- Köszönetek: 0
Haldír (Craig Parker)
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Luine Baenre
- Nem elérhető
Most sikerült elolvasnom ezt sok-sok oldalt és szeretnék beszúrni egy kis filmet Haldírról!
A cím: strangebloom.com/haldir/experiment.html
Menjetek a fenti menüsorban a Files-re és ott keressétek a video klippet. Érdemes letölteni :biggrin2:
Üdv: Luinefaciel
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Saczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
de a legolas bondos se rossz.....
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az Elfhead az év bandája!
members.lycos.co.uk/greenleafgre ... punmag.jpg
Haldír mint basszusgitáros - yesssss! Szerintem is ez a hangszer illik hozzá a legjobban Nem (csak) azért, mert én is basszusgitározom
- Sorel
- Nem elérhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Más:
Craig egy hónapot töltött Nepálban, egy tévéműsor számára forgatott, amely az új-zélandi TV ONE műsorán lesz látható hamarosan, az Intrepid Journeys című sorozat egyik része. Ha minden jól megy, ezt is fölveszi nekem Jadeey
Info itt:
travel.nzoom.com/travel_detail/0,1940,168186-136-394,00.html
Itt egy leírás a sorozatról - ezek után még jobban becsülöm Craiget
travel.nzoom.com/travel_detail/0,1940,168376-136-394,00.html
- Agoura
- Nem elérhető
www.theonering.net/movie/scrapbook/large/2350
www.quintessentialwebsites.com/l ... haldir.jpg
www.elbakin.com/film/images/merc ... haldir.jpg
www.herr-der-ringe-film.de/v2/me ... ldir03.jpg
www.quintessentialwebsites.com/l ... owship.jpg
www.warofthering.net/movies/phot ... ge76.shtml
Mesés kaland az élet,s benne a legnagyobb rejtély Te vagy!
Niq
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
HOGY VAGYTOK? ITT VAGYOK OROSZORSZAGBAN ES VEGRE VAN IDOM HALDIROS KEPEKET NEZEGETNI!!!!!!
SAJNOS OTTHON HAGYTAM A LOTR GYUJTEMENYEMET, DE 3 KEP ITT VAN: 2 hALDIR KEP A BOROND-KULCSTARTOMON EGY EGY CRAIG PARKER KEP A HATARIDONAPLOMBAN.
HAMAROSAN HAZAJOVOK, MAR NAGYON VAROM A HALDIR-CRAIG MOZIZAST.
JA, ES REMELEM A KET TORONY BOVITETT VALTOZATABAN LESZ SOK SOK SOK HALDIR.
SZIASZTOK!
FROM RUSSIA, WITH LOVE
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Saczy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
akkor említette volna a könyv
Elen síla lúmenn omentilelvo!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
"Arathorn fia Aragorn nevét jól ismerik Lórienben – mondta Haldír –, s ő az Úrnőnél kegyben áll."
De számomra az egész szituációból az derül ki, hogy Aragornt szívesen látják, mert ismerik a nevét, Legolast meg azért, mert ő is tünde, de egyiküket sem ismerik korábbról személyesen.
Más:
Újonnan felkerült cikkek:
jmsstyxnyes.tripod.com/craig/art ... /wd95.html - aaaah! 8O 8O 8O *csöpp*
jmsstyxnyes.tripod.com/craig/art ... /cptv.html
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Penngaladiel
- Nem elérhető
[size=9:22jh0dam]Mikor Frodó végre felért a fletre, Legolas három más tünde társaságában üldögélt. A tündék árnyékszürke ruhát viseltek, s nem is látszottak a lombok között, csak ha hirtelen megmozdultak. Fölálltak, egyikük levette egy kicsi, ezüstfényű lámpa ellenzőjét. Föltartotta, megnézte Frodó arcát, majd Samuét. Aztán megint lefödte a lámpást, s tünde-nyelven üdvözölte őket. Frodó akadozva válaszolt.
– Üdvözöllek! – mondta ismét a tünde, immár a közös nyelven, lassan. – Ritkán szólunk más nyelven, mint a magunkén; mert mi itt lakunk az erdő szívében, s nem szívesen elegyedünk szóba más népekkel. Hiszen már északi rokonaink is elszakadtak tőlünk. De akadnak köztünk néhányan, akik elmennek idegenbe, híreket gyűjteni, ellenségeinket szemmel tartani, s ők más népek nyelvét is beszélik. Én is ezek közé tartozom. A nevem Haldír. Testvéreim, Rúmil és Orophin, nemigen értik a ti nyelveteket.
De a jöveteleteknek hírét vettük, mert Elrond küldöncei a Feketepataki Zúgó felé, hazaútban, átmentek Lórienen. Hobbitokról – félszerzetről – már hosszú évek óta mit sem hallottunk, s fogalmunk sem volt, hogy a Középföldén valaha is éltek ilyenek. Nem látszol gonosznak! S minthogy egy tündével, a rokonunkkal jöttél, elfogadunk barátunknak, mint Elrond kérte; bár nem szokásunk, hogy idegeneket kalauzoljunk át az országunkon. De ma éjszakára itt kell már maradnotok. Hányan vagytok?
– Nyolcan – mondta Legolas. – Én, négy hobbit és két ember; ezek egyike, Aragorn, a tündebarát, Nyugathonból.
– Arathorn fia Aragorn nevét jól ismerik Lórienben – mondta Haldír –, s ő az Úrnőnél kegyben áll. Minden rendben. De eddig még csak hetet mondtál.
– A nyolcadik egy törp – mondta Legolas.
– Egy törp! – ütődött meg Haldír. – Ez baj. A Sötét Idők óta törppel szóba sem állunk. Neki a mi földünkre nincs bejárása. Őt nem engedhetem át.
– De ő a Magányos Hegységből való, Dáin megbízható népének fia s Elrond barátja – mondta Frodó. – Elrond maga jelölte ki, hogy legyen az útitársunk, s bebizonyította, hogy bátor és hű.
A tündék halkan tanácskoztak, majd a maguk nyelvén kérdeztek valamit Legolastól. – Jól van – mondta Haldír. – Megtesszük, bár nem szívesen. Ha Aragorn és Legolas felügyel rá és jótáll érte, átmehet; de amíg átmegyünk Lothlórienbe, be kell kötnünk a szemét. Most azonban ne vitatkozzunk tovább. A tieitek nem maradhatnak lenn a földön. Mióta, jó néhány napja már, nagy horda orkot láttunk Mória felé menni a hegyek lábánál, a folyó partján, szakadatlan őrséget tartunk. Az erdő szélén farkasok vonyítanak. Ha ti valóban Móriából jösztök, akkor a veszély már nem lehet messze. Holnap korán reggel tovább kell indulnotok.[/size]
Ez arról jutott eszembe, hogy az interjúban Craig azt mondja Haldír Aragornnal és Legolasszal való kapcsolatáról, hogy régóta ismerik egymást. Pedig a könyv szerint nem
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Micsoda kepek Naggyon kiraly. Pennie, jol eltalaltad melyik kepet kell berakni rola!!!
Azok a szemek!!! 8O 8O 8O Elolvadtam
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Penngaladiel
- Nem elérhető
pozo.rtlmail.hu/wskins/wskins.htm - a Winamp skin oldalamat frissítettem
pozo.rtlmail.hu/bellerophon - screen capture-ök minden mennyiségben, legalábbis néhány napon belül kész lesz az oldal, de már most is élvezhető
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Petíció Haldír illetve Craig szerepléséről a TTT (bővített) DVD/VHS-en Írjátok alá és terjesszétek! Hátha lesz valami eredménye
www.petitiononline.com/Haldir03/petition.html
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Az ezzel a témával kapcsolatos hozzászólásokat innen egy-két napon belül törlöm, kérlek, hogy a továbbiakban tényleg ne itt beszéljük meg a tali részleteit, jó? Köszönöm
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Penngaladiel írta: ... Persze, a többi Xena rész, amit láttam, az is tele volt csihi-puhival meg öldökléssel, de ekkora mészárlást én még nem láttam, mint ami ebben a részben volt...
Jajjj, ne fajditsd mar a szivem, mar alig varom hogy lathassam
Te, nem nezhetnenk meg ezt valamikor nalad?
Beleg
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Egyébként meglepődtem ezen a filmen. Persze, a többi Xena rész, amit láttam, az is tele volt csihi-puhival meg öldökléssel, de ekkora mészárlást én még nem láttam, mint ami ebben a részben volt...
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Legjobban tetszettek az 5-os ( a lelkizo harcos ), a 6-os (kis borzaska ) es a 12-es ( felmosorongyot ide :itscool: )
B.
- Penngaladiel
- Nem elérhető
rtlmail.hu/pozo/bel01.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel02.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel03.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel04.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel05.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel06.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel07.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel08.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel09.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel10.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel11.jpg
rtlmail.hu/pozo/bel12.jpg
UPDATE
A képek a fenti linkekről már nem érhetők el, a pozo.rtlmail.hu/bellerophon oldal és a folytatásai viszont több, mint 100 képet tartalmaznak Enjoy!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Most megyek Bellerophont nézni , aztán, ha lesz egy kis időm, még jövök, és hozok nektek szép képeket
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
En is nagyon birom a fejet Tok normalis lehet, mint egy hetkoznapi ember Szivesen elbeszelgetnek vele szemelyesen is
B.
- Augustíne
- Nem elérhető
Alatáriel: Hát elég furcsa lenne, ha Celborn-t is Craig játszaná...
ORLANDO 4ever!!!!
- Penngaladiel
- Nem elérhető
Nono, azért kedves földinket sem bántani! :nono:mîr írta: Alat, Celeborn még csak nem is hasonlít Craigre. ))))) A barátnőd írasson fel új szemüveget....
Buáh, azt a csóri pasit összehasonlítani a mi Haldírunkkal...
Beleg, milló puszi a fordításért!
- mîr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Buáh, azt a csóri pasit összehasonlítani a mi Haldírunkkal...
mîr
- Alatáriel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Ez most nagy hülyeség?
- [Nerwen]
- Nem elérhető
"In my sleep unsuspecting put a gun to my head.
I hate my pathetic life"
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Ime az interju forditasa. Par helyen kenytelen voltam magyarositani mert olyan kifejezesek is voltak benne amik nalunk mas formaban leteznek. De azt hiszem silerult visszaadnom a tartalamat.
Beleg
Említettük hogy van valami nagyon nagyon ütos a tarsolyunkban. Hát itt az aduász. Sikerült összehoznunk egy interjút az utolérhetetlen Mr Parkerrel, a Haldir-Lives.org részére. Nagyon hálásak vagyunk hogy temérdek elfoglaltsága ellenére idot szakított hogy megválaszolja kérdéseinket. A HL rövidítés minket jelöl, a CP pedig Craig Parkert.
HL: Mi tetszik legjobban a tündékben?
CP: A tündék olyanok mint a macskák. Minden nemességük és méltóságuk mellett, amikor harcra kerül a sor, nem szívesen kerülnél velük szembe. Elegánsak de halálosak, nagyon szép kombináció! És persze örökké élnek és úgy tunik nekik van a legtöbb érzékük az öltözködéshez egész Középföldén.
HL: Haldír a filmekben eros vezeto egyéniséggel van megáldva. Mi befolyásolta a Haldírral kapcsolatos alakításodat?
CP: A karakterek természetesen a könyvekben kezdenek megformálódni. Onnan aztán a forgatókönyvírók, a rendezo, a színész, a kosztüm, a smink és számos különbözo részleg együttes munkájából állnak össze. Van egy régi színházi vicc, miszerint minden színésznek ki kell állnia, elmondania a szövegét és megpróbálni nem ráesni a díszletre (ez egy jó tanács, foleg ha a díszlet egy Uruk Hai zászlóalj). A nehézséget számunkra akik tündét játszottunk, a tündék élethossza jelentette. 3000 év nekünk halandóknak messze túlmegy a képzelet határain. Amikor Haldírral találkozunk, azt hiszem élete nagy része a kötelességtudatról és tiszteletrol szól, de miután oly sokat megélt már, nem szenvedheti az együgyueket és a törpöket - a legkevésbé sem.
HL: Véleményed szerint ki a legnépszerubb (lit.: legforróbb) tagja a Szövetségnek? És miért?
CP: Mindenképp Gandalf, mivelhogy o harcol a Balroggal . szemlátomást. A dolog nemigen forrósodik fel jobban azoknál a lángoknál és árnyaknál.
HL: Mi a véleményed Haldír érzéseirol Aragornnal és Legolassal, azon két karakterrel kapcsolatban, akikkel a legtöbbet volt dolga a filmekben?
CP: Aragornt ismerik és szeretik, de amikor a Szövetségben találkoznak, a helyzet kissé kényelmetlen/feszélyezett Aragorn a tündék és emberek világa között áll nehéz hely Haldírnak a kötelességét kell teljesítenie, nem a barátságot ápolnia. Ez így van egészen a Helm Szurdokig, amikor végre a kötelesség és a barátság találkozhat.
Azt hiszem Legolasnál is ugyanez a helyzet nagyon régi barátok, évszázadok óta ismerik egymást, de amikor újra találkoznak a Gyuruk Urában, a helyzet megköveteli hogy félretegyék a barátságot és tegyék amit tenniük kell.
HL: Úgy hallottuk hogy a Gyuruk Ura szereplogárdája a forgatás elott fegyveres tréningen vett részt. Te is részt vettél ilyen tréningen?
CP: Abban a kiváltságban volt részem hogy Bob Andersonnal és csapatával tölthettem egy kis idot. Mr Anderson Errol Flynnel is harcolt és úgy csapott össze a fénykarddal mint Darth Vader. O egy nagyon kedves és barátságos ember, aki türelemmel tanított meg a kardforgatás alapjaira, és csapatával olyan tünde harcost faragott belolem, akinek több ezer éves tapasztalat van a háta mögött
HL: Te magad csináltad meg a Helm Szurdok-beli csatajeleneteidet, vagy volt dubloröd?
CP: Megesküdtem Morgannak, az én hihetetlenül tehetséges és vérengzo harci hasonmásomnak, hogy le fogom tagadni a létezését és az összes tuti mozdulatát a magaménak fogom beállítani ., bár látva hogy mire képes egy karddal, azt hiszem legjobb ha elismerem ot. A harcok alapos megtervezése és begyakorlása után mindegyik jelenetett felvettük párszor néhányat színésszel, néhányat dublorrel ezeket aztán olyan észrevehetetlenül vágták össze, hogy lehetetlen megmondani mit ki csinált, úgyhogy ki tudja , lehet hogy az egészet én csináltam ., de lehet hogy nem bocs, Morgan.
HL: Meg tudnád osztani velünk A Gyuruk Ura forgatásának a) legjobb, b) legrosszabb és c) legvidámabb pillanatait?
CP: A legjobb nagyon sok volt, de az egyik legjobb pillanat a forgatás minden napján megismétlodött a napfelkelte. Még sötét volt reggel amikor megérkeztünk a forgatási helyszínre, átestünk a jelmezbe öltözésen és a sminkelésen, majd egy pohár kávéval a kezünkben kiléptünk hogy megnézzük hogyan hajnalodik Középfölde e lélegzetelállító tájékán. Nagyon szép kis országunk van itt nekünk!
A legrosszabb számomra nem nagyon volt ilyen, akármit csináltunk én mindig nagyon élveztem, habár a Helm Szurdok jelenetei forgatásának volt egy szakasza amely három hónapig tartott, a szabad ég alatt, a tél közepén, végig éjszaka. Nem látni a napfényt ilyen hosszú ideig, furcsa dolgokat tud muvelni az emberekkel.
A legvidámabb szintén sok volt gyakran a Hobbitokkal kapcsolatban és valahogy véletlenül mindig egybeesett a délután 3 körül jelentkezo vércukorszint eséssel biztos vagyok benne hogy lesznek pillanatok amik a dvd baki részlegében be lesznek mutatva majd figyeljétek.
HL: Tartod a kapcsolatot a többi szereplovel? A forgatás alatt kihez kerültél a legközelebb?
CP: Idom legjavát a szövetség tagjaival töltöttem, és kivétel nélkül, nincs még egy ilyen jó kis ördögi-gyuru-hordozó csapat egész Középföldén. Mind iszonyú jó emberek nagyon jó humorérzekkel megáldva.
HL: Egy ilyen nagy hordereju filmes projektben való részvétel miben különbözik a televíziózástól? A Gyuruk Urának köszönhetoen milyen hasznos tapasztalatokra tettél szert?
CP: Azt hiszem a fo különbség az arányokban van. Az autók amik hajnali 4-re jönnek érted, egy kicsit csillogóbbak, a forgatási helyszínek pedig kissé nagyobbak nincsenek omladozó falak vagy muanyag (hungarocel) sziklák. De annak ellenére hogy mennyi pénzt és erofeszítést öltek A Gyuruk Urába, mégis olyan volt az egész, mintha emberek egy csoportja a legcsodálatosabb játékot játszotta volna és keltette volna életre.
HL: Jelenleg van-e valami színházi munkád amíg a Mercy Peak következo sorozata el nem kezdodik? Mondj errol is valamit.
CP: Most fejeztem be a Rocky Horror Show 4 hónapos turnéját (a kivételesen tehetséges Joel Tobeckkel, aki Frank N Furter-t játszotta) és már vissza is tértem, a Mercy Peak újabb sorozataihoz. Ez valószínuleg le fog foglalni és így távol tart majd mindenféle galibától Októberig. Azután, ki tudja? Lehet hogy egy jó hosszú vakáció.
HL: Milyen egyéb jövobeli eseményeket tudsz ajánlani a rajongóidnak, van-e valami amit várhatunk toled?
CP: Épp most fejezem be az Új-Zélandi TV1 egy új utazó showjának epizódját, melynek címe Intrepid Journeys (Merész Utazások). Minden héten más és más új-zélandi és egy stáb kerekedik fel és ellátogat a világ eldugottabb részeibe és körülnéz hogy milyen látnivalók vannak ott. Nekem volt szerencsém beutazni Nepált egy hónap alatt eloször voltam ott és ez volt az egyik legtöbbet nyújtó munkám amin valaha is dolgoztam.
HL: Egy utolsó kérdés, hogy lezárjuk ezt az interjút jelenleg van-e valaki akivel kapcsolatban gyengéd érzelmeket táplálsz?
CP: Hmmm talán .