Filmzene

Több
20 éve 10 hónapja #159915 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Filmzene
Valaki meg tudná mondani, h. melyik oldalon van kint az Into the West c. szám zenéje? Pls!

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #159847 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

kovacstimi írta: Újra megkérdezem: Hol lehet Crossborns CD-t kapni????????

Metálboltokban érdeklődj... Pl úgy tudom, a Móricz Zsigmond körtértől ahogy elindulsz a Feneketlen tó felé, a 40-es busz megállójánál van egy elég nagy metálbolt (de nem biztos, hogy árulják is...)...

Ha esetleg érdekel, a Kalandozás Középföldén c. album egyik száma, a Tőr a sötétben letölthető a hivatalos oldalról (tömörítve van, ki kell csomagolni pl WinZip-pel):
member.rpg.hu/crossborns/down/tor.zip

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 10 hónapja #159840 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Filmzene
Hát igen...tényleg egy csoda!
A József körúton, a Baross utcai villamosmegállónál lévő MCD boltban vettem. Először nem akartam elhinni, hogy ilyen olcsó, az eladó hülyének is nézett, mikor megkérdeztem, hogy tényleg benne van mindhárom teljes filmzene???
A Farewell to Lorien nincs rajta, úgy tudom, az csak valami spéci változaton volt....nekem átírták.
Végre meghallgattam az egész ROTK CD-t!!!!!
ISTENI!!!!!! 8O 8O 8O :D :D :D
Én nem hittem, hogy felül lehet múlni az előző kettőt, de szerintem sikerült!
Az Into the west egyre jobban tetszik, de a kedvencem az End of all things. Az nagyon tetszik hogy a The return of the kingben egy pillanatra megszólal az Into the west dallama....nagyon szép!

Újra megkérdezem: Hol lehet Crossborns CD-t kapni????????

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
20 éve 10 hónapja #159812 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

kovacstimi írta: Helló mindenki!
Ma megvettem a Három filmzenét egyben, díszdobozban! :dance:
Eszméletlenül jó!!!! Lehidaltam mikor megláttam az üzletben...és persze muszáj volt megvennem!
Világosbarna fényes kartontokban van, amin Alan Lee rajzai vannak (azok amik a FOTR négylemezes DVD-ken is). Benne van a három filmzene CD tokkal, borítóval, szóval teljesen tuti....és.... a bónusz:
19 darab karakterborító, 6 FOTR-os(Bilbó, Frodó, Aragorn, Arwen, Gandalf és Szarumán) és 13 ROTK-os(Gandalf, Aragorn, Legolas, Gimli, Theoden, Eomer, Faramir, Denethor, Gollam, Szmeagol, Arwen, Frodó+Samu, Pippin+Trufa). TTT-s nincs :cry: de ne legyek telhetetlen!
Annnnyira gyönyörű az egész, nagyon igényes kiadvány!
A legszebb az egészben :D hogy csak 7200 pénz volt....a hülyének is megéri...hát még nekem! Szép darabja lesz a gyűjteménynek :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Sajna még nem tudtam hazamenni és meghallgatni az egész filmzenét :evil: de majd este!!!! asszem a szomszéd ma nem alszik... :lol:

Más: megmondanátok hol lehet Crossborns CD-t kapni és hogy kb. mennyibe kerül??? Most már nagyon kivi vagyok rá....

Kidőlök!!! :o :o :o

Egy kérdés: Rajta vana TTT-n a Farewell to Lórien?

Kārātārānen a áirâë...

Több
20 éve 10 hónapja #159695 Írta: Nightmare
Nightmare válaszolt a következő témában: Filmzene

kovacstimi írta: Helló mindenki!
Eszméletlenül jó!!!! Lehidaltam mikor megláttam az üzletben...és persze muszáj volt megvennem!
Világosbarna fényes kartontokban van, amin Alan Lee rajzai vannak (azok amik a FOTR négylemezes DVD-ken is). Benne van a három filmzene CD tokkal, borítóval, szóval teljesen tuti....és.... a bónusz:
19 darab karakterborító, 6 FOTR-os(Bilbó, Frodó, Aragorn, Arwen, Gandalf és Szarumán) és 13 ROTK-os(Gandalf, Aragorn, Legolas, Gimli, Theoden, Eomer, Faramir, Denethor, Gollam, Szmeagol, Arwen, Frodó+Samu, Pippin+Trufa). TTT-s nincs :cry: de ne legyek telhetetlen!
A legszebb az egészben :D hogy csak 7200 pénz volt....a hülyének is megéri...hát még nekem! Szép darabja lesz a gyűjteménynek :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:
Sajna még nem tudtam hazamenni és meghallgatni az egész filmzenét :evil: de majd este!!!! asszem a szomszéd ma nem alszik... :lol:

Más: megmondanátok hol lehet Crossborns CD-t kapni és hogy kb. mennyibe kerül??? Most már nagyon kivi vagyok rá....

Úristen, hol vetted ezt a csodát??? Nekem is kell!!! Igaz, hogy az elsőnek már megvan a zenéje, de ha belegondolok, ha megveszem a másik kettőt, az 10 000 Ft... És ez csak 7200??? Hol, hol, hol????
8O
Moszály megvennem!!!

Ja, és még valamit szertnék kérdezni.. Gondolom már volt, de Mo.-n a Rotk filmzenet csak 1féle borítóval lehet megkapni?? mert én még csak a a posztereset láttam mindenhol.. :roll:

Több
20 éve 10 hónapja #159505 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta:

Elessar király... írta:

Sil írta: Elessar: A filmzene-albumokról lehagyott számokra gondolsz, vagy úgy általában Tolkienes zenékre? (Mint pl. Tolkien Ensemble...)

Az albumokról lehagyott számokra.

Hmm, szvsz te már ismered az ilyen oldalakat... Úgy tudom, neked mondtam már Hirgon oldalát pl...:
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/

Ez meg a Farewell to Lorien, a TTT filmzene 20. száma:
sil.fpn.hu/Letolt/20%20-%20Farew ... Lorien.mp3

Requiem for a Dream, a TTT trailer zenéje:
sil.fpn.hu/Letolt/overture.mp3

Gothic Power, ez meg a FotR traileré volt:
sil.fpn.hu/Letolt/Chris%20Field% ... wer%20.mp3

Kösz Sil. Mondjuk ezek közül már mind megvan, de akkor már mindegyik szám megvan. Fel lehet rakni mp3-at a netre? Beszúrnék egy párat.

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 10 hónapja #159501 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta: Gothic Power, ez meg a FotR traileré volt:

Meg a két Trilogy traileré.... Hát igen, régi szép idők... :D

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #159498 Írta: Sil

Elessar király... írta:

Sil írta: Elessar: A filmzene-albumokról lehagyott számokra gondolsz, vagy úgy általában Tolkienes zenékre? (Mint pl. Tolkien Ensemble...)

Hmm, szvsz te már ismered az ilyen oldalakat... Úgy tudom, neked mondtam már Hirgon oldalát pl...:
www.sa-matra.pwp.blueyonder.co.uk/lotr/

Ez meg a Farewell to Lorien, a TTT filmzene 20. száma:
sil.fpn.hu/Letolt/20%20-%20Farew ... Lorien.mp3

Requiem for a Dream, a TTT trailer zenéje:
sil.fpn.hu/Letolt/overture.mp3

Gothic Power, ez meg a FotR traileré volt:

Tears unnumbered

Több
20 éve 10 hónapja #159492 Írta: .Elessar király.

rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 10 hónapja #159487 Írta: Ilweran
Ilweran válaszolt a következő témában: Filmzene
Helló mindenki!

"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."

Több
20 éve 10 hónapja #159415 Írta: Alyr Arkhon
Hmmm...
Valahogy mindenki hallgat amikor megkérdezem, ki másolná át...
Pedig adnék CDt vagy másolnám én csak kéne hozzá egy eredeti...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #159403 Írta: Eldafinde
Eldafinde válaszolt a következő témában: Filmzene
December 16, kedd, MTV Europe –13.00: RotK-zene!!!!!!!!!!!!!!!! Fél órás műsor. Legalábbis az újság szerint…

"Ó, tünde-nép Völgyzugolya,
mint villám vágtatunk oda"

Több
20 éve 10 hónapja #159300 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Filmzene
Azt hiszem ,múlkor nem dicsértem eléggé meg a filmzenét:
most már többszörimeghallagrásra azt kell mondanom, NAGYON JÓ, fantasztikus élmény ha már 3-szor meghallgatom!
Valaki tudja-e, hogy a folytatásoknak a betétdalát sem jelölheti-e az AKadémia, mert ha igen akkor tuti eséllyel pályázunk rá,
ha nem akkor meg :twisted:

• tolkienke
  • Látogató
  • Látogató
20 éve 10 hónapja #159294 Írta: tolkienke
tolkienke válaszolt a következő témában: Filmzene
a www.warnermusic.hu -n, azt írják( a kiadó), hogy a díszkiadás csak január 8.-ra várható, a filmmel egyidőben...ez szemtség..addig én hogy bírjam ki...nem lehet valahonnan letölteni az albumot??

Több
20 éve 10 hónapja #159096 Írta: Sil
Elessar: A filmzene-albumokról lehagyott számokra gondolsz, vagy úgy általában Tolkienes zenékre? (Mint pl. Tolkien Ensemble...)

Tears unnumbered

Több
20 éve 10 hónapja #159095 Írta: .Elessar király.
Tudtok olyan oldalt, ahol gyűrűk urás zenét lehet letölteni. Remélhetőleg ne olyat, ami rajta vannak a filmes cd-ken.

rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 10 hónapja #158896 Írta: Ungwe
Ungwe válaszolt a következő témában: Filmzene
Öö..kicsit félve commentelek,nézzétek el ha vmi hülyeséget írok. :roll:

Hogy Gimli?Hmm..tényleg a szeméremsértés a legjobb szó erre.

A RotK OST-et még nem vettem meg de be van tervezve.
Barahir kösz a leírást nagyon tanulságos volt. :wink:
Annie Lenox dalt már meghallgattam, és nekem is tetszett.A szövege is csodás, a hangulatot nagyon jól vissza adja.

'És elhiszem, hogy segít, aki árt;
Mindent meg

Több
20 éve 10 hónapja #158878 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: Filmzene
Lilliana\n

Ugye a hír miszerint Gimli fogja elpusztítani a gyürüt...

Ez szeméremsértés lenne.

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.

Több
20 éve 10 hónapja #158800 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene
Igen,az is ott van például hogy a "Return of the King" c. számban hallható a "Dal Lúthiennek" 1. két sora,ami már "Flight to the Ford"-ban is benne volt.[size=9:3b9uegyk]Valyon akkor is Renée Fleming énekelte? Mindenestre nem volt feltüntetve... [/size]

Cameron Duncan Lives!

Több
20 éve 10 hónapja #158748 Írta: Sil
Jé, most tényleg nincs... 8O Viszont van egy csomó új szöveg:
www.elvish.org/gwaith/movie_soundtrack_rotk.htm

Tears unnumbered

Több
20 éve 10 hónapja #158747 Írta: Lilliana
Lilliana válaszolt a következő témában: Filmzene
Ugye a hír miszerint Gimli fogja elpusztítani a gyürüt onnan ered hogy az End of All Things egyik szövege Khuzd

Cameron Duncan Lives!

Több
20 éve 10 hónapja #158686 Írta: Minerva
Minerva válaszolt a következő témában: Filmzene

Feca a Cross Borns fórumon írta: Drága Barátaink!

Sajnos csak most vagyok képes arra, hogy feldolgozzam mindazt a csodát, amit ti adtatok nekünk az elmúlt időszakban. Mind a Helloween koncert, mind pedig a Metal Millennium egy ÖRÖMÜNNEP volt, köszönhetően nektek, akik ott voltatok. Biztosan állíthatjuk, hogy a Cross Borns barátai a legnagyszerűbb emberek a világon, és minden zenekar büszke lehetne rátok.
A zenekar hála nektek és a jószerencsénknek nagyon sikeres évet zárt. Az ismertségünk ugrásszerűen nőtt, ezáltal komolyabb fellépésekre és produkciókra nyílhat lehetőségünk. Ezek nagyon klassz dolgok és igyekszünk ezt megháláni nektek, mégpedig mind nagyszerűbb kiadványokkal. :P

Ezerrel dolgozunk a Luthien és Beren történetét feldolgozó anyagon.
A címe: Halhatatlan Vágyódás

A darab hat felvonást tartalmaz majd és a nóta jócskán 20 perc körül fog mozogni.

Készül az ugyancsak ehhez tartozó első CB folyóirat is. Valószínűleg csúszunk majd az időben, de nézzétek el, mert felújítás alatt van a próbatermünk és az ugyancsak ott működő stúdió is. Erről sajnos nem tehetünk.

Remélem, hogy ti nagyobb, vagy jobb egészségnek örvendtek, mint a zenekar néhány tagja. Én most kezdek kimászni egy súlyos tüdőgyulladásból és hát van ... Na mindegy.

Egyszóval, vagy több szóval: HÁLA, KÖSZÖNET, TISZTELET!!! :D

Ha addig nem találkoznánk akkor;

Nagyon békés és csodás Karácsonyi Ünnepeket, valamint Boldog Új Évet kívánunk minden csodás BARÁTUNKNAK!

Nemsokára újra találkozunk, hiszen már közel az idő. :twisted:

Üdv Feca

Jobbulást, Feca és tsaik, és jó munkát! 8)

"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"

Több
20 éve 10 hónapja #158494 Írta: Fangi
Fangi válaszolt a következő témában: Filmzene
a requiem egy álomért nagyon elvont és ralisztikus alkotás ,és igen jól fogalmazott vki,nehét végig nézni....idegölő....viszont nekem az nagyon tetsztt ,hogy nem happy end a vége....már nagyon unalmas hogy minden jó ha vége jó sablon megy le....
megjegyzem jótanácsként hogy a Elijah fórumban van egy hozzászólás a cime Gyürürk ura számokban,mindenki nézze meg,mert érdekes adatok vannak benne.....bár lehet vkinek már nem újdonság,de azért ő is menjem el és olvassa el.... :lol:

"Nemegyszer ha érték forog veszélyben, van akinek le kell mondani róla, el kell veszítenie,hogy mások megtarthassák"

Több
20 éve 10 hónapja #158289 Írta: Haldír Lórien
Haldír Lórien válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta:

Ulmo írta:

Minerva írta: Bocs, h belevau...
Az előadó az Ajax Projection, a címe Requiem for a Dream ;)

[size=9:3mia7ny0](Tényleg, látta valaki a filmet?)[/size]

Én még nem láttam, de állítólag nagyon nyomasztó :? A teljes zenéje alapján legalábbis nekem úgy tűnik. Talán Sil többet tudna mondani róla.

Akit bővebben érdekel a film, Klikk ide az IMDB megfelelő oldalára.

Sil márc. 16-án írta: Clint Mansell szerezte, és a Requiem for a Dream c. film zenéje.

A filmzene 3 részből áll: Summer, Fall és Winter (tavaszi rész nincs!).
Ez, ami az előzetes zenéje, a Summer rész nyitánya.

Megnéztem a film honlapját), hmmm... elég érdekes. :?
És helyenként elég ijesztő is, pl. először olyan, mintha egy reklámablak nyílna meg, meg több helyen mindenféle hamis hibaüzenetek jönnek ki, gondolom, a film is hasonlóan nyugtalanító lehet.
Én először egészen elbizonytalanodtam a honlaptól, de utána nagyon tetszett, bár elég elvont. :?
És helyenként a filmzene is hallható alatta. :wink:

Egyébként ha jól emlékszem, a hardwired.hu-n mondták néhányan, hogy látták a filmet, és azt mondták, hogy ez egy olyan film volt, amit még ők se tudtak egyszerre végignézni, mert annyira nyomasztó. A függőségről szól, és vannak benne nagyon brutálisan realista részek állítólag. :roll:

Akkor mindenkinek aki nem látta a Rekviem egy álomért c. filmet.
NAGYON :!: :!: :!: nyomasztó. Igen a függőségről szól, 2 szálon fut a cselekmény és a vége egyiknek sem hepi :( Az egyik főszereben Jennifer Conelly látható,aki az "Egy csodálatos elme" c. filmben játszott (és Oscar-t is kapott az alakításért :wink: )
A TTT traileréhez Clint Mansel SZEMÉLYESEN újrakomponálta a film zenéjét, ezért passzol mindenhol annyira a képhez a zene a trailerben 8)
A filmről itt :arrow:
"A párhuzamos sorsok egymáshoz fűződnek. Ellen Burstyn, aki elképesztő feladatra és színészi teljesítményre vállalkozott a televízió- és fogyasztótabletta-függő anya elmeháborodásának végigvezetésében, a magány és a szeretet legmélyebb rétegeit varázsolja elő. A másik szálon fia, annak barátja és szerelme (Jared Leto, Jennifer Conelly, Marlon Wayans) az álmok világából észrevétlenül lép át a heroinszenvedély rémálomvilágába.
Nem ölt magára iskolamesteri talárt, nem emeli fel intőn az ujját a rendező, de hatásosan mondja hőseiről: egyetlen elvétett lépés, s valamennyien olyan ösvényre tértek, amely egyre távolodik az álmok irányától, és végül szakadékban ér véget.
Súlyos film. Látni is, átélni is."
(2001.02.22 Bársony Éva NÉPSZAVA)

Emlékezünk, hull szívre jel
E fák alatt, távoli tájon,
Nyugati Tenger, csillagod látom!

Több
20 éve 10 hónapja #158280 Írta: Sil

Alyr Arkhon írta:

Barahir írta: 5. The Steward of Gondor
Számomra gótikus hangulatot áraszt, de tetszett, a végén egy szerintem oda nem illő férfi szóló hallható

Tekintve, hogy ez Billy Boyd... nem tudom, mennyire lesz oda nem illő...

Szerintem maximálisan odaillő, nagyon várom már ezt a jelenetet. :wink:

Sil írta: Lesz egy olyan jelenet, amikor Faramir elindul arra az öngyilkos küldetésre, és ezt felváltva mutatják azzal, hogy Denethor teljesen közömbösen eszik (és megparancsolja Pippinnek, hogy énekeljen neki).
kep.tar.hu/silmarien/images/pic3880494.jpg

Tears unnumbered

Több
20 éve 10 hónapja #158279 Írta: Sil

Ulmo írta:

[size=9:191v8uay](Tényleg, látta valaki a filmet?)[/size]

Én még nem láttam, de állítólag nagyon nyomasztó :? A teljes zenéje alapján legalábbis nekem úgy tűnik. Talán Sil többet tudna mondani róla.

Sil márc. 16-án írta: Clint Mansell szerezte, és a Requiem for a Dream c. film zenéje.

A filmzene 3 részből áll: Summer, Fall és Winter (tavaszi rész nincs!).
Ez, ami az előzetes zenéje, a Summer rész nyitánya.

Megnéztem a film honlapját), hmmm... elég érdekes. :?
És helyenként elég ijesztő is, pl. először olyan, mintha egy reklámablak nyílna meg, meg több helyen mindenféle hamis hibaüzenetek jönnek ki, gondolom, a film is hasonlóan nyugtalanító lehet.
Én először egészen elbizonytalanodtam a honlaptól, de utána nagyon tetszett, bár elég elvont. :?
És helyenként a filmzene is hallható alatta. :wink:

Egyébként ha jól emlékszem, a hardwired.hu-n mondták néhányan, hogy látták a filmet, és azt mondták, hogy ez egy olyan film volt, amit még ők se tudtak egyszerre végignézni, mert annyira nyomasztó. A függőségről szól, és vannak benne nagyon brutálisan realista részek állítólag. :roll:

Tears unnumbered

Több
20 éve 10 hónapja #158271 Írta: Alyr Arkhon

Barahir írta: 5. The Steward of Gondor
Számomra gótikus hangulatot áraszt, de tetszett, a végén egy szerintem oda nem illő férfi szóló hallható

Tekintve, hogy ez Billy Boyd... nem tudom, mennyire lesz oda nem illő...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 10 hónapja #158252 Írta: Barahir
Barahir válaszolt a következő témában: Filmzene
IóIGEN!!!!
EMBEREK! MEGVAN A RoTK FILMZENE!
ezt most úgy érzem mindenkivel meg kell osztanom, ha műr megvan mindenkinek akkor bocs!!

Egy biztos: tényleg nagyon megható filmnek nézünk elébe, sok a megható női szóló, és a lágy dallam. Elmondható, hogy talán kevéssbé dallamos, mint elődei, és kész témák sincsenek, változatos a zene.
Jobban szeretem először a filmet látni, és utána véleményt mondani, és még nem is pörgettem túl sokat, úgyhogy nem mondom hogy jóbb vagy nem jobb az előzőknél, felülmúlni biztosan nem múlja.
A már megismert dallamok is vissza-vissazköszönnek benne, jellemző rá a Howard Shore stílus.

