-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Ki jönne Nyugatra?
Ki jönne Nyugatra?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32300
Írta: Anonymous
Amúgy: én mennék a Legmesszibb Nyugatra... Nem sok alternatívát látok a jelenlegi világproblémákra, szal szürke hajót építenék és huss...! Ennek a bolygónak az lenne a legjobb, ha az emberi faj egy az egyben kiveszne a fenébe... Nem akarok a Mátrix vírus-analógiájával példálózni, elvégre ez egy Tolkien-topic (bár a filozófiában meglátásom szerint minden mindennel összefonódik), de akkor is!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32299
Eltérhet a dallamtól, de mit ér el vele: a fehér színt meg lehet törni, hogy lássuk mi az, de aki megpróbálja, csak a próba kedvéért, az letért bölcsesség útjáról... Ismerős, Szürke Gandalf?
De komolyan: miért nem lehet hinni abban, hogy csak az Egy Dallam van, aminek ellenszegülni lehet ugyan, de minek?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32298
De éppen az az ember lényege, hogy képes eltérni a dallamtól. Az eredetitől is eltérhet, de Melkor dallamának is képes lehet ellenállni.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32297
De az a baj, hogy nem csak az Eredeti Dallamot halljuk, hanem Melkor disszonáns Dallamait, melyek tévútra vezetnek. S még az ainuk közül is sokan elbizonytalanodtak annak idején, melyik az igazi Dallam...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32295
Minden a Dallamból ered, s az határozza meg a sorsokat, egyedül az meber képes eltérni tőle.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32292
Nem akarok pesszimista lenni, de a mai világban a Morgoth-verzió a valószínűbb.<br> Gandalf: Tegnap ugye ott tartottunk, hogy 'Hűségesek'. Ezen elgondolkodtam. Hűségesek, de mihez? Múltunkhoz, tradícióinkhoz, jelenünkhöz, hazánkhoz, önmagunkhoz (amiről azt sem tudjuk, pontosan mi az), Ilúvatarhoz, egymáshoz...stb.?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32291
Morgana: Tényleg nem tudni pontosan, mi lesz a tündékkel, ha a világ elmúlik. Úgy emlékszem, van egy prófécia erről Az elveszett mesék könyvében: vagy minden egyes tünde visszatér Valinorba, s a Fák újra kivirágoznak, a Napot meg a Holdat ekkor leszedik az égről, vagy eljő a Végzet Morgoth személyében, akinek Szauron már korszakokon át rágja a láncát, hogy kiszabaduljon...<br> Hát igen, Eru útjai (miért is?) kiszámíthatatlanok...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32290
Csak azt nem értem, ha Eru Elsőszülöttként ébresztette a tündéket és még meg is haragudott a törpék születésekor, akkor vajon tényleg el akarná őket veszejteni a Világgal együtt? Ezt egyszerően képtelen vagyok elhinni. <br> Inkább azt hiszem, Eru útjai is kiszámíthatatlanok, ki tudja, mit tervez még az Első- és Másodszülöttjeivel...
<br> Csupa jót, nemeset. <br> Érzem...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32288
Ez a szándékom. Szigorúan hobbiból. Később talán elmegyek vele a Legmesszibb Nyugatra, és megmutatom az ott élőknek
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32286
Januárban két hétig szabin voltam, értelmes dologgal akartam tölteni az időt
Szeretném folytatni a fordítást, csak egy nagy levegőt kéne venni hozzá...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32285
Akkor megjött!
)<br> Rohadt nagy munka lehetett! Honnét volt ennyi időd és energiád?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32284
Pontosan! Ha nem az Ulmo név szerepel alatta, akkor is.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32283
Kaptam egy fordítást. Az a Tied volt? Mintha nem Ulmo néven írtad volna alá...<br> Az Ainulindal
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32282
Az egyszer biztos. Erre mondhaják, hogy amiről nem tudok, az nem zavar. De az ember már ilyen kíváncsi fajta, mindent látni akar, és sokszor ez sodorja bajba. (OFF: Gandalf, nézted mostanában a mailedet? küldtem neked fordítást! ON)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32281
S örökre sóvárognál utána, amely hamar elemésztené a lelkedet...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32280
Ez azt jelenti, hogy ott méginkább kiütközne az emberek halandó volta? Nekem akkor is megérné, hogy egy pillantást vethessek arra a földre. Akkor úgy érezném, hogy mindent láttam a világból.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32279
''A Világ Végzetét- mondták - csak az az Egy változtathatja meg, aki teremtette. S ha minden veszélyt és káprázatot elkerülve eljutnátok Amanba, az Áldott Birodalomba, nem sok hasznotok lenne belőle. Mert nem Manwe országa teszi halhatatlanná lakóit, hanem a Halhatatlanok szentelték meg az országot, s ott még hamarabb elsorvadnátok, s ráunnátok a világra, mint a túlságosan erős fénybe került lepkék.'' <br> <br> ( A szilmarilok )
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32278
Üdv Tündebarátok!<br> ÉSzAH!Szép amiket írtál és főleg nagyon elgondolkodtató!Amúgy velem az a baj,hogy túlságosan is szentimentális vagyok,és a Nyugatra utazás lehetőségét úgy ragadnám meg mint egy lehetséges meneküést.Egyetértek Veled,hogy a híváshoz kiváltság kell,de ha végül ez megadatna nekem, és az életben továbbra sem lennék boldog,akkor szívem szerint elmennék Nyugatra,ahol ha a boldogságot talán nem is,de a békét mindenképpen megtalálnám...<br> Egyelőre ennyi,pá Mindenkinek!<br> namarie:Lúthien Tinúviel
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 8 hónapja #32277
Gyerekek!<br> Alig tudtam követni...Én pl. azért nem lennék tünde, mert... vagy szóval nem is tudom. (Na hát ez értelems volt!
<br> Szóval nem igazán értem a tündék 'jellemét'.Én azt vettem ki, hogy azt mondja, hogy nincsenek érzéseik, de ott Arwen és Aragorn, meg Legolas és Gimli.<br> Szóval ezt nem magyarázná meg valaki, hogy milyenek is a tündék?<br> (Nem igazán értem, légyszi...)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Közösség
-
Fórum
-