of All Things-ben csak Reneé Fleming szerepel.
Enya ugyben: neked is meg van a sajat velemenyed (amit sokszor de nem mindenhol osztok) meg Estelnek is.
Egyébként szvsz azt mondani hogy ez-meg az nem Középföldés elég meredek.Hisz Középföldén annyi lény él annyi külömbözö kulturaval ! Nem is ismerheted mindegyiket!
Haldír! 1et értek,s reménykedek.Íme egy Nyugatra ferdítés:
Hajtsd le a kedves és megfáradt fejed
Lehull az éjjel , itt már az út vége
Aludj most:álmodban az elötted jövök
Mert a távoli partokról most hívnak ök
Minek sírni,miért uszik könnyekben szemed?
Hamarosan félelmeidnek örökre vége lesz
S , karjaimban biztonságban egyedül te alszol…
A horizonton ,mondd, mit látsz?
Miért hív a sok fehér sirály ?
Felkel a halovány hold a tenger felett
Jönnek a hajók ;új otthonodba visznek
A hajnal ezüst üveggé vál
Csillám a habokon,
Minden lélek elszáll…
Az éjszaka világába olvad a remény
Emlékek ,s idön túl esö árnyakon át.
Ne mond hát, elértük ,s itt a vég
Fehér partok hívnak,
Te és én találkozunk még.
És te itt leszel két karomban,
Alszol majd édesen ,s nyugodtan…
A horizonton ,mondd, mit látsz?
Miért hív a sok fehér sirály ?
Felkel a halovány hold a tenger felett
Jönnek a hajók ;új otthonodba visznek
S ezüst üveggé vál a hajnal,
Csillámok a habokban,
Szürke hajok siklanak;Nyugatra.
Cameron Duncan Lives!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Végre egy pozitív hozzászólás!Haldír Lórien írta: Köszönöm Ulmo!
És még vmi... higyjétek el, nem véletlenül lett Annie felkérve erre a számra. A filmmel együtt ÜTŐS lesz.
Aki hallotta már énekelni Annie-t,az biztos észrevette,hogy milyen szomorú és melankólikus hangszíne van :itscool:
Pont ez illik a tündék ködbe vesző hajóinak látványához
Úgyhogy fel a fejjel!
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
És még vmi... higyjétek el, nem véletlenül lett Annie felkérve erre a számra. A filmmel együtt ÜTŐS lesz.
Aki hallotta már énekelni Annie-t,az biztos észrevette,hogy milyen szomorú és melankólikus hangszíne van :itscool:
Pont ez illik a tündék ködbe vesző hajóinak látványához
Úgyhogy fel a fejjel!
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Ulmo
- Nem elérhető
Haldír Lórien írta: Bocsi ha nagyon tudatlannak tűnök... de véletlenül nem Howard Shore írja a zenét? Vagyis nem Ő dönti el hogy ki énekelje a főcímdalt? Vagy legalább is van beleszólása a dologba...
És még valami.
Ha a filmet még nem láttátok,akkor honnan tudjátok,hogy nem illik a filmhez Annie hangja? HM? Szerintem erről csak a film megnézése után érdemes ilyen vérre menő vitát nyitni.
(Egyébként Annie Lenox-nak igen egyedi és színvonalas hangja van - szerintem)
HELYES! :hello: Végre egy józan ember! Minden szavaddal egyetértek.
- Haldír Lórien
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
És még valami.
Ha a filmet még nem láttátok,akkor honnan tudjátok,hogy nem illik a filmhez Annie hangja? HM? Szerintem erről csak a film megnézése után érdemes ilyen vérre menő vitát nyitni.
(Egyébként Annie Lenox-nak igen egyedi és színvonalas hangja van - szerintem)
Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Mindazonáltal...
A következő fogalmak nekem nem túl világosak: "tündés", "középföldés"
Továbbá azt megtudtuk, hogy Enya számairól mit gondol Kar'Sa, de semmi mást...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
Kar'sa írta: Ezt a hozzászólást a tolkien.hu CHAT-jén lefolyt Estellel való vita (habár szerinte nem az ) ihlette.
Teljes mértékben egyetértek Estellel, már csak azért is, mert jelen voltam a szóbanforgó beszélgetéskor.
Valamint hozzáfűzném azt is, hogy KarSa hozzászólásából szép csokor érveléstechnikai hibát gyűjthetünk ki.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Egyetértek: "ihlette".Kar'sa írta: Ezt a hozzászólást a tolkien.hu CHAT-jén lefolyt Estellel való vita (habár szerinte nem az ) ihlette.
Nem érzek késztetést rá, hogy egyenként rámutassak azokra a pontokra, ahol a valós történéseket szubjektívan (és mellesleg, hiányosan) értelmezte újra Kar'sa, ám azt elárulom: az előző hozzászólásban nekem tulajdonított "mondások", "reakciók", "előítéletek", "értelmezések", és válaszok szvsz ugyanúgy csak egy lehetséges értelmezései annak, ami lejátszódott, mint - teszem azt - a Gyűrűk Ura filmként történő újraértelmezése Peter Jackson által...
(Én pedig mindkét filmről úgy jöttem ki, hogy bár sok dologban nem felelt meg annak, ami a könyv alapján elvárható volt, mivel ott volt a végén a "[size=9:k9xdpxm2]BASED ON THE NOVEL WRITTEN BY J.R.R. TOLKIEN[/size]" , nem lehetett ellene egy szavam sem. Tiszteletben tartom Kar'sa fantáziáját, de szeretném, ha nem kívánna olyasmit tőlem, hogy magamra vegyem azt, ami nem az én ingem, hanem az övé... )
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Kar_sa
- Nem elérhető
Én kezdtem a témát:
"JAJ ANNIE LENNOX BORZALMAS!/NEM ILLIK BELE EZ A SZÁM/MI AZ A GTIÁR?..." stb., valamint közöltem, hogy a három tucat ismerősöm, akiknek megmutattam szintén ugyanezen a véleményen van.
Estel azt mondta, hogy ő össze tudna gyűjteni sokkal több embert, aki ellenkező véleményen van (persze ők nem a saját ismerősei - írtam közbe, mellesleg az talán jelent valamit, hogy senkit sem ismerek - bár nagyon sokrétű az ismerettségi köröm - aki szerint Annie Lennox beleillene) és hogy nekem előítéleteim vannak Annie Lennox-szal szemben.
Köszönöm szépen a tippelgetést, csakhogy nekem HALVÁNY GŐZÖM SEM VOLT A FILMZENE ELŐTT ARRÓL, HOGY KI A FENE AZ AZ ANNIE LENNOX, úgyhogy nehezen lehetne vele szemben előítéletem, és a számmal is csak az a bajom, hogy a Gy.U.-ban van.
Erre Estel azt mondta, hogy Emiliana Torrini se illik bele a TTT-be.
Én persze közöltem, hogy ezzel sem én, se a három tucat ismerősöm nem értünk együtt. És úgy láttam, hogy a fórumozók nagy része így van ezzel
Ezek után nagyjából ezt mondtam:
"Kíváncsi lennék rá, milyen lenne a filmzene, ha Enya írta volna."
Estel erre úgy reagált, hogy szerinte akkor az olyan lenne, mintha minden szereplő tünde lenne (még a nazgúlok is, Frodó pedig szőke hajú lenne (ami egyébként úgy tudom megfelel a könyvnek... ))
És mellesleg úgy értelmezte, hogy én azt kívánom, hogy bár Enya írta volna az egészet, ami nem igaz, mert nagyon örülök, hogy benne van Emiliana, és mindenki más, és egyébként is szeretem a filmzenét (persze a TTT-ből és ROTK-ból hiányolom Enyát, mert ha az FOTR-ben benne volt, ezekben is benne lehetne)
Na tehát, erre én azt mondtam, hogy Estelnek vannak előítéletei Enyával szemben, hogy csak ugyanolyan zenéket ír (erre mégkésőbb kitérek)
Ő erre azt mondta, hogy nem tudom mi az az előítélet.
(az Akadémiai Kislexikon szerint:
"ELŐÍTÉLET: személyekkel, tárgyakkal, gondolatokkal kapcsolatos, elégtelen tapasztalaton alapuló pozitív, v. negatív magatartás, amelyet ellentétes tapasztalatok nehezen változtatnak meg."
Ez tökéletesen megfelel az én elképzeléseimnek, csak egy kicsit kevésbé terjengősen fogalmaznám meg.)
Ezek után Estel szinte figyelembe sem vette, mit mondok. Pontokba szedve:
EGY - nem igaz, hogy Enya számai ugyanolyanok (és felsoroltam, milyen különböző számai vannak. Erre még később kitérek. )
KETTŐ - Tudom, mi az előítélet (és tudtam is, ugyebár)
HÁROM - Estel az, aki nincs tisztában azzal, hogy mi az az előítélet
Aztán sajna véget ért az óránk.
A következő infómon folytattuk a "vitát" (ami persze nem vita)
Estel még mindig nem értette, hogy mire akarok kilyukadni az érveléseimmel, és ezúttal azt mondta, hogy nem tudom, mi az az "érv".
Megkérdeztem, szerinte micsoda, erre azt a kitérő választ adta, hogy mondjam el én.
Elmondtam, és a csetelőknek megfelelt a definíció (valami olyasmit írtam, hogy: "Olyan magyarázat, ami alátámaszt, igazol egy kijelentést."
Estel még mindig nem győződött meg, és semmiféle érvet nem mondott azon kívül, hogy "Enya tündés" és hogy "a tündék nem egyformák" - ezzel utalva arra, hogy Enya zenéi sem ugyanolyanok.
Na, ezzel szemben van egy kis ellenvetésem:
Szerintem, Enya nem feltétlenül mindig tündés, gyakran nem is Középföldei, és habár a tündék valóban nem egyformák, merthogy van ilyen tünde, és van olyan tünde (például Gildor, Elrond, Legolas és Galadriel mind más és más tünde), de végeredményben mind tündék, és ez ad nekik valamilyen egységet, tünde-légkört, földöntúliságot, tehát nagyon hasonlítanak. Estel azt mondta, hogy végighallgatott már Enya-albumokat, de ezt meg kell kérdőjeleznem, ha ilyeneket mond. Aki valóban végighallgatott már legalább három Enya albumot, az észrevehette, hogy a számok között, habár megvan egy bizonyos egységük, iszonyú nagy különbség van.
Vegyük példának a legújabb albumát (A Day Without Rain - 2000), és még néhány számot:
1. A Day Without Rain - Erre, aki akarja, ráfoghatja, hogy tündés, Lórieni, szomorkás, de nekem inkább Nyugatra menős hangulatú, olyan elmúlás-témájú.
2. Wild Child - Ez szerintem nagyon nem Középföldei, egyébként vidám, és nem melankolikus, mint ahogy azt sokan Enya számairól hiszik.
3. Only Time - Azt hiszem, ezt nem kell bemutatni. Azt mondanám rá, hogy kicsit Gy.U.-s, tündés is, de ez egy kicsit erőltetett.
4. Tempus Vernum - Na ez az a szám, amit mindig ellenpéldának mutatok fel. Annyira fantasztikusan lehet negatív erőket képzelni alá, a nazgúlok vágtáját.
5. Deora Ar Mo Chroí - ld. "A Day Without Rain"
6. Flora's Secret - ld. "Wild Child"
7. Fallen Embers - Ennél a számnál lehet megmutatni a legjobban, hogy mekkora különbség van "melankolikus" és "szomorú" számok között. Ezt melankolikusnak nevezném, mert bár alapjában véve szomorú, mégis vigasztaló, pozitív kicsengése van, ha értitek mire gondolok (és a szövege is ezt mutatja: "I was with you")
8. Silver Inches - Egy vidám, instrumentális szám, fantasztikus ellenpélda Enya "tündésségére".
9. Pilgrim - Ez tulajdonképpen se nem vidám, sem szomorú, se nem melankolikus szám, olyan átmenet, gondolkodós, elmerengő, de semmiképp sem tündés.
10. One By One - Vidám, és mégis kicsit melankolikus szám zenéjében és szövegében. Ismételten nem tündés.
11. The First OF Autumn - A harmadik instrumentális szám, ami tulajdonképpen nem tündés, sőt nem is Középföldés.
12. Lazy Days - ez az album optimista száma, és ismét nem tündés
és azok a számok, amiket még példának szánok:
- A "The Frog Prince" filmzenéje, ami dzsesszes, mert arra lett írva (tehát Enya filmzenéi nem mindenképp Enyásak)
- "Cursum Perficio", és "Pax Deorum" a "Watermark"-ról, és a "The Memory of Trees"-ről, amik nagyon hasonlítanak a "Tempus Vernum"-ra (még nyelvben is)
- És ami még fontos: ha végighallgatod Enya diszkográfiájának teljes gyűjteményét (nekem megvan) észre lehet venni, hogy nagyon sokféle száma van, népdalos, vidám, szomorú, melankolius, mesés, altató, "éneklős" és sorolhatnám számonként, hiszen szinte mindegyiknek más hangulata van.
A híresek közül például:
-Orinoco Flow (vidám, "éteri" (ahogy egy cikk írta))
-Caribbean Blue (mesés)
-The Celts (kicsit népdalos, kicsit vidám)
-Anywhere Is ("éneklős", vidám)
-Only If... (-||-)
-Only Time (melankolikus)
-May It Be ("méjitbí" (ahogy egyik ismerősöm mondta), "gyé ú" (ahogy egy másik))
ergo nagyon sokrétű, próbáljátok csak ki.
Szóval reagáljatok valamit, bár ez főleg Estelnek szól, és csak olyan vélekedjen Enyáról, aki a felsorolt számoknak legalább 90%-át hallotta, mert nem szeretem az előítéleteket.
Befejezőnek pedig:
C p r y n g e T a i m e
Aise,
valle, valolle,
aise
tirul, marel,
aise
edtael, titael,
aise
totael sA letael
aise
valle, valolle,
tirul, marel,
edtael, titael,
totael sA letael
aise
gaál, zalar,
wienté sA cummé
aise
awtumno sA cprynge taime,
aise
tui-talteirn sA tairk,
navna, valle
fleie, eirana,
gaál, zalar,
wienté sA cummé
awtumno sA cprynge taime…
cprynge taime…
Egyébként a teljes "Into the West" egészen más képet ad, mint a részlet, a gitár is sokkal kevésbé hallatszik, a hangja sem annyira ááááázóóós (értitek, ugye?: "whAA-AAt can you sEE-EE, OO-OON THE HORII-II-IIZO-O-OOON"); szerintem a szám legrosszabb részét választották ki, még ha ez a refrén is.
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Lilliana írta: Fangi! Nem arrol van szo hogy nem tartja a kezeben hanem hogy NEM AKKOR.Az End of all Things val'szeg nem annak a jelenetnek a zeneje amikor Samu holtnak hiszi Frodot hanem amikor a Vegzet hegyere cipeli a hatan(ha lesz egyaltalan ilyen jelenet) ill. maga a Végzet hegyes rész.Szvsz is a Mindennek a vége rúlz, de az elejen az nem egy fiu korus ( es nem Renee Fleming ) ?
Na jo, adjunk egy lehetoseget Annie-nak is . Varjuk meg az enek veget. Addi raerunk mergesnek lenni...
Szerintem sem akkor van, sőt, egészen biztos, hogy a Végzet Hegyén akkor, amikor Frodó dulakodik Gollammal.
ÉS: NEM FIÚKÓRUS.
Az elején Reneé Fleming van, mert:
1. Nagyon meg lehet különböztetni egy operaénekesnő hangját egy fiúkórusétól
2. EGY személy énekli
3. Ha egy fiú is lenne, tuti megadnák a nevét, de a The End Of All Things-ben csak Reneé Fleming szerepel.
Kārātārānen a áirâë...
- Leguanember
- Nem elérhető
Még nem sikerült meghallgatnom az egész Into the Westet, de már letöltöttem. Az eddigiek nem nyerték meg a tetszésem. Nem stimmel így látatlanban a filmekhez.
Amit viszont mindenki figyelmébe ajánlok, az én befutóm: The White Tree
Ilúvatar szólamai erősítik minden bizonnyal.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Ulmo
- Nem elérhető
Elessar király... írta: Már egyszer leírtam a fórumba, hogy a zene csak a filmmel lehet taljes. Majd ha már láttuk a filmet és azután hallgatjuk a zenét, sokkal jobb lesz. pl: Frodó ennél a zenénél érte el a Végzet katlanát! De izgi!!
A főcím alatt menő zene pedig összefoglal, s miközben hallgatod, a fejedben pörögnek a képek, az események. Ha a film élvezhető lesz, akkor a zene is.
Akkor ezek szerint a zene nagyon élvezhető lesz. Előre szólok, hozzatok sok zsepit! Kelleni fog.
- Mákos Zsozsó
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Tűrhetőek, jók az újítások, de kéne hozzá a film is.Az uccsó szám tényleg sux, de egyszerűen meglehet oldani a dolgot.A film végén nem várjuk meg a stáblistát... és akkor jó lesz
Wunderbar!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Azt hiszem kénytelen vagyok egyetérteni azokkal, akiknek nem tetszik. Én még nemtudok dühöngeni. Hatalmasat csalódtam. Legalább a zene gyönyörű lesz.
MONDJÁTOK MEG HOL VAN AZ EN OF ALL THINGS??? Nagyon kéne!
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Nem ő írta a dalt. Neki csak az a dolga, hogy elénekelje. Az éneklésért pedig pénzt kap. A zeneszerzőt hibásztasd, meg Pj-t.Niphredil/Szméagol írta: Azért sztem elég híres. A Eurythmics-szel volt egypár slágere... Azok alapján semmiképpen nem adattam volna vele elő a dalt Nem tudom, nekik nem tűnt fel, hogy a refrén nagyon nem passzol a dal többi részéhez? Se Annie hangja. És szerintem a főcímdal igenis nagyon fontos, a May It Be és a Gollum's Song is hihetetlenül elkapta a hangulatot.
rajta a béke napjaiban!"
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
I've seen the moon
And the first sunrise
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Mit akarsz? A film zenéje tök jó, csak a főcím refrénjével van baj. De ha megyek a moziba, úgysem a főcímet fogom nézni!Niphredil/Szméagol írta: Elessar király: ennek fordítva is igaznak kéne lennie. Ha jó a zene, a film is jobb, ha nem, akkor az csökkenti a jelenet élvezeti értékét is. És a főcímzene pont azért főcímzene, mert nagyon lényeges! És ha az nem jó, akkor egy remek film ellenére is nagyon le tudaj rombolni az érzéseidet. És ezt a kiabálást nem nagyon leszek képes elviselni.
Alyr:
És arról a dologról, hogy Lenox nem híres és mégis neki osztották be ezt a szerepet: épp ez a lényeg. A filmben nem a híresség a fontos. Ha jól tudom, a filmbe sem vi híres színészeket állítottak be. (ennek elenére nagyon jók) Mindenkinek adni kell esélyt. Lenoxnál ez nem jött be. De a zene legalább szép. És én nem fogok azon rágódni, hogy egy 3 és fél órás filmből 2 percig nem jó a zene. Vagyis a refrén.
rajta a béke napjaiban!"
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Alyr:
I've seen the moon
And the first sunrise
- .Elessar király.
- Nem elérhető
A főcím alatt menő zene pedig összefoglal, s miközben hallgatod, a fejedben pörögnek a képek, az események. Ha a film élvezhető lesz, akkor a zene is.
rajta a béke napjaiban!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Morgana írta: Hát, emberek, hallgatom ezt a Lennox-számot...
Ez borzasztó... Én nem ilyen plasztikus, kemény hangot, meg gitárt(!!!) akarok hallani, mikor éppen amiatt bőgök majd, hogy vége, elmentek a tündék, s velük vesztek a színek a világból!!!
A tündék kivesztek, de itthagyták nekünk Annie Lennox refrénjét, hogy ne is akarjanak visszajönni...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Rabyn
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/staticnews/1069245111.html
És a hivatalos borító, szép nagyban:
www.theonering.net/scrapbook/gro ... /view/9726
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Gandalf
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Ez borzasztó... Én nem ilyen plasztikus, kemény hangot, meg gitárt(!!!) akarok hallani, mikor éppen amiatt bőgök majd, hogy vége, elmentek a tündék, s velük vesztek a színek a világból!!!
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Lilliana
- Nem elérhető
A Nyugatra mintha Samu szemszögéböl Frodóhoz szolna...
Gandalfon én is filóztam... Elrondon is ,de ez a szám azért nem Arwennek szól...
És egy hobbittól csak nem várod el hogy közvetett legyen! Arról nem is beszélve hogy úgye a könyvben Frodó Samu ölében alszik (amin még Gollam is elérzékenyül) ...Nimashilin írta: And you'll be here in my arms
Just sleeping. ... eléggé közvetlen, nem? Bár a TTT-s "Én vagyok, az, a te Samud!" után már nem nagyon lepődnék meg...
Egyébként ki írta az Into the West szövegét? Engem állandóan az In Dreams-re emlékeztet,csak az utóbbi szívszorítobb..
Cameron Duncan Lives!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Gandalf írta: Nem kell depisnek lennie, mert a könyv vége sem az. Inkább "keserédesnek", melankónikusnak... de mégis felemelőnek!
Hát igen...
De nekem ez továbbra is túl vidám ahhoz...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/