1.A Storm Is Coming
Nagyon szép felvezetés, a film ezzel fog kezdődni, felcsendül a Gyűrű-téma
2. Hope and memory
Ez elég rövid, lassú dallamokkal
3 Minas Tirith
Nagyon tetszik! Elején jön Keselyüstök vágtája, majd az ember szinte látja a hajnali Várost, utána pedig egy gyönyörűséges szóló cesndül fe. Nagyon jó szám!
4. the White Tree
régebbi dallamok keveredése (Boromir halála, Bor és Ar beszélgetése Lórienben)
5. The Steward of Gondor
6. Minas Morgul
A Mordor-téma, fenygető feeling
7. Ride Of The Rohirrim
Rohan téma
8. Twilight and shadow
Gyönyörűséges női szóló, hasonló az Evenstarhoz illetve a Bridge of Khazad dum végén felhangzó dallamhoz
9. Cirith Ungol
Erre nem nagyon emlékszem...
10. Anduril
Lassú szám, sejtelmes aláfedésekkel. Ez is nagyon tetszett
11. Shelob's Lair
Nagyon tuti, féelemetesen el van találva! Az eleje fenyegető, árad belőle az a gonoszság, a homály, amit a regény lapjain érzünk. Utána pedig Samu és a Banyapók harca, pergő rettenetes szólamok... király!!
12. Ash and Smoke
Sztem ez az amikor Frodóék mér Mordor földjén bujkálnak, és látják elvonulni a seregeket. Nem rossz.
13. The Fields of the Pelennor
Nagyon jó, vérfagyasztó kórusok szólnak (olyasmik mint a The Treason of isengard vége), az ember szinte látja az egymásnak nekirontó seregeket!
14. Hope Fails
Rövid, lemondó dallamok, és hosszabbak váltakozása
15. The Black Gate
Nagyon kifejező szám a zűrzavarról és a rengeteg seregről, bár ez sem a kedvencem
16. The end of all things
És ez fog szólni minden dolog végén, mikor elpusztul a Gyűrű: hangos kórusokal indít, majd megható szólók követik, és csendes zümmögés. Ez is nagyon cool!
17. The Return of the king
Egy tíz perces, lassú szám. Hangulata magasztos. megkönnyebbült, melyben eléneklik Aragorn koronázásakor Elendil szavait is. a végén pedig felcsendül a Megye -téma (A Concerning hobbits eleje)
18. Grey Havens
Bánatos furulya hangja szól, egy nagyon szép és érzelemes szám, halk hangok zümmögnek,ahol szinte hallani a parton tengert fodrozó szél susogását
19. Into the West (performed by Annie Lennox)
Nekem nagyon tetszett a betétdal, szép lassú, halk gitár kísérettel, de dallamos is, bár a may it Be-t nem szárnyalja túl.
Összességében véve mindenkinek ajánlom, nagyon jó lett, már megyek is haza, hallgatni...

Több
20 éve 10 hónapja #158059 Írta: Tinúviel!Tinúviel!
Tinúviel!Tinúviel! válaszolt a következő témában: Filmzene
Nem tudnátok megmondani, hogy van-e nazgulos cd borító a TTT filmzenéjéhez? Ha igen légyszi rakjátok föl! Köszi ekőre is! :lol:

"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."

Több
20 éve 10 hónapja #158039 Írta: Dún, a dán
Dún, a dán válaszolt a következő témában: Filmzene

Alyr Arkhon írta:

Dún, a dán írta:

Ulmo írta:

[size=9:2ydcmo1n](Tényleg, látta valaki a filmet?)[/size]

Igen tudnak szimfonizálni a fiúk (lányok). Nagyon ott van a zene.

Megfigyeltétek a TTT theatrical trailerben, hogy a zene alatt pont akkor robban fel Helm's Deep fala, vagy éppen akkor csapódik Frodó arccal a Holtlápba, amikor a zenében a fő dallam teljes hangszerelés alatt újraindul (nagycintányér, és újra)?

Emiatt tűnt gondolom nem csak nekem hihetetlen jó ritmusúnak mind a trailer, mind a zene.

Nagyon jól össze van vágva.

Igen, éppen ez a hangvágás és a szinkron (mármint az eredeti szinkron)
lényege...

Az aláfestő zene és a színészek hangjának vágása azért nem ugyanaz...
Egy dolog egy előzetesben egy katonai jelenet alá jól hangzó, katonás zenét keverni, és képet, hangot szokatlanul szoros szinkronban bemutatni.
Szerintem.

Lépjünk ki az éjbe és kövessük léha csábítónk, a kaland hívó szavát.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.981 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére