Tanulószoba

Több
19 éve 1 hónapja #273168 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Panniii írta: a szamurájerkölcsök és a modernizáció problémájára gondolsz? Mert abban tudok talán segíteni. Ugyanis a szamurájkultúra az egyik kedvenc témám.

Is. Meg a reformokra, mikor a konzervativizmus meg a modern eszmék keveredtek- XiX-XX. század. Angolul is jó.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 1 hónapja #273164 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Plz valaki segítsen a fizika háziban, nem értek eme természettudományi tárgyhoz :(

Két feladatot kaptunk, az egik ötösért megy, aki tud, lécci segítsen

1.) Egy vas- és rézrúd hosszának a különbsége minden hőmérsékleten 1 m. Mekkora a rudak hossza 0 Celsius fokon? (a vas alfája= 0,000012 1/Celsius fok; réz alfája=0,0000162 1/Celsius fok)

2.) Egy 0 Celsius fokos jégtömbbe 150 m/s sebességű, 1,2 kg tömegű 30 Celsius fok-os vasgolyó csapódik be. Mennyi jég olvad meg? (A jég olvadáshője 340 kJ/kg, a vas fajhője 460 J/kg*Celsius fok)

Plz segítsetek, én próbálkoztam megoldani mind2-t, de nem jött össze :( :( :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 1 hónapja #273099 Írta: Annis
Annis válaszolt a következő témában: Tanulószoba
a szamurájerkölcsök és a modernizáció problémájára gondolsz? Mert abban tudok talán segíteni. Ugyanis a szamurájkultúra az egyik kedvenc témám.

Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/

Több
19 éve 1 hónapja #273078 Írta: Arzeen
Szóval így! Tudom már honnan fogok segítséget kérni :D Nem tud valaki: Japán, az ellentmondások földje (XIX sz. - XX sz.) témában segíteni?? Töri beszámolóról lenne szó, persze nem másolás, csak kéne még egy kis anyag. Előre is köszi!

Több
19 éve 1 hónapja #273042 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Nimrocco mirimafea írta: Tud vki segíteni matekból? Ez a feladat:

Fejezze ki lg15-öt p és q segítségével,ha tudja,h lg75=p és lg45=q

Fejezze ki lg40-et b segítségével,ha tudja,h lg20=b

Fejezze ki lg6-ot a és b segítségével,ha tudja,h lg8=a és lg72=b

Némi segítség:
log xy = log x + log y
log x^y = y log x
;)

Estel Adániel a megoldás visszaellenőrizhetősége kedvéért írta: p = lg 75 = lg 3 + lg 25 = lg 3 + 2 lg 5
q = lg 45 = lg 9 + lg 5 = 2 lg 3 + lg 5
lg 15 = lg 3 + lg 5 = (p + q)/3
b = lg 20 = lg 2 + lg 10 = lg 2 + 1
lg 40 = lg 4 + lg 10 = 2 lg 2 + 1 = 2b - 1
a = lg 8 = 3 lg 2
b = lg 72 = lg 8 + lg 9 = 3 lg 2 + 2 lg 3
lg 6 = lg 2 + lg 3 = (b + (b - a)/2)/3 = (3b - a)/6

[size=9:28sne143](:arrow: kijelölve olvasható :idea: )[/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
19 éve 1 hónapja #273026 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Tud vki segíteni matekból? Ez a feladat:

Fejezze ki lg15-öt p és q segítségével,ha tudja,h lg75=p és lg45=q

Fejezze ki lg40-et b segítségével,ha tudja,h lg20=b

Fejezze ki lg6-ot a és b segítségével,ha tudja,h lg8=a és lg72=b

"Similis simili gaudet"

Több
19 éve 2 hónapja #271989 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Tanulószoba
oh köszönöm szépen!!: )
A tanár azt nem mondta el, hogy hogyan írják a nevét a bácsinak.)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 2 hónapja #271985 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Rabyn írta: aki tudja, hogy hol lehet jó képeket találni a Gótikus stilusról (a google csak rondtákat hozott ki) az is sikítson!!! Köszönöm:)

Pl itt: www.bc.edu/bc_org/avp/cas/fnart/ ... _arch.html
vagy itt: www.salisburycathedral.org.uk/gallery.php
Írj konkrét helyeket a keresőbe, lehetőleg külföldiül, és akkor lesz egy csomó kép. :D

Több
19 éve 2 hónapja #271956 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Rabyn: KerNstok Károly néven keresd, és igen, festő volt ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 2 hónapja #271879 Írta: Rabyn
Üdv!
Nagyon nagy kérésem lenne, biztosan bennem van a hiba de nem találok a neten semmit Kerstok Károlyról (Adyval kapcsolatos figura) és le kell adnom jövőhéten róla valamit a magyartanárnak (a drága azt nemközölte velünk, hogy esetleg MI volt a foglalkozása de tippjeim szerint festő volt)
és ha tudtok valami okoast Ady magyarságáról azt is megköszönném. Én igazából Rühellem Ady-t (bocsánat érte akit érdekel kifejtem neki miért) és nem nagyon találok semmi használhatót.
Továbbá: aki tudja, hogy hol lehet jó képeket találni a Gótikus stilusról (a google csak rondtákat hozott ki) az is sikítson!!! Köszönöm:)

Több
19 éve 3 hónapja #266505 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Tanulószoba
HELP!! Ókori görögökről, de főleg a trójai háború kapcsán bármire szükségem volna!! Aki tudna segíteni, plíz, dobjon meg 1 privivel!! Már neten keresgéltem, de valahogy annyi hülyeség van. Ez olyan, mint tűt a szénakazalban. Ilyen régi házak, viselet, meg ienekre volna főként szükségem de mítoszok, mitológiai cuccost is szivesen.. Uff.. :?

Több
19 éve 4 hónapja #266374 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Phaedra/Namarie írta: TELC-elég normális, kb 23000 Ft, én meg voltam vele elégedve, nem bántanak, hanem azt nézik, hogy tudsz-e kulturáltan megnyilvánulni

Én is ezen voltam. annyiban rossz, hogy 80%-ot kell elérni, de szvsz a feladatok eléggé könnyűek.
De szerintem nem a kultúrált megnyilvánulást nézik (ha itt a szóbelire gondoltál), hanem hogy mennnyire tudsz kommunikálni. :wink:

Több
19 éve 4 hónapja #265714 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Tanulószoba
TELC-elég normális, kb 23000 Ft, én meg voltam vele elégedve, nem bántanak, hanem azt nézik, hogy tudsz-e kulturáltan megnyilvánulni

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 4 hónapja #265671 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Gilloth: jól értem, csak írásbelit akar tenni?
Az biztos, hogy a Trinitynél lehet ilyet (én ott fogok augusztusban nyelvvizsgázni), kb. 25000 Ft körül van a csak írásbeli vizsgadíja. De van hozzá felkészítőkönyv/-jegyzet (nemigaziköny, henm egy nagyonvastag jegyzet), lehet járni tanfolyamra meg magánórára is az OK Nyelviskolában, ami kifejezetten Trinity felkészítéssel (is) foglalkozik.
Ja és nincs benne magnózás, csak szókipótlás, szövegértés, nyelvtan, fölösleges szó kiválasztása és levél/esszéírás. :wink:

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 4 hónapja #265657 Írta: Rabyn
Akinek van kedve, indulása, akármi NéMETÜL levelezni velem az szójjón, megköszönném a segítségét:) mert augusztusban ez a tétel tuti szerepelni fog a vizsgámon.

Több
19 éve 4 hónapja #263888 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Tudna nekem valaki ajánlani egy használható (értsd ez alatt jól érthető) finn nyelvtankönyvet?

Több
19 éve 4 hónapja #263019 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Köszi mindenkinek! :D Na,akkor nekiállok,hátha most sikerül! :roll:

Több
19 éve 4 hónapja #262973 Írta: Ryana
Ryana válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Nyelvvizsga: részemről az ECL nevezetűt tudom ajánlani ( www.ecl.hu ). Ára középfokon 19000 huf, egynyelvű, és talán a legkönnyebb is, mert a nyelvhelyesség nevezetű rész nincsen benne. (4 részből áll: olvasott szöveg értése, íráskészség (levél) - ez az írásbeli, és hallott szövegértés, beszédkészség a szóbeli része.) Az EU nyelveiből lehet jelentkezni (tehát többek közt angol és német is van), és a bizonyítvány az EU összes államában elismert. Továbbá van ilyen lehetőség, h részvizsga ismétlés, tehát ha az egyik készség nem sikerült, akkor a vizsgadíj 30%-áért írhatod újra.
Nekem sikerült, szal tudom ajánlani. ;)

Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 4 hónapja #262939 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Nellas írta:

Stara írta: Most kicsit morcos lettem a Rigó utcára:

Az oktatási miniszter 33/2004. (XII. 16.) OM rendelete értelmében július 1-jével megszűnik az államilag elismert nyelvvizsgarendszerek nyelvvizsgadíjainak állami szabályozása. Az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai 2005. július 1-jétől az alábbiak szerint módosulnak:

Szóbeli ('A' típusú)- Írásbeli ('B' típusú)- Komplex ('C' típusú)
Akkreditált nyelvvizsgák:
Alapfok: 4.900 Ft -5.000 Ft- 9.900 Ft
Középfok: 6.500 Ft- 8.400 Ft -14.900 Ft
Felsőfok: 8.000 Ft -9.900 Ft -17.900 Ft

Nem elég,hogy folyton szórakoznak(velem),még drágább is lesz. Ki tud jobbat/mást ajánlani,ahol lehetőleg esélyem is van? :wink: (Bár olcsóbb nem nagyon akad,igaz? :( )

Én személy szerint a Goethe Institut-nál nyelvizsgáztam. Nem tudom az árakat, de szvsz sokkal normálisabb a vizsgarendszere, mint a Rigó-nak. Anya német tanár és ő sem akarta, hogy a Rigó utcait csináljam.
Ugyanez angolból a Pitman (vagy valami ilyesmi a neve), illetve vannak még ilyen egynyelvű, nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgák.

És aki már próbálta angolból a BME-t és a TIT-et, és a szóbelije meg is van, tehát olyan kéne, amit "szinkronba lehet hozni" az írásbelivel? Diplomához kell, és olyan kéne, ahol nem szívatják agyon az embert. Nem nekem.
Tudom, h nekem, mint angoltanárnak tudnom kéne, de nem sok vizsga-szintű tanítványom van/volt, aki meg igen, az előre eldöntötte, hogy milyen vizsgát szeretne.
Esetleg valakinek vmi 5lete? A Pitman ide is jó? Mert hogy az egy nyelvű a BME meg, ha jól csalódom, nem....
"egy tájékozatlan angoltanár"

Több
19 éve 4 hónapja #262899 Írta: Felagund

Alyr Arkhon írta: Alássan jelentem, az Ókor szigorlatom

NÉGYES

lett.

Kellett neked annyit sírni... :P

:cheers:

Több
19 éve 4 hónapja #262897 Írta: Laurelen
Laurelen válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Alyr Arkhon írta: Alássan jelentem, az Ókor szigorlatom

NÉGYES

lett.

ez ugyan offtopic,de
congratulation!

"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)

Több
19 éve 4 hónapja #262893 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Alássan jelentem, az Ókor szigorlatom

NÉGYES

lett.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 4 hónapja #262700 Írta: Nellas
Nellas válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Stara írta: Most kicsit morcos lettem a Rigó utcára:

Az oktatási miniszter 33/2004. (XII. 16.) OM rendelete értelmében július 1-jével megszűnik az államilag elismert nyelvvizsgarendszerek nyelvvizsgadíjainak állami szabályozása. Az ELTE ITK ORIGÓ nyelvvizsgarendszerének vizsgadíjai 2005. július 1-jétől az alábbiak szerint módosulnak:

Nem elég,hogy folyton szórakoznak(velem),még drágább is lesz. Ki tud jobbat/mást ajánlani,ahol lehetőleg esélyem is van? :wink: (Bár olcsóbb nem nagyon akad,igaz? :( )

Én személy szerint a Goethe Institut-nál nyelvizsgáztam. Nem tudom az árakat, de szvsz sokkal normálisabb a vizsgarendszere, mint a Rigó-nak. Anya német tanár és ő sem akarta, hogy a Rigó utcait csináljam.
Ugyanez angolból a Pitman (vagy valami ilyesmi a neve), illetve vannak még ilyen egynyelvű, nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgák.

"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."

Több
19 éve 4 hónapja #262637 Írta: Felagund

woland írta: :mad2: Itt a szesszio, tanulhatunk egesz nap
8ast kaptam geneikabol, kovetkezo az anatomia, S.O.S szivas lesz

Tanuljatok, megeri :deal:

Kapcsold be az SOS hibajavító rendszert! ;)

Több
19 éve 5 hónapja #262425 Írta: Arzeen
Szvsz szlovákiában még rosszab az iskolarendszer, pld. a 73-as kódszámú nyelvi gimnázium oktatásrendszere ki sincs dolgoztva, képzeld el 4fizika egy héten, és ez a nyelvi tagozat. Most hogy van ez?És érettségizni kell metekból vagy fizikéból vagy kémiából, vagy biológiából. ezek a természettudományiak. :? :? :?

Több
19 éve 5 hónapja #262417 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Tanulószoba
Most kicsit morcos lettem a Rigó utcára:

Több
19 éve 5 hónapja #261211 Írta: Woland
Woland válaszolt a következő témában: Tanulószoba
:mad2: Itt a szesszio, tanulhatunk egesz nap
8ast kaptam geneikabol, kovetkezo az anatomia, S.O.S szivas lesz

Tanuljatok, megeri :deal:

Több
19 éve 5 hónapja #261050 Írta: Rabyn
nekem viszont nem sikerült az év németből: ((( pedig tanultam rá meg minden.... szóval aki kedvet és hasonlót érez magában, hogy segítse felkészülni a vizsgámra ami augusztusban lesz az szóljon..

Több
19 éve 5 hónapja #261049 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Toma gazda írta: tisztelettel: átmentem fiizikából :)

Énis. :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 5 hónapja #261044 Írta: Melian
Melian válaszolt a következő témában: Tanulószoba

Toma gazda írta: tisztelettel: átmentem fiizikából :)

Gratulálok :D

Én meg polgári jogból... :evil2: :P

Melian
*tiuda meina tiutjandei*

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.664 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére