Gollam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33048 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Gollam
szukits, asszem...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33047 Írta: Anonymous
Melyik kiadó?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33046 Írta: Anonymous
millió helyen látom könyvesboltokban

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33045 Írta: Anonymous
A Babót hol lehet megvenni?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33044 Írta: Anonymous
Olvastátok már az Egyed gazda történetét, szerintem a babó sok mindenben hasonlít rá, főleg abban, hogy akkor még nem volt meg középfölde olyan részletesen, és így teljesen más, mint aq gyu, vagy a szilmarilok<br> tényleg csak egy mese, bár! nagyon jó mese...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33043 Írta: Anonymous
Igen. Ez nekem is feltűnt. Orkok mint 'manók', tündék, mint 'tündérek'...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33042 Írta: Anonymous
aha. nekem is gyanús volt ez a 92-es dátum<br> szóval Szobotka nem ismerhette sem Réz Ádám névfordításait, sem Tolkien utasításait, és lefordította a Babót annak, aminek készült: mesekönyvnek

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33041 Írta: Anonymous
Nem, Szobotka fordítása nem '92-es.<br> Alapkiadás: 1975. <br> Móra Könyvkiadó<br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33040 Írta: Anonymous
Úgy van, drágaszágom. (vagy szívemnek szottya, ahogy tetszik.)<br> A II. könyvben is: ' Add a Gyűrűt a kisz Szméagolnak!'

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33039 Írta: Anonymous
Nyelem szerintem nagyon is a Gyűrű befolyása alá esett, hogy élni tudjon nélküle!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33038 Írta: Anonymous
amani a Szobotka féle fordítás s92-es. Vagyis későbbi. Nem ártott volna, ha elolvassa mondjuk a Gyűrűk urát, nem?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33037 Írta: Anonymous
Persze, hogy ő csak Gollam hangja! Gollam az egyetlen számítógép által életre keltett szereplő - valódi, főszereplő, nem a szörnyekre gondolok - tehát csak a hangját adta neki az a pasas. Amint azt láthattad, rengeteg művész és illusztrátor képzelte már el Gollamot, úgyhogy sztem a színésznek semmi köze hozzá.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33036 Írta: Anonymous
Vagy ő az,aki Gollam hangja+róla mintázzák G. mozdulatait,de ő maga nem szerepel?<br> HELP!!!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33035 Írta: Anonymous
<a href=http://fan.theonering.net/middleearthtours/gollum.html>meg itt is

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33034 Írta: Anonymous
Éowynnél,Cicafül rakta be.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33033 Írta: Anonymous
Tuggyuk.<br> Yuyy,valahol errefele(hol???) van 1 kép Gollamról as Szméagol a filmből.Elég csúnyácska...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33032 Írta: Anonymous
És mit szólsz ahhoz, hogy Gollam hobbit?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33031 Írta: Anonymous
:-) ))))<br> Úgy bizony,drágaszágom!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33030 Írta: Anonymous
Ha úgy vesszük föláldozta az életét Középföldéért... :)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33029 Írta: Anonymous
Végülis :) <br> Cak kár, hogy utána meghalt :(

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33028 Írta: Anonymous
Én igenis szeretem Gollamot! Ha ő nem lenne, Frodó lenne a <br>ossz. Ha úgy vesszük, ő mentette meg Frodót az első és legnagyobb hibájától. Képzeljétek el, ha nem lett volna Gollam... Középfölde már elpusztult volna...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33027 Írta: Anonymous
szerintem a Szobotka-féle Babó-fordítás korábbi (de lehet, h. tévedek)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33026 Írta: Anonymous
Ugyeugye? Engem is halálra idegesített, úgyhogy szándékosan úgy olvastam fel az anyámnak - mert magától nem hajlandó elolvasni, nekem kell felolvasnom neki, hogy aztán a Gyűrűk ura rejtelmeibe is bevezethessem... - hogy mindig a helyes alakot mondtam a helytelen helyett. Eleinte kicsit zűrös volt, de aztán megszoktam, és úgy már nem is olyan szörnyű...

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33025 Írta: Anonymous
Nazgúl: Szerintem nagyon jó lett a vers, de mire végig olvastam... :) ) Nincs meg a szöveg, de megvan videon feliratosan és már rengeteg részt kielemzgettem, többek közt azt a részt is, és szerintem a szinkron a jó, de persze tévedhetek is.<br> Nagy nehezen megszereztem A Babó-t, és mivel már kiolvastam a Gyűrűk Urát, ez van. De a fordítással ne vagyok megelégedve.<br> Olyanokat ír néha, hogy hanyatt zuhanok pl:<br> Gollam = Nyelem<br> Drágaszágom = Szívem szottya<br> (Nyelem nem beszédhibás)<br> ork = manó<br> a többi már nem annyira gáz, de mondjuk, ha már Göncz Árpi Zsákos Bilbót mond, akkor az nem legyen Bilbo Baggings (de ez nem baj annyira, csak figyelembe vehette volna a régebbi fordítást)<br> babó = hobbit<br> Ja meg valami ilyesmit írt, vagy fordított (sajna nem láttam még az angol eredetiját a könyvnek), hogy a tünérek (tündék) butácskék...<br> Ettől függetlenül azért jó könyv, csak vannak hibái a fordításnak.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33024 Írta: Anonymous
Tök jó, bár elég hosszú lett!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33023 Írta: Anonymous
nnna. Átírtam, kiegészítettem, de még mindig nem vagyok vele megelégedve. Azzal együtt ez a végleges változat, mert nincs kedvem újraírni. (Már minden második mondatom >>Gollam, Gollam<< :) ) <br> <br>
Gollam, Gollam,<br> Megszülettél egy nap,<br> Szméagol, Szméagol<br> Azóta is jajgat.<br> Gollam, Gollam<br> Szíved legh&#337;bb vágya<br> Déagol, Déagol<br> Talált drágasága.<br> Gollam, Gollam<br> Csillogása csábít,<br> S Déagol, Déagol<br> Élte nem is számít.<br> Gollam, Gollam<br> Miután megölted,<br> Szméagol, Szméagol<br> Megijedt tet&#337;led.<br> Gollam, Gollam,<br> Nagy volt a hatalmad,<br> Szméagol, Szméagol<br> Sínyl&#337;dik miattad.<br> Gollam, Gollam,<br> Megutált mindenki<br> Szméagol, Szméagol<br> Száján hang nem jön ki.<br> Gollam, Gollam,<br> elvágytál a hűsbe.<br> Szméagol, Szméagol<br> Pedig csendben t&#369;rte.<br> Gollam, Gollam,<br> a sötétben éltél,<br> Szméagol, Szméagol<br> T&#337;led mindjobban fél.<br> Gollam, Gollam,<br> aztán jött egy hobbit,<br> S Szméagol, Szméagol<br> Játszhatott egy partit.<br> Szméagol, Szméagol<br> A játékban téved,<br> Gollam, Gollam<br> nincs ebéded néked!<br> Gollam, Gollam<br> Gy&#369;r&#369;det elvitték!<br> De Szméagol, Szméagol<br> Számára nem érték.<br> Gollam, Gollam,<br> nevét megjegyezted,<br> Szméagol, Szméagol<br> Egyre kisebb benned. <br> Gollam, Gollam,<br> kínoztak miatta,<br> s Szméagol, Szméagol<br> a titkot így kiadta.<br> Gollam, Gollam,<br> esküdtél ott bosszút,<br> s Szméagol, Szméagol<br> szenvedett egy hosszút.<br> Gollam, Gollam<br> ráakadtál végre,<br> S Szméagolt, Szméagolt<br> meglepetés érte.<br> Gollam, Gollam,<br> Er&#337;sebbek nálad,<br> Szméagol, Szméagol<br> Egyre jobban fárad.<br> Gollam, Gollam,<br> A Gy&#369;r&#369;t követed,<br> Szméagol, Szméagol<br> Nem vitázik veled.<br> Gollam, Gollam,<br> Az id&#337; elérkezett,<br> De Szméagol, Szméagol<br> Végre felébredt!<br> Gollam, Gollam,<br> Elvezeted &#337;ket,<br> Szméagol, Szméagol<br> Kicsit megn&#337; benned.<br> Szméagol, Szméagol<br> emlékezik régre,<br> Gollam, Gollam<br> Közel kerülsz végre.<br> Gollam, Gollam,<br> el akarod venni,<br> De Szméagol, Szméagol<br> nem hagy téged nyerni.<br> Szméagol, Szméagol<br> Jó sorsa szokatlan,<br> Gollam, Gollam<br> AZ csábít szakadatlan.<br> Gollam, Gollam,<br> Most lehetne véged,<br> Szméagol Szméagol<br> Kiharcolja élted.<br> Szméagol, Szméagol<br> Követi a Gazdát,<br> S Gollamot, Gollamot,<br> Is életben hagyják.<br> Gollam, Gollam,<br> egyre dühösebb vagy,<br> s Szméagol, Szméagol<br> lelke egyre elhagy.<br> Gollam, Gollam,<br> Egy esély adódik!<br> De Szméagol, Szméagol<br> Lelke csak aggódik.<br> Gollam, Gollam<br> Nyújtsd a karod nyomban!<br> Szméagol Szméagol<br> Tiltakozik mostan.<br> Gollam, Gollam,<br> nem sikerült terved!<br> S Szméagol, Szméagol<br> erősebb lett benned!<br> Gollam, Gollam!<br> Árulóvá váltál<br> Szméagol Szméagol<br> Lelkén féreg vájkál.<br> Gollam Gollam<br> Terved alattomos,<br> Szméagol, Szméagol<br> Állapota kóros.<br> Gollam, Gollam,<br> Túlélte a hobbit!<br> Szméagol, Szméagol<br> Megkönnyebbül kicsit.<br> Gollam, Gollam<br> Most már nem adod fel,<br> Szméagolt, Szméagolt<br> Elpusztítod, ha kell,<br> Gollam, Gollam,<br> Mindenképp megszerzed<br> Gollam, Gollam,<br> Hisz AZ lételemed.<br> Szméagol Szméagol<br> Feladja a harcot,<br> Gollam, Gollam<br> Vág sok &#337;rült arcot,<br> Hisz Gollam, Gollam<br> Szinte vak a düht&#337;l,<br> Szméagol, Szméagol<br> Teljesen elgyengül.<br> Gollam, Gollam,<br> utolsó esélyed,<br> Szméagol, Szméagol<br> meghalt már tebenned.<br> Gollam, Gollam,<br> ugrasz, harapsz: vége,<br> S Szméagol, Szméagol<br> sajnálva van érte.<br> Gollam, Gollam<br> tűzbe vesztél immár,<br> S Szméagol Szméagol<br> békén nyugodhat már.<br> <br> <br>

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33022 Írta: Anonymous
Narquelie, honnan veszed, hogy a szinkron jó, és nem a felirat? Megvan az angol szöveg? (Mert akkor ide vele!)

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33021 Írta: Anonymous
A versem? Elég gyérül. De megpróbálom most feljavítani, amíg online vagyok, és akkor meglátjátok.

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33020 Írta: Anonymous
Samu a legjobb fej, bárki bármit mond!

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 7 hónapja #33019 Írta: Anonymous
Helo

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.604 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére