Filmzene

Több
18 éve 11 hónapja #278019 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: Filmzene
Azért ilyenen még ne kezdj gondolkodni... lesz majd elég később.

Thereon, a vándorló varázsló

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 11 hónapja #276993 Írta: uzg mordor
uzg mordor válaszolt a következő témában: Filmzene
hát igen én a koporsómba egy cd lejátszót kérnék a gyu zenéjével

pfúj Harry potter!emiatt vetitették késöbb a gyűrűk urát,pusztuljon!!!!!!!!!!!!!!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 1 napja #276645 Írta: Mal-estel
Mal-estel válaszolt a következő témában: Filmzene
Én legutoljára ma hallgattam meg ezt a csodálatos zenét. Egy temetésen.
A 16 éves osztálytársam temetésén :bawling::bawling::bawling:. Akkor arra gondoltam: ha velem történt volna meg, ha én lennék a koporsóban szebb temetést el se tudnák képzelni magamnak. :cry:
Elhangzott a May It Be és a The Breaking of the Fellowship. :cry:

A remény hal meg utoljára.

Több
19 éve 6 napja #276082 Írta: Thereon
Ha jól tudom több helyen is történt ilyen, de mind külföldön. Nekem viszont lenne egy kérdésem: Nincs meg valamelyikőtöknek a Helm Szurdok kürthangja? Amennyiben igen, kérlek küldjétek el nekem. thx

Több
19 éve 1 hete #275862 Írta: ruffian
ruffian válaszolt a következő témában: Filmzene
nem tudtok olyasmiről, hogy egy koncert v. koncertsorozat erejéig játszanák-e a Gyűrűk Ura zenéit? Csodálatos lenne, mondjuk a Zeneakadémián, és meghívnák a kórust és a kissrácot is, aki olyan szépen énekel/t, meg a többi énekest...
Történt ilyen a világon bárhol eddig?

"Gondor has no king - Gondor needs no king!""Remember today, little brother ...":boromir1:

Több
19 éve 1 hete #275822 Írta: Thereon
Az ütő állt meg bennem. Már azthittem összevesztek vagy valami.

Több
19 éve 3 hete #274130 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: Filmzene
Mégsem Howard Shore csinálja a KING KONG zenéjét. Az utolsó pillanatban lecserélték...

www.soundtrack.net/news/article/?id=670 (angol)

Több
19 éve 1 hónapja #271780 Írta: uzg mordor
uzg mordor válaszolt a következő témában: Filmzene
bocs nincs meg véletlenül valakinek a nazgul téma ha igen ide küldje:zsreti@mail.datanet.hu egyébként miért nem indul el automatikusan a sa-matre... on a zene?

pfúj Harry potter!emiatt vetitették késöbb a gyűrűk urát,pusztuljon!!!!!!!!!!!!!!

Több
19 éve 1 hónapja #271748 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: Filmzene

Sil írta: Úgy tűnik, az a 8CD+1DVD-s verzió, amiről korábban szó volt, kicsit más formában valósul meg. A soundtrack.net szerint ugyanis november 22-én megjelenik az első rész teljes filmzenéje 3CD-n, + lesz hozzá egy bónusz DVD is meg egyéb extrák. Remélem, nálunk is kapható lesz majd.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Hát ez jobb, mint a 8CD+DVD!!!
Mert abban elvileg csak 2 CD lett volna FOTR. :) :) ))
Remélem a többi is ilyen jellegű lesz (valamint él bennem egy enyhe kis remény, hogy előkerül egy eddig nem hallott Enya szám... :) (bár valószínűleg nem valószínű... :( ) )

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 1 hónapja #271715 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene
Úgy tűnik, az a 8CD+1DVD-s verzió, amiről korábban szó volt, kicsit más formában valósul meg. A soundtrack.net szerint ugyanis november 22-én megjelenik az első rész teljes filmzenéje 3CD-n, + lesz hozzá egy bónusz DVD is meg egyéb extrák. Remélem, nálunk is kapható lesz majd.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
19 éve 1 hónapja #271641 Írta: Thereon

Sil írta: [size=9:22c61yty](Nem vesztem el, csak napi 10-12 órát dolgozok, és utána nem nagyon van energiám fórumozni. :( De azért a fél szememet rajtatok tartom. :wink: )[/size]

Inkább két szemmel! Amennyire persze csak ráérsz. :)

Több
19 éve 1 hónapja #270919 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Filmzene

Kar'sa írta: (Mellesleg Silről, még mindig nem tud senki??? :?: )

[size=9:1v5f9y0x](Nem vesztem el, csak napi 10-12 órát dolgozok, és utána nem nagyon van energiám fórumozni. :( De azért a fél szememet rajtatok tartom. :wink: )[/size]

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
19 éve 2 hónapja #270783 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Filmzene

Ízisz írta: Cortez71: nem mondtam, h a TTT zenéje a legjobb, nekem nagyon tetszik az is, meg a többi is. Nagyon megfogtak ezek a számok, és mint zenész, [size=9:qbr7eh7z]mert igen, már 6 éve zenélek, hegedűltem is, most gitározom[/size] nagyra tudom értékelni a szólókat. Nekem ez a véleményem.

És sajnálom, hogy Te neked nem tetszik.
Szvsz a Grey Havens jobb befejző lett volna, mint az Into the West. Mert nekem az nem tetszik. De ez is szvsz.

Oké, nem szóltam semmit, vagy vmi flamelőset találtál benne? Én véleményt írtam...

Több
19 éve 2 hónapja #270777 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: Filmzene
Cortez71: nem mondtam, h a TTT zenéje a legjobb, nekem nagyon tetszik az is, meg a többi is. Nagyon megfogtak ezek a számok, és mint zenész, [size=9:2oj3d642]mert igen, már 6 éve zenélek, hegedűltem is, most gitározom[/size] nagyra tudom értékelni a szólókat. Nekem ez a véleményem.

És sajnálom, hogy Te neked nem tetszik.
Szvsz a Grey Havens jobb befejző lett volna, mint az Into the West. Mert nekem az nem tetszik. De ez is szvsz.

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Több
19 éve 2 hónapja #270722 Írta: cortez71

Kar'sa írta:

cortez71 írta: Hááát nemtom, ott talán a 6-os szám ami a prímet viszi, akkor még az újdonság erejével hat, nálam az a rohani téma (kedvenc jelenetek egyike, mikor Éowyn kijön Théodred szobájából miután leflameli Grímát, és leesik a rohani zászló)
Meg lehet velem van a baj:mikor anno megjelent a RotK soundtrack, egyből az uccsó három számmal kezdtem, vhogy az érdekelt a legjobban. Ti h voltatok vele? :)

Ja, én azt főleg a végén lévő The Fallen miatt szeretem (Of cilde tó menn, Thaet hé his déath geséo.)
2. De az nem egészen a rohani téma, hanem az Éowyn. (Sajnos ez meg nincs rajta a CD-n (mellesleg a TTT-ből egy csomó nincs rajta, főleg a kiegészítettből! (mikor lesz már 9 lemezes kiadás??? :evil: )
Én részemről SOSE az utolsó számokkal kezdtem, mert azok tetszenek legkevésbé... A ROTK-on a The Return Of The King egy kivétel, mert azon a nyáladzós zenét a Szürkerévre tartalékolták... :roll: Mint ahogy ezt már korábban is említettem... (persze ez az én véleményem...)

Tudom, h nem az egész rohani, de nekem az tetszik, az a leginkább dúdolható szvsz. A rohani melléktémák, a hangulatváltozások közt is vannak rosszak. Na de az entes témát nem nagyon szeretem, a Banyapókost pedig csak a filmben tűröm el :D

Több
19 éve 2 hónapja #270720 Írta: Kar_sa

cortez71 írta: Hááát nemtom, ott talán a 6-os szám ami a prímet viszi, akkor még az újdonság erejével hat, nálam az a rohani téma (kedvenc jelenetek egyike, mikor Éowyn kijön Théodred szobájából miután leflameli Grímát, és leesik a rohani zászló)
Meg lehet velem van a baj:mikor anno megjelent a RotK soundtrack, egyből az uccsó három számmal kezdtem, vhogy az érdekelt a legjobban. Ti h voltatok vele? :)

Ja, én azt főleg a végén lévő The Fallen miatt szeretem (Of cilde tó menn, Thaet hé his déath geséo.)
2. De az nem egészen a rohani téma, hanem az Éowyn. (Sajnos ez meg nincs rajta a CD-n (mellesleg a TTT-ből egy csomó nincs rajta, főleg a kiegészítettből! (mikor lesz már 9 lemezes kiadás??? :evil: )
Én részemről SOSE az utolsó számokkal kezdtem, mert azok tetszenek legkevésbé... A ROTK-on a The Return Of The King egy kivétel, mert azon a nyáladzós zenét a Szürkerévre tartalékolták... :roll: Mint ahogy ezt már korábban is említettem... (persze ez az én véleményem...)

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 2 hónapja #270613 Írta: cortez71

Kar'sa írta:

cortez71 írta: Nemtom, nekem legkevésbé a TTT zenéje tetszett, szvsz a rohani témán, a Breath of Life-on, az Evenstaron, a Forth Eorlingason és az Isengard Unleashed-en kívül nincs olyan hej de jó szám, vmint én a Gollam dalát vhogy nemtom megkedvelni... Sajnálom, egyszerűen idegesít az a szám, már amint meghallom :(
A RotK sem annyira kiemelkedő szvsz, bár ott azért 10 meghatározó szám is van, de a FotR viszi a pálmát, mivel onnan mind a 18 nótát szeretem :) Nazgúl-téma rulez!!! :D

Értékelem az őszinteséged, csak néhány kis megjegyzésem lenne:
A rohani téma legalább annyi helyen szerepel, mint a nazgúl, ezzel arra akarok utalni, hogy eléggé gyakran ismétlődik az 1. filmzenében a nazgúl téma (a 9. számig (Many Meetings) szinte csak az van benne a Prophecy-n meg a Concerning Hobbits-on kívül. kb. annyi a különbség a kettő filmzene eloszlása között, hogy a TTT-ben a rohan témás számok jobban szét vannak szórva.

Hááát nemtom, ott talán a 6-os szám ami a prímet viszi, akkor még az újdonság erejével hat, nálam az a rohani téma (kedvenc jelenetek egyike, mikor Éowyn kijön Théodred szobájából miután leflameli Grímát, és leesik a rohani zászló)

Több
19 éve 2 hónapja #270579 Írta: Kar_sa

cortez71 írta: Nemtom, nekem legkevésbé a TTT zenéje tetszett, szvsz a rohani témán, a Breath of Life-on, az Evenstaron, a Forth Eorlingason és az Isengard Unleashed-en kívül nincs olyan hej de jó szám, vmint én a Gollam dalát vhogy nemtom megkedvelni... Sajnálom, egyszerűen idegesít az a szám, már amint meghallom :(
A RotK sem annyira kiemelkedő szvsz, bár ott azért 10 meghatározó szám is van, de a FotR viszi a pálmát, mivel onnan mind a 18 nótát szeretem :) Nazgúl-téma rulez!!! :D

Értékelem az őszinteséged, csak néhány kis megjegyzésem lenne:
A rohani téma legalább annyi helyen szerepel, mint a nazgúl, ezzel arra akarok utalni, hogy eléggé gyakran ismétlődik az 1. filmzenében a nazgúl téma (a 9. számig (Many Meetings) szinte csak az van benne a Prophecy-n meg a Concerning Hobbits-on kívül. kb. annyi a különbség a kettő filmzene eloszlása között, hogy a TTT-ben a rohan témás számok jobban szét vannak szórva.

Nekem a véleményem az az egészről, hogy nem nézem külön a filmzenéket, hanem egy nagy egésznek tekintem őket, pláne majd akkor ha a 9 lemezes verzió megjelenik.

Na üdv.

(Mellesleg Silről, még mindig nem tud senki??? :?: )

Kārātārānen a áirâë...

Több
19 éve 2 hónapja #270521 Írta: cortez71

Ízisz írta: Nemrég hallgattam meg a Két torony zenéjét újra, egy-kettőt a harmadik részből.

És még mindig borzongok, ha hallom, még mindig érzem azt az erőt, ami benne van, ami lángol, ami kitör, ami eszméletlenül csodálatos.

Köszönöm annak a sok embernek, akik dolgoztak rajta, akik a fülön keresztül juttatják eszembe tökéletesen A Gyűrűk Ura világát, Howard Shore, az énekesek, zenészek, a sok-sok szoprán, a sok-sok hegedű - ami rendkívül passzol az egészbe, főleg ha meghallom a szólót a rohani "indulókban" - a szövegírók, egyszóval mindenki, akinek köze volt a dologhoz szvsz hatalmasat alkotott.

És még mindig könnyek szöknek a szemembe, ha meghallom az Evenstart, vagy a Breath of Life-ot, Haldír siratóját, Aníront, Gollum´s Song-ot, a Mearák-at, az entek témáját, Aragorn énekét, Lúthien énekét, vagy a Grey Havens-t....

Köszönöm! :cry:

[size=9:25k5vvdv]és bocsi az érzelgősködés miatt..[/size]

Nemtom, nekem legkevésbé a TTT zenéje tetszett, szvsz a rohani témán, a Breath of Life-on, az Evenstaron, a Forth Eorlingason és az Isengard Unleashed-en kívül nincs olyan hej de jó szám, vmint én a Gollam dalát vhogy nemtom megkedvelni... Sajnálom, egyszerűen idegesít az a szám, már amint meghallom :(

Több
19 éve 2 hónapja #270516 Írta: Ízisz
Nemrég hallgattam meg a Két torony zenéjét újra, egy-kettőt a harmadik részből.

És még mindig borzongok, ha hallom, még mindig érzem azt az erőt, ami benne van, ami lángol, ami kitör, ami eszméletlenül csodálatos.

Köszönöm annak a sok embernek, akik dolgoztak rajta, akik a fülön keresztül juttatják eszembe tökéletesen A Gyűrűk Ura világát, Howard Shore, az énekesek, zenészek, a sok-sok szoprán, a sok-sok hegedű - ami rendkívül passzol az egészbe, főleg ha meghallom a szólót a rohani "indulókban" - a szövegírók, egyszóval mindenki, akinek köze volt a dologhoz szvsz hatalmasat alkotott.

És még mindig könnyek szöknek a szemembe, ha meghallom az Evenstart, vagy a Breath of Life-ot, Haldír siratóját, Aníront, Gollum´s Song-ot, a Mearák-at, az entek témáját, Aragorn énekét, Lúthien énekét, vagy a Grey Havens-t....

Köszönöm! :cry:

[size=9:2z3c2dov]és bocsi az érzelgősködés miatt..[/size]

Több
19 éve 2 hónapja #269679 Írta: Thereon

Kincses írta: Hirgon's Lord Of The Rings music clips oldalon 3 új dal van felrakva.

és persze pont az amit már hónapok óta keresek. Nagyon nagy THX!

Több
19 éve 2 hónapja #269230 Írta: Coralie
Coralie válaszolt a következő témában: Filmzene

Ízisz írta: Tavasszal Győrben eljátszották a GySz zenéjét. Kár, h nem tudtam elmenni... :(

Tessék?! 8O
Egyszer van valami itt Győrben, és én nem tudok róla! :evil: :bawling: :bawling: :bawling:

Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...

Több
19 éve 2 hónapja #269168 Írta: Kincses
Kincses válaszolt a következő témában: Filmzene
Hirgon's Lord Of The Rings music clips oldalon 3 új dal van felrakva.

Budapesten is volt ez a filmzenés koncert a Művészetek Palotájában, ott is volt GYU...

A Művészetek Palotájában voltak szórólapok is róla.

Ízisz írta:
Tavasszal Győrben eljátszották a GySz zenéjét. Kár, h nem tudtam elmenni...

Nem Shore és Enya, de biztos jó volt nagyzenekarral!

Hol? Mikor? És én nem tudtam róla? Jó hogy meghirdették! No comment...

Erről én is hallottam, az egyetemen láttam egy plakátot róla, de pont nem voltam akkor ott, hogy elmenjek meghallgatni őket, sajnos.

Üdv.

Kincses

Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk

Több
19 éve 3 hónapja #267551 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Filmzene
Láttátok a Dogma c. filmet? A zenéjét Howard Shore szerezte és van benne egy visszatérő motívum ami a GyU-ban is benne van. Maga a film egyébként nem nagy szám, Jay és Néma Bob jók benne egyedül szvsz, de már csak a zene miatt is érdemes lenne belenéznetek.

Több
19 éve 3 hónapja #264944 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Filmzene
Ki mondta, hogy nem szívlelem az SW-t, csupán arra kívántam utalni, milyen jó lett volna ott lenni. :crazy:

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
19 éve 3 hónapja #264529 Írta: cortez71

Aranill írta:

Gandalf írta: Budapesten is volt ez a filmzenés koncert a Művészetek Palotájában, ott is volt GYU...

Kicsivel több reklám nem ártott volma. :cry:

Na látod, ezért jó Star Warsosnak lenni, mivel az SW.hu-n nagy reklámot csináltak a rendezvénynek :)

Több
19 éve 3 hónapja #264513 Írta: Aranill
Aranill válaszolt a következő témában: Filmzene

Gandalf írta: Budapesten is volt ez a filmzenés koncert a Művészetek Palotájában, ott is volt GYU...

Kicsivel több reklám nem ártott volma. :cry:

Mensch werden ist eine Kunst.

06 20 99 29 525

Több
19 éve 4 hónapja #263597 Írta: Gandalf
Egyébként A Király visszatér bővített változatában, a stáblista (End Credits) után van egy köszönetnyilvánításos rész, itt az ismert dallamok mellett olyan dalok, kórusművek is felhangzanak, amik nincsenek rajta az eddig megjelent filmzene CD-ken, érdemes egyszer végighallgatni őket! :wink:

Több
19 éve 4 hónapja #263209 Írta: Ízisz
Nem tudna vki segíteni nekem a zenében előforduló énekek lefordításában?

Aki ért hozzá, légyszi segítsen! Sindarin, quenya és angol tudásom nem a legmegfelelőbb... :oops:

Több
19 éve 4 hónapja #263044 Írta: Gandalf
Budapesten is volt ez a filmzenés koncert a Művészetek Palotájában, ott is volt GYU...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.105 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére