-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Gollam
Gollam
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32778
Írta: Anonymous
szerintem édi!!olyan,mint egy kis béka!cuki!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32776
A Banyapók odujában meg megcirógatta a térdét. De kis drága
)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32775
demááár!!!<br> Arért olyan édi.Meg amikor kedvesen folytogatni kezdte Frodót álmában-hát nem aranyos???
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32774
Mivel az angol változatban nem szelypít, a magyarban sem fog.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32773
Mé, hát Arwen az selypített elget Golli helyett is!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32772
) Biztos lámpalázas lett, hogy most többet kell szerepelni és előjöttek gyerekkori komplexusai!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32771
Ha a másodikba selypegne, akkor az érdekes lenne. Hirtelen beszédhibás lett a drága, pedig az elsőben még harsányan mondogatta az s-eket...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32770
Pedig a selypítés egy elég jellemző tulajdonsága! Sajnálnám, ha kihagynák! (Mondjuk, mint tudjuk már kihagyták az első részből...)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32769
Lehet, hogy a filmben nem fog szelypíteni a drága, gondolom praktikus okokból, a szinkron miatt...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32768
Egyenlőre még nem beszédhibás, és még azt se hallottam tőle, hogy 'drágaszágom', de ha elkezdene egy Frodó nevű hobbitot követni, azt észrevenném
). Egyébként egyszer egy egész nap Gollamosan beszéltem, azóta az apám elkezdte mondogatni mindenre, hogy 'drágaszágom'.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32767
Remélhetőleg nem jut majd ugyanarra a sorsra, mint Szméagollam!
))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32766
Éowyn: Nekem a húgom olyan! Mindig szompolyog...
))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32765
Akkor már inkább én is!! Nem lehet utálni!!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32763
Gollam magát is imádja és utálja!!Ha ő nem tud e 2 dilemma között dönteni, akkor Mi, hogy döntsünk????
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32762
Sesy,<br> <br> Gollamnak a sötétben is szüksége volt a Gyűrűre, mert a tavackában cak kevész halacka akadt, és az étrendjét bizony orkokkal (főleg orkcsemetékkel) dúsította, azokat pedig hátulról is csak láthatatlanul merte megközelíteni.<br> <br> Nem utolsó sorban emiatt is kénytelen volt kijönni a barlangokból...<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32760
gollam hasonlít az öcsémre-kis álnok csirkefogó,mégis aranyos:-)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32759
És Gandalf is sejtette, hogy Gollamnak még része lesz ebben az egészben - csak azt nem tudta, jó e vagy rossz e.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32758
Hát igen, Tolkiennél igen nagy szerepet kap a sors, mint alakító erő. Gollam szerepe annyira előre elrendeltetett volt, amit tényleg talán csak Ilúvatar láthatott előre. <br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32757
Szméagolnak annyi szerencséje volt, hogy egy idő után már nem használta a Gyűrűt, mert fojton a sötétben kuksolt, nem volt szüksége rá. 500 év alatt már rég elvékonyodott volna, olyannyira, hogy átkerült volna a lidércek világába és nem lett volna látható. <br> Jó lett volna persze, ha Szméagol kerekedik fölül. Vagyis annyira mégsem. Ha ő nincs ott a katlannál, akkor az egész küldetés hiába való lett volna. És még akkor, utoljára örülhetett a Drágaságának.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32756
Szerintem Gollam a legellentmondásosabb karakter a történetben. Hiába na, 500 év, az 500 év. Ennél sokkal kevesebb idő is elég, ahhoz, hogy a Gyűrű megrontsa az ember lelkét. Én valahogy végig szurkoltam, hogy Szméagol kerekedjen felül, de bízni nem bíztam benne. Szauronnal szemben??? Ugyan már! Ha lett volna benne elég akaraterő, akkor már korábban ellenállt volna. De hát pont Gollam az, aki abban a pillanatban a hatása alá került, ahogy a létezéséről tudomást szerzett. A Gyűrű azonnal szörnyű tettre sarkallta és Gollam - akkor már Gollam - engedett neki. Viszont, ami a Végzet Hegyénél történt, az egyfajta megváltás a számára. Végül mégis nemes feladat jutott neki, még ha szándéka ellen is volt. <br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32755
Én nem tudom utálni Gollamot, pedig sokszor iszonyú egy dög, de mégis, annyira szánalomra méltó. A végén még Samu sem volt képes megölni...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32753
Gollam szeme pedig ártatlanságot sugall. És kénytelen vagyok szánni a kis lényecskét, mert hát nem túl rózsás az élete. Nem mondanám, hogy szeretem, mert az azért mégis sok, de...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32752
Hááát, az biztos, hogy jó kis szemgyulladást kapott a Fekete Lovas tőrétől;o)))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32751
eh:) azt nem mondanám,de Frodó szeme nem aranyos.Belenézel,és kiráz a hideg,és ez a szép benne:)))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32750
Szerintem a szeme aranyosabb mint Fordóé!:oP
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 9 hónapja #32749
ööö.Gollamról nagyon vegyes véleményem van.Egyrészt visszataszító,gyűlölöm,főleg a szemeit.Másrészt meg sajnálom őt,és azért elég furcsa néha aranyosnak tartom,és ahogy beszél,az is aranyos:)Szóval,hogy úgy mondjam,nem tudok dönteni.Nem is szeretem,nem is utálom:)
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Gollam
Oldalmegjelenítési idő: 0.592 másodperc